ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ Παραδειγματικός αγώνας που αφήνει μεγάλη παρακαταθήκη


Στο πλευρό των απεργών στην «Ελληνική Χαλυβουργία» βρέθηκε την Πρωτοχρονιά η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα
Η επίσκεψη της Αλέκας Παπαρήγα στο εργοστάσιο συνέπεσε με την κοπή της πίτας των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων στον ίδιο χώρο, σε μια ακόμα πράξη ουσιαστικής αλληλεγγύης
Στο πλευρό των απεργών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» βρέθηκε το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας της ΚΕ του Κόμματος. Η Αλέκα Παπαρήγα παρέδωσε στους απεργούς χρηματικές προσφορές φίλων και οπαδών του Κόμματος, μεταξύ των οποίων και μια επιταγή από τη Λέσχη φίλων του ΚΚΕ στο Τορόντο του Καναδά.Την ίδια μέρα, βρέθηκαν στην «Ελληνική Χαλυβουργία» φορείς και σωματεία εργαζομένων, που μαζί με τους απεργούς και τις οικογένειές τους έστησαν ένα ζεστό πρωτοχρονιάτικο γλέντι, γεμάτο γνήσια ταξική αλληλεγγύη. Μάλιστα, τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία (ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΣΝΑΤ) έκοψαν μαζί με τους απεργούς την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, αφιερώνοντας το πρώτο κομμάτι στην εργατική τάξη και στους απεργούς της «Χαλυβουργίας» και το δεύτερο στο ΚΚΕ. Οπως είπε, κόβοντας την πρωτοχρονιάτικη πίτα ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ, Σάββας Τσιμπόγλου, το δώρο για το φλουρί ήταν ένα αντίτυπο του Β' τόμου του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ.
Στο χαιρετισμό της προς τους απεργούς, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τόνισε:
«Βέβαια, όταν αλλάζει ο χρόνος, ισχύει η ευχή για κάθε οικογένεια, για κάθε άτομο, για την οικογένεια του κάθε εργάτη της "Χαλυβουργίας", για τα παιδιά του, η ευχή καταρχήν να δικαιωθεί ο αγώνας, υγεία. Και νομίζω ότι απ' αυτόν τον αγώνα και εμείς και όλοι μας, και εσείς θα βγείτε πάρα πολύ πλούσιοι. Οχι σε χρήματα, αλλά σε συμπεράσματα, σε πείρα, γιατί ο δρόμος είναι τραχύς και δύσκολος.
Νομίζω ότι ο αγώνας των χαλυβουργών είναι ένας παραδειγματικός αγώνας τα τελευταία χρόνια, ο πιο παραδειγματικός, γιατί δείχνει αυτό που λέμε την αντρειοσύνη και τη ρωμιοσύνη της εργατικής τάξης. Είναι αντιπροσωπευτικός αγώνας, όχι μόνο για τον κλάδο σας, αλλά για ολόκληρη την εργατική τάξη. Αυτός ο αγώνας θα αφήσει μεγάλη παρακαταθήκη. Να το ξέρετε. Και πιστεύουμε και ελπίζουμε - και να τεντώσουμε τις δυνάμεις -, να έχουμε αποτελέσματα. Αλλά είναι ένας αγώνας που θα αφήσει πολύ μεγάλη παρακαταθήκη.
Εμείς πιστεύουμε ότι το 2012 θα γίνει ένα νέο βήμα της εργατικής τάξης, πιο καθαρό, πιο δυνατό, πιο αποτελεσματικό. Αλλωστε, δεν υπάρχει δεύτερη επιλογή. Και όταν λέμε ως Κόμμα "όλη η Ελλάδα πρέπει να γίνει μια Χαλυβουργία" το εννοούμε. Γιατί ανάλογα προβλήματα υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα. Αλλοι μπορεί να τα υπομένουν μόνο με αγανάκτηση, εσείς τα υπομένετε και με αγώνα και αυτό είναι το πιο σημαντικό.
Πήραμε από φίλους του Κόμματος που ζουν στο Τορόντο μια επιταγή. Από όσο ξέρω μαζεύουν συνέχεια οι Ελληνες έξω. Και αυτοί έχουν προβλήματα, παρότι μετανάστες δεύτερης και τρίτης γενιάς, έχει αρχίσει να ζορίζει το πράγμα και σε αυτές τις χώρες και νομίζω ότι έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία γιατί έστειλαν ένα ποσό από το υστέρημά τους. Ευχόμαστε, λοιπόν, αυτό που λέμε: "Ολη η Ελλάδα μια Χαλυβουργία". Τότε θα έχουμε αποτελέσματα. Και θα έχουμε σημαντικά και πολλά. Αυτά είχα να σας πω. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για το γεγονός ότι δικαιώνετε το ρόλο και την αποστολή της εργατικής τάξης».
«Είμαστε σαν μια γροθιά...»
Καλωσορίζοντας την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», Γιώργος Σιφωνιός, μετέφερε τις «θερμές ευχαριστίες των απεργών της Χαλυβουργίας προς το ΚΚΕ, που από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο πλευρό των Ελλήνων χαλυβουργών απεργών και κατ' επέκταση όλης της εργατικής τάξης, του εργαζόμενου λαού και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων». Ακόμα, επισήμανε ότι «δεν είχαμε άλλο δρόμο να διαλέξουμε. Αλλοι λένε για τυφλές συγκρούσεις. Είναι αυτοί που σκύβουν το κεφάλι και δεν έχουν το ανάστημα να επιτελέσουν το ρόλο που τους έχουν αναθέσει οι εργάτες». Και ξεκαθάρισε: «Οι 400 χαλυβουργοί είμαστε σα μια γροθιά. Αντί να μας διασπάσουν μας δυναμώνουν πιο πολύ. Ετσι πρέπει να γίνει παντού. Σας ευχαριστούμε, καλή χρονιά με αγώνες για όλο το χρόνο μέχρι να ανατρέψουμε το βάρβαρο σύστημα του καπιταλισμού. Ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους τους παριστάμενους, σωματεία, βουλευτές, φορείς και γενικότερα την εργατική τάξη της Ελλάδας που αυτή τη στιγμή μας ακούει».

Ολοι σήμερα στη νέα συγκέντρωση των χαλυβουργών
  • Στη 1 μ.μ., έξω από το υπουργείο Εργασίας. Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής απευθύνει το ΠΑΜΕ, καθώς η εργοδοσία καταφεύγει σε νέους εκβιασμούς
  • Αλλαγή χρόνου στη βάρδια της περιφρούρησης έκαναν απεργοί και εργατόκοσμος που βρέθηκε στο πλευρό τους
Δίπλα σε σωρούς από μπετόβεργες, στήθηκε το ρεβεγιόν των απεργών και της τάξης τους
Πιστοί και ανυποχώρητοι στον αγώνα που δίνουν πάνω από δύο μήνες (65 μέρες απεργίας κλείνουν σήμερα) οι εργαζόμενοι στην «Ελληνική Χαλυβουργία» στον Ασπρόπυργο προχωρούν σήμερα σε νέα συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Πειραιώς στη 1 μ.μ. κατά τη διάρκεια νέας κρίσιμης τριμερούς συνάντησης. Σταθερά στη γραμμή της κλιμάκωσης της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης στον αγώνα των χαλυβουργών, η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ έχει απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη σημερινή συγκέντρωση.
Οι απεργοί χαλυβουργοί προχωρούν στη νέα κινητοποίηση και συνάντηση, την πρώτη για τον καινούργιο χρόνο, με την ίδια αποφασιστικότητα και ενότητα που έχουν σφυρηλατήσει όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά και με τα αδιαπραγμάτευτα αιτήματά τους: Επαναπρόσληψη και των 50 απολυμένων και επιστροφή όλων στην εργασία με 8ωρο χωρίς καμία μείωση μισθών. Αυτό επιβεβαιώθηκε και με την ομόφωνη απόφαση της Διοίκησης του Σωματείου των εργαζομένων που συνεδρίασε χτες το πρωί και συζήτησε τα επόμενα βήματα του αγώνα. Ταυτόχρονα, ορίσθηκε γενική συνέλευση για αύριο στις 9 μ. μ. ώστε να αποφασίσουν ανάλογα με το αποτέλεσμα της συνάντησης.
Στο μεταξύ, οι χαλυβουργοί ετοιμάζονται να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες για την επιτυχία της 24ωρης παναττικής απεργίας που θα γίνει στις 17 Γενάρη. Κινητοποίηση που μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία προϋποθέσεων, ώστε όλη η εργατική τάξη της Αττικής να στείλει ηχηρό μήνυμα σ' όλη τη μεγαλοεργοδοσία ότι θα βρει απέναντι όλους τους εργαζόμενους της περιοχής ενωμένους και αποφασισμένους να αντιπαλέψουν τα μέτρα εξαθλίωσης που αξιώνει να επιβάλει.
Τα κομμάτια της πίτας μοιράστηκαν μαζί μ' ευχές για τους αγώνες της εργατιάς
Την ανάγκη να δυναμώσει η αλληλεγγύη στους απεργούς επιβεβαιώνει η προκλητικότητα της εργοδοσίας, η οποία κατέφυγε χτες σε νέους εκβιασμούς. Με χτεσινή της ανακοίνωση, η εργοδοσία υποστηρίζει ότι υπάρχει «παραπληροφόρηση ως προς τις θέσεις της εταιρείας» και ταυτόχρονα προσπαθεί να σπείρει διχόνοια, κατηγορώντας το σωματείο ότι έχει απορρίψει όλες τις αντεργατικές της προτάσεις, επιμένοντας να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων. Κι όλα τα παραπάνω, για να καταλήξει απειλώντας ότι πλέον για την εταιρεία «... οι προτάσεις για μερική απασχόληση (πεντάωρο) ή εκ περιτροπής απασχόληση διάρκειας τεσσάρων μηνών καθώς και οι άλλες εναλλακτικές προτάσεις που αποσκοπούσαν στην αποφυγή ή τον περιορισμό των απολύσεων δεν ισχύουν»!!! Ενώ στη συνέχεια δηλώνει ότι «...η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να συνεχίσει την αναγκαία αναδιοργάνωσή της για την προσαρμογή ή παύση της λειτουργίας του εργοστασίου Ασπροπύργου ανάλογα με τις διαμορφούμενες εξελίξεις και συνθήκες της αγοράς».
Αλλαξαν χρόνο μαζί με τους απεργούς
Η αλλαγή του χρόνου βρήκε τους χαλυβουργούς εκεί στην πύλη του εργοστασίου της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» μαζί με τις γυναίκες, τα παιδιά τους, συγγενείς, εκπροσώπους σωματείων, συλλόγων, φορέων, ανθρώπων των λαϊκών στρωμάτων κάθε ηλικίας που δεν έπαψαν ούτε στην αλλαγή του νέου χρόνου να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους με κάθε τρόπο και να δίνουν δύναμη στους απεργούς να συνεχίσουν. Βρήκε τους χαλυβουργούς να βροντοφωνάζουν μαζί με όσους ήταν εκεί για να τους συμπαρασταθούν στον αγώνα τους «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», «Ανυπακοή μέχρι την ανατροπή».


«Η αλληλεγγύη δεν ξεχωρίζει ούτε αργίες, ούτε γιορτές, ούτε τίποτα. Ολη η εργατική τάξη με την όλη κατάσταση υποφέρει, το ότι ο κόσμος είναι δίπλα μας είναι κι αυτό μια μορφή αντίστασης», «Ο κόσμος ήρθε και σήμερα να μας συμπαρασταθεί γιατί είμαστε όλοι σαν μια γροθιά» ήταν μερικές από τις κουβέντες που αντάλλασσαν χαλυβουργοί για τη γιορτή που στήθηκε στο εργοστάσιο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.Το «ρεβεγιόν» των χαλυβουργών αυτήν τη χρονιά δεν έγινε στα σπίτια των εργατών αλλά στην πύλη του εργοστασίου. Εκεί, έριξαν βεγγαλικά, κόπηκε η πρωτοχρονιάτικη πίτα από το σωματείο, μοιράστηκαν τα κομμάτια, οι χαλυβουργοί και όσοι ήταν μαζί τους στην αλλαγή του χρόνου, έφαγαν νόστιμους μεζέδες και ήπιαν κρασί, χόρεψαν και ευχήθηκαν «καλή χρονιά, αγωνιστικά, γερά και δυνατά». Μοιράστηκαν δώρα στα παιδιά. Και όπως είπε ο Πρόεδρος του Σωματείου Γ. Σιφωνιός «από αύριο πάλι στο δρόμο».
Ασταμάτητη αλληλεγγύη
Ασταμάτητα εκφράστηκε η έμπρακτη αλληλεγγύη στους απεργούς σε όλη τη διάρκεια των γιορτών. Ετσι, ανήμερα τα Χριστούγεννα τους χαλυβουργούς επισκέφτηκε η ΚΟ νοσοκομείου «Μεταξά» του ΚΚΕ και πρόσφερε μια σειρά δώρα για τους εργάτες και τις οικογένειές τους (μέχρι και καρότσια για μωρά).
Ακόμα: Η Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων και κοινοτήτων Σουηδίας προσφέρει στον αγώνα τους 400 ευρώ. Η Λαϊκή Συσπείρωση φίλων κι οπαδών του ΚΚΕ Τορόντο Καναδά προσφέρει ως δεύτερη δόση 450 δολάρια Καναδά. Εργαζόμενοι της Στοκχόλμης πρόσφεραν 200 ευρώ για το γιορτινό τραπέζι που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ στους απεργούς χαλυβουργούς. Αντιπροσωπεία της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) επισκέφθηκε την Παρασκευή 30 Δεκέμβρη τους απεργούς, παρέδωσε κείμενο συμπαράστασης και χρήματα, λάδι, cd, dvd και ημερολόγια που έχει τυπώσει η οργάνωση. Από τη μεριά τους οι απεργοί απεργών εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους και ήταν μεγάλη η συγκίνηση όλων όταν ο «ποιητής» της ομήγυρης (εργάτης της «Χαλυβουργίας») παρέδωσε τους παρακάτω στίχους που εμπνεύστηκε στη στιγμή: «Διεθνής Δημοκρατική Αλληλεγγύη / στην Πόρτα μας, στην Πύλη, σε γιορτή / για ό,τι παλεύει και στηρίζει / με άγρυπνα μάτια τριάντα χρόνια για ζωή».

ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Συλλαλητήριο για τους χαλυβουργούς μεθαύριο στο Βόλο
Συνδικάτα και εκπρόσωποι μαζικών φορέων καλούν στο συλλαλητήριο, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Πανεπιστημίου
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται στο Βόλο, συνολικά στη Μαγνησία, οι προετοιμασίες για το συλλαλητήριο που θα γίνει την Πέμπτη στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Πανεπιστημίου. Δεκάδες συνδικαλιστικοί και άλλοι μαζικοί φορείς υπογράφουν το σχετικό κάλεσμα, ενώ αύριο Τετάρτη στις 6 το απόγευμα θα γίνει σύσκεψη συνδικάτων, με αντικείμενο την οργάνωση και απεργιακής κινητοποίησης. Σήμερα το απόγευμα συνεδριάζει η διοίκηση του συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», με θέμα επίσης τόσο την οργάνωση του συλλαλητηρίου, όσο και τον προσδιορισμό ημερομηνίας για την απεργία.
Καλούν στο συλλαλητήριο
Απόφαση για το συλλαλητήριο της Πέμπτης έχουν πάρει τα σωματεία: Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», Σωματείο Καθαριστριών, Σωματείο Τυπογράφων Βόλου. Σωματείο εργαζομένων στην Κόκα Κόλα, Σωματείο εργαζομένων σε τρόφιμα ποτά, Σωματείο Οικοδόμων Σκοπέλου, Σύλλογος συνταξιούχων ΙΚΑ, Σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης νομού Μαγνησίας «Ρήγας Βελεστινλής».
Υπογράφουν, επίσης, το κάλεσμα για το συλλαλητήριο της Πέμπτης, περισσότεροι από 120 εκπρόσωποι μαζικών φορέων, ανάμεσά τους 28 πρόεδροι συνδικάτων και άλλων οργανώσεων και 25 εκλεγμένοι σε όργανα της τοπικής διοίκησης.
Ενδεικτικά αναφέρονται: Λαγοδόντης Βάιος, Πρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων. Κούδας Κώστας, μέλος ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων ΑΓΕΤ. Καρακώστα Μαρία, Πρόεδρος ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑΜΒ. Ζορμπά Γιάννα, Πρόεδρος Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Σταματίου Γιάννης, Πρόεδρος ΤΔΕ ΕΤΕ ΔΕΗ Βόλου. Καπανιάρης Αντώνης, Πρόεδρος Συνδέσμου Υδραυλικών Μαγνησίας. Αθανασός Αποστόλης, Πρόεδρος Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης - Διασκέδασης. Κλειτσινάρης Στέλιος, Πρόεδρος Κομμωτών Ν. Μαγνησίας. Μολώχας Γιάννης, πρόεδρος Σωματείου Ξυλουργών - Επιπλοποιών Μαγνησίας.
Χατζηκυριάκος Βαγγέλης, δήμαρχος Αλμυρού, Σαρρής Θανάσης αντιδήμαρχος Αλμυρού. Αναστασίου Λεωνίδας δημοτικός σύμβουλος Βόλου και μέλος του ΔΣ εργαζομένων νοσοκομείου Βόλου.
Φούσκης Στέφανος πρώην Δήμαρχος Ν. Ιωνίας. Λάσκος Κωνσταντίνος αντιδήμαρχος Δήμου Ζαγοράς - Μουρεσίου. Ευαγγέλου Νικόλαος αντιδήμαρχος Δήμου Ζαγοράς - Μουρεσίου. Λάσκος Αντώνης, Πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς. Ζήσης Νικόλαος, Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Αγρ. Συνεταιρισμού Ζαγοράς. Αναγνώστου Γιώργος, πρόεδρος Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματείων Σκοπέλου. Προβιά Στέλλα πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου Σκοπέλου. Βουζαράς Ιωάννης, πρόεδρος Κυνηγετικού Συλλόγου Ανατολικού Πηλίου.
Το κάλεσμα
Στο κάλεσμά τους, οι φορείς που οργανώνουν το συλλαλητήριο σημειώνουν ανάμεσα σ' άλλα:
«Τετρακόσιοι εργαζόμενοι, μαζί με τις οικογένειές τους επέλεξαν το δρόμο του τίμιου αγώνα απέναντι στις απολύσεις συναδέλφων τους, στις απαιτήσεις της εργοδοσίας για ελαστικό ωράριο - 5ωρο, μείωση των αποδοχών τους. Ξεπέρασαν το φόβο, τις εργοδοτικές απειλές, έγιναν μια γροθιά.
Σήμερα, είμαστε όλοι αντιμέτωποι με τον ανελέητο πόλεμο που μας έχουν κηρύξει κυβέρνηση και εργοδοσία. Εργάτες στη βιομηχανία, στις κατασκευές, στις υπηρεσίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες, σπουδαστές, γυναίκες, άνεργοι, συνταξιούχοι, μετανάστες. Οι απολύσεις, οι μειώσεις μισθών, τα μειωμένα ωράρια και η εκ περιτροπής εργασία, η εργοδοτική τρομοκρατία γενικεύονται παντού, σε κάθε επιχείρηση και χώρο δουλειάς. Κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται "ήσυχος" και "εξασφαλισμένος"! Αν δεν ορθώσουμε μέτωπο αντίστασης και αντεπίθεσης, αύριο θα είναι πολύ χειρότερα.
Η αλληλεγγύη στους χαλυβουργούς του Ασπρόπυργου, τώρα, σήμερα, πρέπει να εκφραστεί με σταθερή προσπάθεια να οργανωθεί η πάλη και η αντίσταση σε όλα τα εργοστάσια και επιχειρήσεις.
Εργάτες Χαλυβουργοί σε Βόλο και Βελεστίνο, μπορούμε και πρέπει να δώσουμε απάντηση στους εκβιασμούς και τις απειλές της εργοδοσίας, που υπολογίζει πολύ στη διαίρεση των εργατών σε Βόλο και Ασπρόπυργο. Να αφαιρέσουμε απ' το Μάνεση κάθε τέτοια δυνατότητα, να ενωθούμε σε μια γροθιά, διαλέγοντας τον τίμιο αγώνα! Αν σήμερα ο Μάνεσης δε μείωσε παραπέρα τα μεροκάματα στα εργοστάσια του Βόλου οφείλεται στον αγώνα των χαλυβουργών του Ασπρόπυργου.
Ολοι μας - κι εσείς μαζί - έχουμε χρέος στις οικογένειες και στα παιδιά μας! Να σηκώσουμε ανάστημα, να ξεπεράσουμε το φόβο, να συγκρουστούμε οργανωμένα με την εργοδοτική τρομοκρατία. Να παραμερίσουμε τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες που δεν μας εκπροσωπούν, τα "σωματεία" και τους μηχανισμούς της εργοδοσίας.
Με μαζικές συλλογικές διαδικασίες να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Να σταθούμε στο πλευρό των συναδέλφων μας στον Ασπρόπυργο!
Η σπίθα που άναψαν οι χαλυβουργοί του Ασπρόπυργου μπορεί και πρέπει να γενικευτεί σ' ένα οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα, που θα βάλει φραγμό στα σχέδια των βιομηχάνων να μας αναγκάσουν να δουλεύουμε για ψίχουλα.
Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη, οργανώνουμε τον αγώνα σε κάθε χώρο, με κάθε τρόπο και μορφή, δυναμώνουμε την αντίσταση στα σχέδια της εργοδοσίας στην περιοχή μας».
Στο χώρο του Μετάλλου
Το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» αναφέρεται στη γενικευμένη επίθεση και σημειώνει: «Οι απολύσεις, οι μειώσεις μισθών, τα μειωμένα ωράρια και η εκ περιτροπής εργασία, η εργοδοτική τρομοκρατία, δεν αφορούν μόνο τη χαλυβουργία Ασπροπύργου. Γενικεύονται παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς και στην περιοχή μας. Τα παραδείγματα είναι πολλά και πολλαπλασιάζονται συνεχώς. Σε πολλές επιχειρήσεις στον κλάδο, εκατοντάδες εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για μήνες: ΚΙΟΛΕΙΔΗΣ, ΣΤΕΦΑΝΟΥ, ΜΕΚ, στη ΒΕΚ όπου οι συνάδελφοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, στις βιομηχανίες Β.Μ.ΤΕ. και ΚΟΝΤΙ έχει σταματήσει εδώ και αρκετό καιρό κάθε παραγωγική διαδικασία και η εργοδοσία έχει προχωρήσει σε δεκάδες εκβιαστικές απολύσεις (...) Με άμεσο ή έμμεσο τρόπο επιβάλλονται μειώσεις μισθών, όπως άλλωστε και σε επιχειρήσεις εκτός του κλάδου μετάλλου όπως ΑΓΕΤ, ΕΥΡΗΚΑ, ΑΝΤΩΝΙΟΥ κ.λπ. Από 1η του μήνα, οι εκβιασμοί και η μείωση τουλάχιστον κατά 20% των μισθών απ' την εργοδοσία θα επιχειρηθεί να γενικευθεί παντού. Κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται "ήσυχος" και "εξασφαλισμένος"! Αν δεν οργανώσουμε σήμερα μέτωπο αντίστασης και αντεπίθεσης αύριο θα είναι πολύ χειρότερα. Να σηκώσουμε ανάστημα, να ξεπεράσουμε το φόβο, να συγκρουστούμε οργανωμένα και συντεταγμένα με την εργοδοτική τρομοκρατία».

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου