ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

ΠΑΣΟΚ Φουλάρει αντιλαϊκά από τις 7 του Μάη


Το πρόγραμμα και οι προτάσεις του θα σφίξουν κι άλλο τη θηλιά στο λαό, αν δεν το τσακίσει μαζί με τη ΝΔ στην κάλπη

Παπαγεωργίου Βασίλης
Ως εφαλτήριο για την κλιμάκωση του ταξικού πολέμου εναντίον των εργαζομένων και των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων και «όχημα» για τη νομιμοποίηση των νέων βάρβαρων μέτρων εντός και εκτός μνημονίου, φιλοδοξεί να μετατρέψει τις κάλπες της Κυριακής το ΠΑΣΟΚ.
Με μοναδικό μετεκλογικό στόχο τη συγκρότηση μιας «ισχυρής κυβέρνησης συνεργασίας» στη βάση μιας «προγραμματικής συμφωνίας» ανάμεσα στα αστικά κόμματα και όλες τις δυνάμεις του ευρωμονόδρομου, για να επιβάλει τα σφαγιαστικά μέτρα του Ιουνίου, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ρίχτηκε με λύσσα στις λαϊκές συνειδήσεις, εκβιάζοντας με το κινδυνολογικό δίλημμα «ευρώ ή δραχμή».
Ο Ευ. Βενιζέλος και όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με ακατάσχετη ψευδολογία, κάλπικες υποσχέσεις και ωμούς εκβιασμούς, επιδίωξαν μέχρι την τελευταία στιγμή να υφαρπάξουν την ψήφο του λαού. Το ΠΑΣΟΚ, από την πρώτη στιγμή, έθεσε σαν διακύβευμα της επόμενης μέρας των εκλογών την πιστή εφαρμογή του μνημονίου και την εξασφάλιση μιας «ισχυρής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας» σε συνεργασία με τη ΝΔ και τους υπόλοιπους πρόθυμους.
Το δεύτερο μνημόνιο που συνυπέγραψαν με την τρόικα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δεν είναι παρά ένα κομμάτι της αντιλαϊκής στρατηγικής τους, που έρχεται να υπηρετήσει τις ανάγκες της πλουτοκρατίας και εντάσσεται μέσα στις ευρωενωσιακές αντιλαϊκές κατευθύνσεις που προωθούνται από όλες τις κυβερνήσεις των κρατών - μελών της ΕΕ, με ή χωρίς μνημόνιο.
Οι παραπέρα μειώσεις μισθών, η καρατόμηση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, οι νέες φοροεπιδρομές στο λαϊκό εισόδημα και στον αντίποδα η παραπέρα ενίσχυση του μεγάλου κεφαλαίου με ζεστό χρήμα και παραχώρηση κρατικών υποδομών και φυσικού πλούτου της χώρας, έχουν ήδη ψηφιστεί και γίνει νόμος του κράτους μέσω του μνημονίου. Τα συγκεκριμένα μέτρα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ετοιμάζονται να τα εφαρμόσουν σταδιακά από τον Ιούνη.
Οι «77 υποχρεώσεις» για την επόμενη κυβέρνηση, όπως τις βάφτισε ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος βάσει του μνημονίου, με κείμενο που διέρρευσε στον Τύπο και περιγράφει τη θύελλα που έρχεται, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για παρερμηνείες.
Ποιος κερδίζει και ποιος χάνει;
Αυτήν την τραγική πραγματικότητα που ετοιμάζουν για το λαό, προσπάθησε να συσκοτίσει ο Ευ. Βενιζέλος, ντύνοντας τα προαποφασισμένα μέτρα εξόντωσης του λαού με το μανδύα του «Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης», που όπως ισχυρίζεται θα αποτελέσει τη βάση για τη «θαρραλέα υπέρβαση του μνημονίου», αφού πρώτα το εφαρμόσει στο ακέραιο, μαζί με τη ΝΔ και τους άλλους πρόθυμους.
Πίσω από τα ασύστολα ψεύδη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ότι δήθεν από τα μέτρα του Ιουνίου «δεν θα θιγούν χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι» και «δε θα γίνουν οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων», κρύβονται δρομολογημένες μειώσεις μισθών, τόσο στον ιδιωτικό, όσο και το δημόσιο τομέα, νέοι φόροι, αυξήσεις σε είδη πρώτη ανάγκης, μαζικές απολύσεις, δραστικές περικοπές σε κοινωνικές παροχές.
Συγκεκριμένα:
-- Θα νομοθετήσουν μέτρα για να «διασφαλιστεί η ευκαμψία των μισθών» στον ιδιωτικό τομέα, με στόχο την οριστική κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και την επίτευξη περαιτέρω μειώσεων 15%, όπως έχει ήδη προαναγγείλει το ΔΝΤ.
-- Θα προχωρήσουν σε νέες μειώσεις στις συντάξεις και δραστικές περικοπές σε κοινωνικά επιδόματα.
-- Θα προωθήσουν νέο γύρο περικοπών δαπανών στη νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη. Ειδικότερα για το φάρμακο, θα αυξήσουν τη συμμετοχή του ασφαλισμένου για την αγορά του.
-- Θα αυξήσουν τους χαμηλούς συντελεστές του ΦΠΑ, εκτινάσσοντας τις τιμές στα τρόφιμα, στα φάρμακα, στο ρεύμα κ.α.
-- Θα καταθέσουν νομοσχέδιο, για τη μείωση των αποδοχών 12% κατά μέσο όρο στα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου (ένστολοι, δικαστικοί, γιατροί του ΕΣΥ κ.ά.), με εφαρμογή από την 1η Ιουλίου.
-- Θα προχωρήσουν στην απόλυση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων μέσα στο 2012.
-- Θα ψηφίσουν νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα οδηγήσει στην κατάργηση των φοροαπαλλαγών.
-- Εχουν ήδη εγκρίνει αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, που θα φτάσουν μέχρι 30%.
-- Εχουν ήδη αναγγείλει την αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης, που θα φτάσει τουλάχιστον στο 1,4 ευρώ το λίτρο.
-- Θα προχωρήσουν σε αυξήσεις των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων, ώστε να προσεγγίσουν τις εμπορικές τιμές.
Τα συγκεκριμένα μέτρα, προσπάθησε επιμελώς αλλά μάταια να κρύψει σε όλη την προεκλογική περίοδο το ΠΑΣΟΚ, μοιράζοντας υποσχέσεις για δήθεν ανάπτυξη που θα οδηγήσει τη χώρα σε έξοδο από το τούνελ της κρίσης. Στο όνομα της ανάπτυξης και της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έσπευσε να προσφέρει νέα προνόμια και κίνητρα στο μεγάλο κεφάλαιο. Παρουσιάζοντας το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ, ο Ευ. Βενιζέλος δεσμεύτηκε για:
  • Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλουν οι εργοδότες κατά 5 μονάδες ή 10% του λεγόμενου «μη μισθολογικού κόστους». Θα σημάνει την πλήρη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων και θα προσφέρει ακόμα πιο φτηνά εργατικά χέρια στους μεγαλοεπιχειρηματίες.
  • Παροχή 50 δισ. ευρώ στις τράπεζες μέσω του προγράμματος ανακεφαλαιοποίησης, η αποπληρωμή των οποίων θα φορτωθεί στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων.
  • Απελευθέρωση των μεγάλων έργων και των πόρων του ΕΣΠΑ που θα καρπωθούν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί και κατασκευαστικοί όμιλοι.
  • Αμεση υλοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων μεγάλων κρατικών επιχειρήσεων όπως η ΔΕΠΑ , τα ΕΛΠΕ, η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ, μονάδες της ΔΕΗ που θα φέρουν τεράστια κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους και θα πουλούν πανάκριβα τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας στο λαό.
  • Ενίσχυση μέσω σημαντικών φοροαπαλλαγών των επιχειρήσεων που ασχολούνται με τις «ευρεσιτεχνίες και τις καινοτομίες».
  • Νέα «χρηματοοικονομικά εργαλεία», μέσα από τη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
  • Επιδοτήσεις μέσω των ΕΣΠΑ για προγράμματα κατάρτισης και επιδοτούμενης εργασίας, που θα προσφέρουν φτηνό εργατικό δυναμικό στους επιχειρηματίες.
Απάντηση με πανίσχυρο ΚΚΕ
Αυτός είναι ο πυρήνας της φιλομονοπωλιακής πολιτικής που υπηρετεί το ΠΑΣΟΚ. Τούτη την ώρα, μπροστά στην κάλπη των εκλογών, ο λαός καλείται να κάνει ταμείο. Να δει ποιος κέρδισε και ποιος έχασε σ' αυτά τα 2,5 χρόνια της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου, αλλά και ποιος βγήκε κερδισμένος από την ανάπτυξη που υπηρετούν διαχρονικά και ευαγγελίζονται ότι θα «ενισχύσουν» τα επόμενα χρόνια τα αστικά κόμματα και όλες οι πολιτικές δυνάμεις του ευρωμονόδρομου.
Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, δεν πρέπει να τσιμπήσουν στα προεκλογικά φούμαρα που τους πουλάει το ΠΑΣΟΚ περί «ανάπτυξης». Να μην εξαπατηθούν από τις αυταπάτες που τους σερβίρει περί «προοδευτικής» στροφής της ΕΕ, μετά την πιθανή εκλογή του Φρ. Ολάντ στη Γαλλία. Να μην ξεγελαστούν από τις εξαγγελίες της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ για επιμήκυνση του μνημονίου μέχρι το 2015, προκειμένου να γίνει τάχα πιο «ήπια και πιο φιλική η δημοσιονομική προσαρμογή».
Η επιμήκυνση είναι τρικ και θα φέρει νέα βάσανα για το λαό. Ο εφαρμοστικός νόμος που θα ψηφίσει η επόμενη κυβέρνηση τον Ιούνη, με μέτρα ύψους από 11,5 μέχρι 15 δισ. ευρώ, είναι μόνο η αρχή της νέας βάρβαρης επιδρομής που θα σπρώξει ακόμα πιο βαθιά στη φτώχεια εκατομμύρια λαϊκά νοικοκυριά.
Το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να αξιοποιήσει το αποτέλεσμα των εκλογών σαν πρόκριμα για τη νομιμοποίηση της αντιδραστικής πολιτικής του. «Το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί την πρώτη θέση, γιατί βρίσκεται στη μέση του πολιτικού φάσματος, μπορεί να κοιτάξει και αριστερά και δεξιά και να αναζητήσει συνεργασίες για να σχηματίσει κυβέρνηση», σημείωσε ο Ευ. Βενιζέλος στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε την προηγούμενη Τετάρτη. Το ΠΑΣΟΚ γνωρίζει ότι μετά τις κάλπες θα βρεθούν δυνάμεις από όλο το φάσμα του αστικού πολιτικού συστήματος που θα σπεύσουν να διαμορφώσουν ένα ισχυρό μέτωπο απέναντι στο λαό, για να διασφαλίσουν την εξουσία και τα συμφέροντα της αστικής τάξης.
Αυτό που είναι ανάγκη να γίνει συνείδηση στο λαό, είναι ότι η ψήφος του στις 6 του Μάη θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την ετοιμότητά του να βάλει φρένο στον τυφώνα που έρχεται. Την Κυριακή, ο λαός πρέπει να το καταδικάσει στην κάλπη το ΠΑΣΟΚ, μαζί με τη ΝΔ, αλλά και όλους εκείνους που τον καλούν σε «αντιμνημονιακά μέτωπα», σπέρνοντας αυταπάτες ότι μπορεί να ευημερήσει χωρίς να συγκρουστεί με τα μονοπώλια και την εξουσία τους.
Διέξοδος και ελπίδα για τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, είναι να ενισχύσουν αποφασιστικά και στις κάλπες το ΚΚΕ. Για να βρεθούν ετοιμοπόλεμοι και πιο δυνατοί στη θύελλα που έρχεται, από καλύτερες θέσεις να οργανώσουν την αντεπίθεση, για την ανατροπή της πολιτικής και της εξουσίας που τους χαντακώνει τη ζωή.

Παναγιώτης ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου