ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ Δυναμική αντίδραση στη νέα φοροληστεία


Ηχηρό ΟΧΙ στα φορολογικά χαράτσια της κυβέρνησης με συγκέντρωση και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών, από ΠΑΣΕΒΕ, ΟΒΣΑ, Ομοσπονδίες και Σωματεία
Οχι στα χαράτσια και στη φοροληστεία διαδήλωσε χτες η ΠΑΣΕΒΕ στην Αθήνα
«Δεν πάει άλλο» βροντοφώναξαν χτες εκατοντάδες αυτοαπασχολούμενοι, μικροί επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι της Αθήνας που - απτόητοι από τις καιρικές συνθήκες - ανταποκρίθηκαν στο αγωνιστικό κάλεσμα της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, της Παναττικής Γραμματείας της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), Ομοσπονδιών, Σωματείων και συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια το απόγευμα, ενάντια στη νέα φοροληστεία της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου. Μετά τη συγκέντρωση, ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών, όπου και επιδόθηκε υπόμνημα με τις θέσεις των συγκεντρωμένων, αν και κανείς από την κυβέρνηση δεν μπήκε στον κόπο να τις παραλάβει, παρά την έγκαιρη ειδοποίηση. Η ουσία αυτών των θέσεων εκφράστηκε στην ομιλία του Δ. Θεοδωρόπουλου, από την Παναττική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ, ο οποίος τόνισε: «Δεν πάει άλλο! Λέμε όχι στη νέα φοροληστεία. Αρνούμαστε να πληρώσουμε την κρίση τους. Δεν πληρώσαμε ούτε θα πληρώσουμε τα χαράτσια τους. Ούτε τα προηγούμενα ούτε τα επόμενα. Είναι αντιλαϊκά, δυσβάσταχτα, άδικα και βάρβαρα». Ο συνδικαλιστής κάλεσε τους συγκεντρωμένους να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας που αποφάσισαν ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΟΓΕ και ΜΑΣ για τις αρχές του Φλεβάρη. Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε ο Σ. Σαχινίδης, αντιπρόεδρος της ΟΒΣΑ και προσωρινός πρόεδρος του Σωματείου Αυτοαπασχολούμενων και Μικρών Εμπόρων Αθήνας.Ο Δ. Θεοδωρόπουλος τόνισε στην ομιλία του ότι στη μάχη επιβίωσης που δόθηκε το προηγούμενο διάστημα υπό το βάρος της καπιταλιστικής κρίσης, χιλιάδες μικροί ΕΒΕ πέρασαν στην ανεργία με βαριά χρέη. «Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας πολιτικής που στηρίζει τον ευρωπαϊκό μονόδρομο, τα μονοπώλια, που θησαύρισαν τα προηγούμενα χρόνια με την ανάπτυξη και που σήμερα προστατεύονται. Είναι το αποτέλεσμα μιας πολιτικής που επιδιώκει να φορτώσει τις συνέπειες της κρίσης τους στους εργαζόμενους, στους αυτοαπασχολούμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Μιας πολιτικής που διασφαλίζει τα κέρδη των τραπεζών και των μονοπωλιακών ομίλων». Ο ομιλητής περιέγραψε τις επιβαρύνσεις που προκύπτουν για τους μικρούς ΕΒΕ, σε αντιδιαστολή με νέες διευκολύνσεις και απαλλαγές υπέρ των μεγάλων επιχειρήσεων και ζήτησε την άμεση φορολόγησή τους με συντελεστή 45%.
Αναφερόμενος στον κρατικό προϋπολογισμό για το 2012, επισήμανε ότι «είναι προϋπολογισμός πτώχευσης του λαού, κατακρεούργησης των ασφαλιστικών ταμείων και των κοινωνικών δαπανών και φορολογικής εξόντωσής μας». Και πρόσθεσε: «Ολοι μαζί, το μπλοκ της αντίδρασης με εκβιασμούς και προσυμφωνημένες μεθοδεύσεις θα επιδιώξουν, με όχημα τον λεγόμενο κοινωνικό διάλογο, να μειώσουν και άλλο τον κατώτερο μισθό, να καταργήσουν τα δώρα και τις τριετίες, να μειώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές». Ο συνδικαλιστής απαρίθμησε τα νέα φορολογικά βάρη που προβλέπονται ειδικά για τους αυτοαπασχολούμενους, φέρνοντας και παραδείγματα, όπως ότι αυτοαπασχολούμενος με εισόδημα 1.000 - 1.200 ευρώ το μήνα που δεν πλήρωνε φόρο θα κληθεί για το ίδιο εισόδημα να πληρώσει 1.700 ευρώ!
Ιδιαίτερα στάθηκε στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ. «Προχωράνε στους στημένους "κοινωνικούς διαλόγους" για μια φορά ακόμα», είπε. «Οι μόνιμα πρόθυμοι συνδικαλιστές της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ, που σήμερα πρωτοστατούν και ξεδιάντροπα δηλώνουν ότι οι αυτοαπασχολούμενοι στην Ελλάδα είναι υπεράριθμοι και πρέπει να λιγοστέψουν, είναι συνυπεύθυνοι για την άσχημη κατάσταση που ζούμε. Υπονομεύουν τα βασικά συμφέροντα της μεγάλης μάζας των αυτοαπασχολούμενων, γιατί συμφωνούν ότι ο δρόμος ξεπεράσματος της κρίσης περνάει μέσα απ' τη διατήρηση και αύξηση των κερδών των μονοπωλίων».
Ο συνδικαλιστής ξεκαθάρισε ότι «οι αυτοαπασχολούμενοι, μικροί ΕΒΕ έχουμε τον ίδιο στόχο με τον εργατόκοσμο, να εξασφαλίσουμε μια θέση εργασίας και ένα εισόδημα που να καλύπτει τις ανάγκες της οικογένειάς μας. Η ΠΑΣΕΒΕ, η συσπείρωση των αντιμονοπωλιακών δυνάμεων στους αυτοαπασχολούμενους, είμαστε πεισμένοι ότι ουσιαστική και οριστική λύση των προβλημάτων μας μπορεί να έρθει μόνο αν γίνουν πράξη οι στόχοι και οι επιδιώξεις της εργατικής τάξης. Γι' αυτό στο ερώτημα με τα μονοπώλια ή με τους εργάτες, απαντάμε με σιγουριά ότι είμαστε με τους εργάτες».
Στο πλαίσιο αυτό, επανέλαβε τη στήριξη στον αγώνα των απεργών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», ενώ υπογράμμισε ότι ο αγώνας συνεχίζεται πιο απαιτητικός και με διευρυμένους στόχους, για μια αποφασιστική απάντηση στην επίθεση της κυβέρνησης και των συμμάχων της, για να ορθωθούν εμπόδια στα νέα μέτρα που έρχονται, για να δυναμώσει το κοινό αγωνιστικό μέτωπο ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ, να καταδικαστεί η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ...

«ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ»
Μπαράζ μέτρων, με φόντο το «μεσοπρόθεσμο»
«Συνάντηση εργασίας» του υπουργού Οικονομικών με τους εκπροσώπους ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ.
Με πατρόν τις σημερινές ανάγκες των μονοπωλίων, στις προδιαγραφές και του «μεσοπρόθεσμου στρατηγικού πλαισίου», της νέας δανειακής σύμβασης και του μνημονίου τους είναι και το λεγόμενο «εθνικό φορολογικό σύστημα» που βάζει στα σκαριά η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου.
Συνεργασία για την προετοιμασία του νέου φορολογικού νομοσχεδίου είχαν χτες ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος με τους εκπροσώπους των κομμάτων που συναπαρτίζουν τη συγκυβέρνηση, από την πλευρά της ΝΔ με τον βουλευτή και αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας Ι. Βρούτση και από τον ΛΑ.Ο.Σ. τον βουλευτή Α. Χρυσανθακόπουλο. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση συμφώνησαν για τη «μέθοδο εργασίας και για τα βασικά αντικείμενα» και αποφάσισαν να προχωρήσουν με εντατικούς ρυθμούς εργασίας.
Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο έχουν ήδη συμφωνήσει στα επόμενα βήματα σφοδρής αντιλαϊκής κλιμάκωσης, με τις όποιες δήθεν «εναλλακτικές» λύσεις και σενάρια να κινούνται ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη, στη λογική του «ισοδύναμου αποτελέσματος», για την «αντικατάσταση» ενός χαρατσιού από άλλο, ακόμη και χειρότερου. Στα πλάνα τους για τα επόμενα χρόνια και για την ενίσχυση των ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων είναι οι παραπέρα τρανταχτές φοροελαφρύνσεις για τα επιχειρηματικά κέρδη.
Στους σχεδιασμούς τους, έχουν περιλάβει τα παρακάτω:
  • Αποχαρακτηρίζουν όλους τους αγρότες «ειδικού καθεστώτος», τους υποχρεώνουν να κρατούν λογιστικά βιβλία και να αποδίδουν ΦΠΑ στην Εφορία! Δρομολογούν και για τους αγρότες του «ειδικού καθεστώτος» το λεγόμενο «τέλος επιτηδεύματος», δηλαδή το χαράτσι με τα 400 ευρώ το χρόνο, που θα το παίρνουν «βρέξει - χιονίσει», ακόμη και για μηδενικούς τζίρους και εισοδήματα!
  • Η λεγόμενη «εισφορά αλληλεγγύης», το ετήσιο χαράτσι που μπαίνει σε όλα τα λαϊκά εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ, θα το εφαρμόζουν σε όλα τα εισοδήματα πάνω από το ύψος του σημερινού καρατομημένου αφορολόγητου ορίου, δηλαδή από τα 5.000 ευρώ!
  • Νέο τσεκούρι πέφτει πάνω στις «φοροελαφρύνσεις» για τις δαπάνες των λαϊκών νοικοκυριών (νοίκια, δίδακτρα, τόκοι στεγαστικών δανείων κ.ά.).
  • Καταργούνται οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν σε νησιά του Αιγαίου και εξισώνονται με τους «κανονικούς». Σχεδιάζουν και κατάργηση «φοροελαφρύνσεων» που ισχύουν σε νησιά του Αιγαίου με πληθυσμό μέχρι 3.100 κατοίκους (προσαύξηση αφορολόγητου μισθωτών - συνταξιούχων, μειωμένοι συντελεστές για γονικές παροχές ακινήτων κ.ά.).
  • Καταργούν πλήρως το αφορολόγητο όριο για τους μικροεπαγγελματίες, τους φορολογούν δηλαδή για «εισοδήματα» από το πρώτο ευρώ! Για την απογείωση της ληστείας βάζουν στα σκαριά την εφαρμογή ενιαίου συντελεστή φορολόγησης, πιθανόν στο 20% (!) ταυτόχρονα με τα νέας σοδειάς από «αντικειμενικά κριτήρια», δρομολογούν δηλαδή όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις για ακόμη περισσότερα λουκέτα, προκειμένου να αφήσουν ελεύθερο το πεδίο στους ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους.
  • Προχωρούν σε παραπέρα μειώσεις και στα αφορολόγητα όρια για γονικές παροχές, κληρονομιές κ.ά.
Η Νέα Δημοκρατία
Το «εθνικό φορολογικό σύστημα» που σχεδιάζουν είναι όχημα για την «εξειδίκευση» μέρους από τα «πακέτα» της επόμενης περιόδου, αυτά που αυτές τις μέρες κλειδώνουν σε συνεργασία με τα κλιμάκια των ιμπεριαλιστικών Οργανισμών. Από την πλευρά της, η ΝΔ βγαίνει μπροστά αξιώνοντας τη μείωση του φορολογικού συντελεστή για τα επιχειρηματικά κέρδη κατά 5 επιπλέον μονάδες από το 20% στο 15%. Συμφωνούν απόλυτα με το ΠΑΣΟΚ και για την εξομοίωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης, για την απογείωση των τιμών στο πετρέλαιο θέρμανσης των λαϊκών νοικοκυριών. Το «αίτημα» της ΝΔ για «μείωση» του ΦΠΑ στα προηγούμενα επίπεδα προαπαιτεί αντίστοιχο μέτρο «ισοδύναμου αποτελέσματος», δηλαδή άλλο χαράτσι για 1,8 δισ. ευρώ το χρόνο. Αντίστοιχο «εναλλακτικό» χαράτσι προϋποθέτει και η «μη συμφωνία» από την πλευρά της ΝΔ στην αύξηση του «χαμηλού» ΦΠΑ που ισχύει σε νησιά του Αιγαίου.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου