ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Συντονισμένη εκστρατεία στήριξης του ευρωμονόδρομου


Οι παρεμβάσεις του πολιτικού προσωπικού των μονοπωλίων στην ΕΕ επιβεβαιώνουν ότι λύση για το λαό δεν μπορεί να υπάρξει μέσα στη λυκοσυμμαχία
Η βαθιά κρίση και η προσπάθεια για ελεγχόμενη διαχείριση είναι αυτή που θα καθορίσει τη μελλοντική μορφή της Ευρωζώνης και της ΕΕ. Ο λαός πρέπει να ετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο
Τη συντονισμένη εκστρατεία τρομοκράτησης του λαού μπροστά στις κάλπες και στήριξης των κομμάτων του ευρωμονόδρομου κλιμακώνουν οι εκπρόσωποι των μονοπωλίων και της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ. Οι παρεμβάσεις τους επιβεβαιώνουν τα αδιέξοδα στη διαχείριση της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης και δείχνουν ταυτόχρονα ότι λύση για τα λαϊκά συμφέροντα δεν μπορεί να υπάρξει εντός της ΕΕ και με τα μονοπώλια στην παραγωγή.Σε κάθε περίπτωση, τα σενάρια που διακινούνται, αναδεικνύουν την αναγκαιότητα να προετοιμάζεται ο λαός να παρέμβει στις εξελίξεις που εξυφαίνονται σε βάρος του, αποκρούοντας την τρομοκρατία και τον εφησυχασμό που προσπαθούν να του καλλιεργήσουν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα. Στις δηλώσεις των αξιωματούχων της ΕΕ και του ΔΝΤ, που αναπαρήγαγαν τα εκβιαστικά προεκλογικά διλήμματα «ευρώ ή δραχμή», προστέθηκε χτες ένα όργιο διαρροών περί σχεδίων έκτακτης ανάγκης για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ που έχουν εκπονήσει τα όργανα της ΕΕ.
Αξιωματούχοι της Ευρωζώνης, που επικαλείται το «Ρόιτερς», ανέφεραν ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία να επεξεργαστεί κάθε κράτος-μέλος ξεχωριστά σχέδιο έκτακτης ανάγκης για το ενδεχόμενο που θα αποφάσιζε η Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ. Στη συμφωνία αυτή, όπως ανέφεραν δύο στελέχη που δε θέλησαν να κατονομαστούν, κατέληξε η ομάδα εργασίας της Ευρωζώνης (Eurogroup Working Group) σε ωριαία τηλεδιάσκεψη που έγινε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας.
Πέρα από τις ανεπίσημες δηλώσεις των δύο αξιωματούχων, το «Ρόιτερς» αναφέρει ότι είδε σημειώσεις από αξιωματούχους ενός κράτους-μέλους στο οποίο περιγράφονται κάποια από τα μέτρα που θα έπρεπε να εξεταστούν σχετικά. Το συγκεκριμένο δημοσίευμα διέψευσε κατηγορηματικά το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο στη σχετική ανακοίνωση σημειώνει ότι στην τηλεδιάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Euro Working Group, δεν υπήρξε υπήρξε τέτοια συζήτηση.
Ετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο
Στην ίδια κατεύθυνση με το «Ρόιτερς», κινήθηκε η εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα «Ντι Τσάιτ», που ανέφερε χτες ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει δημιουργήσει μια ομάδα κρίσης για να διαχειριστεί ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, μετά τις εκλογές. Η εφημερίδα αναφέρει πως επικεφαλής της ομάδας είναι ο Γεργκ Ασμουσεν, ένας Γερμανός διευθυντής της ΕΚΤ. Προσθέτει επίσης πως η γερμανική κεντρική τράπεζα, η Μπούντεσμπανκ, έχει δημιουργήσει μια παρόμοια ομάδα. Τόσο η ΕΚΤ όσο και η Μπούντεσμπανκ αρνήθηκαν να σχολιάσουν την πληροφορία.
Στον αντίποδα, το αμερικανικό πρακτορείο «Μπλούμπεργκ» επικαλείται στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι ευρωπαϊκές τράπεζες είναι ανέτοιμες να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και εξάπλωσης της κρίσης. Συγκεκριμένα, το διεθνές πρακτορείο τονίζει ότι σε περίπτωση εξόδου της χώρας μας από το κοινό νόμισμα, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα άλλων υπερχρεωμένων χωρών θα πληγούν από μαζικές εκροές καταθέσεων, ενώ οι τράπεζες σε χώρες του πυρήνα της Ευρωζώνης θα υποστούν τεράστιες ζημίες λόγω της έκθεσής τους σε ομόλογα των δοκιμαζόμενων κρατών.
Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, με ταυτόχρονη υλοποίηση των δεσμεύσεων, τάχθηκαν χτες ο Γάλλος πρόεδρος Φρ. Ολάντ και ο Ισπανός πρωθυπουργός Μ. Ραχόι, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν ύστερα από την προπαρασκευαστική διμερή συνάντησή τους, πριν μεταβούν στις Βρυξέλλες για την άτυπη Σύνοδο Κορυφής.
Επιβεβαιώνοντας ότι ο ίδιος σε τίποτα δε διαφέρει από το υπόλοιπο προσωπικό του κεφαλαίου στην Ευρώπη, δήλωσε ότι «θα κάνω ό,τι μπορώ από τη θέση μου για να πείσω τους Ελληνες να επιλέξουν την παραμονή τους στην Ευρωζώνη, σεβόμενοι τις δεσμεύσεις τους. Θα κάνω επίσης τα πάντα για να πείσω τους Ευρωπαίους που θα μπορούσαν να έχουν αμφιβολίες για την αναγκαιότητα παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη».
Από κοντά και το ΔΝΤ
Χείρα βοηθείας στα κόμματα του ευρωμονόδρομου πρόσφερε εκ νέου χτες και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κρ. Λαγκάρντ. Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών στις 6 Μάη, σε συνέντευξη που μεταδόθηκε από το BBC, η Λαγκάρντ δήλωσε προκλητικά: «Είναι παράλογο να αποπέμπουν τα κόμματα που είναι υπέρ της παραμονής στην Ευρωζώνη και την ίδια στιγμή να λένε: Θέλουμε να ανήκουμε στη Ευρωζώνη και να έχουμε ως νόμισμα το ευρώ».
Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο εγκατάλειψης της πολιτικής λιτότητας από την Ελλάδα και εξόδου της από την Ευρωζώνη, η Κριστίν Λαγκάρντ απάντησε ότι η εξέλιξη αυτή δεν θα είναι ευχάριστη για το ΔΝΤ, αλλά «προετοιμάζεται για όλες τις καταστάσεις». Η ίδια δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο «τα μέλη της Ευρωζώνης να είναι διατεθειμένα να αυξήσουν την οικονομική βοήθεια - και ίσως και να επιμηκύνουν τη χρονική της διάρκεια - προς την Ελλάδα γιατί θεωρούν την ακεραιότητα της Ευρωζώνης αρκετά αποδοτική, ώστε να δικαιολογείται μια επιπλέον επένδυση».
Τέλος, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ολιβιέρ Μπαγί δήλωσε χτες ότι η Επιτροπή σέβεται την εκλογική διαδικασία στην Ελλάδα και εξέφρασε την ελπίδα ότι από τις εκλογές θα προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας, που θα εφαρμόσει τις συμφωνίες με την τρόικα.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου