ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ - ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ Συνθλίβουν το λαό στη μέγκενη των μονοπωλίων



Τρανταχτές μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, κλιμάκωση της βαρβαρότητας, ομοβροντία από αντιλαϊκά χαράτσια. Ανατιμήσεις και στα τιμολόγια πρώην ΔΕΚΟ. Συρρίκνωση κρατικών δαπανών για Ασφάλιση, Υγεία κ.ά.

Στην τελική ευθεία για το «κούρεμα» μέρους του κρατικού χρέους, την καταστροφή μέρους από τα υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια και κέρδη, αυτών που τα μονοπώλια έχουν λεηλατήσει καθ' όλη την προηγούμενη φάση της καπιταλιστικής ανθοφορίας, το μαύρο μέτωπο συγκυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας εξαπολύει μαζικά πυρά απέναντι στους εργάτες, συνολικά στα λαϊκά στρώματα.Για την κλιμάκωση της επίθεσης, σε συνέχεια των πακέτων με τα μέτρα που πήραν το 2010 και το 2011, και που έχουν «μόνιμο χαρακτήρα και απόδοση», έρχονται τώρα να στοιβάξουν και την επόμενη φουρνιά. Επικαλούνται και πάλι κατάπτυστες «δικαιολογίες», όπως τις εμφανιζόμενες αστοχίες από τις νόρμες της αντιλαϊκής κλιμάκωσης, τη διόγκωση των κρατικών ελλειμμάτων τους, τις «υποδείξεις» των ιμπεριαλιστικών Οργανισμών, τα κλιμάκια των οποίων καταφθάνουν, μέσα Γενάρη, για το νέο κύκλο συνεννοήσεων με το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης.
Στα νέα πακέτα και χαράτσια - αυτά που σχεδιάζουν για το α' τρίμηνο του 2012 - έχουν περιλάβει και τα παρακάτω:
  • Τρανταχτές ανατιμήσεις μέχρι και 25% στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών και του ΟΣΕ.
  • Αποτελεσματική, «ασφαλή» πηγή φοροληστείας θεωρούν τα τιμολόγια των πρώην ΔΕΚΟ, όπως της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ, τα οποία και απογειώνουν, τάχα, προκειμένου να καλύψουν τα «ελλείμματα» που αφήνουν από το 2011.
  • Στα σκαριά είναι και τρίτη στη σειρά μείωση των επικουρικών συντάξεων.
  • Για περισσότερες «εξοικονομήσεις», στο λογαριασμό των μονοπωλίων, δρομολογούν τις παραπέρα περικοπές στην Υγεία. Επίσης, στα μισθολογικά κονδύλια στο Δημόσιο, την επέκταση της λεγόμενης «εργασιακής εφεδρείας», τη διεύρυνση και των απολύσεων στο Δημόσιο.
  • Για την απογείωση της φοροληστείας πάνω στα λαϊκά εισοδήματα του 2012 κλιμακώνουν με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Ετοιμάζουν παραπέρα περικοπές στις «φοροελαφρύνσεις» για τις δαπάνες των νοικοκυριών, βαριά φορολογία για τους φτωχούς αγρότες, πλήρη κατάργηση του αφορολόγητου για τους αυτοαπασχολούμενους, αύξηση των «χαμηλών» συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν σε νησιά του Αιγαίου, μειώσεις και στα αφορολόγητα όρια για γονικές παροχές, κληρονομιές κ.ά.
Από το Φθινόπωρο του 2012 προχωρούν με την παραπέρα απογείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης πάνω στο πετρέλαιο θέρμανσης. Μετά τις τρανταχτές ανατιμήσεις των ειδικών φόρων από τα 21 ευρώ πέρσι, στα 60 ευρώ στο χιλιόλιτρο για το φετινό χειμώνα, κλιμακώνουν με την εκτόξευση στα 412 ευρώ από το φθινόπωρο του 2012.
Να και το πώς οι ίδιοι περιγράφουν στον κρατικό προϋπολογισμό για το 2012 τις συνθήκες μαζικής εξαθλίωσης που έχουν σχεδιάσει:
-- Χαράτσια μέσω ΔΕΗ: Εκτινάσσονται στα 2,9 δισ. ευρώ. Για το 2012, περιμένουν να βουτήξουν τις δόσεις που τους ξέμειναν από το 2011 και ολόκληρο το χαράτσι για την ερχόμενη χρονιά.
-- Εισφορά «αλληλεγγύης»: Το χαράτσι απέναντι σε μισθωτούς - συνταξιούχους φτάνει στα 1,9 δισ. ευρώ (από 1,3 δισ. ευρώ το 2011) παίρνοντας αύξηση 46%! Ο αντιλαϊκός στόχος και μάλιστα σε συνθήκες όξυνσης της καπιταλιστικής κρίσης, μαζικής ανεργίας, κάθετης πτώσης των λαϊκών εισοδημάτων μπορεί να εξυπηρετηθεί μόνο με την εξάπλωση σε ολοένα και φτωχότερα τμήματα του πληθυσμού, στα λαϊκά εισοδήματα κάτω από 12.000 ευρώ, που, για την ώρα, δεν έχουν το συγκεκριμένο χαράτσι. Για την αποτελεσματικότερη διαχείριση της φοροληστείας θα το αρπάζουν κάθε μήνα από τα λογιστήρια των επιχειρήσεων και τα ασφαλιστικά ταμεία, θα το προεισπράττουν όπως και το φόρο εισοδήματος (1% για εισόδημα από 12.000 μέχρι 20.000 ευρώ το χρόνο και 2% για μεγαλύτερα ποσά). Για εισόδημα 21.000 ευρώ, η μηνιάτικη παρακράτηση - μείωση μισθού - από το Γενάρη του 2012 και για τη συνέχεια, φτάνει στα 30 ευρώ το μήνα. Σε επόμενη φάση θα στείλουν και τα χαρατσόχαρτα για τα φετινά εισοδήματα (2011), παράλληλα με τις δόσεις που ήδη τρέχουν γι' αυτά που ήδη έστειλαν και που αφορούν στα εισοδήματα του 2010.
-- Από τη μηνιάτικη παρακράτηση φόρου για μισθωτούς - συνταξιούχους (χώρια η τελική εκκαθάριση) έρχονται να αρπάξουν 4,6 δισ. ευρώ (από 2,7 δισ. ευρώ το 2011) με το ποσοστό διόγκωσης να φτάνει στο 70%! Από το Γενάρη του 2012, με την εφαρμογή του νέου «αφορολόγητου ορίου» - 5.000 ευρώ από 12.000 ευρώ - έρχονται και οι τρανταχτές μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις σε συνέχεια των μειώσεων μετά και τις προκαταβολές για το χαράτσι της αλληλεγγύης. Για πρώτη φορά βάζουν φόρους μέχρι 850 ευρώ το χρόνο (ένα ολόκληρο μηνιάτικο) στα λαϊκά νοικοκυριά που μέχρι και πέρσι ήταν κάτω από το αφορολόγητο όριο, αρπάζοντας μέσα από την παρακράτηση από 60 ευρώ κάθε μήνα. Στην κατηγορία, υπάγονται και οικογένειες με 1 ή 2 παιδιά και με εισοδήματα μέχρι 15.000 ευρώ το χρόνο που μέχρι τώρα ήταν κάτω από το αφορολόγητο! Ολα τα εισοδήματα πάνω από τα 12.000 ευρώ το χρόνο «ξελαφρώνονται» κατά 700 ευρώ ή από 50 ευρώ το μήνα. Ετσι για εισόδημα στα 21.000 ευρώ η αφαίμαξη από το χαράτσι «αλληλεγγύης» (30 ευρώ) και από τη συρρίκνωση του αφορολόγητου (50 ευρώ) φτάνει στα 80 ευρώ το μήνα, ποσά που θα φανούν στις μισθοδοσίες.
-- Τέλος επιτηδεύματος: Τα πρόσθετα χαράτσια απέναντι στους αυτοαπασχολούμενους και μικροεπαγγελματίες φτάνουν στα 400 εκατ. ευρώ (από 250 εκατ. ευρώ φέτος) με το ρυθμό της διόγκωσης να πιάνει το 60%. Για το 2012 (στις πόλεις με πληθυσμό πάνω από 200 χιλιάδες) φτάνει στα 500 ευρώ (από 300 ευρώ το 2011) και στα 400 ευρώ (από 300) για τους επαγγελματίες με έδρα σε μικρότερες πόλεις. Το ίδιο χαράτσι μπαίνει και σε μισθωτούς που εξαναγκάζονται να δουλεύουν με το «μπλοκάκι», που τους εμφανίζουν ως ελευθεροεπαγγελματίες. Το χαρατσόχαρτο στέλνεται «πακέτο» με την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης του 2012.
Οπως, δηλαδή, και οι ίδιοι έχουν ομολογήσει, η διόγκωση φοροληστείας μέσα στη νέα χρονιά εκτινάσσεται με ρυθμούς στο 50%, στο 60% και 70% και αυτό μόνο από την ανάπτυξη των προηγούμενων αντιλαϊκών πακέτων, χώρια από τα νέα που έχουν βάλει στα σκαριά.
Η καρατόμηση των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού για το 2012, αυτών που ήδη έχουν αποφασίσει, επιμερίζεται στα παρακάτω μέτρα:
-- Παραπέρα μειώσεις αποδοχών στο Δημόσιο (νέο μισθολόγιο): 1,7 δισ. ευρώ.
-- Μειώσεις συντάξεων ΟΓΑ: 1,24 δισ. ευρώ.
-- Μειώσεις συντάξεων ΙΚΑ: 1,5 δισ. ευρώ.
-- Μειώσεις συντάξεων ΝΑΤ: 130 εκατ. ευρώ.
-- Μειώσεις συντάξεων ΟΑΕΕ: 91 εκατ. ευρώ.
-- Περικοπές παροχών ΟΑΕΔ: 264 εκατ. ευρώ.
-- Περικοπές στο ΕΚΑΣ: 175 εκατ. ευρώ.
-- Αλλες παροχές Κοινωνικής Ασφάλισης: 80 εκατ. ευρώ.
Σε αγεφύρωτη αντίθεση με τα αντιλαϊκά χαράτσια:
-- Η έκτακτη εισφορά για τις μεγάλες κερδοφόρες επιχειρήσεις συρρικνώνεται στα 395 εκατ. ευρώ (από 1,1 δισ. ευρώ), δηλαδή καρατομείται σε ποσοστό 65%.
-- Ο φόρος στα κέρδη και τα μερίσματα αλλοδαπών ΑΕ υποχωρεί στα 10 εκατ. ευρώ από το επίσης συμβολικό 11 εκατ. ευρώ για το 2011.
-- Η έκτακτη εισφορά για ιδιωτικά αεροπλάνα, ελικόπτερα, σκάφη αναψυχής, πισίνες καρατομείται στα 30 εκατ. ευρώ (από 120 εκατ. ευρώ φέτος), δηλαδή σε ποσοστό 75% κ.λπ.
Μέσα σε αυτό το μαύρο σκηνικό, που μεθοδικά διαμορφώνουν απέναντι στο λαό, βλέπουν τα φορολογικά έσοδα από τις επιχειρήσεις να συνεχίζουν την κατρακύλα. Για το 2012 ανεβάζουν το ρυθμό πτώσης στο 22%. Σε κραυγαλέα και αγεφύρωτη αντίθεση με τη φορολογία στα επιχειρηματικά κέρδη, οι άμεσοι φόροι πάνω σε μισθωτούς, συνταξιούχους, φτωχούς αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, διογκώνονται κατακόρυφα, με την αύξηση να φτάνει στο 30%...

Ανδρέας ΣΑΚΑΡΕΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου