ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

ΝΔ - ΠΑΣΟΚ Στο φόρτε η επιχείρηση κοροϊδίας του λαού


Ο ένας μιλάει για «αναπτυξιακά μέτρα» και ο άλλος παρουσιάζει για «νέο» τους υποψήφιους που υπηρετούν την ίδια σάπια πολιτική
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν κάνει επάγγελμα την κοροϊδία του λαού. Απόδειξη, τα στοιχεία για το χρέος που καταγράφει η προεκλογική αφίσα του ΚΚΕ
Ψεύτικες ελπίδες και κούφιες διακηρύξεις για «αλλαγή όλων» μοίρασε χτες ο Αντ. Σαμαράς, παρουσιάζοντας το κόμμα του ως το μόνο αστικό κόμμα που μπορεί να βγάλει τάχα τη χώρα από την κρίση, ενώ εγγυάται την εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων καθώς και τη σταθερότητα του αστικού πολιτικού συστήματος.Στη δήλωση που έκανε με αφορμή την προκήρυξη των εκλογών, εμφάνισε περίπου ως δικό του επίτευγμα τη διεξαγωγή των εκλογών, επέρριψε τις ευθύνες για τα πάντα «στα απίστευτα λάθη, το λαϊκισμό και την ανευθυνότητα της κυβέρνησης Παπανδρέου», επιχειρώντας απεγνωσμένα να αποκρύψει ότι το κόμμα του είναι υπόλογο και συνένοχο για το έγκλημα σε βάρος του λαού. Ζήτησε έμμεσα αυτοδυναμία, επικαλούμενος ότι η κυβέρνηση πρέπει να «μπορεί να πάρει αποφάσεις» και να «μπορεί να διαπραγματευτεί στο εξωτερικό».
Η ηγεσία της ΝΔ αναμένεται να παρουσιάσει μετά το Πάσχα ένα πακέτο «αναπτυξιακών μέτρων», το οποίο δεν είναι παρά μια δέσμη φιλομονοπωλιακών μέτρων συμπληρωματικών στο νέο μνημόνιο, που αποτελεί και το πραγματικό κυβερνητικό πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία. Την ίδια στιγμή, μια σειρά βουλευτές της ΝΔ τάσσονται ανοιχτά υπέρ της κυβερνητικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ την επομένη των εκλογών, επιβεβαιώνοντας περίτρανα ότι οι κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις του Αντ. Σαμαρά με τις οποίες ξορκίζει τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ γίνονται καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους.
«Κανείς δεν είπε - και πάντως δεν το είπε ο κ. Σαμαράς - ότι αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία, θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές», δήλωσε χαρακτηριστικά (στον «Αθήνα 9,84») ο Κυρ. Μητσοτάκης. Ερμηνεύοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ συμπλήρωσε: «Ο κ. Σαμαράς είπε ότι θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο να οδηγηθούμε σε εκλογές, επειδή δε θα μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε θα γίνει προσπάθεια». Στο μεταξύ, ανακοινώθηκε η συγκρότηση της επιτροπής εκλογικού αγώνα καθώς και η προσχώρηση στη ΝΔ της ανεξάρτητης βουλευτή Αρ. Αγάτσα, που μόλις πριν από μερικές μέρες είχε αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ.
Τίποτα «νέο» με παλιά υλικά
Με τη συμμετοχή όλων των υπουργών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της συγκυβέρνησης, που ψήφισαν και εφάρμοσαν τα βάρβαρα μέτρα των μνημονίων και με «δοκιμασμένα» στελέχη στη στήριξη και προώθηση των αντιλαϊκών πολιτικών, συγκρότησε τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ ο Ε. Βενιζέλος. Στην ομιλία του στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, όπου εγκρίθηκαν τα ψηφοδέλτια, κάλεσε τον κομματικό μηχανισμό σε συστράτευση, ώστε την επομένη των εκλογών να έχει το πάνω χέρι στα παζάρια για το κυβερνητικό σχήμα που θα υλοποιήσει τα προαποφασισμένα μέτρα.
Ο ίδιος επιχείρησε να υπηρετήσει το κάλπικο σύνθημα της «νέας αρχής» του ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας ότι στις εκλογικές λίστες η «ανανέωση υπερβαίνει το 60%» και ότι «υπάρχει ισχυρή συμμετοχή υποψηφίων κάτω των 40 ετών». Πίσω από τη βιτρίνα ο Ε. Βενιζέλος προσπάθησε να κρύψει ότι οι «νέοι υποψήφιοι» του ΠΑΣΟΚ είναι μέλη και στελέχη του που προασπίζονται την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική και είναι έτοιμοι να την υπηρετήσουν από νέα πόστα.
Ο Ε. Βενιζέλος επιδόθηκε και σε αποπροσανατολιστικές κορόνες για διαφάνεια, ενώ έσπευσε να αξιοποιήσει και τη σύλληψη του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Α. Τσοχατζόπουλου για να υποστηρίξει προκλητικά ότι το σύστημα προχωράει σε «αυτοκάθαρση», γιατί «αντιλαμβανόμαστε πώς νιώθει» ο πολίτης. Επιδιώκοντας να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού ανακοίνωσε ότι «το πόθεν έσχες των νέων υποψηφίων θα ελεγχθεί και θα αναρτηθεί στο Διαδίκτυο». Ζήτησε ακόμα «τον έλεγχο των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ από διεθνή ελεγκτική εταιρεία», ενώ ανακοίνωσε ότι «όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκ προοιμίου παραιτούνται από τη βουλευτική ασυλία».
Ανακοίνωσε ακόμα ότι θα είναι υποψήφιος στη Θεσσαλονίκη και στο Ηράκλειο της Κρήτης, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου θα είναι υποψήφιος στην Αχαΐα. Ο Ε. Βενιζέλος ανακοίνωσε, τέλος, ότι στις 3 Σεπτέμβρη θα συγκληθεί συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, που, όπως ισχυρίστηκε, θα είναι «συνέδριο αναγέννησης και επανίδρυσης της παράταξης».

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου