ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Συκοφάντης και προβοκάτορας ο Πάγκαλος


Επιχειρεί με υπονοούμενα και χυδαία ψέματα να συνδέσει το εργατικό λαϊκό κίνημα και το ΚΚΕ με τις δολοφονίες που έκαναν παρακρατικοί στη «Μαρφίν»
Νέα συκοφαντική επίθεση στο ΚΚΕ και στο εργατικό λαϊκό κίνημα εξαπέλυσε ο Θ. Πάγκαλος, για λογαριασμό της συγκυβέρνησης και της πλουτοκρατίας, που βασανίζεται από την αδυναμία της να διαχειριστεί την κρίση και να βάλει στον ντορβά το λαό. Στην προσπάθειά του αυτή, είτε πρωτόβουλα, είτε σε διατεταγμένη υπηρεσία, επανέφερε σε συνέντευξή του στο «Βήμα» τη χυδαία προβοκάτσια με τους νεκρούς εργαζόμενους της «Μαρφίν», τους οποίους προσπάθησε να χρεώσει στο εργατικό κίνημα και στο ΚΚΕ.
Σε ερώτηση για τη «δημοσκοπική άνοδο της αριστεράς», ο αντιπρόεδρος της συγκυβέρνησης ισχυρίστηκε ότι «η πραγματική αριστερά στη χώρα παραμένει το ΠΑΣΟΚ» (!) και προσπάθησε να τσουβαλιάσει το ΚΚΕ με τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα του Κουβέλη. Κλιμακώνοντας το παραλήρημα, είπε: «Οι δημοκρατίες - και αυτό τις διαχωρίζει από τα φασιστικά και κομμουνιστικά καθεστώτα - επιτρέπουν ακόμα και αμφισβήτηση της ίδιας της υπόστασής τους. Ετσι και εγώ δεν ενοχλούμαι όταν η κυρία Παπαρήγα ή ο κ. Τσίπρας καταδικάζουν τον κοινοβουλευτισμό, δηλαδή το πολιτικό και κοινωνικό σύστημα της χώρας, όπως το προβλέπει και προστατεύει το Σύνταγμά μας».
Ο Πάγκαλος προσπαθεί χυδαία να ταυτίσει στις λαϊκές συνειδήσεις τον κομμουνισμό με το φασισμό, αναπαράγοντας την κυρίαρχη αντικομμουνιστική ιδεολογία της ΕΕ και των κομμάτων της στην Ελλάδα. Χρησιμοποιώντας αυτό το ιδεολόγημα, υπερασπίζεται την αστική δημοκρατία, που είναι δικτατορία των μονοπωλίων και γέννημά της ήταν ο φασισμός. Υπερασπίζεται τη «δημοκρατία» που καταδικάζει το λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση για να σωθεί η πλουτοκρατία, με μισθούς πείνας και μηδενικά δικαιώματα.
Αμέσως μετά, και εστιάζοντας στο ΚΚΕ, ο Πάγκαλος είπε: «Προσπαθώ να μην ενοχλούμαι ακόμα και όταν προαναγγέλλουν βίαιη επαναστατική ανατροπή, όπως έχουν κάνει επανειλημμένα μέσα στην αίθουσα της Βουλής. Με ενοχλεί η ανομία, οι βίαιες πράξεις οπαδών καθοδηγούμενων από αυτούς τους δύο πολιτικούς σχηματισμούς, οι οποίοι απαγορεύουν την άσκηση συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων συμπολιτών τους, καταστρέφουν και πυρπολούν περιουσίες και σε μερικές περιπτώσεις, όπως εκείνη της Marfin, οδηγούν σε αποτρόπαιο θάνατο αθώους εργαζόμενους».
Ο Πάγκαλος ανασύρει τη «Μαρφίν» και λέει συνειδητά ψέματα ότι οι δολοφόνοι έχουν σχέση με το λαϊκό κίνημα και το ΚΚΕ. Ξέρει καλά ότι οι μηχανισμοί, που δε διστάζουν ακόμα και να δολοφονήσουν εργάτες, για να τρομάξουν και να συκοφαντήσουν το κίνημα, είναι εργαλεία του κράτους, είτε φανερά, είτε συγκαλυμμένα. Οι ίδιοι προβοκατόρικοι μηχανισμοί που σκότωσαν τους υπαλλήλους της «Μαρφίν», επιτέθηκαν στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ τον περασμένο Οκτώβρη και με οργανωμένο τρόπο έκαψαν την Αθήνα το Φλεβάρη.
Καθόλου τυχαία, η δράση αυτών των μηχανισμών, τους οποίους ο Πάγκαλος και η κυβέρνησή του ξέρουν καλά, κορυφώνεται σε περιόδους όξυνσης της ταξικής πάλης και πανεργατικών απεργιακών κινητοποιήσεων, δείχνοντας τι πραγματικά φοβούνται οι αστοί και τα κόμματά τους. Αλλωστε, ο ίδιος ο Πάγκαλος ομολογεί ότι στόχος αυτής της τρομοκρατίας δεν είναι άλλος από την επιβολή των βάρβαρων μέτρων που έχει ανάγκη η πλουτοκρατία. Γι' αυτό και στην ερώτηση για το «αν βρισκόσασταν ξανά στην ίδια θέση σήμερα, θα ήταν ίδια η στάση σας;», απαντάει ευθαρσώς: «Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των μέτρων που αναγκαστήκαμε να πάρουμε, ναι, βεβαίως».
ΛΑ.Ο.Σ.
Αυτοσυστήνεται σαν «στρατηγική εφεδρεία» της πλουτοκρατίας
Εξωραΐζει την ΕΕ και πλασάρεται σαν δήθεν εναλλακτικός πόλος
Σε εθνικοπατριωτικούς βερμπαλισμούς και ανέξοδους λεονταρισμούς απέναντι στην «κακή» δήθεν Γερμανία, αναλώθηκε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. στις παρεμβάσεις του στη συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος - όπου ανεδείχθη νέος γραμματέας της, στη θέση του Α. Γεωργιάδη, ο Αστ. Ροντούλης - όπως και σε συνέντευξή του χτες στη ΝΕΤ. «Εμείς είμαστε ένα κόμμα στρατηγικής εφεδρείας για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού», ισχυρίστηκε ο Γ. Καρατζαφέρης, για να κρύψει το ρόλο του κόμματός του ως εφεδρεία της άρχουσας τάξης, την οποία υπηρετεί με όποια αποστολή του αναθέσει.
Πρόσθεσε πως ο ΛΑ.Ο.Σ. «είναι σταθερά προσανατολισμένος προς την Ευρώπη», αλλά «μια Ευρώπη όπου όλα τα κράτη να συμμετέχουν ομότιμα, ισοδύναμα και ομόλογα», αποσιωπώντας ότι ΕΕ με τέτοια χαρακτηριστικά δεν πρόκειται να υπάρξει, αφού η ανισομετρία συνιστά νομοτέλεια στον καπιταλισμό. Για να εξωραΐσει μάλιστα το ρόλο της ιμπεριαλιστικής λυκοσυμμαχίας, συνεπώς και του κόμματός του ως θιασώτη της, ο Γ. Καρατζαφέρης έβαλε αποκλειστικά εναντίον της Γερμανίας και της Α. Μέρκελ, ισχυριζόμενος υποκριτικά ότι «το σύνθημα της καταπονήσεως του ελληνικού λαού, της τιμωρίας του ελληνικού λαού, δεν το έδωσε η ΕΕ (αλλά) η κ. Μέρκελ».
Ολα αυτά, για να κρύψει ότι το σύνθημα εξόντωσης του λαού το έδιναν πάντα τα μονοπώλια και τα κόμματά τους, όπως είναι και το κόμμα Καρατζαφέρη, που στήριξε και στηρίζει στρατηγικές επιλογές της πλουτοκρατίας, όπως είναι και η ένταξη και παραμονή στην ΕΕ. Ο Γ. Καρατζαφέρης επιχείρησε ακόμα να διαφοροποιήσει το κόμμα του απ' τους μέχρι χτες συνεταίρους του στην κυβέρνηση, κατατάσσοντάς το στον «πόλο του πατριωτικού παρεμβατισμού».
Οπως είπε, «ο ένας πόλος είναι ο γνωστός, ο κομμουνισμός με τις διάφορες εκφράσεις του. Ο άλλος πόλος είναι ο νεοφιλελευθερισμός, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Η πλήρης δηλαδή υποταγή στην Ευρώπη των κεφαλαίων. Και ο τρίτος πόλος είμαστε εμείς. Ο πατριωτικός παρεμβατισμός, ο οποίος θέλει να γυρίσουμε στο πλαίσιο της Ευρώπης με ομόλογη σχέση και με δικές μας προτάσεις εξόδου από την ύφεση, τις οποίες έχουμε πει». Πρόκειται φυσικά για προτάσεις διαχείρισης της κρίσης απ' τη σκοπιά των συμφερόντων του κεφαλαίου, που εγγυώνται ανάκαμψη της κερδοφορίας του και διαρκή βαρβαρότητα για το λαό (πέντε χρόνια περίοδο χάριτος, ανάπτυξη, σχέδιο Μάρσαλ κ.ά.).
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ
Σήμερα Τρίτη:
-- Περιοδεία στη 1 μ.μ. στη ΔΕΗ Πύργου με επικεφαλής τον Χ. Γιάνναρο, γραμματέα της ΝΕ Ηλείας.
-- Περιοδεία στις 6.30 π.μ. στο εργοτάξιο του Δήμου Ασπροπύργου με τον Γ. Γκιόκα, βουλευτή του ΚΚΕ.
-- Συγκέντρωση για τις πολιτικές εξελίξεις και την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ διοργανώνει η ΚΟΒ Αγίας Τριάδας Νίκαιας, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αγίας Τριάδας.
Αύριο Τετάρτη:
-- Περιοδεία στη 1 μ.μ. στο Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδας με επικεφαλής τον Α. Κολόσακκα, μέλος της ΝΕ Ηλείας.
-- Στις 6:30 μ.μ., στο Περιστέρι, στο ΚΑΠΗ Αγ. Τριάδας (Σφακίων 17-19) σε συγκέντρωση με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ θα μιλήσει ο Π. Σοφός.
-- Στις 10 π.μ. περιοδεία στον ΟΤΕ Πάρνηθας με τον Σπ. Χαλβατζή, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ.
-- Στις 7 π.μ. σε συγκέντρωση εργαζομένων στη ΔΕΗ Ελαΐδας θα μιλήσει ο Γ. Πάσουλας, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ.
-- Στις 7 μ.μ. σε συγκέντρωση στην Αργυρούπολη με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, θα μιλήσει ο Μπ. Αγγουράκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
-- Η ΝΕ Ζακύνθου διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Οι θέσεις του ΚΚΕ για το γυναικείο ζήτημα», στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου - Πνευματικό Κέντρο. Θα μιλήσει η Διονυσία Βλαχιώτη, μέλος της ΕΠ.
-- Στην Απείρανθο Νάξου, στις 7.30 μ.μ., στο καφενείο του Α. Μπαρδάνη, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση για τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του ΚΚΕ.
Θα φάνε (ξανά) τα μούτρα τους
Δε θα μπορούσε να λείπει ο αντικομμουνισμός και η συκοφαντία από τον «μετρ» του είδους Γ. Καρατζαφέρη, σε χθεσινή συνέντευξη στη ΝΕΤ. Σε ερώτηση σχετικά με τη σκοπιμότητα που υπηρετεί η επίθεση Σαμαρά στο ΚΚΕ, είπε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «αποπειράται να εξαγνιστεί για τα ανομήματά του», αφού «αυτός άνοιξε το δρόμο προς την αριστερά με τη σκληρή αντιμνημονιακή ρητορική του», για να καταλήξει: «Ομως, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι η ΝΔ είχε χρηματοδοτήσει κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της το ΚΚΕ με μεγάλα ποσά. Ακόμη και το περιοδικό ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ εκτυπώνονταν στις εγκαταστάσεις του Περισσού, χωρίς τις νόμιμες διαδικασίες. Εκ των υστέρων εξομολόγηση δεν ακυρώνει την αμαρτία». Δεν είναι η πρώτη φορά που ο προβοκάτορας Καρατζαφέρης αναλαμβάνει να εκτελέσει συμβόλαιο σε βάρος του ΚΚΕ, για να χτυπήσει το λαό και τους αγώνες του.
Ο ίδιος (μαζί με τον Πάγκαλο, καθόλου τυχαία...) ξεστόμιζε βρωμιές για δήθεν σχέσεις του ΚΚΕ με τη «Γερμανός» και όταν το ψέμα κατέπεσε, έψαξε και βρήκε καινούριο παραμύθι, για να φλομώσει τις λαϊκές συνειδήσεις. Προσπαθεί να παρουσιάσει το ΚΚΕ σαν τα μούτρα της αγέλης του και των άλλων αστικών κομμάτων, υπονοώντας ότι παίρνει μέρος στη διαπλοκή και ότι είναι και αυτό στο κάδρο της σήψης που χαρακτηρίζει το αστικό σύστημα. Οσο μεγαλώνει η απήχηση των θέσεων του ΚΚΕ στο λαό και όσο η αστική διαχείριση της κρίσης πάει από το ένα αδιέξοδο στο άλλο, επαληθεύοντας τη σαπίλα του καπιταλισμού και των κομμάτων του, τόσο θα αφρίζουν ο Καρατζαφέρης και οι όμοιοί του, τόσο θα επιτίθενται στο ΚΚΕ για να τσακίσουν το λαό. Τους το ξαναλέμε: Θα φάνε τα μούτρα τους. Οπως έγινε και στο παρελθόν, με όποια προβοκάτσια και αν επιχείρησαν σε βάρος του ΚΚΕ.


πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου