ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Κοροϊδεύουν θρασύτατα και προκαλούν το λαό



Με χυδαία «επιχειρήματα» προσπαθούν να αποστασιοποιηθούν από το μνημόνιο που ψήφισαν, διεκδικώντας ρόλο στην αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού
Το μνημόνιο έγινε όχημα για το πέρασμα προαποφασισμένων μέτρων, με τα οποία συμφωνούν όσοι σήμερα προσπαθούν με θράσος να κοροϊδέψουν το λαό
Σε απύθμενη υποκρισία και προκλητική κοροϊδία σε βάρος του λαού, επιδίδονται το ένα μετά το άλλο κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και υπουργοί της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, προκειμένου να συγκαλύψουν την ταξική τους επιλογή να επιβάλουν μέσω του μνημονίου τα βάρβαρα προαποφασισμένα μέτρα, για την διασφάλιση των συμφερόντων της πλουτοκρατίας.Μ' αυτόν τον στόχο, ο Μ. Χρυσοχοΐδης, μιλώντας χτες στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ» δήλωσε: «Δεν διάβασα το μνημόνιο, γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις, είχα άλλα καθήκοντα. Είχα να αντιμετωπίσω το έγκλημα ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Δεν ήταν δική μου δουλειά». Παράλληλα, έσπευσε να δηλώσει ότι συμφωνεί με τον Κ. Σημίτη, ο οποίος την Δευτέρα σε ομιλία του στο Βερολίνο επέκρινε το μνημόνιο και το χαρακτήρισε «μοιραίο λάθος»!
Προσβάλλοντας την νοημοσύνη των λαϊκών στρωμάτων, ο Μ. Χρυσοχοΐδης επιχείρησε να στρώσει το δρόμο για το νέο μνημόνιο, το οποίο ήδη κυβερνητικά στελέχη σπεύδουν να το παρουσιάσουν σαν «αποτέλεσμα έντονων διαπραγματεύσεων»! Σ' αυτή την κατεύθυνση, λίγες ώρες μετά τις αρχικές του δηλώσεις, επανήλθε με νεότερες ισχυριζόμενος: «Δεν ασχολήθηκα, με το κείμενο, αλλά ούτε καν με τις διαδικασίες της δήθεν διαπραγμάτευσης. Το θεωρώ από τα σημαντικότερα λάθη της πολιτικής μου διαδρομής. Γιατί δεν εκτίμησα σωστά την κρισιμότητα των στιγμών και απορροφήθηκα με το μερικό, το έργο μου σαν υπουργός, αντί να ασχοληθώ με το μείζον, την ευθύνη μου σαν μέλος της ηγεσίας της χώρας».
Φανερώνοντας συγχρόνως ότι στόχος του είναι να μεταθέσει τις ευθύνες στον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, ενόψει και των εσωκομματικών διεργασιών στο ΠΑΣΟΚ και να «αθωώσει» τμήμα του πολιτικού προσωπικού της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας, για να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην γενικότερη αναδιάταξη του πολιτικού συστήματος, ο Μ. Χρυσοχοΐδης υποστήριξε: «Είχαμε μάθει να εμπιστευόμαστε τον κάθε αρχηγό, πρωθυπουργό. Και στη Βουλή να ψηφίζουμε και στη διακυβέρνηση να συναινούμε. Αυτοί οι καιροί πέρασαν και το μοντέλο εξαντλήθηκε. Χρειάζεται συλλογικότητα, ατομική ευθύνη και συνεισφορά. Οι βουλευτές αντέδρασαν στην πρόταση Πετσάλνικου (σ.σ. για να αναλάβει πρωθυπουργός στην συγκυβέρνηση) και έσωσαν τη χώρα. Μακάρι να το είχα κάνει, μακάρι να το είχαμε κάνει και για το Μνημόνιο. Σε αυτές τις στιγμές ο τόπος χρειάζεται καθαρά λόγια και γενναία αυτοκριτική. Μόνο έτσι θα φτιάξουμε ηγεσίες και θα βοηθήσουμε την πατρίδα».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και νυν βουλευτής Λ. Κατσέλη, η οποία, αν και αρχικά σημείωσε ότι τα μέτρα που περιελάμβανε το μνημόνιο «συζητήθηκαν τόσο στο Υπουργικό Συμβούλιο όσο στη Βουλή», στην συνέχεια ισχυρίστηκε: «Σε όλη αυτή τη διαδικασία και μετά την ψήφιση του Μνημονίου, κατά τις αναθεωρήσεις αυτού, έχω επανειλημμένα καταθέσει, είτε τη διαφωνία μου με συγκεκριμένες διατάξεις, είτε βελτιωτικές ρυθμίσεις για σειρά μέτρων, με γνώμονα την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων της ύφεσης, την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της οικονομίας και τη δίκαιη κατανομή των βαρών». Βέβαια η Λ. Κατσέλη και διαμόρφωσε και ψήφισε το μνημόνιο.
Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Γ. Ραγκούσης επιχειρώντας να σπείρει αυταπάτες στους εργαζόμενους υποστήριξε ότι «εφαρμόστηκε ο πιο δυσάρεστος πυλώνας του μνημονίου, που αφορούσε το εισόδημα όλων των Ελλήνων, ενώ αυτός που έθιγε τις μικρές ολιγαρχίες έμεινε ανενεργός».
Συμπληρωματικά στα παραπάνω, ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλος, εμφανίστηκε έκπληκτος για τις «αστοχίες» του αρχικού μνημονίου: «Αυτές οι εξελίξεις δεν ήταν αναμενόμενες από το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε το Μάη του 2010» ισχυρίζεται σε άρθρο του στους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», και προσθέτει ότι πλέον το «ζήτημα» είναι το «νέο πρόγραμμα προσαρμογής που διαπραγματεύεται η Ελλάδα».
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πρωτοστατεί για ισοπέδωση της Κοινωνικής Ασφάλισης
Ομολογεί ότι συζητάει με το ΠΑΣΟΚ για τη μετατροπή του αναδιανεμητικού χαρακτήρα των Ταμείων σε ανταποδοτικά
Την επί της ουσίας κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης και τη μετατροπή της σε ανταποδοτική, προτείνει η ΝΔ, με όχημα τη συζήτηση για τις επικουρικές συντάξεις και το δεδομένο πετσόκομμά τους για τρίτη φορά.
Με χτεσινές δηλώσεις («Vima fm»), ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Ν. Νικολόπουλος προετοίμασε σχετικά το έδαφος, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Πρέπει να νομοθετήσουμε για ένα σύστημα επικουρικών συντάξεων το οποίο θα είναι δίκαιο, ανταποδοτικό, εύκολα διαχειρίσιμο, με μικρό κόστος για την οικονομία και να διευκολύνει την κινητικότητα της εργασίας (...) η ΝΔ γενικά δεν είναι αντίθετη για τη σταδιακή μετατροπή του αναδιανεμητικού χαρακτήρα των ταμείων σε ανταποδοτικά» και στην κατεύθυνση αυτή «συνεχίζουμε το διάλογο με την κυβέρνηση».
Οι δηλώσεις Νικολόπουλου επιβεβαιώνουν ότι ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ υπάρχει απόλυτη σύμπλευση για νέες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις, που θα γκρεμίζουν ό,τι έχει απομείνει όρθιο στα Ταμεία, ώστε η σύνταξη να μετατραπεί σε προνοιακό επίδομα και η ασφάλιση να εξαρτάται από τις εισφορές του κάθε εργαζόμενου.
Στο μεταξύ, περισσότερες και ταχύτατες φιλομονοπωλιακές «μεταρρυθμίσεις», ιδιωτικοποιήσεις και νέες μειώσεις φόρων υπέρ του κεφαλαίου, προτείνει ως «φάρμακο» για την καπιταλιστική ανάκαμψη ο Α. Σαμαράς, δίνοντας με τον τρόπο αυτό το σινιάλο για επιτάχυνση της αντιλαϊκής επίθεσης από την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου. «Η Ελλάδα βρίσκεται στον πέμπτο χρόνο βαθιάς ύφεσης (...) Αν δεν κάνουμε κάτι, θα βυθιστούμε ακόμα πιο βαθιά, δεν θα βγούμε έξω», τονίζει σε συνέντευξή του στο πρακτορείο «Ρόιτερς», επιδιώκοντας να νομιμοποιήσει στη συνέχεια ως «αναπόφευκτα» τα νέα βάρβαρα μέτρα.
Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι «οι μεγάλες περικοπές μισθών και η φορολογία, από τη στιγμή που δεν συνοδεύονται από ιδιωτικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις, κάνουν πιο δύσκολο να πέσει το έλλειμμα κάτω από το 10% του ΑΕΠ, με αποτέλεσμα η ύφεση να αναμένεται να διαρκέσει άλλα δύο χρόνια, αντί για ένα». Στη βάση αυτή, υποστηρίζει ότι «η Ελλάδα χρειάζεται ένα δυνατό φάρμακο, αλλά αυτό που χορηγήθηκε ήταν λάθος, καθώς δεν άφησε περιθώρια για ανάκαμψη. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να μειώσουμε τους φόρους και να προβούμε σε δομικές αλλαγές για να επιταχυνθούν η μείωση του ελλείμματος και η ανάκαμψη».
Στην ίδια κατεύθυνση, επαναλαμβάνει πως θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης Παπαδήμου για την επίτευξη νέας δανειακής συμφωνίας, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι θα προσυπογράψει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που θα περιλαμβάνονται στο νέο μνημόνιο αλλά και πέρα από αυτό. Ταυτόχρονα, δεν κρύβει την αδημονία του να αναλάβει την πρωτοκαθεδρία σε μια συμμαχική κυβέρνηση του κεφαλαίου που θα προκύψει μετά από εκλογές. Σ' αυτό το πλαίσιο, επαναλαμβάνει το αίτημά του για εκλογές «αμέσως μόλις κλείσει η νέα δανειακή σύμβαση και κριθεί ξανά βιώσιμο το σύνολο του ελληνικού χρέους» και πάντως όχι αργότερα από τις 8 Απρίλη, εκτιμώντας πως η συμφωνία για το πρόγραμμα μείωσης του ελληνικού χρέους θα έχει ολοκληρωθεί ως τις 5 Μάρτη.
Ο πρόεδρος της ΝΔ πραγματοποιεί από χτες τριήμερη επίσκεψη στη Μόσχα όπου αύριο θα συναντηθεί με τον Ρώσο πρωθυπουργό Βλ. Πούτιν.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου