ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Ο κόκκινος Οχτώβρης φωτίζει τον αγώνα μας σήμερα

 

Ανακοίνωση για τα 95 χρόνια από την Οχτωβριανή Επανάσταση

Σε ανακοίνωσή της για την επέτειο από την Οχτωβριανή Επανάσταση, η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας τονίζει:
«Φέτος συμπληρώνονται 95 χρόνια από τη Σοσιαλιστική Επανάσταση που πραγματοποιήθηκε στη Ρωσία το 1917. Στις 25 Οχτώβρη με το παλιό ημερολόγιο, που αντιστοιχεί στις 7 Νοέμβρη με το σημερινό, ξεκίνησε η νικηφόρα εργατική εξέγερση, που έμεινε γνωστή στην Ιστορία ως Οχτωβριανή Επανάσταση.
Η Οχτωβριανή Επανάσταση επηρέασε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο την εξέλιξη της Ιστορίας κατά τον 20ό αιώνα. Δεν ήταν η πρώτη εργατική εξέγερση αλλά ήταν η πρώτη φορά που κατοχύρωσαν τη νίκη τους και πήραν τη ζωή στα δικά τους χέρια οι μισθωτοί σκλάβοι, οι εργάτες και η καταπιεσμένη φτωχολογιά. Δίνοντας τέλος στην άθλια ζωή στην οποία τους καταδίκαζε το σάπιο σύστημα της ταξικής εκμετάλλευσης.
Γκρέμισαν τα αφεντικά, το αστικό κράτος και τις κυβερνήσεις τους. Εβγαλαν από τη μέση τους μηχανισμούς της εξουσίας των καπιταλιστών, που υπάρχουν για να την επιβάλλουν. Εβγαλαν από τη μέση τα παράσιτα τους καπιταλιστές, που είναι εντελώς άχρηστοι στη διαδικασία της παραγωγής, που μέσα από την ιδιοκτησία μετοχών και τίτλων ιδιοποιούνται τον κοινωνικό πλούτο. Οι εργάτες πήραν την εξουσία για να μπορούν να ελέγχουν από κοινού τα μέσα παραγωγής που φτιάχνουν και λειτουργούν οι ίδιοι, ώστε ο πλούτος που παράγουν να αξιοποιείται προς όφελος των λαϊκών και κοινωνικών αναγκών κι όχι για να υπάρχουν και να ζουν σε απίστευτη χλιδή τα παράσιτα. Οι εργάτες μαζί με τη φτωχή αγροτιά τσάκισαν και την τσιφλικάδικη ιδιοκτησία στη γη.
Η Οχτωβριανή Επανάσταση πραγματοποιήθηκε μέσα στη φωτιά του πρώτου ιμπεριαλιστικού παγκοσμίου πολέμου, όταν αλληλοσκοτώνονταν οι λαοί για τα συμφέροντα των καπιταλιστών. Οι επαναστατημένοι εργάτες, αγρότες και στρατιώτες της Ρωσίας, με τη νίκη τους έκαναν πράξη την υπόσχεση των σκλάβων να μετατρέψουν τον πόλεμο μεταξύ των αφεντικών για τα δικά τους φαγοπότια, σε πόλεμο ενάντιά τους.
Με την Οχτωβριανή Επανάσταση εγκαινιάστηκε πριν από περίπου ένα αιώνα η εποχή των σοσιαλιστικών επαναστάσεων, η εποχή που ο αγώνας των καταπιεσμένων μπορεί να τους απελευθερώσει από την ταξική εκμετάλλευση. Ξεκίνησε για πρώτη φορά το χτίσιμο της νέας σοσιαλιστικής κοινωνίας, της κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Αποδείχτηκε ότι η Ιστορία κινείται προς τα μπρος, παρά τα προσωρινά πισωγυρίσματα. Ολη η Ιστορία της ανθρωπότητας είναι Ιστορία ταξικών αγώνων και αλλαγής κοινωνικών συστημάτων. Από το δουλοκτητικό σύστημα, στη φεουδαρχία, από τη φεουδαρχία στον καπιταλισμό. Σήμερα ο καπιταλισμός έχει εξαντλήσει τα ιστορικά του όρια. Η καπιταλιστική κρίση αυτό το πράγμα φανερώνει. Γι' αυτό οι κεφαλαιοκράτες αντιστέκονται με όλες τους τις δυνάμεις στην προοπτική να γίνουν κι αυτοί παρελθόν.
Η οικοδόμηση της νέας σοσιαλιστικής κοινωνίας, απέδειξε πως το παρόν και το μέλλον δεν είναι η καπιταλιστική βαρβαρότητα, η φτώχεια, η ανεργία, η πείνα, ο πόλεμος και ό,τι άλλο φέρνει ένα σύστημα που δε λογαριάζει τίποτα μπροστά στην απόκτηση του καπιταλιστικού κέρδους.
"Εμείς αρχίσαμε αυτό το έργο. Πότε ακριβώς, σε πόσο χρονικό διάστημα, οι προλετάριοι ποιανού έθνους θα αποτελειώσουν το έργο αυτό, δεν είναι το ουσιαστικό ζήτημα. Το ουσιαστικό είναι ότι ο πάγος έσπασε, ο δρόμος άνοιξε, ότι ο δρόμος χαράχτηκε" Β.Ι. Λένιν.
Η μεγάλη προσφορά του σοσιαλισμού δεν μπορεί να σβηστεί από το βρώμικο μελάνι που χύνουν στα σχολικά βιβλία, στα πανεπιστημιακά συγγράμματα, στις εφημερίδες και στα ντοκιμαντέρ τους οι καπιταλιστές.
Στη Σοβιετική Ενωση κατοχυρώθηκε η μόνιμη και σταθερή δουλειά. Η ανεργία εξαλείφθηκε. Υπήρχε ο μικρότερος εργάσιμος χρόνος. Η υγεία ήταν δικαίωμα όλου του λαού. Υπήρχε φροντίδα ώστε όλοι οι νέοι να έχουν ολόπλευρη μόρφωση, τη στιγμή που σήμερα εντείνονται οι ταξικοί φραγμοί και ο καθένας ακριβοπληρώνει για ένα πτυχίο που τον οδηγεί στην ανεργία και την κακοπληρωμένη δουλειά.
Εξασφαλίστηκε με υποδομές το δικαίωμα στην κατοικία. Η πρόσβαση και η συμμετοχή στον αθλητισμό, στον πολιτισμό. Ο λαός είχε τον ελεύθερο χρόνο για να ασχοληθεί με αυτά. Εξασφαλίστηκε το δικαίωμα στις διακοπές, τη στιγμή που φέτος στη χώρα μας, το 69% του πληθυσμού δεν μπορεί να πάει διακοπές (έρευνα ΙΝΚΑ).
Τα επιτεύγματα των λαών της σοβιετικής εξουσίας ήταν φάρος για την πάλη των λαών όλου του κόσμου. Αποτέλεσαν παράδειγμα και στήριγμά τους που, κάτω και από τη δική τους πάλη, ανάγκαζε τους καπιταλιστές άλλων χωρών σε προσωρινές υποχωρήσεις, κάτω από το φόβο να μην απειληθεί η εξουσία τους.
Ο ρόλος της ΕΣΣΔ ήταν καθοριστικός για την Αντιφασιστική Νίκη των λαών το 1945, δίνοντας 20 εκατομμύρια νεκρούς και έχοντας τεράστιες υλικές καταστροφές.
Την περίοδο 1989-1991, η πρώτη προσπάθεια για το χτίσιμο της νέας κοινωνίας ανατράπηκε. Σε όλη την Ιστορία της ανθρωπότητας, κάθε φορά που το νέο πάλευε με το παλιό δε νικούσε μια κι έξω. Ο σοσιαλισμός δεν ανατράπηκε γιατί απέτυχε, όπως ισχυρίζονται οι εκμεταλλευτές, αλλά γιατί στην πρώτη προσπάθεια της ανθρωπότητας να καταργήσει την εκμετάλλευση, δόθηκαν λαθεμένες απαντήσεις σε υπαρκτά προβλήματα, παραβιάστηκαν οι νομοτέλειες της νέας κοινωνίας.
Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός!
Η οικονομική κρίση που είναι στο DNA του καπιταλισμού, φανερώνει τις άλυτες αντιθέσεις του, τα ιστορικά όρια του συστήματος της εκμετάλλευσης.
Η σοσιαλιστική επανάσταση είναι αυτή που μπορεί να κόψει το γόρδιο δεσμό, την αντίθεση που αποτελεί την πηγή της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και των κρίσεων του συστήματος. Το γεγονός δηλαδή ότι τη στιγμή που εκατομμύρια εργάτες δουλεύουν και είναι αυτοί που παράγουν όλο τον πλούτο, τα αποτελέσματα της παραγωγής τα καρπώνεται μια χούφτα καπιταλιστών γιατί σε αυτούς ανήκουν τα μέσα παραγωγής.
Η μόνη διέξοδος που υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα και τις ανάγκες της νεολαίας βρίσκεται στην οργάνωση της πάλης ενάντια στις επιλογές της πλουτοκρατίας που στηρίζουν κυβέρνηση, ΕΕ, κόμματα του ευρωμονόδρομου, στην πάλη ενάντια στην εξουσία των μονοπωλίων για την εργατική-λαϊκή εξουσία.
Δεν υπάρχει μέση λύση. Το πραγματικό δίλημμα σήμερα είναι καπιταλισμός ή σοσιαλισμός. Ανάπτυξη και παραγωγή για τα κέρδη των καπιταλιστών ή για την ικανοποίηση των κοινωνικών και λαϊκών αναγκών.
Δεν υπάρχει άλλη λύση. Οσοι παρουσιάζουν ως νίκη, ως ανατροπή την αλλαγή στις κυβερνητικές καρέκλες και αφήνουν ανενόχλητους τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, γίνονται εμπόδιο για την κοινωνική απελευθέρωση. Καλλιεργούν το συμβιβασμό με το εκμεταλλευτικό σύστημα.
Οι δεκαετίες του 21ου αιώνα θα γίνουν δεκαετίες μιας καινούριας ανόδου του επαναστατικού κινήματος και μιας νέας σειράς κοινωνικών επαναστάσεων. Οι νέοι και οι νέες που πυκνώνουν τις γραμμές της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού, θα πυκνώσουν και τις στρατιές της επανάστασης».

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου