ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ Ούτε γάτα, ούτε ζημιά για κυβέρνηση - πλουτοκρατία


Στο αρχείο μπήκε η υπόθεση των καταγγελιών για παρεμβάσεις στο έργο τους. Παιχνίδι εντυπώσεων και με την παραίτηση Καπελέρη
Στο αρχείο τέθηκε τελικά η έρευνα που ξεκίνησε με αφορμή την παραίτηση των εισαγγελέων πάταξης του οικονομικού εγκλήματος, Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη. Οι παραιτηθέντες επέστρεψαν στο πόστο τους χωρίς να δώσουν καμιά εξήγηση για τις καταγγελίες που έκαναν σχετικά με παρεμβάσεις στο έργο τους. Ο εισαγγελέας που έκανε την έρευνα, εκτίμησε ότι η υποβολή παραίτησης ήταν πράξη παρορμητική (!) Οσο φειδωλοί όμως υπήρξαν οι δυο εισαγγελείς στις αποκαλύψεις τους για το ποιος και με ποιον τρόπο παρεμπόδιζε το έργο τους, άλλο τόσο γαλαντόμοι υπήρξαν σε χαρακτηρισμούς και γενικότητες, στο υπόμνημα που κατέθεσαν, μεγαλώνοντας τα ερωτηματικά γύρω από την υπόθεση της - παρ' ολίγον - παραίτησής τους.
Οπως λένε, «δεν θα χαθούμε σε δυσώδεις ατραπούς ονοματολογίας, αναλισκόμενοι σε ενασχόληση με το αυτονόητο και πασίδηλον, δυστυχώς, της νεοελληνικής πραγματικότητας», εκτιμώντας μάλιστα ότι «δεν έχει νόημα, άλλωστε, να επικεντρωθούμε και εστιάσωμε σε κάτι που (...) συμβαίνει (και είναι γνωστό σε όλους ότι συμβαίνει)». Η γενικόλογη αυτή αναφορά, στην ουσία επιχειρεί να ταυτίσει τα εκατομμύρια των εργαζομένων που ζουν και στενάζουν υπό το βάρος της κυβερνητικής πολιτικής, με εκείνους τους φυσικούς και πολιτικούς εκπροσώπους του κεφαλαίου, που υπηρετούν την πολιτική της νόμιμης φοροαπαλλαγής και παράνομης φοροδιαφυγής του μεγάλου κεφαλαίου.
Σε ένα άλλο επεισόδιο του ίδιου, αποπροσανατολιστικού για το λαό, έργου, ασκήθηκε χτες δίωξη σε βάρος του Γενικού Γραμματέα Τελωνειακών και Φορολογικών Υποθέσεων, Γ. Καπελέρη και ενός ακόμη στελέχους του υπουργείου Οικονομικών. Ο Γ. Καπελέρης κατηγορείται για προστασία της φοροδιαφυγής στο χώρο των υγρών καυσίμων, επειδή δεν εισπράχθηκαν πρόστιμα που είχαν επιβληθεί, μετά τη διαπίστωση λαθρεμπορίου καυσίμων πρατηριούχων που εντάσσονται στο σύστημα «ΗΦΑΙΣΤΟΣ».
Την παραγγελία της δίωξης έδωσε ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρ. Πεπόνης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση θα ανατεθεί σε ειδικό ανακριτή. Μετά τις εξελίξεις αυτές, ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, ζήτησε, με ανακοίνωση του υπουργείου, την παραίτηση Καπελέρη, «προκειμένου να διευκολυνθεί η σχετική δικαστική έρευνα».
ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ
Ρυθμίσεις σε όφελος της πλουτοκρατίας
Οι όποιες εξαιρέσεις στην εφεδρεία και η παράταση του «Βοήθεια στο Σπίτι», σε καμιά περίπτωση δε λύνουν τα μεγάλα προβλήματα στις συγκοινωνίες και την Πρόνοια
Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου έρχεται να κλειδώσει τις νομικές διαδικασίες για το κούρεμα του κρατικού χρέους, να προχωρήσει και σε νέες φορολογικές ελαφρύνσεις για τις εισηγμένες στα χρηματιστήρια επιχειρήσεις, όπως και σε άλλες μερίδες της πλουτοκρατίας. Οι πρόσθετες φορολογικές διευκολύνσεις για τους τραπεζίτες και η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία, ετοιμάζονται μαζί με άλλες διατάξεις, προκειμένου να κατατεθούν στη Βουλή με τη μορφή πολυνομοσχεδίου.
Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου περιλαμβάνει:
  • Αναστολή μέχρι 31 Μαρτίου 2012 της φορολόγησης της υπεραξίας μετοχών μέσω ΧΑ.
  • Ανάθεση νομικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών για την εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής για το κούρεμα των κρατικών ομολόγων. Εκ των υστέρων, έρχονται να «επικυρώσουν» το διορισμό οικονομικών και νομικών συμβούλων στους: «Lazard Freres», Deutsche Bank, «Hongkong and Shanghai Banking και στο δικηγορικό γραφείο «Cleary Gottlieb Steen and Hamilton».
  • Προβλέπεται η δυνατότητα ανάθεσης της «αξιοποίησης» περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου σε ιδιώτες συμβούλους.
  • Αναστέλλεται για 1 χρόνο η επιβολή φόρου 20% στα έσοδα των ΜΜΕ από διαφημίσεις.
  • Παράταση μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2012 παίρνει η προθεσμία υποβολής δηλώσεων για τη λεγόμενη τακτοποίηση των αυθαιρέτων.
  • Παράταση για 1 έτος (μέχρι το τέλος του 2012) παίρνει και το μέτρο απόσυρσης ΙΧ οχημάτων.
  • Οι μεταβιβάσεις ακινήτων θα γίνονται και το 2012 χωρίς πιστοποιητικό καταβολής του ΕΤΑΚ, έτους 2010.
Τρύπα στο νερό οι «εξαιρέσεις»
Την εξαίρεση τμημάτων των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες και το σιδηρόδρομο από το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας και την παράταση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» για έξι μήνες, προβλέπει, μεταξύ άλλων, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που εξέδωσε η συγκυβέρνηση την τελευταία μέρα του 2011.
Η εξαίρεση αφορά τους οδηγούς και τεχνίτες στις Οδικές Συγκοινωνίες (λεωφορεία, τρόλεϊ), τους ηλεκτροδηγούς, τους σταθμάρχες, τους τεχνίτες και τους αρχιτεχνίτες στις Σταθερές Συγκοινωνίες (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ) και τους σταθμάρχες, το προσωπικό ελιγμών και το προσωπικό συντήρησης γραμμής στον ΟΣΕ, τους μηχανοδηγούς στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Οπως ήδη έχει αναφερθεί, σε προηγούμενο σχετικό δημοσίευμα του «Ρ», η εξαίρεση επιβεβαιώνει το προφανές. Την οριακή λειτουργία των συγκοινωνιών, από άποψη προσωπικού, το οποίο αν μειωθεί κι άλλο τίθεται πλέον ζήτημα αν θα εκτελούνται δρομολόγια. Υπενθυμίζουμε τα εξής στοιχεία: Το φετινό πρόγραμμα χειμερινών δρομολογίων στα μπλε λεωφορεία προβλέπει σχεδόν 150 βάρδιες λιγότερες από το περσινό (3.150 το 2011 από 3.300 το 2010). Στην πράξη, εκτελούνται πολύ λιγότερες βάρδιες, λόγω της μείωσης του προσωπικού που έχει ήδη γίνει. Συγκεκριμένα, εκτιμάται ότι δεν μπορούν να ξεπερνούν τις 2.800. Το αποτέλεσμα είναι οι επιβάτες να περιμένουν 20 και 30 λεπτά στη στάση. Επίσης, από τα 366 τρόλεϊ λειτουργούν λιγότερα από 200.
Η λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» παρατείνεται έως 30 Ιούνη 2012 και μαζί του και το καθεστώς ομηρίας των χιλιάδων εργαζομένων σε αυτό. Η συγκυβέρνηση υπογραμμίζει χαρακτηριστικά πως «οι παραπάνω συμβάσεις (σ.σ. ορισμένου χρόνου) σε καμιά περίπτωση δεν μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου». Σε ομηρία βρίσκονται και όσοι έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες φροντίδας, που προσφέρονται μέσω του προγράμματος (κυρίως σε ηλικιωμένους), καθώς δεν γνωρίζουν αν θα συνεχίσουν να παρέχονται ή όχι.
ΠΑΣΟΚ
Ισχυρές αναταράξεις στις εσωκομματικές διεργασίες
Ανθρωποι του περιβάλλοντος Παπανδρέου διαρρέουν την πρόθεσή του να διεκδικήσει ξανά την προεδρία
Το έδαφος για παραμονή του Γ. Παπανδρέου στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ στρώνουν στενοί συνεργάτες και μέλη της οικογένειας του πρώην πρωθυπουργού, πυροδοτώντας νέες εσωκομματικές τριβές στη μάχη για την προεδρική καρέκλα. Στο φόντο των γενικότερων αναδιατάξεων στο αστικό πολιτικό σύστημα και με δρομολογημένη την παράταση της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου, ο Γ. Παπανδρέου, όπως διαρρέουν άνθρωποι του περιβάλλοντός του, δεν προτίθεται να εγκαταλείψει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Αύριο συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, με τους επίδοξους διαδόχους του Γ. Παπανδρέου να περιμένουν να ανοίξει τα χαρτιά του και να παρουσιάσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τις εσωκομματικές διαδικασίες διαδοχής. Ωστόσο, προχτές, ο αδερφός του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Παπανδρέου με απαντητική του επιστολή σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας «iefimerida.gr» εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Αντ. Σαμαρά και υπουργών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ισχυριζόμενος ότι τα «μίντια» θέλουν να «ανατρέψουν» τον Γ. Παπανδρέου από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Συγκεκριμένα, κάνει λόγο για «υποκρισία όσων χρέωσαν στον Γ. Παπανδρέου ως "προδοτική" τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου», υποστηρίζει ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ «περίμεναν να κινηθούν μόνο με άνωθεν εντολές που δείχνει ένα είδος ραγιαδισμού που φαίνεται το θέλουμε» και ισχυρίζεται: «Η υπερδημοκρατία έφαγε τον Γ. Παπανδρέου και όχι το αντίθετο». Δίνοντας ταυτόχρονα και ένα στίγμα των προθέσεων του Γ. Παπανδρέου για την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ αναφέρει: «Το ότι δεν "παραιτείται" από αρχηγός του ΠΑΣΟΚ τι σχέση έχει με την δημοκρατία; Επειδή το θέλουν τα μίντια; Ελεος».
Ακόμα πιο αποκαλυπτικός για τις μελλοντικές επιδιώξεις του Γ. Παπανδρέου ήταν ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μ. Καρχιμάκης.«Ο Παπανδρέου και δικαιούται και υποχρεούται απέναντι σε έναν κόσμο που τον ψήφισε για τέσσερα χρόνια, να κριθεί απ' αυτόν και μόνο απ' αυτόν, για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης, παρά τις πρωτόγνωρες δυσκολίες. Δεν μπορώ, όμως, να αντιληφθώ τους παραλογισμούς κάποιων που λύσσαξαν να αποχωρήσει από πρωθυπουργός», δήλωσε ο Μ. Καρχιμάκης σε συνέντευξή του στο «reporter.gr».
Την ίδια ώρα, με συνέντευξή του στο «Θέμα», ένας από τους επίδοξους διαδόχους του Γ. Παπανδρέου, ο Μ. Χρυσοχοΐδης, κάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να «σταματήσει το ροκάνισμα του χρόνου» και να «δώσει το ακριβές χρονοδιάγραμμα» για την εκλογή νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ. Από την πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κ. Σκανδαλίδης, με συνέντευξή του στη «Real News» τόνισε ότι η ανάδειξη του νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στις πρώτες 15 μέρες του Φλεβάρη.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου