ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. Δεδομένη η συστράτευση πίσω απ' τους τακτικισμούς


Σίγουρο για την υπερψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης, δηλώνει το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τις «διαρροές» στην ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο
Ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στα κόμματα της συγκυβέρνησης, είναι η αντιλαϊκή στρατηγική τους. Αυτή πρέπει να ηττηθεί για να δει ο λαός καλύτερες μέρες
Την απόλυτη συστράτευση των κομμάτων που στηρίζουν το μαύρο κυβερνητικό μέτωπο, ενόψει της ψήφισης του νέων βάρβαρων μέτρων του μνημονίου, ζήτησε χτες το Μέγαρο Μαξίμου, στο φόντο των τακτικισμών, κύρια από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που καταψήφισαν προχτές άρθρα του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.Οι «διαρροές» από το ΠΑΣΟΚ, που μεταξύ άλλων οδήγησαν στην απόρριψη της τροπολογίας για την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων, η κίνηση βουλευτών της ΝΔ να μην προσέλθουν στην ψηφοφορία και η στάση του ΛΑ.Ο.Σ. να μην ψηφίσει το άρθρο για τα φαρμακεία, αποτυπώνουν την προσπάθεια των εταίρων της να υποστούν τη λιγότερη δυνατή φθορά από την ψήφιση των αντιλαϊκών μέτρων και αντανακλούν την πίεση που δέχονται από τα λαϊκά στρώματα. Ειδικότερα, στην περίπτωση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, εκφράζονται οι έντονες εσωκομματικές διαμάχες και η προσπάθεια των επίδοξων διαδόχων του Γ. Παπανδρέου να φθείρουν ο ένας τον άλλο.
Μπροστά στα νέα σκληρά μέτρα που ετοιμάζεται να ψηφίσει η κυβέρνηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Καψής είπε χτες ότι οι διαπραγματεύσεις για το PSI, για τη νέα δανειακή σύμβαση και για το νέο πρόγραμμα σταθερότητας «μπαίνουν στην πιο λεπτή φάση τους και η στιγμή επιβάλλει απόλυτη σοβαρότητα και υπευθυνότητα». Ο ίδιος ωστόσο εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα ψηφιστούν τα μέτρα που θα συνοδεύουν τη νέα δανειακή σύμβαση. «Η αυξημένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα επιβεβαιωθεί εκ νέου», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Την ίδια στιγμή και με αφορμή το σκηνικό που διαμορφώνεται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδης πρότεινε χτες τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την επόμενη βδομάδα για να εκλέξει πρόεδρο, προκειμένου, όπως υποστήριξε, «να αποκατασταθεί η συνοχή της». Την επόμενη Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, όπως ανακοίνωσε χτες η Ιπποκράτους, μετά από σχετική εντολή που έδωσε ο Γ. Παπανδρέου από την Κόστα Ρίκα, όπου βρίσκεται για το συνέδριο της «Σοσιαλιστικής Διεθνούς». Οπως ωστόσο ειπώθηκε, στη διάρκεια της συνεδρίασης δεν θα υπάρξει ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου προέδρου της.
Την πρόταση του Κ. Σκανδαλίδη απέρριψε άμεσα ο υπουργός Υγείας Αν. Λοβέρδος, ο οποίος σημείωσε: «η ΚΟ δεν θα πρέπει να συνεδριάσει για να εκλέξει τον πρόεδρό της, αλλά για να εκφράσουν οι βουλευτές την άποψή τους». Αντίθετος εμφανίστηκε και ο υπουργός Ανταγωνιστικότητας Μιχ. Χρυσοχοΐδης που υποστήριξε ότι «αν γίνει τέτοια κίνηση θα διαλυθεί πλήρως το ΠΑΣΟΚ» και ότι προέχουν τα ζητήματα που σχετίζονται με τη σωτηρία της χώρας. Τόσο ο πρώτος, όσο και ο δεύτερος, υπερασπίστηκαν και χτες σε συνεντεύξεις, τις προηγούμενες δηλώσεις ότι «θα γίνει μακελειό» αν η έρευνα για την ΕΛΣΤΑΤ αγγίξει τον Γ. Παπανδρέου (Λοβέρδος) και πως δεν είχε διαβάσει το μνημόνιο, πριν το ψηφίσει (Χρυσοχοΐδης).
Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρ. Πρωτόπαππας ανέφερε: «η χθεσινή εικόνα δείχνει την κρίση που υπάρχει στο πολιτικό σύστημα και ιδιαίτερα στο ΠΑΣΟΚ», προσθέτοντας ότι «είναι ώρα ευθύνης για όλους και πρέπει να λάβουμε τα αναγκαία μέτρα για να αποφύγουμε επικίνδυνες καταστάσεις για εμάς και για τη χώρα». Με τη σειρά του ο Γ. Ραγκούσης δήλωσε ότι σέβεται «το αναφαίρετο δικαίωμα του βουλευτή να αποφασίζει όπως αυτός κρίνει», και πρόσθεσε: «η Βουλή που θέσπισε σειρά μέτρων σε βάρος του εισοδήματος τόσων εκατομμυρίων Ελλήνων, δεν μπορεί να προστατεύει άλλο τις μικρές ολιγαρχίες».
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Στυλοβάτης συγκυβέρνησης και νέων μέτρων
Στη Ρωσία για να προσελκύσει «μπίζνες» ο Α. Σαμαράς
Ρόλο μαχητικού υπερασπιστή της κυβέρνησης Παπαδήμου αναλαμβάνει η ηγεσία της ΝΔ, πιέζοντας ταυτόχρονα για να περάσουν όλα τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο «προσωρινό» ή το νέο μνημόνιο, στο όνομα της «βιωσιμότητας του χρέους» και της «παραμονής στο ευρώ». Με αφορμή το προχτεσινό θέατρο στη Βουλή, τα ηγετικά στελέχη της ΝΔ κατήγγειλαν τα άλλα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑ.Ο.Σ., ότι υπονομεύουν (!) την κυβέρνηση Παπαδήμου, προβάλλοντας ταυτόχρονα το κόμμα τους ως «δύναμη ευθύνης» και «σταθερότητας» της αστικής συμμαχίας.
«Η στάση της ΝΔ στη Βουλή ήταν υπεύθυνη», τόνισε (στον «Σκάι») ο εκπρόσωπος Τύπου Γ. Μιχελάκης, επικρίνοντας το ΠΑΣΟΚ επειδή «μετέφερε τα εσωκομματικά προβλήματα στη Βουλή». Πιο προωθημένος, ο Κυρ. Μητσοτάκης επέκρινε τη στάση των βουλευτών της ΝΔ που δεν προσήλθαν στην ψηφοφορία, λέγοντας ότι «δεν θα σηκώσουμε εμείς το βάρος των μέτρων και οι άλλοι μισοί θα αποχωρούν διακριτικά με ελαφρά πηδηματάκια». Προέτρεψε μάλιστα έμμεσα την κυβέρνηση να φέρει εκ νέου το άρθρο 29 του πολυνομοσχεδίου για την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων, διαβεβαιώνοντας ότι ο ίδιος θα το υπερψηφίσει «όπως θα κάνει και η ΝΔ».
Ταυτόχρονα τα στελέχη της ΝΔ αναδεικνύουν ως πρώτη προτεραιότητα «να πετύχει η κυβέρνηση Παπαδήμου», αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι θα στηρίξουν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, όπως ακριβώς έκαναν με το πολυνομοσχέδιο, υπερψηφίζοντας όλα τα άρθρα του. Το μήνυμα αυτό έστειλε ο Α. Σαμαράς σε συνέντευξη που έδωσε στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti: «Αυτή η εξασφάλιση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους - μια και καλή - είναι σήμερα η υψίστη προτεραιότητα. Αυτό δεν είναι "αναγκαίο κακό". Είναι απλώς αναγκαίο. Απαραίτητο!», τόνισε, διαμηνύοντας ότι θα στηρίξει τη νέα δανειακή σύμβαση και βέβαια το μνημόνιο που τη συνοδεύει.
Επέσεισε επίσης τον μπαμπούλα της εξόδου από το ευρώ για να δικαιολογήσει την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης: «Η έξοδος από το ευρώ δεν αποτελεί λύση, θα ήταν πολύ κακή, ολέθρια εξέλιξη για την Ελλάδα, άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα», υποστήριξε. Αναφερόμενος στο ταξίδι του στη Μόσχα, δήλωσε ευθέως ότι στόχος είναι η προώθηση επιχειρηματικών σχεδίων και η προσέλκυση επενδύσεων.
«Οταν λέω κάνουμε μπίζνες, το εννοώ», τόνισε χαρακτηριστικά στην ίδια συνέντευξη, διευκρινίζοντας ότι «αυτό αγκαλιάζει, ασφαλώς, πολλές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που ξεκίνησαν στο παρελθόν και στη συνέχεια βάλτωσαν, σταμάτησαν ή ανεστάλησαν πλήρως - από τον αγωγό αερίου "South Stream" ως τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη - αλλά αφορά και σε πλήθος άλλους τομείς, όπως η ενέργεια, οι υποδομές, οι μεταφορές, οι υπηρεσίες - όπως ο τουρισμός και η παραθεριστική κατοικία - και οι εξαγωγές ελληνικών αγροτικών προϊόντων». Σήμερα ο Α. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον Βλ. Πούτιν.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου