ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Διαπιστευτήρια στους αστούς, κοροϊδία στο λαό


Αναπαράγει την πλαστή διαχωριστική γραμμή «μνημονιακή δεξιά - αντιμνημονιακή αριστερά» για να θωρακίσει τον ευρωμονόδρομο
Την πλαστή διαχωριστική γραμμή «μνημονιακή δεξιά - αντιμνημονιακή αριστερά» υπερασπίστηκε ο Αλ. Τσίπρας χτες, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Ερμήνευσε το ποσοστό που έλαβαν σαν «επιβράβευση» της «συνεπούς αντιμνημονιακής στάσης» και προεξόφλησε τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, λέγοντας ότι «στις 17 του Ιούνη και μετά, θα είμαστε πολλαπλάσια περισσότεροι, θα έχουμε διπλασιαστεί».
Στην ομιλία του κατήγγειλε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ επειδή θέτουν σε κίνδυνο την οικονομία της χώρας! Τους κατήγγειλε ότι «εφευρίσκουν ανύπαρκτους κινδύνους και συνεργούν με περισσή ανευθυνότητα, στην εξελισσόμενη διαδικασία πιστωτικής ασφυξίας». Ακόμα τους πρόσαψε ότι «καταφεύγουν στη χυδαιότητα και τη σπέκουλα» σε βάρος της οικονομίας με τις «φήμες που διασπείρουν δεξιά και αριστερά για επικείμενη τραπεζική χρεοκοπία, με περισσή ανευθυνότητα διαδίδουν εντός και εκτός της Ελλάδας ότι καταρρέει το τραπεζικό σύστημα, ότι θα μπει όριο στις αναλήψεις».
Σε άλλο σημείο, τους κάλεσε «με αίσθηση ευθύνης να σταματήσουν να αναπαράγουν ανεύθυνες κινδυνολογίες» και διακήρυξε ότι ο ίδιος και το κόμμα του εγγυώνται «τις καταθέσεις του λαού». Αναπαράγοντας το βολικό για το σύστημα δίπολο «κεντροδεξιά - κεντροαριστερά», ο Αλ. Τσίπρας επέκρινε την προσπάθεια του Α. Σαμαρά για συνεργασία με την Ντ. Μπακογιάννη και τον Γ. Καρατζαφέρη, χρεώνοντάς του ότι «φιλοδοξεί να συμπήξει το μέτωπο της εγγύησης των δανειστών και της διαπλοκής».
Στο ίδιο πνεύμα, ισχυρίστηκε ότι ο λαός «έχει να επιλέξει ανάμεσα σε δύο προγράμματα, αυτό του ΣΥΡΙΖΑ και το πρόγραμμα των δύο κομμάτων που είναι κοινό πρόγραμμα και είναι το μνημόνιο 2». Δεν είπε βέβαια ότι και τα δύο είναι προγράμματα διαχείρισης της κρίσης προς όφελος του κεφαλαίου, πάντα στο πλαίσιο των κανόνων και των δεσμεύσεων του ευρωμονόδρομου που ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τη ΝΔ, υπερασπίζεται.
Πέρα απ' τους προεκλογικούς δεκάρικους για λαϊκή κατανάλωση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαμήνυσε στην ντόπια άρχουσα τάξη και την ευρωενωσιακή της λυκοσυμμαχία ότι «η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη δεν κινδυνεύει από την αντίσταση του λαού μας, ούτε φυσικά από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ», η οποία ακριβώς αποσκοπεί στο να χειραγωγήσει και να ενσωματώσει τη λαϊκή αντίσταση.
Ο καλύτερος στα σαλόνια...
Επιμένοντας να σκορπά αυταπάτες στο λαό και κόντρα στην πραγματικότητα, που διαψεύδει με ηχηρό τρόπο τον υποτιθέμενο «νέο αέρα» που θα έφερνε η εκλογή Ολάντ, ισχυρίστηκε ότι «η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ., ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος (...) δεν είναι ικανοί, δεν έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τη δυναμική αλλαγής στην Ευρώπη (....) δεν μπορούν να αξιοποιήσουν την Ευρώπη (....) οι γιες μεν της κλονιζόμενης κ. Μέρκελ και του απελθόντος κ. Σαρκοζί (....) Δε γίνεται να έχει η Ελλάδα μια κυβέρνηση που έχει δεσμευτεί στο μνημόνιο τη στιγμή που ακόμα και ο Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας κάνει καθαρό ότι το δημοσιονομικό σύμφωνο δε θα περάσει αν δεν αλλάξει».
Αναφέρεται βεβαίως στα παζάρια στο εσωτερικό της λυκοσυμμαχίας για αλλαγές στο δημοσιονομικό σύμφωνο, που θα υπηρετήσουν τις ανάγκες των μονοπωλίων, γαλλικών και άλλων, τα οποία τίποτα το θετικό δεν εγκυμονούν για τους λαούς. Μάλιστα, εγκάλεσε την «ελληνική πολιτική ηγεσία» ότι δεν μπορεί «να είναι η τελευταία απ' τις ηγεσίες της Ευρώπης που θα διεκδικήσει αλλαγές», προσπαθώντας να καλλιεργήσει για τον εαυτό του - όπως κάνει και η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ - το προφίλ του καλύτερου διαπραγματευτή με την ΕΕ.
Προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που έχουν προκαλέσει οι επαναλαμβανόμενες αντιφάσεις γύρω από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ισχυρίστηκε, αναποδογυρίζοντας την πραγματικότητα, ότι «αυτές τις 11 ημέρες (...) πορευτήκαμε με όπλο την ειλικρίνεια και τη σταθερότητα στις θέσεις μας» και έστειλε μήνυμα στα στελέχη του κόμματός του να επιμείνουν στη δημαγωγία και στα ψεύδη μπροστά στις εκλογές, επισημαίνοντας την ανάγκη «να γίνουμε πιο προσεκτικοί στις διατυπώσεις και στην προσπάθεια που θα κάνουμε το επόμενο διάστημα να μιλήσουμε επί της ουσίας και συγκεκριμένα για τα βήματα που πρέπει να γίνουν».
Δεν έχει πάτο η αντιΚΚΕ αθλιότητα
Προκλητικός, αλλά και αποκαλυπτικός για τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής του Αλ. Μητρόπουλος
Συνεχίζει τις αθλιότητες σε βάρος του ΚΚΕ ο ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να ψαρέψει ψήφους με την κοροϊδία περί «ενότητας» και «κυβέρνησης της αριστεράς», με τη συμμετοχή και του ΚΚΕ, παρά τις αλλεπάλληλες, ξεκάθαρες και συνεπείς τοποθετήσεις του Κόμματος. Χτες, κουνώντας με θράσος το δάχτυλο στο ΚΚΕ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, όταν ρωτήθηκε στο δελτίο του «Mega», πώς το κόμμα του θα σχηματίσει μετεκλογικά κυβέρνηση της αριστεράς, αφού το ΚΚΕ αρνείται, είπε μεταξύ άλλων: «Ας έρθει η κ. Παπαρήγα με τα ποσοστά που θα έχει εισπράξει μετά τις εκλογές και θα δούμε τι θα κάνουν»...
Ο Αλ. Μητρόπουλος επιβεβαίωσε ότι στόχος δικός τους και του συστήματος είναι να χτυπήσουν εκλογικά το ΚΚΕ, προσδοκώντας, μάταια, ότι έτσι θα καταφέρουν να το σύρουν στο μαντρί της διαχείρισης για λογαριασμό συνολικά του συστήματος. Η τοποθέτηση του Μητρόπουλου προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του Π. Μεντρέκα, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος κατήγγειλε την αθλιότητα, αναγκάζοντας τον Μητρόπουλο να τα μαζέψει, με δικαιολογίες του τύπου «ρητορικά ήταν αυτά».
Ωστόσο, ο διάλογος που ακολούθησε ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός για τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ και για τον τρόπο με τον οποίο προσπαθεί από τη μια να φανεί συνεπής απέναντι στην ΕΕ και την ντόπια πλουτοκρατία, και από την άλλη, με αντιμνημονιακή ρητορεία, να κλέψει την ψήφο του λαού. Ο διάλογος έχει ως εξής:
-- Π. Μεντρέκας: Το ΚΚΕ έχει δηλώσει πως αμέσως με το που θα συγκροτηθεί η Βουλή, πριν γίνουν προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, θα καταθέσει στη Βουλή πρόταση νόμου που θα λέει καταγγέλλουμε τα μνημόνια και ό,τι έχει μεσολαβήσει από το πρώτο μέχρι το δεύτερο. Γιατί σωπαίνετε κύριε Μητρόπουλε; Τι θέση θα πάρετε στη συγκεκριμένη ενέργεια; Θα απειλείτε και θα εκβιάζετε το ΚΚΕ, ότι θα αναγκαστεί να έρθει μαζί σας να διαπραγματευτεί με την Μέρκελ; Μα είναι δυνατόν;
-- Αλ. Μητρόπουλος: Ούτε το είπα ούτε το υπαινίχτηκα. Πάρτε την πρωτοβουλία που προαναγγείλατε και θα πάρετε την απάντηση.
-- Π. Μεντρέκας: Να σας πω γιατί σωπαίνετε; Γιατί ειδικά αμέσως μετά τις εκλογές, καθώς πήγαν να γίνουν συγκεκριμένα τα πράγματα προς τον Μπαρόζο, με τις διερευνητικές εντολές, το ζήτημα της καταγγελίας έμεινε στα προεκλογικά μπαλκόνια και του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης...
-- Αλ. Μητρόπουλος: Εξηγήσαμε...
-- Π. Μεντρέκας: Ο λαός τα καταδίκασε αλλά για να παύσει να ισχύει πρέπει η πλειοψηφία της Βουλής να τα καταγγείλει. Αυτή τη στιγμή δεν παίρνετε θέση. Θα ψηφίσετε την καταγγελία;
-- Αλ. Μητρόπουλος: Μα, θα το δούμε...
-- Π. Μεντρέκας: Εγώ σας λέω δεν πρόκειται να το καταγγείλετε. Ξέρετε πολύ καλά ότι τα μνημόνια, τα βάρβαρα μέτρα τα έφερε ο ευρωμονόδρομος και η ΕΕ και τα θέλει η ελληνική πλουτοκρατία που εσείς ούτε θέλετε, ούτε μπορείτε να συγκρουστείτε. Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα θέλει να γίνει ΠΑΣΟΚ, αλλά όχι το παλιό ΠΑΣΟΚ αλλά το ΠΑΣΟΚ του 2009, λέτε τα ίδια ακριβώς πράγματα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Το μνημόνιο δεν κολλάει. Γι' αυτό όλοι, ειδικά οι ριζοσπάστες αριστεροί, οφείλουν να βγάλουν συμπεράσματα. Τι εκπροσωπείτε; Είστε κόμμα ορκισμένο της ΕΕ.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου