ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. Αδιάρρηκτη συμμαχία για να σωθεί το κεφάλαιο


Σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν τη συγκυβέρνηση είχε χτες ο Λ. Παπαδήμος
Από τη χτεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών του μαύρου μετώπου, για τον καλύτερο συντονισμό της επίθεσης που οξύνεται ενάντια στο λαό
Eurokinissi
Τη στρατηγική σύμπλευση στην κλιμάκωση του πολέμου ενάντια στο λαό και την απόλυτη συμφωνία στην επιβολή πρόσθετων βάρβαρων μέτρων, που θα συνοδεύουν τη νέα δανειακή σύμβαση, επιβεβαίωσαν χτες στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Λ. Παπαδήμο, οι πολιτικοί αρχηγοί των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός ζήτησε και πήρε «την απόλυτη συνοχή και στήριξη της κυβέρνησης» ενόψει της ψήφισης των νέων σκληρών μέτρων και των «διαπραγματεύσεων» με την τρόικα για το νέο μνημόνιο.Στη διάρκεια της σύσκεψης, που κράτησε πάνω από δύο ώρες, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «συζητήθηκαν τα πάντα» και τέθηκε «επί τάπητος η λήψη συγκεκριμένων μέτρων ενόψει της υπογραφής του νέου μνημονίου». Οπως σημείωνε το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τις κατ' ιδίαν συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, στη χτεσινή σύσκεψη εξασφαλίστηκε η «ομοφωνία για τη λήψη των μέτρων» και «καθορίστηκε το χρονοδιάγραμμα του επόμενου διαστήματος».
Κυβερνητικά στελέχη, μετά το τέλος της σύσκεψης, σημείωναν ότι στο τραπέζι μπήκε ως προτεραιότητα της κυβέρνησης «η μείωση του μισθολογικού κόστους» στον ιδιωτικό τομέα, χωρίς ωστόσο να καθοριστεί «πώς θα πραγματοποιηθεί» η σφαγή των μισθών. Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν και υπήρξε απόλυτη συμφωνία στην προώθηση συνολικών ανατροπών στην Κοινωνική Ασφάλιση, σε περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, στο άνοιγμα των «κλειστών επαγγελμάτων», καθώς και τα πρόσθετα μέτρα του 2011. Επίσης, συζητήθηκαν το θέμα του «κουρέματος» των ελληνικών ομολόγων και η πορεία των «διαπραγματεύσεων» με τους τραπεζίτες. Στη σύσκεψη έγινε συζήτηση και για την πορεία των εθνικών θεμάτων.
Η χτεσινή συμφωνία αναμένεται να μετουσιωθεί σε πράξη την επόμενη βδομάδα, οπότε θα ψηφιστούν στη Βουλή μια σειρά από αντιδραστικά νομοσχέδια, με νέα σκληρά μέτρα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Ο Γ. Παπανδρέου έθεσε θέμα παράτασης της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου. Σύμφωνα με συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, την πρόταση «στήριξε απόλυτα» ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρης, που πρότεινε μάλιστα και «ανασχηματισμό» της κυβέρνησης, «αλλά απέρριψε» ο Αντ. Σαμαράς.
«Η συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς ήταν σημαντική και ουσιαστική. Συζητήσαμε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν τις τρέχουσες εξελίξεις, ειδικότερα τις διαβουλεύσεις με την τρόικα και τη διαδικασία του PSI. Η συζήτηση έγινε μέσα σε ένα πολύ θετικό κλίμα και οι πολιτικοί αρχηγοί επιβεβαίωσαν την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης στην ολοκλήρωση του έργου της», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Λ. Παπαδήμος, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.
Τακτικισμοί πάνω σε ενιαία στρατηγική
Πίσω από την αφορμή που χρησιμοποιήθηκε για τη συνάντηση των αρχηγών υπό τον πρωθυπουργό, με τη δήθεν άρνηση της ΝΔ να ψηφίσει μέτρα του πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο, όπως η απελευθέρωση του επαγγέλματος των δικηγόρων και των φορτηγών, δόθηκε η ευκαιρία στις ηγεσίες των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. να προσφέρουν για μια άλλη φορά απόλυτη στήριξη στην κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και στην υλοποίηση της φιλομονοπωλιακής πολιτικής της.
Από την πλευρά του ο Γ. Καρατζαφέρης εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε: «Ηταν σε καλό κλίμα η συνάντηση, είχαμε μία καλή κουβέντα». Οι Γ. Παπανδρέου και Αντ. Σαμαράς δεν προχώρησαν σε δηλώσεις, ωστόσο τα επιτελεία των δύο κομμάτων φρόντισαν να τονίσουν τη σύμπλευσή τους στην εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική. Για λόγους καθαρά επικοινωνιακούς, συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου σημείωναν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε χτες τον Αντ. Σαμαρά «να μην δημιουργήσει πρόβλημα με την ψήφιση νομοσχεδίων», ένα θέμα που όπως υποστήριζαν οι ίδιες πηγές ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε θέσει στον πρωθυπουργό και κατά τη διάρκεια της κατ' ιδίαν συνάντησής τους την Τετάρτη.
Η στάση της ΝΔ είχε συζητηθεί και σε σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί την προηγούμενη Τρίτη υπό τον Γ. Παπανδρέου για το πολυνομοσχέδιο, στην οποία συμμετείχαν επίσης και οι Ε. Βενιζέλος Μιχ. Καρχιμάκης, Β. Εξαρχος, Χρ. Πρωτόπαππας, Ν. Αλευράς, Π. Μπεγλίτης, όπου αποφασίστηκε ότι αν δεν ψηφίσει η ΝΔ συγκεκριμένα άρθρα, το ΠΑΣΟΚ θα ζητούσε την απόσυρσή τους.
Σύσκεψη για το πολυνομοσχέδιο συγκάλεσε και ο Λ. Παπαδήμος με τη συμμετοχή εννέα υπουργών (Βενιζέλος, Γιαννίτσης, Χρυσοχοΐδης, Αβραμόπουλος, Βορίδης, Κουτρουμάνης, Παπαϊωάννου, Ρέππας και Καψής), στη διάρκεια της οποίας ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «στα κρίσιμα νομοσχέδια δεν χωρούν παλινωδίες και δεύτερες σκέψεις, αλλά χρειάζεται η ενεργός στήριξη και των τριών κομμάτων».
«ΚΟΥΡΕΜΑ» ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
Τελική ευθεία για τη συντεταγμένη πτώχευση
Παζάρια συγκυβέρνησης - μεγαλοπιστωτών για το κλείδωμα της «συμφωνίας»
Στην τελική ευθεία για τη συντεταγμένη πτώχευση, ενόψει των αποφάσεων που θα παρθούν σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (συμβούλιο Γιούρογκρουπ) την ερχόμενη Δευτέρα 23 Γενάρη και στη συνέχεια από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 29 Γενάρη, περνούν τα παζάρια για το κούρεμα πάνω στο κρατικό χρέος. Η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ήδη δρομολογεί και τα επόμενα αντιλαϊκά πακέτα, τα μέτρα πρόσθετης φορολογικής ληστείας απέναντι στο λαό, τα οποία και θα περιλάβουν σε νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
Τα στελέχη του διεθνούς τραπεζικού λόμπι - του οργανισμού IIF - που συντονίζει τους διεθνείς μεγαλοπιστωτές επανήλθαν, προχτές Τετάρτη, στην Αθήνα, για τη συνέχιση των διαβουλεύσεων με τον πρωθυπουργό της συγκυβέρνησης Λ. Παπαδήμο. Μετά και τη χτεσινή συνάντησή τους, ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος δήλωσε ότι το «κλίμα είναι καλό», σημειώθηκε πρόοδος και οι συζητήσεις θα συνεχιστούν σήμερα. Ανάλογη ήταν και η δήλωση από την πλευρά του IIF. Η διαμόρφωση των τελικών όρων για τη μεταξύ τους συμφωνία εμφανίζεται προ των πυλών με τα παζάρια να ολοκληρώνονται, κατά το μεγαλύτερο μέρος τους, πριν από τη σύγκληση των κοιναγορίτικων Οργάνων. Από την πλευρά του, το IIF έχει προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου για την ερχόμενη Τρίτη 24 Γενάρη.
Σύμφωνα με κυβερνητικές και τραπεζικές πηγές :
  • Το αρχικό κούρεμα, σε όρους αρχικής ονομαστικής αξίας, φαίνεται να «κλειδώνει» στο 50%.
  • Το 50% που απομένει, θα επιμεριστεί περίπου 15% σε μετρητά και 35% σε νέα ομόλογα.
  • Το επιτόκιο των νέων ομολόγων θα κυμαίνεται από 4% μέχρι 4,3%. Ορισμένοι από τους τραπεζίτες προωθούν σχέδια κλιμάκωσης των επιτοκίων, από χαμηλότερη βάση, με βαθμιαία αύξηση κάθε 2 χρόνια και με σενάρια σύνδεσής τους με το ρυθμό του παραγόμενου ΑΕΠ.
  • Το «νέο» κρατικό χρέος θα υπόκειται σε καθεστώς «ετεροδικίας», συγκεκριμένα στο βρετανικό δίκαιο.
  • Τα ποσοστά της λεγόμενης «εθελοντικής συμμετοχής» των μεγαλοπιστωτών θα κρίνουν την ενεργοποίηση της νομικής «ρήτρας συλλογικής δράσης», με την οποία η διαδικασία γίνεται «υποχρεωτική» και για τους εμφανιζόμενους ως «απρόθυμους» μεγαλορεντιέρηδες. Ο Λ. Παπαδήμος, σε δηλώσεις του, άφησε να αιωρείται η πιθανότητα ενεργοποίησης της «ρήτρας». Σύμφωνα με πληροφορίες, η ενεργοποίηση της ρήτρας σχεδιάζεται σε περίπτωση που η «εθελοντική» συμμετοχή είναι χαμηλότερη από το 70%.
πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου