ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ Οχι σε πισωγύρισμα και αυταπάτες, ψήφο στο ΚΚΕ!


Σε συγκέντρωση στην Καισαριανή μίλησε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Από τη χτεσινή συγκέντρωση στην Καισαριανή
Η κυβέρνηση στις 6 Μάη πρέπει να τρέμει το λαό. Αυτή θα είναι μια σημαντική νίκη. Και θα είναι βόλι στην καρδιά τους η κόκκινη ψήφος. Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε χτες το βράδυ η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στην πλατεία Καισαριανής, όπου πλήθος κόσμου έσπευσε να ακούσει την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.«Με τρομοκρατικά διλήμματα, ακόμα και με προβοκάτσιες, ακόμα και με έναν τεχνητό τρόπο θα επιδιώξουν ο ριζοσπαστισμός που υπάρχει σήμερα στο λαό, να γυρίσει πίσω, να τον καταπιεί η κάλπη», σημείωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και πρόσθεσε: «Το σύστημα έχει ακόμα πολλά αναχώματα και πολλά μαξιλάρια, από τα πιο δεξιά και ακροδεξιά μαξιλάρια, μέχρι και αρκετά μαξιλάρια τα οποία μέσα στο λαό φαντάζουν αριστερά. Αν και για μας στην πραγματικότητα σήμερα ο αριστερός, το 2012, σε βαθιά οικονομική κρίση, πρέπει να έχει πολύ μεγαλύτερο σε βάθος ριζοσπαστισμό, με πιο ουσιαστικό περιεχόμενο».
«Συνοψίζοντας το κάλεσμα των τελευταίων ημερών στο λαό, λέμε το εξής πράγμα: Μην πισωγυρίσετε, μην υποκύψετε στα διλήμματα, στην τρομοκρατία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Μην υποκύψετε, γιατί ένα πράγμα που πρέπει να βγάλει η κάλπη είναι εντελώς το αντίθετο. Τρομοκρατημένοι πρέπει να είναι οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι μεγαλέμποροι, οι μεγαλοεξαγωγείς, οι εφοπλιστές. Τρομοκρατημένη στην Ελλάδα πρέπει να είναι η άρχουσα τάξη, η Κομισιόν, η τρόικα, το ΔΝΤ. Μην πισωγυρίσετε, μην τους πιστεύετε. Το αντίθετο. Τρομοκρατήστε τους». «Αυτό που θα τους φοβίσει είναι όταν η ψήφος πάρει το χρώμα του ΚΚΕ, όχι μόνο από τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες, αλλά και από κείνους που δε συμφωνούν σε όλα μαζί μας», είπε.


«Μπορεί να θελήσουν - παρά το γεγονός ότι μπορούν να φτιάξουν μια κυβέρνηση - και μια νέα εκλογική αναμέτρηση, αυτό να μην το αποκλείσουμε, για να επιβάλουν τα πιο σκληρά διλήμματα, για να πισωγυρίσουν πολύ περισσότερο κόσμο, να τον βάλουν στην τσέπη τους, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Δε θα είναι γιατί δε θα τα έχουν βρει στα παρασκήνια να φτιάξουν κυβέρνηση», συμπλήρωσε σε άλλο σημείο.Τέλος, η Αλ. Παπαρήγα υπογράμμισε: «Χειραφετηθείτε και από τις όποιες αυταπάτες (...) Μην εμπιστεύεστε αυτά τα εύκολα και απλοϊκά συνθήματα, συνειδητά απατηλά ή επιπόλαια, ότι μια αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου θα μας γλιτώσει από τα βάσανα (...) Μπορεί ο λαός να μας εμπιστευτεί γιατί θέλουμε να τον κάνουμε πρωταγωνιστή. Θα νικήσει ο λαός, με το ΚΚΕ μπροστάρη».
Λαός χειραφετημένος, πρωταγωνιστής των εξελίξεων
Στους μαρμαροτεχνίτες και άλλους εργαζόμενους στην Ακρόπολη μίλησε χτες το μεσημέρι η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Σε συγκέντρωση μαρμαροτεχνιτών και άλλων εργαζομένων στην Ακρόπολη, μίλησε χθες το μεσημέρι η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Ακολούθησε συζήτηση με τους εργαζόμενους για τα σοβαρά θέματα που απασχολούν την εργατική λαϊκή οικογένεια, τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις, το Ασφαλιστικό, καθώς και την πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ. Αμέσως μετά την συζήτηση, η Αλ. Παπαρήγα δήλωσε για τη μάχη των επικείμενων εκλογών: «Αυτό που μπορεί να κερδηθεί στις 6 του Μάη είναι η χειραφέτηση όσο γίνεται μεγαλύτερου μέρους των εργατικών λαϊκών στρωμάτων από τα τρομοκρατικά διλήμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, από τα ψεύτικα "δεν" και τα ψεύτικα "θα". Ταυτόχρονα όμως πρέπει να χειραφετηθεί ο λαός από επικίνδυνες παλιές και νέες αυταπάτες που μπαίνουν στο προσκήνιο. Το ΚΚΕ, επικεφαλής πραγματικά μιας μάχης που θα δοθεί στις 7 του Μάη, θα τη δώσει με ένα στόχο: Να αναδειχτεί ο πρωταγωνιστικός ρόλος του λαού. Εκεί είναι η θέση μας, με τον λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων».
Τι συμβαίνει με τα καράβια;
Σοβαρά εμπόδια συναντούν ψηφοφόροι του ΚΚΕ που θέλουν να ταξιδέψουν σε Σάμο, Ικαρία και Φούρνους για τις εκλογές. Αρκετοί υπέστησαν την ταλαιπωρία της αναζήτησης εισιτηρίων σε πολλά πρακτορεία, και μάλιστα για αναχώρηση μέρες πριν τις εκλογές, δίχως αποτέλεσμα. Η ΑΝΕΚ, που δρομολογεί στην - επιδοτούμενη από το κράτος - γραμμή το πλοίο «Ιεράπετρα», «κλείδωσε» τα εισιτήρια και δηλώνει ότι θα τα διαθέσει στα κόμματα, εάν της παραδώσουν λίστες με ονόματα επιβατών και επιτόπου το αντίτιμο των εισιτηρίων! Παραπέρα, δήλωσε πως δεν προτίθεται να δώσει την έκπτωση που έκανε στο παρελθόν για ομαδικές κρατήσεις, παρά μόνο ένα 5%! Σημειώνεται ότι στη διακομματική επιτροπή ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Γιαννίτσης είχε δηλώσει ότι θα παρέμβει στις ακτοπλοϊκές εταιρείες, για την καλύτερη εξυπηρέτηση όσων επιθυμούν να ταξιδέψουν και για μια καλή έκπτωση στην τιμή των εισιτηρίων. Το θέμα που με απαράδεκτο τρόπο επιχειρεί να δημιουργήσει η ΑΝΕΚ (ενδεχόμενα και άλλες εταιρείες) πρέπει να διευθετηθεί ΤΩΡΑ, με ευθύνη της κυβέρνησης.
ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Την Τετάρτη 2 Μάη, στις 8 μ.μ., στο Πεδίον του Αρεως
Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα

Την Τετάρτη 2 Μάη, στις 8 μ.μ., στο Πεδίον του Αρεως θα γίνει η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα, με ομιλήτρια τη ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα. Οι προσυγκεντρώσεις έχουν οριστεί για τις 7 μ.μ. στα εξής σημεία:
  • Ομόνοια: ΝΟ Κεντρικού Τομέα, Νότιου Τομέα, Πειραιά, Μεσογείων και ΑΕΙ - ΤΕΙ.
  • Κάνιγγος: Κλαδικές Αχτίδες Κατασκευών, Υπηρεσιών, Χρηματοπιστωτικού, Τηλεπικοινωνιών, ΕΒΕ, Καλλιτεχνών, Μεταφορών, Υγείας, ΜΜΕ, Εκπαιδευτικών, Δημοσίου - ΟΤΑ.
  • Βάθης: ΝΟ Βιομηχανίας, Δυτικού Τομέα, Θριασίου.
  • Βικτόρια: ΝΟ Βορείου Τομέα, 5ο και 6ο Διαμέρισμα.
  • Παναθήναια: Ανατολική Αχτίδα.







πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου