ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΣΩΤΗΡΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Εκδήλωση τιμής και μνήμης χτες έξω από την ΕΤΜΑ



Με μία ομόφωνη υπόσχεση συνέχισης του αγώνα για να γίνουν πράξη τα οράματα της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, τα οράματα όσων αγωνιστών και αγωνιστριών θυσιάστηκαν για να χαθεί η εκμετάλλευση, η αδικία, εργαζόμενοι και νεολαία τίμησαν χτες τη μνήμη της 21χρονης κνίτισσας. Στο χώρο της πρώην ΕΤΜΑ, εκεί που 32 χρόνια πριν δολοφονήθηκε η Σωτηρία, κάνοντας πράξη το «Φοιτητές, εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά», απέναντι από το μνημείο που μαρτυρά το έγκλημα, παρατάχθηκαν νεολαία και εργαζόμενοι. Απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία, τα εγκλήματα που έκανε και κάνει το μεγάλο κεφάλαιο στο όνομα του κέρδους, παρατάχθηκαν η αγωνιστική διάθεση, η πίστη στη δύναμη του αγώνα που πηγάζει από το δίκιο.Η εκδήλωση, που διοργάνωσαν η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος και το αντίστοιχο Συνδικάτο της Αθήνας, οι Επιτροπές Αγώνα Παντείου του ΜΑΣ, ξεκίνησε με ανάγνωση του χρονικού της δολοφονίας, ποιημάτων, αποσπασμάτων από τον Τύπο της εποχής, από λόγια της ίδιας της Σωτηρίας. Δεμένα όλα αυτά με το σήμερα, την πάλη των κομμουνιστών, τη μανιασμένη επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου, το ρόλο του αστικού κράτους και της δικαιοσύνης, που και τότε και τώρα έχουν προσφέρει απλόχερα τις υπηρεσίες τους στο μεγάλο κεφάλαιο, με πρόσφατο παράδειγμα τις εξελίξεις στην «Ελληνική Χαλυβουργία».
Στις ξεχωριστές στιγμές της εκδήλωσης ανήκει η παρουσία της αδελφής της Σωτηρίας, Ζέτας Βασιλακοπούλου, η οποία ευχαρίστησε όσους κάθε χρόνο τιμούν τη μνήμη της αδελφής της. Και τόνισε: «Ονειρευόταν ένα καλύτερο αύριο για όλους τους ανθρώπους και μια ζωή χαρούμενη που η ίδια δεν πρόλαβε να ζήσει. Εύχομαι οι σημερινοί νέοι να συνεχίσουν να αγωνίζονται με πίστη και αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον και να δικαιωθούν έτσι οι αγώνες του λαού μας και της Σωτηρίας».
«Είμαστε αποφασισμένοι»


«Η θυσία, ο ηρωισμός που επέδειξε η 21χρονη κνίτισσα Σωτηρία Βασιλακοπούλου, όπως και χιλιάδες ακόμα κομμουνιστές και κομμουνίστριες στην υπερενενηντάχρονη ιστορία του ΚΚΕ, πηγάζει από την ανεξάντλητη δύναμη που δίνει η φλόγα της επαναστατικής πάλης για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, η πίστη στη δύναμη και στον πρωτοπόρο ρόλο της εργατικής τάξης». Τα παραπάνω τόνισε χαιρετίζοντας εκ μέρους του ΚΣ της ΚΝΕ η Βιβή Δάγκα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Η εργατική τάξη είναι πανίσχυρη, όταν είναι οργανωμένη και αποφασισμένη στην πάλη για τη δική της εξουσία και τη λαϊκή οικονομία. Το παράδειγμα της ηρωικής στάσης των κομμουνιστών και κομμουνιστριών, των πρωτοπόρων αγωνιστών που δολοφονήθηκαν από το αστικό κράτος μάς γεμίζουν πείσμα, αποφασιστικότητα να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο μπροστά στα σύνθετα και μεγάλα καθήκοντα της εποχής μας».Εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ο Γ. Τόλης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Για να αποδώσουμε τιμή και δόξα στη θυσία της συντρόφισσας Σωτηρίας, είμαστε αποφασισμένοι. Θα δράσουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος, στη μαζικοποίηση των σωματείων, στη συσπείρωση, στην ταξική γραμμή. Θα συμβάλουμε στην ήττα του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, το χτύπημα των αυταπατών που σπέρνει ο οπορτουνισμός, την αλλαγή των συσχετισμών στο κίνημα, την ένταξη νέων σωματείων στις γραμμές του ΠΑΜΕ».
Εκ μέρους του Συνδικάτου Αθήνας Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος, η Ελένη Μενεγάκη, σημείωσε: «Απέναντι στη νομιμότητα που τσακίζει τις ζωές μας, μια επιλογή έχουμε: Το δρόμο της αντίστασης, της ρήξης, της σύγκρουσης, της λαϊκής συμμαχίας των εργαζομένων, των φτωχών αγροτών και αυτοαπασχολούμενων, των νέων, των γυναικών, να βάζουμε φρένο στην επίθεση, να μαζεύουμε δυνάμεις για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Ο δρόμος αυτός περνάει μέσα από την ανασύνταξη του κινήματος, από την οργάνωση της πάλης μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς. Εκεί που γεννιέται η εκμετάλλευση. Εκεί που ο εργάτης έχει απέναντι τον εκμεταλλευτή του».
Στις εξελίξεις στην Παιδεία, ως κομμάτι της συνολικής επίθεσης, αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Αλεξ. Μπουγάς εκ μέρους των Επιτροπών Αγώνα Παντείου του ΜΑΣ. «Είναι επιτακτική ανάγκη να αλλάξει ο αρνητικός συσχετισμός δυνάμεων στα σωματεία, στους φοιτητικούς συλλόγους. Στην κατεύθυνση αυτή, οι επιτροπές αγώνα δίνουν τη μάχη της ενημέρωσης και της οργάνωσης της πάλης μέρα με τη μέρα σε κάθε αμφιθέατρο», τόνισε.
Στο μνημείο της Σωτηρίας, στεφάνια κατέθεσαν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου Αθήνας Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος, του ΜΑΣ, της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, των Συνδικάτων Οικοδόμων Αθήνας και Πειραιά, του Συνδικάτου Κατεργασίας Ξύλου Αττικής, του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής «Ο Προμηθέας», της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ και του ΚΣ της ΚΝΕ. Η εκδήλωση έκλεισε με την υπόσχεση ότι η μνήμη της θα μείνει «Αθάνατη»!

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου