ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Εμπιστευτείτε το ΚΚΕ


Από την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Πεδίον του Αρεως
Είμαστε δύο μέρες πριν την κάλπη. Φαίνεται λίγος χρόνος, αλλά πολύτιμος για μια μάχη που δίνουμε ως την τελευταία στιγμή και που θα κρίνει αν την επόμενη μέρα ο λαός πανίσχυρος θα κάνει ένα τεράστιο βήμα μπροστά βγάζοντας από την κάλπη πανίσχυρο το ΚΚΕ. Η δύναμη στο ΚΚΕ θα είναι δείκτης της δύναμης με την οποία ο λαός μπορεί να δυσκολέψει, να αποκρούσει τα χειρότερα που έρχονται. Της αποφασιστικότητας με την οποία θα διεκδικήσει μέτρα για την ανακούφισή του και γιατί όχι να έχει και κάποιες κατακτήσεις. Είναι δείκτης χειραφέτησης από την αστική πολιτική, αλλά και από τις αυταπάτες των υποτιθέμενων «αντιμνημονιακών» σωτήρων.
Ούτε ώρα, ούτε λεπτό χαμένο. Δίνουμε τη μάχη ως το τέλος ακούραστα και με αυταπάρνηση. Με κάθε εργάτη και εργάτρια, κάθε υπάλληλο, φτωχό αγρότη, συνταξιούχο, αυτοαπασχολούμενο, κάθε νέο και νέα, που συναντηθήκαμε στους αγώνες, αλλά και σε όλη την προεκλογική περίοδο. Τα εκβιαστικά διλήμματα και οι αυταπάτες θα πέφτουν βροχή. Και πρέπει να συμβάλουμε ώστε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι να γίνει όπλο για τους ανθρώπους του μόχθου στο δρόμο για τη δική τους προοπτική.
Οι κρίσιμες μάχες δεν έχουν δοθεί ακόμα από το λαό, είναι μπροστά μας. Η εκλογική αναμέτρηση δεν πρέπει να είναι μια χαμένη μάχη, γιατί η θύελλα νέων μέτρων είναι προ των πυλών. Θα μετρηθεί το μπόι του λαού, η ετοιμότητά του να ασκήσει πιο αποτελεσματική πίεση, να διεκδικήσει, να αντεπιτεθεί την άλλη κιόλας μέρα, τους επόμενους μήνες.
Το ΚΚΕ είναι έμπειρο κόμμα, ξέρει να μάχεται κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι, δεν μπορούν να το εξαγοράσουν, να το φοβίσουν. Αυτό το ΚΚΕ, ακόμη πιο ισχυρό, έχει ανάγκη σήμερα ο λαός.
Ούτε βήμα πίσω
Το ΚΚΕ μπορεί να δώσει ώθηση στη λαϊκή αφύπνιση, στη λαϊκή οργάνωση, στην ανάπτυξη της μαζικής λαϊκής αγωνιστικής πρωτοβουλίας. Και είναι το μόνο κόμμα που δεν υπόσχεται ότι θα δώσει αυτό λύσεις, αλλά αυτές θα έρθουν μονάχα με πρωταγωνιστή το λαό. Και η οριστική διέξοδος, με την ανατροπή της σάπιας καπιταλιστικής εξουσίας, την εργατική λαϊκή εξουσία, δε θα την κατακτήσει το ΚΚΕ μόνο του, αλλά η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της, αυτοί θα είναι πρωταγωνιστές.
Αλλά δεν κρίνεται στις εκλογές αυτό. Η εκλογική μάχη έχει τεράστια σημασία. Αν μείνει ανεκμετάλλευτη από το λαό, τότε στις 7 Μάη από χειρότερες θέσεις, χειρότερες συνθήκες θα αντιμετωπίσει το νέο, πιο ισχυρό αντεργατικό, αντιλαϊκό πόλεμο που έρχεται. Στις 7 Μάη, όποια κυβέρνηση και αν βγει, το λαό τον περιμένουν άμεσα τα μέτρα των δραστικών περικοπών των 11,5-14 δισ. ευρώ, ο νέος ασφαλιστικός νόμος που θα τσακίσει κι άλλο τις συντάξεις, η επίθεση των καπιταλιστών στους μισθούς κλπ. Με πανίσχυρο ΚΚΕ στην κάλπη και λαό χειραφετημένο από διλήμματα και αυταπάτες, οργανωμένα και με πολλαπλάσια δύναμη θα απαντήσουμε στον πόλεμό τους, θα τον αποκρούσουμε.
Εμπιστευτείτε το ΚΚΕ. Δε θα σας προδώσει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Το ΚΚΕ εμπιστεύεται το λαό. Πανίσχυρο ΚΚΕ στην κάλπη. Ολοι μαζί με το λαό, να ορθώσουμε ανάστημα. Και αν είναι πανίσχυρο το ΚΚΕ, θα είναι πανίσχυρος ο λαός να αντιμετωπίσει το νέο πόλεμο που θα εξαπολυθεί ενάντιά του από τις 7 Μάη. Και όπως τόνισε από το Πεδίον του Αρεως η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, «κανένας διαπραγματευτής, είτε "δεξιός" είτε "αριστερός" στα όργανα της ΕΕ, δεν πρόκειται να γυρίσει με γεμάτα τα χέρια για το λαό. Με άδεια και πιο άδεια θα γυρίσει. Δεν υπάρχουν ούτε ελάχιστα περιθώρια διαπραγματεύσεων με όπλο τους ίδιους τους κανόνες και το βάρβαρο σιδερένιο δίκαιο της λυκοσυμμαχίας. Ο κ. Σαμαράς, παιδί του συστήματος, τόλμησε να μην υπογράψει το πρώτο Μνημόνιο, καθαρά για δημαγωγικούς λόγους, και τον έσυραν σε υπογραφή του δεύτερου, σε αλλεπάλληλες επιστολές δήλωσης μετάνοιας και πίστης. Ο κ. Παπανδρέου τόλμησε να ζητήσει δημοψήφισμα και απολύθηκε ύστερα από λίγο.
Η σύγκρουση με την ΕΕ είναι μονόδρομος, η σύγκρουση με τα μονοπώλια στην Ελλάδα είναι επίσης μονόδρομος. Γι' αυτό πρέπει να κάνουμε βήματα μπρος, να μη γυρίσουμε πίσω. Για να μπορούμε να οραματιζόμαστε τη ριζική αλλαγή και ανατροπή που θα έρθει στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης».

Ι.

Ποια ανάπτυξη;
Ολα τα κόμματα από τη ΝΔ ως τον ΣΥΡΙΖΑ προβάλλουν σήμερα στην πρώτη γραμμή τη μαγική γι' αυτούς λέξη, ως καραμέλα, τη λέξη ανάπτυξη. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αφού μας «έσωσαν», όπως προκλητικά λένε, από τη χρεοκοπία, τώρα υπόσχονται ότι θα γίνουν επενδύσεις, θα έλθει ανάπτυξη, η πίτα θα μεγαλώσει, άρα θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, θα γίνει αναδιανομή. Θυμούνται ίσως, αλλά πρέπει να θυμηθεί και ο λαός τη μεγάλη αναδιανομή που έγινε προ κρίσης, όταν υπέγραψαν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αύξηση 77 λεπτών τη μέρα. Τέτοιες δόξες υπόσχονται στο λαό, όταν βέβαια τον έχουν φθάσει σε μισθούς 200 και 300 ευρώ το μήνα.
Ο κ. Τσίπρας χαϊδεύει τα αυτιά των μονοπωλίων, των επιχειρηματικών ομίλων ότι θα στηρίξει το κόμμα του την υγιή επιχειρηματικότητα. Αυτός ο όρος είναι «καραμέλα» στο στόμα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αυτός ο όρος, «υγιής επιχειρηματικότητα» παραπέμπει στον πιο σκληρό πυρήνα των μονοπωλίων. Εκτός των άλλων χτυπά κατ' ευθείαν «στο σταυρό» τη μικρή επιχείρηση.
***
Κρύβουν από τον ελληνικό λαό, ότι οι καπιταλιστές επενδυτές, Ελληνες και ξένοι, επενδύουν όχι εκεί που παράγονται προϊόντα χρήσιμα για το λαό, προϊόντα φθηνά και ποιοτικά, αλλά εκεί που βγάζουν γρήγορο κέρδος. Επενδύσεις θα γίνουν με όρους δουλεμπορίου, με όσο γίνεται ελάχιστο μόνιμο προσωπικό, με ευκαιριακό προσωπικό. Οι θέσεις εργασίας θα είναι πολύ λιγότερες από τις θέσεις της ανεργίας. Η μισοεργασία, η μισοανεργία, η ανεργία θα μονιμοποιούνται. Κρύβουν από τον ελληνικό λαό, ότι οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις, με την απελευθέρωση κίνησης κεφαλαίων, εμπορευμάτων, εργατικού δυναμικού και υπηρεσιών της Συνθήκης του Μάαστριχτ, επενδύουν στην Ελλάδα για να συσσωρεύουν κεφάλαια και να κάνουν επενδύσεις στο εξωτερικό - εξαγορές - δεν έχουν κανένα πατριωτικό κώλυμα να κλείσουν μια επιχείρηση στην Ελλάδα και να βγουν στην Ευρώπη και εκτός Ευρώπης.
Λίγες μέρες πριν τις εκλογές ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όταν στριμώχνονται σε τέτοιες ερωτήσεις απαντούν ότι θα κάνει το κράτος επενδύσεις. Δηλαδή θα ιδρύσουν κρατικά εργοστάσια σε όλους τους κλάδους της βιομηχανίας; Θα συγκρουστούν με την ΕΕ; Ε, αναπόφευκτα. Τότε γιατί δεν έχουν πρόγραμμα σύγκρουσης και εξόδου από την ΕΕ; Τι θα κάνουν με τη «θάλασσα» των εισαγωγών, προϊόντων που μπορούμε να παράγουμε στην Ελλάδα;
***
Το ΚΚΕ καλεί το λαό να αγωνιστεί για τα άμεσα προβλήματά του, να συγκεντρωθούν δυνάμεις που στηρίζονται και στη δική τους πείρα, ώστε να διεκδικήσουν να γίνουν λαϊκή περιουσία τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής στους κλάδους της μεταποίησης και γενικότερα της βιομηχανίας και του συγκεντρωμένου εμπορίου.
Να δημιουργηθούν ενιαίοι αποκλειστικά κρατικοί φορείς στους κλάδους στρατηγικής σημασίας, όπως της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών, των κατασκευών, των μεταφορών, της εξόρυξης. Να κοινωνικοποιηθούν η γη, οι μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις, να δημιουργηθούν νέου τύπου παραγωγικοί συνεταιρισμοί.
Η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και ο νέου τύπου συνεταιρισμός των μικρών παραγωγών θα απελευθερώσει μεγάλες αναξιοποίητες αναπτυξιακές παραγωγικές δυνατότητες που έχει σήμερα η Ελλάδα. Μόνο η λαϊκή οικονομία μπορεί να εξαλείψει οριστικά την αναρχία της παραγωγής, τη ζούγκλα του ανταγωνισμού των μονοπωλιακών ομίλων για το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος. Μπορεί να αξιοποιήσει και να κατανείμει σε αυτήν την κατεύθυνση το σύνολο του εργατικού δυναμικού της χώρας, εξαλείφοντας την ανεργία.
Πλούτο και αναπτυξιακές δυνατότητες διαθέτει η Ελλάδα, μόνο που είναι μακριά από το λαό, μακριά από το λαό που παράγει.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου