ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΓΕΝΑΡΗ Εντείνονται οι προετοιμασίες για τον ξεσηκωμό των εργαζομένων


Μετά τα ΕΚ Αθήνας, Πειραιά, Λαυρίου, Θριασίου, Σαλαμίνας, απόφαση για παναττική απεργία στις 17 Γενάρη πήρε και το ΕΚ Μεγάρων
Είναι μονόδρομος για τους εργάτες η συσπείρωση στο ΠΑΜΕ (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση)
Eurokinissi
Με πολύμορφες και καθημερινές παρεμβάσεις εντείνονται οι προετοιμασίες για την παναττική απεργία στις 17 Γενάρη, αλλά και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται σε όλη τη χώρα, ώστε να οργανωθεί η λαϊκή αντίσταση ενάντια στα εφιαλτικά μέτρα που χωρίς σταματημό εμπλουτίζει η πλουτοκρατία και οι υπηρέτες της.Απόφαση για 24ωρη απεργία στις 17 Γενάρη πήρε και το Εργατικό Κέντρο Μεγάρων και καλεί σε συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνει το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια στις 11 π.μ. Για τη συμμετοχή των απεργών στη συγκέντρωση, το Εργατικό Κέντρο Μεγάρων θα ναυλώσει πούλμαν.
Χτες, η πλειοψηφία της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΝΟ, παραμένοντας σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα των ναυτεργατών, απέρριψε την πρόταση των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων για απεργία στις 17 Γενάρη.
Από την άλλη μεριά, στα συνδικάτα που ήδη έχουν πάρει αποφάσεις συμμετοχής στην παναττική 24ωρη απεργία προστέθηκαν τα εξής: Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Γυμναστών Αττικής, Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων, Εργαζομένων στα Τρόφιμα - Ποτά, ΤASTY, Lidl Αττικής, Υπαλλήλων Οδοντοτεχνιτών Αθήνας, Πειραιά και Περιχώρων, Οικοδόμων Πειραιά, Μηχανικών Συντηρητών Πειραιά, Εργαζομένων στην Καθαριότητα Πειραιά, Λογιστών Πειραιά, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος. Επίσης, απόφαση για συμμετοχή στην απεργία πήρε η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων σε ΣΕΒΙΣΕ, - «Cafe Plaza» - «Green Farm».
Πολύμορφη δράση
Για την προετοιμασία της απεργίας, γενικές συνελεύσεις οργανώνουν:
  • Σήμερα, Τετάρτη, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων (Αγίας Φιλοθέης 5β, πίσω από τη Μητρόπολη).
  • Αύριο Πέμπτη, η Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος). Το Σωματείο Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό», στις 8.30 π.μ., στο δώμα.
Χτες, τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Ενωση Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ) και η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών οργάνωσαν σύσκεψη όπου αποφασίστηκε κλιμάκια με μέλη των σωματείων να σταλούν από σήμερα σε όλα τα λιμάνια της Αττικής, για να μη χαθεί καθόλου χρόνος για την προετοιμασία της απεργίας. Επίσης, τα ναυτεργατικά σωματεία για την περιφρούρηση της απεργίας καλούν σε προσυγκέντρωση στις 5.30 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη του Πειραιά και στις 11 στη συγκέντρωση στην Ομόνοια.
Τα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης συνεχίζουν δυναμικά την προετοιμασία της απεργίας σε όλους τους χώρους δουλειάς. Σήμερα, στη 1 το μεσημέρι, εκπρόσωποι των σωματείων, μαζί με εκπροσώπους των Λαϊκών Επιτροπών και των Επιτροπών Ανέργων της περιοχής θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, διεκδικώντας μέτρα προστασίας των ανέργων και αντιδρώντας στα νέα αντεργατικά μέτρα.
Δράση για την απεργία αναλαμβάνουν και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής, καλώντας σε σύσκεψη για τις εξελίξεις στην Πρόνοια και για την καλύτερη συμμετοχή του αναπηρικού κινήματος στην παναττική απεργία, την Παρασκευή, 13 Γενάρη στις 6.30 μ.μ. στα γραφεία της ΣΕΑΑΝ (Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος). Θα ακολουθήσει η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, στις 8 μ.μ. στον 5ο όροφο (τιμή πρόσκλησης: 5 ευρώ).
Στην υπόλοιπη χώρα
Δράση για την αγωνιστική κλιμάκωση σε όλη τη χώρα αναλαμβάνουν οι ταξικές δυνάμεις σε κάθε μεριά της χώρας. Ετσι, το Εργατικό Κέντρο Σάμου αποφάσισε 48ωρη απεργία στις 18 και 19 Γενάρη.
Στη Λάρισα, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι της Γραμματείας Λάρισας του ΠΑΜΕ, παρουσίασε πρόγραμμα αγωνιστικών παρεμβάσεων που ξεκινάει με την Πανεργατική συγκέντρωση, τη Δευτέρα 16 Γενάρη, στις 6 μ.μ., στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας. «Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να μπούμε σε νέους αγώνες για ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής. Να ακολουθήσουμε το αγωνιστικό παράδειγμα των 400 εργαζόμενων στην Χαλυβουργία Ασπροπύργου που δείχνουν το δρόμο. Να πολλαπλασιαστούν οι "Χαλυβουργίες". Κάθε εργατικός χώρος να γίνει κάστρο αντίστασης και αντεπίθεσης. Ολοι οι εργαζόμενοι και άνεργοι να οργανωθούν στα συνδικάτα, σε επιτροπές αγώνα, να αλλάξουν τους συσχετισμούς δύναμης, να μπουν μαζικά στον αγώνα με το ΠΑΜΕ, τη μόνη ικανή δύναμη που μπορεί να οργανώσει τον ταξικό αγώνα μέχρι το τέλος», τονίστηκε και κλήθηκαν όλα τα ΔΣ των σωματείων να βάλουν πρόγραμμα αγωνιστικής δράσης. Ακόμα, υπογραμμίστηκε η ανάγκη τα σωματεία να αναπτύξουν πολύμορφη δράση για την ουσιαστική στήριξη των ανέργων, την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων κ.τ.λ.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΣΕΒΕ
Εκανε σύσκεψη για την απεργία

Eurokinissi
«Χαλυβουργοί είμαστε όλοι μας»... Η χαρακτηριστική αυτή φράση, που ειπώθηκε από έναν αυτοαπασχολούμενο στα φορτηγά, αντανακλά το γενικότερο κλίμα που εκφράστηκε στη συνδικαλιστική σύσκεψη της Γραμματείας Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ, την περασμένη Δευτέρα, για την καλύτερη οργάνωση της συμμετοχής των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων στην παναττική απεργία αλληλεγγύης στους εργάτες της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», στις 17 του Γενάρη. Η Γραμματεία Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ καλεί τους ΕΒΕ να συμμετάσχουν στην απεργία με κάθε δυνατό τρόπο, στηρίζοντάς την και με την παρουσία τους στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Ομόνοια. Η ίδια καλεί σε προσυγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην πλ. Κάνιγγος.Στην εισήγηση, από το μέλος της Γραμματείας Αττικής Δ. Θεοδωρόπουλο, τονίστηκε ότι «ο αγώνας στην "Ελληνική Χαλυβουργία" δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι εμείς που υποφέρουμε από την πολιτική των κυβερνήσεων των μονοπωλίων». Σημείωσε ακόμη ότι «η αλληλεγγύη είναι αναγκαίο να συνεχισθεί. Η νίκη των εργατών της "Ελληνικής Χαλυβουργίας Ασπροπύργου" θα είναι νίκη όλων των λαϊκών στρωμάτων στον πόλεμο που μας κήρυξαν τα μονοπώλια και οι πολιτικοί τους υπηρέτες, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. και οι συνοδοιπόροι τους».
Η σύσκεψη είχε στόχο να προτείνει τρόπους για την οργάνωση της πάλης, να ανταλλαχθούν εμπειρίες. Αναδείχτηκε όμως ότι η συγκεκριμένη κινητοποίηση μπορεί να αποτελέσει αφορμή για καλύτερη, μαζικότερη, ευρύτερη προσέγγιση των αυτοαπασχολούμενων. Και ήταν μεγάλη η επιτυχία της, όχι μόνο επειδή η αίθουσα ήταν κατάμεστη από συνδικαλιστές, σωματεία, επιτροπές αγώνα, τοπικές γραμματείες της ΠΑΣΕΒΕ, από τις κάθε μορφής συλλογικότητες των αγωνιστικών δυνάμεων των ΕΒΕ που έχουν αναπτυχθεί στην Αττική για να καλυφθεί το κενό που αφήνουν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ. Είχε επιτυχία και για τα όσα μοιράστηκαν οι συνδικαλιστές σχετικά με το τι λέει και πώς σκέφτεται ο κόσμος, στις γειτονιές και στα μαγαζιά, επιβεβαιώνοντας τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν και για κλιμάκωση του αγώνα και για τον προσανατολισμό του σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση. Αλλά δεν αρκούν μόνο οι δυνατότητες. Οπως είπε και ένας συνδικαλιστής από την Ενωση ΕΒΕ Αγίου Δημητρίου Μπραχαμίου, «θέλει ποδάρια»...
Το δικό του παράδειγμα αποτέλεσε και έναν «οδηγό» για την οργάνωση της δουλειάς τις επόμενες μέρες, όπου κύριο ζητούμενο είναι να φτάσει η φωνή της ΠΑΣΕΒΕ σε όσους περισσότερους γίνεται και να μπουν στην προσπάθεια όλες οι δυνάμεις και ακόμη πιο πολλές. Στον Αγιο Δημήτριο χαρτογράφησαν την περιοχή, τη μοίρασαν σε κομμάτια και ανέλαβε το κάθε μέλος της διοίκησης από ένα. Κάλεσαν σε βοήθεια κι άλλους ΕΒΕ που ανταποκρίθηκαν. Μοίρασαν υλικό, έπιασαν κουβέντα ατομικά, πραγματοποίησαν συσκέψεις ακόμη και με 3-4 συναδέλφους, είτε σε μαγαζιά, είτε σε σπίτια. Εκαναν εξορμήσεις με ντουντούκα για τις προηγούμενες κινητοποιήσεις. Μέσα σε ένα χρόνο έχουν δεκαπλασιαστεί τα μέλη της Ενωσης και περίπου 25 άτομα είναι σε διαρκή κίνηση για ό,τι συμβαίνει.
Η σύσκεψη υιοθέτησε αυτό τον τρόπο δουλειάς και κάλεσε τους συνδικαλιστές να θέσουν το ζήτημα της στήριξης της απεργίας στα διοικητικά συμβούλια των σωματείων, ώστε να συζητηθεί ολοκληρωμένα το σκεπτικό της αλληλεγγύης, οι διεκδικήσεις, η ανάγκη κοινής δράσης με τους εργαζόμενους και όλους όσοι πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική.
Από τα βασικά συμπεράσματα της σύσκεψης ήταν ότι πλέον τα προβλήματα γίνονται όλο και πιο κοινά, ξεπερνώντας τοπικά και κλαδικά «σύνορα». «Δεν υπάρχει σήμερα το πρόβλημα του άλλου. Ολα είναι προβλήματά μας». Ενδεικτική ήταν και η παρατήρηση ενός συνδικαλιστή από τα ΤΑΞΙ, ότι ακόμη και να λυνόταν το πρόβλημα με την «απελευθέρωση» ο κλάδος είναι καταδικασμένος, εφόσον οι πελάτες του, οι εργαζόμενοι, είναι «καταδικασμένοι».

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου