ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ Πανίσχυρο ΚΚΕ για να φοβούνται το λαό


Ομιλητής ο Θ. Παφίλης, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του Κόμματος
Από τη συγκέντρωση χτες το απόγευμα στην Αλεξανδρούπολη
Σε συγκέντρωση στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης μίλησε χτες το απόγευμα ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κόμματος. Στην ομιλία του σημείωσε μεταξύ άλλων:«Τη Δευτέρα των εκλογών ο λαός να κάνει ένα βήμα μπροστά, να σηκώσει κεφάλι, να δημιουργηθεί μια αισιοδοξία, για να μπορέσει το εργατικό και το λαϊκό κίνημα να ξεσηκωθεί. Να υπάρξει, δηλαδή, μια ανάταση του λαϊκού κινήματος για να αποτρέψει νέα μέτρα. Και θα σας το πούμε ευθέως: Εμείς δεν έχουμε αυταπάτη ότι μπορούμε να επιστρέψουμε σε παλιές κατακτήσεις, και το λέμε και στο λαό. Αυτό που ζήσαμε παλιά, όταν ο καπιταλισμός έκανε ορισμένες παραχωρήσεις, τέλειωσε. Τις πήρε όλες πίσω. Δεν μπορεί να κάνει παραχωρήσεις. Είναι τόσο λυσσαλέος ο ανταγωνισμός, έχει τόσο ξεπεράσει τα όρια, που πλέον πρέπει να πατήσει σε αίμα και κόκαλα, για να μπορέσει να ξεπεράσει την κρίση και αυτό θα είναι προσωρινό.
Αυτό που μπορούμε να πούμε, όμως, είναι ότι υπάρχουν δύο τρόποι για να μην τα περάσουν εύκολα τα μέτρα ή να σταματήσουν εδώ: Αν ξεσηκωθεί ένα κίνημα πολύ ισχυρό και σωστά προσανατολισμένο και αν φοβηθούν. Το να φοβηθούν σημαίνει ένα ΚΚΕ πολύ δυνατό. Δε φοβούνται τίποτε άλλο. Τα 'χουν στο χέρι τα άλλα. Δεν κινδυνεύουν από τους άλλους και το γνωρίζουν. Γιατί οι άλλοι δεν αμφισβητούν την εξουσία τους. Καλύτερη διαχείριση θέλουν να κάνουν».
Κοροϊδία η «κυβέρνηση της αριστεράς»
Για την «κυβέρνηση της αριστεράς» που προπαγανδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ο ομιλητής τόνισε: «Καταρχήν, δεν πρέπει να κοροϊδεύεις τον κόσμο. Οταν βγαίνεις και κάνεις πρόταση να κάνουμε κυβέρνηση και προγραμματικά δε συμφωνείς, έχεις χάος. Ολο τον καιρό πολεμάς ο ένας εναντίον του άλλου, και έρχεσαι προεκλογικά και λες να κάνουμε κυβέρνηση της αριστεράς, δε λες την αλήθεια στον κόσμο.
Αλλά ας πάρουμε και το ακραίο σενάριο ότι την άλλη μέρα γίνεται κυβέρνηση της αριστεράς. Καταρχήν θα είναι γύφτικο παζάρι. Δε θα μπορούμε να συμφωνήσουμε σε τίποτα. Παράδειγμα: Να καταργηθεί το μνημόνιο. Το μνημόνιο μπορείς να το καταργήσεις με μια πολιτική απόφαση. Οχι, λένε, θα πάμε να το διαπραγματευτούμε στην ΕΕ. Η ΕΕ, όμως, θα πει όχι και θα σου πει ότι δεν παίρνεις φράγκο και να φύγεις. Εμείς λέμε να φύγουμε από την ΕΕ. Εκείνοι τι λένε; Οχι, μέσα στην ΕΕ και να δημιουργήσουμε συσχετισμούς. Τι συσχετισμούς να δημιουργήσουμε μέσα στην ΕΕ των μονοπωλίων;
Δεύτερη πλευρά: Χρέος. Εμείς λέμε: Δεν το αναγνωρίζουμε και λέμε μονομερής διαγραφή του χρέους. Αυτοί λένε: Οχι, να το χωρίσουμε σε "καλό" και σε "κακό", να φτιάξουμε και μια επιτροπή που δεν πρόκειται να βρει άκρη. Ποιο είναι το "καλό" και το "κακό"; Χρωστάει ο ελληνικός λαός τίποτα; Ολο αυτό το χρέος από πού δημιουργήθηκε; Από μισθούς και συντάξεις; Ολοι οι μεγαλοεπιχειρηματίες εδώ, πώς κάνουν τις επενδύσεις; Με 65 και 70% επιδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να πού πήγαν τα λεφτά. Τα παίρνουν και τα δίνουν σ' αυτούς. Να πώς έγινε το χρέος.
Τρίτο: Κυβέρνηση, αλλά πάνω σε ποια βάση; Σας λέω ότι παίρνουμε απόφαση για αυξήσεις στους μισθούς στα 1.400 ευρώ. Θα το εφαρμόσουν οι εφοπλιστές και οι επιχειρηματίες; Οχι. Θα ξεσηκώσουν μάλιστα και τις διαδηλώσεις της κατσαρόλας. Πού θα τα βρεις τα λεφτά με αυτήν την κυβέρνηση; Χωρίς να έχεις την οικονομική εξουσία, πώς μπορείς να ασκήσεις φιλολαϊκή πολιτική; Δε γίνεται. Αρα, χρειάζεται σύγκρουση με την ΕΕ, αποδέσμευση. Χρειάζεται εξουσία - τα μέσα παραγωγής στα χέρια του λαού - και φυσικά θα διαγράψεις και το χρέος μονομερώς».
Λυσσαλέοι ανταγωνισμοί στην περιοχή
Σε άλλο σημείο ο Θ. Παφίλης τόνισε: «Η κατάσταση στην περιοχή είναι επικίνδυνη. Οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων είναι οξύτατοι και η κρίση τούς οξύνει περισσότερο. Ηδη προετοιμάζεται πόλεμος, Συρία - Ιράν. Αυτό θα λειτουργήσει τόμπολα στην περιοχή. Θα εμπλακούν και περιφερειακές δυνάμεις που διεκδικούν ρόλο στην περιοχή, γιατί εδώ υπάρχουν ενέργεια, πλουτοπαραγωγικές πηγές, εμπορικοί δρόμοι. Είναι απ' τις στρατηγικότερες περιοχές του κόσμου. Και αυτό θα έχει αποτέλεσμα ακόμη και εμπλοκή της Ελλάδας σε έναν τέτοιο πόλεμο.
Για ποιο πράγμα όμως; Αν είναι να υπερασπίσουμε τα σύνορά μας, βεβαίως. Αλλά θα εμπλακούμε σε έναν πόλεμο όπως είχαμε εμπλακεί σε Λιβύη, Αφγανιστάν, Γιουγκοσλαβία, Ιράκ; Θα συμμετάσχουμε σε έναν πόλεμο στην περιοχή για ποιο λόγο; Για να πάρουν οι Αμερικάνοι από τους Αραβες τα πετρέλαια; 'Η για να έχουν άλλες εταιρείες κέρδη στην περιοχή; Εμείς λέμε όχι. Ομως, είναι επικίνδυνη η κατάσταση και αν δεν ξεσηκωθούν οι λαοί θα έχουμε γενικευμένες συρράξεις».

Περιοδεία στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης
Από τη συνάντηση με το σωματείο των εργαζομένων στο νοσοκομείο
Στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης περιόδευσε χτες το πρωί ο Θανάσης Παφίλης, όπου συναντήθηκε με το Σωματείο και τη Διοίκηση, ενώ μίλησε και σε συγκέντρωση των εργαζομένων. Το νοσοκομείο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Παρά το γεγονός ότι είναι απ' τα πλέον σύγχρονα, οι πολιτικές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ το έχουν κυριολεκτικά στραγγαλίσει. Ενδεικτική είναι η έλλειψη προσωπικού, αφού σήμερα στο νοσοκομείο εργάζεται μόλις το 40% του προσωπικού που είναι αναγκαίο για τη σωστή λειτουργία του.Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για εξουθένωση του προσωπικού. Καταγγέλλουν ότι οι δυσκολίες είναι τόσο μεγάλες, που σε σύντομο διάστημα δε θα μπορούν να καλύψουν ούτε καν τις βασικές ανάγκες περίθαλψης και νοσηλείας. Ηδη λένε πως η ποιότητα νοσηλευτικών υπηρεσιών είναι πολύ κατώτερη από αυτή που θα έπρεπε, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, ενώ κάνουν και υπερωρίες που δεν τις πληρώνονται. Χρειάζεται, τόνισαν, τουλάχιστον διπλάσιο προσωπικό. Η επιχορήγηση του νοσοκομείου από την κυβέρνηση «κουρεύτηκε» κατά 6,6 εκατ. ευρώ (από 9,3 εκατ. ευρώ, τελικά πήρε μόλις 2,7 εκατομμύρια). Οπως έλεγαν οι εργαζόμενοι στον Θ. Παφίλη, αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχουν λεφτά ούτε καν για την απαραίτητη θέρμανση στους νοσηλευόμενους.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου