ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Αλλαξε τους συσχετισμούς! Με ισχυρό ΠΑΜΕ υπάρχει λύση, υπάρχει ελπίδα!

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Διακήρυξη για τις εκλογές των εκπαιδευτικών για νέα ΔΣ στα σωματεία τους

ΦΡΑΓΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΣ
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι1. Τα νέα μέτρα περνούν βαριές αλυσίδες στο λαό.
27 χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο μέχρι το τέλος του 2013, 75 χιλιάδες απολύσεις μέχρι το 2014, 150 χιλιάδες απολύσεις μέχρι το 2016.
Μισθοί 660 ευρώ στο νεοδιόριστο εκπαιδευτικό, που δεν φτάνουν ούτε για το νοίκι και το φαΐ.
Σύνταξη στα 67. Κατάργηση ουσιαστικά του εφάπαξ, αύξηση της φοροληστείας στο λαό και προκλητικότατες φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο.
Κατάργηση κατώτατου μισθού, Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και σχεδόν όλων των επιδομάτων. Κατάργηση δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα, επίδομα αδείας, τέκνων κ.ά.
Νέος αντιλαϊκός Κρατικός Προϋπολογισμός, υποχρηματοδότηση των Δήμων, των σχολείων και των νοσοκομείων. Εφτασαν στο σημείο για να κάνεις εισαγωγή στο νοσοκομείο να πληρώνεις 25 ευρώ! Ακούστε κι αυτό! Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας για να μπορέσει να λειτουργήσει, μπήκε κάτω από τη χορηγία του οίκου ανοχής «Σούλα»!!!
Ερευνα του Πανεπιστήμιου Humboldt στο Βερολίνο έδειξε ότι το 29,2% των φοιτητών και φοιτητριών στο Παρίσι, το 18,5% στο Κίεβο, το 30% στη Γερμανία και το 17% στην Ελλάδα εκπορνεύονται, για να βγάλουν τα έξοδα της φοίτησης. Η σχολική διαρροή άγγιξε το 13%, ενώ ένας στους τρεις νέους έχει κάνει χρήση ναρκωτικών.
Ζούμε τη σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος
2. Το πολυνομοσχέδιο 2012, το Μεσοπρόθεσμο 2013-2016, που μόλις πρόσφατα ψηφίστηκαν από τη Βουλή, φέρνουν βαθιές αλλαγές στο Κράτος, στη Δημόσια Διοίκηση, στην Εκπαίδευση και στα σχολεία. Διαμορφώνεται μια Κρατική και Δημόσια Διοίκηση πιο συγκεντρωτική, πιο αυταρχική, πιο στενά δεμένη με τους μηχανισμούς της ΕΕ, πιο επιθετική απέναντι στο εργατικό-λαϊκό κίνημα.
Τα μέτρα αυτά δεν αφήνουν κανένα απ' έξω.Τσακίζουν όλο το λαό. Δεν είναι ούτε προσωρινά, ούτε τα τελευταία, όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο Πρωθυπουργός. Δεν παίρνονται ούτε για τη σωτηρία του λαού, ούτε για τη σωτηρία της χώρας. Παίρνονται για την ενίσχυση του ανταγωνισμού, της κερδοφορίας και τη θωράκιση του συστήματος. Τα μέτρα αυτά ψηφίστηκαν παρά την καθολική αντίθεση του ελληνικού λαού. Αυτή είναι η αστική δημοκρατία: δικτατορία των μονοπωλίων και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αυτός είναι ο «ναός της Δημοκρατίας»,ο θεσμός του αστικού κοινοβουλίου: η σύγχρονη «Βαστίλη» των λαών.
3. Κυβέρνηση-πλουτοκρατία και τα χρυσοπληρωμένα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ ισχυρίζονται ότι τα μέτρα αυτά παίρνονται για την αντιμετώπιση του χρέους. Κρίση χρέους τη λέει και ο Ομπάμα, η Λαγκάρντ, η Μέρκελ, ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Κουβέλης, κρίση χρέους τη λέει και ο Τσίπρας.
Οσο θα βαφτίζουν την καπιταλιστική οικονομική κρίση ως κρίση χρέους, όσο θα αναγνωρίζεται το χρέος, θα έχουμε Δανειακές Συμβάσεις, τοκοχρεολύσια και Μνημόνια, θα χρωστάμε και θα απολογούμαστε στους πιστωτές. Δεν αναγνωρίζουμε κανένα χρέος. Είναι όλο της πλουτοκρατίας.
Οσο η χώρα θα είναι μέσα στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ και κάτω από την μπότα των τραπεζιτών, των βιομηχάνων και των μονοπωλίων, άσπρη μέρα δεν πρόκειται να δούμε.
Κανένας φόβος - Καμιά υποταγή. Υπάρχει λύση!
Η λύση βρίσκεται σ' έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που περιλαμβάνει:
Μονομερή διαγραφή του χρέους.
Εξοδο από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ.
Κίνημα κι αγώνα ώστε να 'ρθουν τα πάνω-κάτω. Φιλολαϊκή ανάπτυξη και προοπτική, ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Ο λαός στο τιμόνι της εξουσίας και αφέντης στον πλούτο που παράγει, για μια ζωή με δικαιώματα, χωρίς ανέργους, χωρίς πορνεία και ναρκωτικά, χωρίς το δηλητήριο του ρατσισμού και του φασισμού, με ελεύθερο χρόνο, πολιτισμό, δωρεάν υγεία, παιδεία.
Ελεύθερος λαός είναι μόνο αυτός που κυριαρχεί στον πλούτο που παράγει.
Αυτή είναι η γραμμή του ΠΑΜΕ!
Καμιά άλλη δύναμη δεν έχει αυτόν τον προσανατολισμό, αυτή τη γραμμή.
4. Πάνω σε αυτή τη γραμμή επιδιώκουμε:
Να συσπειρωθούν όλοι. Εργάτες και υπάλληλοι, πρωτοβάθμια σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Επιτροπές Αγώνα, Λαϊκές Επιτροπές, συνδικαλιστές κ.ά.
Να δυναμώσει ο ενιαίος αγώνας, η λαϊκή συμμαχία. Η επίθεση είναι ενιαία, χτυπάει όλα τα λαϊκά στρώματα, απαιτείται ενιαίο μέτωπο πάλης, εργατοϋπαλλήλων, φτωχών αγροτών, μικροεπαγγελματοβιοτεχνών, γυναικών, κάθε νέου και νέας. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να μπλοκάρουμε τα μέτρα. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στην αντεπίθεση να γκρεμίσουμε Μνημόνια και αφεντικά.
Πάνω σε αυτή τη γραμμή επιδιώκουμε την ενότητα όλων των εργαζομένων, όλου του λαού για μια ζωή με δικαιώματα, για ν' απαλλαγούμε από τους δυνάστες και τους εκμεταλλευτές μας, τους κηφήνες και τα παράσιτα που οδήγησαν το λαό σε χρεοκοπία. Δεν αποδεχόμαστε την ενότητα για την αναγνώριση του χρέους, την ευρω-υποταγή, την «πάση θυσία παραμονή στην ΕΕ και το ευρώ», όπως λένε οι άλλες συνδικαλιστικές δυνάμεις και τα κόμματά τους. Μια τέτοια λαϊκή ενότητα είναι κίνδυνος-θάνατος για τη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Δε δεχόμαστε να υπηρετήσουμε μια ενότητα που εκφράζει το ένα ή το άλλο τμήμα της αστικής τάξης και επί της ουσίας να υπηρετείται η στρατηγική της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου. Δεν ανεχόμαστε να μας βάζουν με το «έτσι θέλω», πότε ο ένας πότε ο άλλος να επιλέγουμε λόμπι ιμπεριαλιστικών κέντρων-«προστατών», ΕΕ ή ΗΠΑ, ΕΕ ή άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Η επιλογή από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη δεν είναι λύση για το λαό. Οπως δεν ήταν λύση για το λαό το παλιό δίπολο με πυρήνα ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, έτσι δεν είναι λύση και το νέο δίπολο με πυρήνα ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ.
Τώρα πια έχεις πείρα, αυτοί είναι η θηλιά στο λαιμό σου!
Πάνω σε αυτή τη γραμμή επιδιώκουμε την ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος, την αναβάθμιση της λειτουργίας και της δράσης των πρωτοβάθμιων σωματείων, την αλλαγή των συσχετισμών δύναμης στο συνδικαλιστικό κίνημα. Κίνημα που μπορεί να τους φοβίσει, να αποσπάσει κάποιες κατακτήσεις είναι αυτό που παλεύει για όλα τα καθημερινά προβλήματα και ταυτόχρονα διεκδικεί την εξουσία για το λαό.
Τέτοιο κίνημα είναι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.
Εδώ βρίσκεται η ελπίδα και η προοπτική και απ' αυτή την άποψη στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι ανάγκη να ισχυροποιηθούν τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΠΑΜΕ.
Ενότητα κι αγώνας για να μην εφαρμοστούν τα μέτρα στην πράξη!
Να μην περάσει καμιά απόλυση στο Δημόσιο. Να μπλοκαριστεί η κατάργηση των οργανικών θέσεων, να μην δοθεί κανένας κατάλογος που θα περιλαμβάνει καταργούμενες οργανικές θέσεις και απολυμένους.
Να μην περάσει η αξιολόγηση, οι συμπτύξεις των τμημάτων (30αρια τμήματα), το νέο κύμα συγχωνεύσεων των σχολείων, των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ. Να μπλοκαριστεί η μεταφορά του κόστους των βιβλίων στους γονείς και οι υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα.
Καταβολή των χρωστούμενων και έκτακτη χρηματοδότηση στις σχολικές επιτροπές για τις άμεσες λειτουργικές ανάγκες των σχολείων (θέρμανση, αναλώσιμα, καθαριότητα, κ.α.). Υγεία και περίθαλψη για όλους τους μαθητές και άμεσα μέτρα στήριξης για τα παιδιά των ανέργων.
5. Η λύση δεν βρίσκεται σε μια κυβέρνηση τάχα καλύτερης διαχείρισης-διαπραγμάτευσης για ένα «καλύτερο Μνημόνιο», με νέο κούρεμα και διαγραφή ενός μέρους του χρέους, μέσα στην Ε.Ε. και κάτω από το βούρδουλα της εξουσίας των μονοπωλίων. Τέτοια λύση που να ικανοποιεί και το λαό και τα μονοπώλια δεν υπάρχει. Είναι απάτη! Τη «λύση» αυτή προτείνουν οι δυνάμεις της νέας σοσιαλδημοκρατίας στο κίνημα, οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες εξελίσσονται πλέον ως ο νέος αυριανός κυβερνητικός συνδικαλισμός, σε συνθήκες κυβερνώσας αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ. Κανένα μείγμα πολιτικής, είτε με κορμό τη ΝΔ είτε με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα υπηρετήσει το λαό, όσο η χώρα θα βρίσκεται μέσα στη σφηκοφωλιά της ΕΕ και θα είναι κυρίαρχη η εξουσία των μονοπωλίων. Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα δεχτούμε να κάνουμε θυσίες, να ματώσουμε για τη διαχείριση και την σωτηρία του σάπιου και απάνθρωπου καπιταλιστικού συστήματος.
Με το εκλογικίστικο σύνθημα «ήρθε η σειρά και του Σαμαρά» την «λύση» αυτή προτείνουν και οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ. Σε 41 ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ και 6 ΑΠΥΣΔΕ/ΑΠΥΣΠΕ, σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των νέων τοπικών Υπηρεσιακών Συμβουλίων, οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ κατέβηκαν σε κοινά ψηφοδέλτια με αυτές του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή αιρετών. Την ίδια στιγμή, στις ίδιες εκλογές κατέβηκαν ξεχωριστά για τα κεντρικά υπηρεσιακά συμβούλια. Και μόνο αυτό το γεγονός δείχνει καιροσκοπισμό, συντελεί στη διάβρωση του συνδικαλιστικού κινήματος. Συμμετέχουν και βάζουν πλάτη για τη διαμόρφωση και την επανίδρυση ενός νέου πόλου στο κίνημα κάτω από την ομπρέλα του ΣΥΡΙΖΑ. Παίρνουν μέρος στην απόπειρα να πάρει κεφάλι ο αυριανός συνδικαλισμός της «κυβερνώσας αριστεράς».
6. Απ' όλα τα παράθυρα του κόσμου πλέον φαίνεται καθαράότι ένας δρόμος, μια λύση υπάρχει που να υπηρετεί το λαό και αυτή βρίσκεται στην απαλλαγή από την εξουσία των τραπεζιτών, των βιομηχάνων και των μονοπωλίων, στην απαλλαγή από τις αντιλαϊκές πολιτικές, τον απεγκλωβισμό από τα πολιτικά κόμματα του συστήματος και του ευρωμονόδρομου, από τον κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό. Η εμείς ή οι τραπεζίτες, ή εμείς ή τα μονοπώλια, ή με το κεφάλαιο ή με το λαό. Εδώ βρίσκεται η πραγματική διαχωριστική γραμμή και πάνω σε αυτή σε καλούμε να σκεφτείς, να προβληματιστείς με ποιους θα πας και ποιους θ' αφήσεις.
Πάρε θέση στο μεγάλο ποτάμι της λαϊκής οργής, της οργανωμένης λαϊκής αντεπίθεσης.
Δώσε δύναμη στην ελπίδα, ισχυροποίησε το ΠΑΜΕ!

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου