ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΕΕ - ΕΥΡΩΖΩΝΗ - ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ Στρώνουν το χαλί για τον επόμενο γύρο των μέτρων


Ανταγωνισμοί στο φόντο της κρίσης και κατασκευασμένες έρευνες για να νομιμοποιηθεί το νέο τσουνάμι στο Ασφαλιστικό
Νέα επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα ετοιμάζουν η πλουτοκρατία και το πολιτικό της προσωπικό στην ΕΕ, επιβεβαιώνοντας ότι τα αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν πάτο, αν ο λαός δεν ανατρέψει την εξουσία τους
Το ζήτημα της ελεγχόμενης ελληνικής χρεοκοπίας και οι φυγόκεντρες τάσεις, που μεγαλώνουν όσο βαθαίνει η κρίση, βρίσκονται στο επίκεντρο των αντεγκλήσεων και της αναζήτησης νέων πρόσκαιρων συμβιβασμών μεταξύ των εκπροσώπων των κρατών - μελών της Ευρωζώνης και της ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό, στις 20 Γενάρη θα συναντηθούν στη Ρώμη οι επικεφαλής των κυβερνήσεων της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας, μπροστά και στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 30 του μήνα, η οποία ενδέχεται να αναβληθεί για λίγες μέρες, προκειμένου να προχωρήσουν οι συνεννοήσεις στο παρασκήνιο.Από την πλευρά της, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, τόσο στην προχτεσινή της συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ, όσο και στη χτεσινή με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, έβαλε στο επίκεντρο των συζητήσεων το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Σύμφωνα με πληροφορίες που αναπαράγουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, Μέρκελ και Λαγκάρντ συζήτησαν τους όρους κάτω από τους οποίους το ΔΝΤ θα δώσει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα, εκτιμώντας ως βασική προϋπόθεση για το δεύτερο δανειακό πακέτο την επιτυχία του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων.
Ομοίως, χτες, η Α. Μέρκελ ξεκαθάρισε ότι «προτεραιότητα της Ευρωζώνης για το 2012 είναι το ελληνικό PSI και η νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας», σημειώνοντας ότι «το θέμα της ελληνικής βοήθειας θα πρέπει να επιλυθεί προτού η Ευρώπη αρχίσει να ασχολείται με την ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης και με την προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ευρωζώνη», επιβεβαιώνοντας ότι τα δημοσιονομικά μέτρα είναι το «πρόγευμα» της σαρωτικής επίθεσης για το βάθεμα της εργασιακής εκμετάλλευσης, προς όφελος του κεφαλαίου.
Στη χτεσινή συνάντηση που είχαν η Α. Μέρκελ και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Μόντι, η πρώτη έπλεξε το εγκώμιο της ιταλικής κυβέρνησης που «έλαβε μέσα σε λίγες μέρες εξαιρετικά σημαντικά μέτρα». Από την πλευρά του, ο Μ. Μόντι, μιλώντας στη γερμανική «Die Welt», υποστήριξε ότι η ΕΕ πρέπει να αναγνωρίσει τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ιταλία για την αντιμετώπιση της κρίσης και να υπολογίσει πως υπάρχει ο κίνδυνος η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης να πέσει στα χέρια «αντιευρωπαϊστών λαϊκιστών», φοβούμενος και αυτός αναταράξεις στο πολιτικό σύστημα της Ιταλίας.
Οσον αφορά στο φόρο επί των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, η Α. Μέρκελ δήλωσε ότι η ίδια τον υποστηρίζει ακόμα και αν εφαρμοστεί μόνο στα κράτη - μέλη της Ευρωζώνης, αλλά επισήμανε ότι δεν μπορεί να τον προτείνει, καθώς αντιδρούν σε αυτόν οι εταίροι της στη συγκυβέρνηση. Ο Μ. Μόντι υπενθύμισε ότι η ιταλική κυβέρνηση είναι «ανοιχτή» σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο υπό την προϋπόθεση ότι θα εξεταστεί σε επίπεδο ΕΕ.
Δηλωτικές της κρίσης, εξάλλου, είναι οι ανησυχίες που εκφράζονται για το ρυθμό ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας. Το 2011 η Γερμανία σημείωσε ρυθμό ανάπτυξης 3%, έναντι 3,7% το 2010 (το υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας 20ετίας) και σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας, πιθανόν κατά το τελευταίο τρίμηνο να έχει καταγράψει συρρίκνωση 0,25%. Μία ακόμη ένδειξη ότι η οικονομία της Ευρωζώνης ως σύνολο επιβραδύνεται, είναι τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή της Ισπανίας, που μειώθηκε κατά 7% το Νοέμβρη.
Ερχεται νέα αντιασφαλιστική επίθεση
Στο μεταξύ, με κατασκευασμένες μελέτες, που αποκρύπτουν σκόπιμα τις τεράστιες οφειλές κράτους και εργοδοσίας στα Ταμεία, τα αστικά επιτελεία ετοιμάζουν την πλήρη ισοπέδωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων στα κράτη - μέλη της ΕΕ. Μια τέτοια μελέτη για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) δείχνει ότι οι μελλοντικές υποχρεώσεις των κρατικών ασφαλιστικών ταμείων σε 19 χώρες της ΕΕ ανήλθαν σε 30 τρισ. ευρώ το 2009.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου «Bloomberg», η απειλή από τη «συνταξιοδοτική βόμβα», που υπήρχε πριν από την εκδήλωση της κρίσης, αυξάνεται λόγω της ύφεσης που απειλεί την Ευρώπη και των προσπαθειών για τη μείωση του χρέους από χώρες της λυκοσυμμαχίας. Σύμφωνα με την έκθεση, η οποία συντάχθηκε από το «Κέντρο Ερευνών Διαγενεακών Συμβολαίων» του πανεπιστημίου του Φράιμπουργκ της Γερμανίας, από τα 30 τρισ. ευρώ που είναι οι μελλοντικές υποχρεώσεις των Ταμείων, τα 7,6 τρισ. ευρώ αποτελούν υποχρεώσεις των γερμανικών Ταμείων και τα 6,7 τρισ. ευρώ των γαλλικών Ταμείων.
Στο διά ταύτα, η ΕΚΤ προτείνει αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, στρώνοντας το έδαφος για τις επόμενες ανατροπές. «Ανεξάρτητα από το αν μία χώρα είναι μέσα ή έξω από το ευρώ, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης είναι μία από τις διαρθρωτικές αλλαγές που πρέπει να κάνουν όλες οι χώρες της Ευρώπης», δήλωσε στο πρακτορείο και ο ερευνητής του ιδρύματος Peterson για τη διεθνή οικονομία, Γιάκομπ Κίρκεγκαρντ, την ίδια ώρα που το πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ προβλέπει ότι η μέση σύνταξη στη Γαλλία θα μειωθεί το 2060 στο 48% του μέσου μισθού της χώρας, από 63% που είναι σήμερα.
ΚΥΠΡΟΣ
Ερωτηματικά για νέο καράβι με εκρηκτικά
Κατέπλευσε προσωρινά στη Λεμεσό, προερχόμενο από Ρωσία, με προορισμό τη Συρία και την Τουρκία
ΛΕΚΩΣΙΑ.--
Νέο φορτίο με πυρομαχικά εμφανίστηκε στα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας, στη λιμενική περιοχή της Λεμεσού, όπου αγκυροβόλησε ζητώντας να ανεφοδιαστεί με καύσιμα. Η υπόθεση προκαλεί σειρά ερωτηματικών, με δεδομένο το προηγούμενο της κατάσχεσης και φύλαξης ανάλογου φορτίου με εκρηκτικά από την Κυπριακή Δημοκρατία, ύστερα από πιέσεις, με συνέπεια την έκρηξη των εμπορευματοκιβωτίων τον περασμένο Ιούλη, που στοίχισε ακριβά σε ανθρώπινες ζωές.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου, οι τελωνειακές Αρχές ενημέρωσαν την Τρίτη το απόγευμα για το πλοίο CHARIOT, που αγκυροβόλησε στη Λεμεσό, με σκοπό τον εφοδιασμό του με καύσιμα. Οπως διευκρινίζεται, προορισμός του πλοίου, που φέρει σημαία Αγίου Βικεντίου και Γρεναδινών και ανήκει στη ρωσική εταιρεία «Westberg Ltd» (έδρα Αγία Πετρούπολη), δεν ήταν η Κύπρος. Αναγκάστηκε όμως να αγκυροβολήσει στη Λεμεσό, λόγω σφοδρής θαλασσοταραχής.
Μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι το πλοίο έφερε επικίνδυνο φορτίο, με προορισμό τη Συρία και την Τουρκία. Οι Αρχές απαγόρευσαν τον εφοδιασμό του πλοίου με καύσιμα και τον απόπλου από το αγκυροβόλιο Λεμεσού, μέχρι να διευκρινιστεί η κατάσταση. Οπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, οι πλοιοκτήτες αποφάσισαν τελικά να αλλάξουν τον προορισμό του φορτίου, προς κατεύθυνση που δε διευκρινίστηκε, με αποτέλεσμα να δοθεί η άδεια εφοδιασμού και απόπλου.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου