ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. Απειλές και τρομοκρατία για να περάσουν τα μέτρα


Φουντώνει η προπαγάνδα για έξοδο από το ευρώ, αν ο λαός δε δεχτεί να γονατίσει για να σωθεί το κεφάλαιο
Συναίνεση στην πολιτική συγκυβέρνησης - τρόικας σημαίνει εξαθλίωση για το λαό. Σωτηρία και ευημερία σημαίνει ανυπακοή και πάλη για την ανατροπή τους
Ξήλωμα του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, νέες περικοπές στις συντάξεις, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, κλείσιμο δημόσιων οργανισμών και πρόσθετα φοροεισπρακτικά μέτρα περιλαμβάνει το βάρβαρο χρονοδιάγραμμα των 100 επόμενων ημερών, που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου.Ταυτόχρονα, σε μια οργανωμένη επιχείρηση εκβιασμού του λαού, ο πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κυβερνητικά στελέχη και εκπρόσωποι των τραπεζιτών και συνολικά του κεφαλαίου επιδιώκουν με την είσοδο του νέου χρόνου να εγκλωβίσουν τα λαϊκά στρώματα στο ψευτοδίλημμα «ευρώ ή δραχμή», με στόχο να τα γονατίσουν μπροστά στα νέα μέτρα, για να σωθεί το κεφάλαιο.
Αύριο, ο Λ. Παπαδήμος θα συναντηθεί με το προεδρείο της ΓΣΕΕ και, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα παρουσιάσει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για το επόμενο τρίμηνο. Συγκεκριμένα:
  • Τη μείωση του κατώτατου μισθού των 751 ευρώ της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης. Στόχος της κυβέρνησης είναι ο βασικός μισθός στον ιδιωτικό τομέα να πέσει στα 600 ευρώ μεικτά!
  • Την επέκταση των «ελαστικών μορφών απασχόλησης», μέσω της γενικευμένης εφαρμογής της εκ περιτροπής εργασίας και της μερικής απασχόλησης.
  • Τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών.
  • Την τρίτη κατά σειρά περικοπή των επικουρικών συντάξεων με αναδρομική ισχύ από την 1/1/2012.
Το συγκεκριμένο αντεργατικό χρονοδιάγραμμα θα εγκρίνει μεθαύριο, Πέμπτη, το Υπουργικό Συμβούλιο, προκειμένου να προχωρήσει στην ψήφιση και κατάθεση νομοσχεδίων μέχρι τις 15 Γενάρη, ημερομηνία κατά την οποία αναμένεται και η άφιξη της τρόικας στην Αθήνα, προκειμένου να ξεκινήσουν οι «διαβουλεύσεις» για το νέο μνημόνιο που θα συνοδεύει το δάνειο των 130 δισ. ευρώ.
Στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου θα βρεθεί επίσης το νομοσχέδιο για το άνοιγμα των λεγόμενων «κλειστών επαγγελμάτων», ενώ ο υπουργός Οικονομικών θα παρουσιάσει και ένα προσχέδιο για τα πρόσθετα σκληρά μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση προκειμένου να καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» των άνω των 3 δισ. ευρώ του προϋπολογισμού του 2011. Σ' αυτά προβλέπονται μεταξύ άλλων:
  • Διπλασιασμός του τέλους επιτηδεύματος (από τα 500 στα 1.000 ευρώ το χρόνο!) για τους αυτοαπασχολούμενους και μικροεπαγγελματίες
  • Κατάργηση του «μειωμένου» συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει σε νησιά του Αιγαίου
  • Ανατιμήσεις μέχρι και 25% στα εισιτήρια αστικών συγκοινωνιών και ΟΣΕ, στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ
  • Νέες περικοπές στην Υγεία
  • Μπαράζ από νέες φορολογικές επιβαρύνσεις και χαράτσια, με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, όπως με τον αποχαρακτηρισμό των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, παραπέρα καρατόμηση των «φοροελαφρύνσεων» για τις δαπάνες των νοικοκυριών κ.ά.
Μέσα στο Γενάρη, η κυβέρνηση θα προωθήσει ακόμα το κλείσιμο υπηρεσιών και φορέων του Δημοσίου, ενώ θα δρομολογήσει απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Συντονισμένη προπαγάνδα
«Οι επόμενοι τρεις μήνες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα καθορίσουν την πορεία της Ελλάδας τις επόμενες δεκαετίες. Οφείλουμε να εργαστούμε συστηματικά. Με σχέδιο, συλλογική προσπάθεια, σαφείς στόχους, επιμονή στην υλοποίησή τους, με την ευθύνη και συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων». Αυτό ανέφερε ο πρωθυπουργός στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, καλώντας σε συστράτευση το σύνολο των αστικών κομμάτων για την κλιμάκωση του πολέμου ενάντια στο λαό.
Στοχεύοντας στην τρομοκράτηση των λαϊκών στρωμάτων, έπαιξε το χαρτί της εξόδου της χώρας από τη ζώνη του ευρώ, υποστηρίζοντας: «Μια πολύ δύσκολη χρονιά έρχεται. Πρέπει να συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα την προσπάθεια. Για να μην πάνε οι ως τώρα θυσίες χαμένες. Για να μη μεταβληθεί η κρίση σε μια άτακτη, καταστροφική χρεοκοπία. Για να παραμείνουμε στο ευρώ (...) Σήμερα αγωνιζόμαστε για να παραμείνει η πατρίδα μας στον πυρήνα της Ευρώπης, για να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα, ευημερία και δημοκρατία που κατακτήσαμε τα τελευταία 30 χρόνια».
Επιχειρώντας συγχρόνως να εμφανίσει τη φιλομονοπωλιακή πολιτική της κυβέρνησης και τη σφαγή του λαού σαν «κοινή προσπάθεια» εκμεταλλευτών και εκμεταλλευομένων, ισχυρίστηκε: «Το 2012 μπορούμε να τα καταφέρουμε, εφόσον κάνουμε τα θαρραλέα βήματα που απαιτούνται, εφόσον δουλέψουμε μαζί, εφόσον ξεπεράσουμε στείρους ανταγωνισμούς, εφόσον πιστέψουμε ξανά στις δυνάμεις μας. Ενωμένοι θα βγούμε από την κρίση».
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π. Καψής, εμφάνισε σαν «αναγκαία» την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και τη λήψη των αντιδραστικών μέτρων όπως «οι μειώσεις των επικουρικών συντάξεων», προκειμένου να αποφευχθεί η επιστροφή στη δραχμή. Με συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του «ΣΚΑΪ», ανέφερε ότι δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι «η Ελλάδα έχει γλιτώσει τον κίνδυνο χρεοκοπίας, επειδή έλαβε την έκτη δόση».
Ο ίδιος υποστήριξε ότι «τα προβλήματα είναι μπροστά μας, (...) θα είναι μια πάρα πάρα πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση με την τρόικα για να πάρουμε το δάνειο», και πρόσθεσε ότι «χρειάζεται να ληφθούν τα διαρθρωτικά - αναπτυξιακά μέτρα που θα βάλουνε μπροστά τις επενδύσεις». Δηλαδή, το νέο κύκλο κερδοφορίας του κεφαλαίου.
ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ
Θέλουν συμβιβασμό του λαού με την εξαθλίωση
Φουντώνουν τα σενάρια για μεγαλύτερο «κούρεμα» του χρέους
«Τυχόν επιστροφή στη δραχμή θα ισοδυναμούσε, τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια, με αληθινή κόλαση», προειδοποίησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Προβόπουλος, ενώ την απαίτηση για συστράτευση του λαού με την κυβέρνηση πρόβαλε και ο επικεφαλής της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών, Β. Ράπανος. «Είτε θα μείνουμε στο ευρώ μειώνοντας το επίπεδο διαβίωσης είτε θα αποχωρήσουμε από το ευρώ γυρνώντας δεκαετίες πίσω», δήλωσε στο πλαίσιο εκδήλωσης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, καλώντας επί της ουσίας το λαό να συμβιβαστεί με τα μέτρα που τον χρεοκοπούν, για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ, να σωθεί δηλαδή η ντόπια πλουτοκρατία. Καλλιεργώντας το έδαφος για τα μέτρα που έρχονται, δήλωσε πως «το πρώτο τρίμηνο του 2012 είναι καθοριστικό», θα «κριθεί εάν η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ ή θα αποχωρήσει από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα», και ότι «εάν συμβεί το δεύτερο, θα γυρίσει 20-25 χρόνια πίσω».
Στο μεταξύ, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τα εμφανιζόμενα ελλείμματα του κρατικού προϋπολογισμού για το το 2011 κλείνουν πάνω από το 10% του ΑΕΠ, με τις εμφανιζόμενες «αστοχίες» κυβέρνησης - τρόικας να φτάνουν και να ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ, από τα οποία και ξεκινούν οι αρχικές «διορθωτικές» παρεμβάσεις. Στο επόμενο διάστημα αναμένεται και νέα έκθεση των ιμπεριαλιστικών οργανισμών σχετικά με τη λεγόμενη «βιωσιμότητα» του κρατικού χρέους, για το κατά πόσο δηλαδή θα μπορούν να το εξυπηρετούν μετά και το «κούρεμα» 50% που αποφάσισαν στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Οι ίδιοι έρχονται τώρα και διακινούν νεότερα σενάρια, ανεβάζουν το «κούρεμα» τουλάχιστον στο 60%, προκειμένου να γίνει «διαχειρίσιμο» το χρέος τους, κάνουν λόγο ακόμη και για πάνω από 70%, σε μια εξέλιξη που υποδαυλίζει και προαναγγέλλει το ενδεχόμενο για την επίσημη κρατική πτώχευση.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου