ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συναγωνίζονται στα ψίχουλα για το λαό


Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τα κυβερνητικά προγράμματα των δύο κομμάτων
Η Αλέκα Παπαρήγα, χτες, στη διάρκεια των δηλώσεων
Σε δήλωση που έκανε χτες το μεσημέρι, από την έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό, για τα κυβερνητικά προγράμματα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σημείωσε:«Δε μας προκάλεσε καμία έκπληξη το κυβερνητικό πρόγραμμα που εξάγγειλε χτες η ΝΔ. Ολα ήταν αναμενόμενα. Η ΝΔ, βεβαίως, δε δίνει καμία απάντηση στη διέξοδο για την κρίση υπέρ του λαού και αυτό είναι φυσιολογικό. Το κυβερνητικό της πρόγραμμα αποβλέπει στη διέξοδο από την κρίση σε βάρος του λαού. Αυτό που κάνει η ΝΔ είναι να δίνει ορισμένες παροχές - ψίχουλα κυριολεκτικά, σε τμήματα της ακραίας φτώχειας, στοχεύοντας στην άντληση ψήφων για να πετύχει την πολυπόθητη αυτοδυναμία. Ξέρουμε πολύ καλά ότι οι πιο εξαθλιωμένοι άνθρωποι έχουν ελάχιστες απαιτήσεις. Ετσι, προσβλητικά απευθύνεται σε αυτούς η ΝΔ, ενώ το πιο καραμπινάτο μέτρο της είναι η υπόσχεση ότι θα ελαφρύνει τη φορολόγηση της εργοδοσίας.
Ομολογώ ότι μας προκάλεσε μια μικρή έκπληξη το κυβερνητικό πρόγραμμα, που στην ουσία είναι κυβερνητικό πρόγραμμα συγκεκριμένο για 100 μέρες, του ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή όλες αυτές τις μέρες ακούγαμε ότι θα είναι ένα πρόγραμμα τύπου Σοβιέτ, ένα πρόγραμμα που θα προχωρούσε σε άμεσες κρατικοποιήσεις, που θα καταργούσε τα πάντα, τη δανειακή συνθήκη κ.λπ., ένα πρόγραμμα που θα έβαζε σε πανικό τους καπιταλιστές στη χώρα μας και τους καπιταλιστές όλης της Ευρώπης. Μέχρι και εμείς είχαμε παρασυρθεί και πιστεύαμε ότι τουλάχιστον φραστικά θα ήταν πολύ ριζοσπαστικό. Φραστικά, γιατί δεν τον εμπιστευόμαστε επί της ουσίας.
Στην πραγματικότητα, έτσι όπως ακούσαμε το κείμενο που διάβασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να βρει κανείς πάρα πολλά κοινά πράγματα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες του κ. Σημίτη, του κ. Γ. Παπανδρέου πριν την κρίση και μάλιστα της περιόδου που η Ελλάδα προσαρμοζόταν για να μπει στην ΟΝΕ, στη ζώνη του ευρώ. Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι αυτό στο οποίο στοχεύει με το πρόγραμμά του, είναι να κατακτηθεί στην Ελλάδα η δημοκρατία, η λαϊκή κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα. Από ένα αριστερό κόμμα, όπως εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα πολύ προωθημένο όπως λέει, που δεν είναι ένα συνηθισμένο αριστερό κόμμα, δεν μπορούμε να φανταστούμε να χρησιμοποιούνται αυτοί οι όροι που για το λαό είναι πολυχρησιμοποιημένοι.
Δεν υπάρχει κόμμα που δε χρησιμοποιεί αυτούς τους όρους, αλλά είναι εντελώς κενοί περιεχομένου όσον αφορά το υπόλοιπο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Λαϊκή κυριαρχία, κυριαρχικά δικαιώματα και δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρχουν όταν ζούμε σε μια ταξική κοινωνία, υπάρχει καπιταλιστική ιδιοκτησία, μονοπώλια κυριαρχούν παντού και όταν είναι ενσωματωμένη στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Ο λαός σε καμιά περίπτωση, είτε έχουμε κρίση, είτε δεν έχουμε, δεν μπορεί να είναι κυρίαρχος, γιατί πουλάει τη δύναμή του και γίνεται αντικείμενο φοβερής εκμετάλλευσης και πολύμορφης καταπίεσης.
Απάτη να μιλάει μόνο για το μνημόνιο
Εν πάση περιπτώσει, τη λογική ψίχουλα - ίσως ζυγίζουν λίγο παραπάνω τα ψίχουλα του ΣΥΡΙΖΑ από τα ψίχουλα της ΝΔ - την ακολουθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην ακραία φτώχεια. Υπόσχεται ότι θα μας φέρει στα επίπεδα του 2009, όταν το 2009 ήταν ένα επίπεδο πολύ κάτω για το λαό. Ηδη είχαμε επισημάνει ότι η αγοραστική ικανότητα των Ελλήνων ήταν στα επίπεδα της αρχής της δεκαετίας του '80. Και πρέπει να πούμε ότι η κρίση δεν αφαίρεσε μόνο μισθούς και συντάξεις από τους εργαζόμενους, έχει αφαιρέσει πολύ περισσότερα που έχουν και οικονομικό κόστος, αλλά ιδιαίτερα κοινωνικό. Για παράδειγμα, η ακρίβεια στην Υγεία, η υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας, τα προβλήματα στην Παιδεία, η υποβάθμιση της Παιδείας, τα παιδιά των 15 χρόνων που εγκαταλείπουν τα θρανία.
Ενα αριστερό κόμμα δεν μπορεί να κινείται στη λογική "να δώσω ψίχουλα στους πιο εξαθλιωμένους". Και πάλι τα λέει προεκλογικά, γιατί στοχεύει στη δική του αυτοδυναμία. Επομένως, μπορούμε να πούμε ότι η τρόικα δε θα φοβηθεί να έρθει στην Ελλάδα. Η αμερικανική αποστολή είναι εγκατεστημένη ήδη σε όλα τα ελληνικά υπουργεία και παρακολουθεί τα πράγματα. Δεν ξέρω, τον κ. Τσίπρα δεν τον ενόχλησε η αμερικανική αποστολή. Τον ενόχλησε μόνο η τρόικα, που στην πραγματικότητα δεν είναι μόνο οι πέντε - έξι - εφτά άνθρωποι με τους παρατρεχάμενούς τους, είναι η αντιπροσωπεία της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ. Φαίνεται ότι την αμερικανική αποστολή την ανέχεται.
Το κυριότερο όμως: Μίλησε ότι θα καταργήσει το μνημόνιο και μόνο. Ολα τα άλλα θα τα διαπραγματευτεί. Ομως, η δανειακή συνθήκη που ψηφίστηκε στις 12 Φλεβάρη 2012 έχει συγκεκριμένο άρθρο που λέει το εξής, ότι είναι πακέτο με το μνημόνιο και ότι η χρηματοδότηση που δίνεται στην Ελλάδα - που βεβαίως είναι δάνειο δυσβάσταχτο για το λαό και θα το πληρώσει μόνο ο λαός - η χρηματοδότηση θα γίνεται ανάλογα με το πώς προχωράει και εφαρμόζεται το μνημόνιο. Και όχι μόνο η χρηματοδότηση, αλλά και η κατανομή των χρημάτων καθορίζεται και από τη δανειακή συνθήκη και από τις ανάγκες του μνημονίου. Επομένως, είναι απάτη να μιλάει κανείς μόνο για το μνημόνιο.
Αυτό που θα απάλλασσε την Ελλάδα από τις νέες βαριές δεσμεύσεις της ΕΕ, σε συνθήκες κρίσης, θα ήταν ένα πράγμα. Πρώτα η διαγραφή του χρέους. Πολύ περισσότερο που αυτό το χρέος είναι και «κουρεμένο» και ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι ένα μεγάλο μέρος του χρέους δεν είναι νόμιμο. Η διαγραφή του χρέους και ας διαπραγματευτεί μετά ποιο κομμάτι είναι νόμιμο και ποιο όχι. Κατά συνέπεια, διαγράφοντας το χρέος δεν έχεις ανάγκη ούτε μνημόνια ούτε δανειακή συνθήκη. Δεν προχωρά σ' αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί για να προχωρήσει σ' αυτό πρέπει να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα της άναρχης πτώχευσης.
Και αυτό βεβαίως και αντιμετωπίζεται, με μια Ελλάδα αποδεσμευμένη από την ΕΕ και με μια Ελλάδα που η λαϊκή κυριαρχία πραγματοποιείται με έναν και μόνο τρόπο: Ο λαός παίρνει στα χέρια του τα κλειδιά της οικονομίας της χώρας, προγραμματίζει την παραγωγική του ανασυγκρότηση - να χρησιμοποιήσουμε και εμείς αυτό τον όρο - με στόχο τις ανθρώπινες ανάγκες, την απαλλαγή από τη θάλασσα των εισαγωγών, απ' την εξάρτηση από ιμπεριαλιστικά ή οποιαδήποτε κέντρα και όλος ο προγραμματισμός υποτάσσεται στις σημερινές ανθρώπινες ανάγκες.
Κρατικός μηχανισμός «αλά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ»
Επιβεβαιώνεται ένα πράγμα ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δε θέλει συνεργασία. Ολα αυτά που λέει είναι επίσης απάτη. Ηδη εδώ και δυο μέρες όλο το φιλικό επιχειρηματικό και τηλεοπτικό περιβάλλον του ΣΥΡΙΖΑ θέτει το εξής ζήτημα: Η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, η δυνατότητα να φτιάξει κυβέρνηση συνεργασίας με 151 και πάνω, ή τουλάχιστον με 151, εξαρτάται από το εκλογικό ποσοστό του ΚΚΕ και τον αριθμό των βουλευτών του! Αυτό σημαίνει ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία είναι μία πρόταση απατηλή, αποβλέπει μόνο στο να χρησιμοποιήσει τη σημαία της συνεργασίας για να ρίξει το ΚΚΕ, από τη δική του την πλευρά έτσι νομίζει, όσο γίνεται πιο κάτω.
Κι όχι μόνο το ΚΚΕ, θα πρόσθετα και τους Οικολόγους τους θέλει απ' έξω και τη ΔΗΜΑΡ, αν είναι δυνατόν και εκτός βουλής ή στριμωγμένη, ώστε να προχωρήσει σε μία κυβέρνηση αυτοδύναμη και μετά, βεβαίως, να προσκαλεί κομμουνιστές, ανθρώπους της ΔΗΜΑΡ, Οικολόγους και άλλους να στελεχώσουν υπουργεία, υπηρεσίες - δε νομίζω να δώσει υπουργεία αν δε συνεργαστείς, αλλά να στελεχώσει υπουργεία κ.λπ. Και να δημιουργήσει μία νέα γενιά αλά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που θα στελεχώσει τον κρατικό μηχανισμό, εξαρτημένη αποκλειστικά από τα νέου τύπου διαφανή και γλυκά ρουσφέτια του ΣΥΡΙΖΑ.
Το ΚΚΕ έχει πρόγραμμα σήμερα λαϊκής συσπείρωσης, πάλης, εναντίον οποιασδήποτε κυβέρνησης προκύψει. Ενα πρόγραμμα το οποίο στην πορεία, εφόσον ο λαός κατανοήσει τη δύναμή του, θα μετατραπεί σε πρόγραμμα διεκδίκησης της εργατικής λαϊκής εξουσίας. Μιας διακυβέρνησης που το ΚΚΕ θα είναι ο βασικός πυρήνας, θα είναι ο εμπνευστής, χωρίς σε καμία περίπτωση να υποκαθιστά το λαό, αλλά με κύρια σημαία τον εργατικό - λαϊκό έλεγχο από τα κάτω.
Οσον αφορά στις κρατικοποιήσεις που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, "είναι μόνο για γέλια αυτά που λέει". Μιλάει για το δημόσιο έλεγχο. Ο κρατικός έλεγχος, η κρατική παρέμβαση δεν έχει πάψει ποτέ. Και ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης αυξάνεται η κρατική παρέμβαση και ο κρατικός έλεγχος. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να κοινωνικοποιήσει δημόσιες επιχειρήσεις που θα μας εξασφαλίσουν φθηνό ρεύμα, φθηνό νερό. Και σε καμιά περίπτωση δε λέει ότι θα απαλλάξει την Ελλάδα από την παρουσία επιχειρήσεων, ιδιωτικών, καπιταλιστικών στον τομέα της ενέργειας, στον τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών, της Παιδείας, της Υγείας κ.λπ. Γιατί μόνο τότε μπορεί να σταθεί ένας κοινωνικοποιημένος τομέας.
Ανθρακες ο θησαυρός. Φαντάζομαι ένα μεγάλο μέρος των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, θα χειροκροτήσουν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί είναι πολύ κατώτερο από τα μεγάλα συνθήματα και τις ριζοσπαστικές φράσεις του πρώτου γύρου. Σκεφθείτε πώς θα εξελιχθεί αυτό το πρόγραμμα αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση».

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου