ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΔΕΔΥ Ενάντια στον αγώνα των χαλυβουργών και όλων των εργαζομένων


Απέρριψε την πρόταση για απεργία στην Αττική στις 17 Γενάρη και στο δημόσιο τομέα

Η χθεσινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ ήταν αποκαλυπτική. Η πλειοψηφία της στέκεται απέναντι στους εργαζόμενους, βρίσκεται στο πλάι των κεφαλαιοκρατών. Οι παρατάξεις ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ και «Αυτόνομη Παρέμβαση» (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) - που αποτελούν την πλειοψηφική ηγεσία της ΑΔΕΔΥ - απέρριψαν την πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για απεργία στις 17 Γενάρη στην Αττική και στο Δημόσιο, όπως έχει αποφασιστεί και στον ιδιωτικό τομέα. Απέρριψαν ακόμα το αίτημα του Συντονιστικού των συνδικάτων στους δημόσιους φορείς, που συγχωνεύονται-καταργούνται, το οποίο ζήτησε και αυτό απεργία στις 17 Γενάρη και τρίωρη στάση εργασίας για αύριο Πέμπτη, καθώς 63 εργαζόμενοι έχουν ήδη απολυθεί.Ο εκπρόσωπος των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, Αλ. Αρβανιτίδης, ανέφερε στην τοποθέτησή του ότι στις σημερινές συνθήκες το καθήκον του εργατικού λαϊκού κινήματος είναι να στηριχθεί ο αγώνας των χαλυβουργών. Τα μέτρα που προωθεί ο Μάνεσης αφορούν σε όλη την εργατική τάξη, και η νίκη τους θα είναι νίκη όλων των εργατών. Να εμποδίσει ακόμα τα αντιλαϊκά μέτρα και να δημιουργήσει όρους λαϊκής αντεπίθεσης, ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής.
Αυτό δεν μπορούν να το κάνουν οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που βρίσκονται στην ίδια γραμμή πλεύσης με το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του.
Για να έχουμε αποτελεσματικούς αγώνες, συνέχισε, πρέπει όλη η Ελλάδα να γίνει μια Χαλυβουργία. Και αυτό κυρίως ως προς το περιεχόμενο της πάλης και ως προς τον τρόπο που αναπτύσσεται με την έμπρακτη έκφραση της ταξικής αλληλεγγύης από άλλους κλάδους και με συμμαχίες με τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Κάνουν οικονομία... δυνάμεων!
Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και στέλεχος της ΠΑΣΚ, Κ. Τσικρικάς, απέφυγε αρχικά να πάρει θέση με τη σημείωση όμως ότι «οφείλουμε να πάμε και με οικονομία δυνάμεων. Δεν μπορεί κάθε τρεις και λίγο να κάνουμε απεργίες». Πιο ξεκάθαρος ο γραμματέας της ΠΑΣΚ, Χρ. Σουλελές είπε: «Οχι απεργία, όχι στάση εργασίας στις 17, για να μάθει το ΠΑΜΕ να σέβεται τα συνδικαλιστικά όργανα και τις διαδικασίες» (!) ενώ, πριν και μετά επιδόθηκε σε ένα αντικομμουνιστικό οχετό μην μπορώντας να στηρίξει με επιχειρήματα την αντιπαράθεσή του στην πρόταση του ΠΑΜΕ. Ο επικεφαλής της «Αυτόνομης Παρέμβασης», Ηλ. Βρεττάκος, ισχυρίστηκε ότι «δεν υπάρχει χρόνος για να δουλευτεί αυτή η απεργία με επιτυχία». Η ΔΑΚΕ πρότεινε στάση εργασίας και στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της Ηλ. Ηλιόπουλος δείχνοντας τον τρόπο με τον οποίο η παράταξή του αντιμετωπίζει το εργατικό κίνημα, πρότεινε να αγοράσουν 300 ρόμπες για να βάζουν από μία σε κάθε βουλευτή που ψηφίζει αυτά τα μέτρα.
Ολοι αυτοί μαζί καταψήφισαν την πρόταση του ΠΑΜΕ για 24ωρη απεργία, με τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ να παίρνει πίσω ακόμα και την πρόταση που είχε κάνει για μια στάση εργασίας μιας ή δύο ωρών.
Να σημειωθεί ότι η ΟΛΜΕ αποφάσισε να κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας για τη μέρα εκείνη. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούν τα σωματεία με αποφάσεις για επιπλέον τρίωρες, να μετατρέψουν τη στάση σε απεργία.
Τέλος, η πλειοψηφία της ΔΟΕ -ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ - επιβεβαιώνοντας τον υπονομευτικό της ρόλο - δεν κήρυξε καν στάση εργασίας αλλά μόλις μία δίωρη διευκολυντική.
«Οχι» στην απεργία από την ΠΝΟ
Αντίστοιχα και στο χώρο των ναυτεργατών η πλειοψηφία της ΠΝΟ που συνεδρίασε χτες απέρριψε την πρόταση των ταξικών συνδικάτων για επέκταση της απεργίας στις 17 Γενάρη σε όλες τις ειδικότητες, αν και ήδη 4 ναυτεργατικά σωματεία έχουν πάρει απόφαση.
ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ «ΙΝΤΡΑΚΟΜ»
Νέα επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων
Νέα σφοδρή αντεργατική επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων, που εκφράζεται με μειώσεις μισθών, εκ περιτροπής απασχόληση και απολύσεις, εξαπολύει η εργοδοσία του ομίλου «ΙΝΤΡΑΚΟΜ».
Σε πρόσφατη συνάντηση με το επιχειρησιακό σωματείο οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας ανακοίνωσαν ότι η επιχείρηση θα επεκτείνει τις μειώσεις μισθών που είχε επιβάλει στο σύνολο των εργαζομένων τον προηγούμενο χρόνο με την υπογραφή νέων ατομικών συμβάσεων. Υπενθυμίζεται ότι πέρσι όσοι εργαζόμενοι δε δέχτηκαν τη μείωση των μισθών τους απολύθηκαν. Επιπλέον, η εργοδοσία ανακοίνωσε απολύσεις στην επιχείρηση του ομίλου «Intrasoft International» και την επιβολή εκ περιτροπής απασχόλησης 4 ημερών στην «Intracom Defense».
Σε συνεδρίασή του το ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου αποφάσισε να προτείνει στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, που θα γίνει αύριο, Πέμπτη, 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τη Δευτέρα 16 Γενάρη.
Σε ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Εργατοϋπαλληλική Ενότητα» καταγγέλλει τα όσα η εργοδοσία της «Ιντρακόμ» προωθεί και ταυτόχρονα αναδεικνύει και τον βρώμικο σχεδιασμό της, που είναι η διάσπαση των εργαζομένων, καθώς, αν και οι μειώσεις μισθών έχουν ενιαίο χαρακτήρα και στόχευση, προχώρησε στην κατά επιχείρηση «διαβούλευση» με τους εργαζόμενους.
Σε αυτήν την κατεύθυνση, όμως, καταγγέλλει η «Αγωνιστική Εργατοϋπαλληλική Ενότητα», η εργοδοσία αξιοποιεί και την ΑΚΕ (ΠΑΣΚΕ), που είναι πλήρως ενταγμένη στον εργοδοτικό σχεδιασμό. «Προωθούν - σημειώνει - και αυτοί τη διάσπαση των εργαζομένων ανά εταιρεία. Αναγνωρίζουν πρόβλημα μόνο στην περίπτωση της εκ περιτροπής εργασίας στην "Intracom Defense"». Είναι ενδεικτικό ότι οι της ΠΑΣΚΕ αποδέχτηκαν τις ξεχωριστές συναντήσεις ανά εταιρεία του ομίλου με την εργοδοσία και δήλωσαν πως τυχόν κινητοποιήσεις στις άλλες εταιρείες του ομίλου θα πρέπει να είναι κινητοποιήσεις «αλληλεγγύης».
Η «Γένοβα», παράταξη στο ΔΣ, σημειώνει η «Αγωνιστική Εργατοϋπαλληλική Ενότητα» (ΑΕΕ), για άλλη μια φορά πατάει σε δυο βάρκες. «Αντί - συνεχίζει - να υιοθετήσει τις προτάσεις της ΑΕΕ, μπαίνει στη λογική του "διαλόγου" με την εργοδοσία και προσπαθεί να της κάνει μαθήματα πως με τα μέτρα που παίρνει θα πέσει η παραγωγικότητα των εργαζομένων... λες και η εργοδοσία έχει ανάγκη από τέτοιου είδους συμβουλές».
Η «Αγωνιστική Εργατοϋπαλληλική Ενότητα» καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην αυριανή Γενική Συνέλευση, να μην αποδεχτούν κανέναν μειωμένο μισθό, καμία απόλυση, να αρνηθούν την εκ περιτροπής εργασία.
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αποφασιστικά για τη μείωση των δημοσίων υπαλλήλων
Την πρόθεση της κυβέρνησης να απομακρύνει από το Δημόσιο 150.000 υπαλλήλους μέχρι το 2015 επανέλαβε χτες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ. Ρέππας, ενημερώνοντας την αρμόδια κοινοβουλευτική ομάδα για θέματα του υπουργείου του.
Οπως είπε, η διαδικασία των απολύσεων μέσω της «εφεδρείας» έκανε τον κύκλο της (έφυγαν με κάθε μορφή από τον Οκτώβρη μέχρι σήμερα 10.000 υπάλληλοι) και ισχυρίστηκε ότι η «εφεδρεία» δεν έγινε κυρίως για δημοσιονομικούς λόγους αλλά έστειλε «το μήνυμα».
Κατά τον υπουργό, δεν υπάρχει θέμα απολύσεων στο Δημόσιο και τέτοιο ζήτημα δεν υπάρχει στην ατζέντα της κυβέρνησης, αφού όπως είπε ο αριθμός των 150.000 αποχωρήσεων θα επιτευχθεί με τις συνταξιοδοτήσεις και το πάγωμα των προσλήψεων στο Δημόσιο. Ωστόσο, είπε, ότι «χρειάζεται ένας εξορθολογισμός στο δημόσιο» και γι' αυτό υπάρχει συνεργασία με τη λεγόμενη ομάδα Task Force της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία παρέχει «τεχνογνωσία ωφέλιμη για τη χώρα».
Ο Δ. Ρέππας ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει καταλήξει ακόμα στη διαδικασία, με την οποία θα αξιολογηθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι και κατηγόρησε διοικήσεις ΔΕΚΟ ότι δεν έστειλαν στοιχεία για το προσωπικό τους στη διαδικασία της «εφεδρείας».
Από τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο υπουργός, στο δημόσιο, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και την Τοπική Αυτοδιοίκηση υπηρετούν 720.000 υπάλληλοι από τους οποίους οι 640.000 είναι μόνιμοι και οι 80.000 έκτακτοι. Στους υπαλλήλους αυτούς πρέπει να προστεθούν και 20.00 - 25.000 που υπηρετούν σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου στα οποία το δημόσιο έχει τουλάχιστον το 51%. Οι εκπαιδευτικοί συνολικά είναι 190.000 και οι ένστολοι (αστυνομικοί, στρατιωτικοί, λιμενικοί) φθάνουν τις 150.000.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου