ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ Στις πλάτες των ασφαλισμένων τα οικονομικά βάρη



Να φορτώσει στις πλάτες των ασφαλισμένων (εργαζομένων και συνταξιούχων) τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν επικουρικά ταμεία, αποσκοπεί το σχέδιο της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. να ενοποιήσει, σε πρώτη φάση, τα 5 μεγαλύτερα από αυτά - ΕΤΕΑΜ (ΙΚΑ), ΤΕΑΔΥ (δημόσιο), ΤΑΥΤΕΚΩ (πρώην ΔΕΚΟ), ΕΤΑΤ, (τραπεζοϋπάλληλοι), ΤΕΑΙΤ (υπαλλήλων ιδιωτικού τομέα). Το σχέδιο αυτό συνοδεύει τη νέα μείωση στις επικουρικές συντάξεις, η οποία μεσοσταθμικά ανέρχεται σε 15% και θα προωθηθεί με νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί το Γενάρη.
Μέσα από την ενοποίηση επιχειρείται η χρηματοδότηση των ελλειμματικών ταμείων από τα ταμεία που έχουν πλεόνασμα. Δηλαδή, από τα λεφτά των ίδιων των ασφαλισμένων και όχι από το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, που χρόνια τώρα καταληστεύουν τα αποθεματικά του συνόλου των ασφαλιστικών ταμείων. Μόνο στο ΙΚΑ, η ετήσια εισφοροδιαφυγή των επιχειρήσεων έχει φτάσει τα 6 δισ. ευρώ και ένα μεγάλο μέρος της αφορά και την Επικουρική Ασφάλιση.
Η συγκυβέρνηση, προκειμένου να εξυπηρετήσει το στόχο αυτό, διατυπώνει ανοιχτά και ωμά τον εξής εκβιασμό προς τα συνδικάτα: Αν δεν δεχθείτε την ενοποίηση, τα ταμεία που δεν ενοποιηθούν θα γίνουν νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, θα λειτουργούν με κεφαλαιοποιητικό σύστημα (δηλαδή δε θα υπάρχει εγγύηση για το ύψος της σύνταξης) και θα καταργηθεί η χρηματοδότηση από κοινωνικούς πόρους για όποια από αυτά τα ταμεία είχαν και τέτοιου είδους χρηματοδότηση (π.χ., το πρώην ΤΑΔΚΥ - εργαζομένων στους ΟΤΑ - και το ΤΕΑΠΟΚΑ - εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία).
Το εκβιαστικό αυτό δίλημμα διατύπωσε και χτες ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνης, στη συνάντηση που είχε με την ΑΔΕΔΥ, αλλά και στη συνάντηση που είχε πριν λίγες μέρες με την ΠΟΕ - ΟΤΑ. Στη χτεσινή συνάντηση πρόσθεσε ότι και για όποια ταμεία δεν ενοποιηθούν θα μειωθούν οι επικουρικές με βάση μελέτες της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής. Από την άλλη, υποστήριξε ότι για όσα ενοποιηθούν δε θα καταργηθούν οι κοινωνικοί πόροι και πως δήθεν το ποσοστό αναπλήρωσης θα είναι 20%. Ομως, την ίδια στιγμή, δηλώνει ότι δεν είναι δυνατόν σήμερα να δοθεί καμιά εγγύηση από το κράτος συνολικά για τις συντάξεις. Τέλος, ανέφερε ότι η ενοποίηση θα γίνει στη 1 Ιούλη 2012 και τα συνδικάτα θα έχουν τη δυνατότητα να την αποδεχτούν ως τα τέλη του 2012.
Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, οι ταξικές δυνάμεις στην ΠΟΕ ΟΤΑ, η ΔΑΣ πρότεινε στη χτεσινή Εκτελεστική Επιτροπή να προχωρήσουν σε απεργία το πρώτο 10ήμερο του Γενάρη και να συνεχίσουν κλιμακώνοντας τον αγώνα. Να σημειωθεί ότι νωρίτερα είχε γίνει συνάντηση και με τον υπουργό Εσωτερικών, Τ. Γιαννίτση, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να γίνει πλέον συζήτηση για τους μισθούς των εργαζομένων αορίστου χρόνου στους δήμους, καθώς ο πολυνόμος κατάργησε τις ΣΣΕ. Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, όπως καταγγέλλει η ΔΑΣ, η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ (ΠΑΣΚ) όχι μόνο απέρριψε την πρόταση για κινητοποιήσεις, αλλά στράφηκε για άλλη μια φορά εναντίον των συμβασιούχων και των δυνάμεων του ΠΑΜΕ.
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «DIANA»
Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης
Το Συμβούλιο εξέδωσε ομόφωνα ψήφισμα συμπαράστασης
Μετά τη μαζική συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για την ανεργία, χτες οι εργαζόμενοι της χαρτοποιίας Θράκης DIANA, πραγματοποίησαν δυναμική κινητοποίηση έξω από το Δημαρχείο και παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης, απαιτώντας να στηρίξει τον αγώνα τους. Το δημοτικό συμβούλιο εξέδωσε ομόφωνα ψήφισμα συμπαράστασης. Θυμίζουμε ότι οι 200 εργαζόμενοι της χαρτοβιομηχανίας Θράκης «DIANA» βρίσκονται στον προθάλαμο της ανεργίας, μετά την απόφαση του ιδιοκτήτη να καταθέσει αίτηση πτώχευσης της επιχείρησης. Οι 116 εργαζόμενοι απασχολούνται στο εργοστάσιο της Ξάνθης και άλλοι περίπου 80 στις αποθήκες της επιχείρησης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα και Κρήτη.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης, αποφάσισε: «Να δηλώσει την άμεση και αμέριστη συμπαράστασή του στο σύνολο των εργαζομένων, καθώς και την πρόθεσή του να αγωνιστεί για να μην κλείσει η βιομηχανία αυτή, καταφέροντας άλλο ένα πλήγμα στην τοπική κοινωνία.
Να ζητήσει από τη βιομηχανία να κατοχυρώσει ΟΛΑ τα δικαιώματα των εργαζομένων και να καταβάλει σε αυτούς άμεσα όλα τα οφειλόμενα δεδουλευμένα.
Να μεσολαβήσει με το προεδρείο του στις διοικήσεις ΔΕΗ, ΔΟΥ και όπου αλλού χρειαστεί, ώστε να μην καταβάλουν οι εργαζόμενοι κανένα από τα αντιλαϊκά χαράτσια (ειδικό τέλος ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, έκτακτη εισφορά στα περυσινά εισοδήματα, εισφορά "αλληλεγγύης", καθώς και εισφορά για περιουσιακά στοιχεία).
Να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις και τις δικαστικές τους διεκδικήσεις».
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»
Καταθέτει προτάσεις για περικοπές στους εργαζόμενους!
Προτάσεις για το πώς πρέπει να προχωρήσουν οι περικοπές στους εργαζόμενους κατέθεσε η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΑΔ) του Σωματείου «Σπάρτακος» με έγγραφο που έστειλε προς τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, αναλαμβάνοντας ρόλο στην προώθηση της πολιτικής της κυβέρνησης του «μαύρου μετώπου».
Οι προτάσεις του «Σπάρτακου» προτρέπουν: Να γίνουν περικοπές σε όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους, ανάλογα με τις αποδοχές τους. Να αξιολογηθεί η πρώτη γραμμή, ανάλογα του τόπου και των ειδικών συνθηκών εργασίας. Να υπάρξει νοικοκύρεμα στις υπερβολές, όπου κι αν αυτές υπάρχουν.
Με ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συνεργασία», η παράταξη του ΠΑΜΕ, σημειώνει πως «την ίδια στιγμή που καλούν τους εργαζόμενους να πληρώσουν την κρίση που δημιούργησε η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου, η εκμετάλλευση των εργαζομένων και ιδιαίτερα αυτών που δουλεύουν στους εργολάβους, έχει αποφέρει τεράστια κέρδη στη ΔΕΗ και τους μετόχους της». Και ξεκαθαρίζει: «Η πολιτική του Μαύρου Μετώπου (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.) δεν αντιμετωπίζεται με την κοροϊδία των εξαιρέσεων που μας έλεγαν πριν από ένα χρόνο οι παρατάξεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΑΔ) και το μοίρασμα της φτώχειας που μας λένε σήμερα, αλλά με την εργατική τάξη στην Αντεπίθεση, διεκδικώντας: Να μην πληρώσουν η εργατική τάξη και τ' άλλα λαϊκά στρώματα την καπιταλιστική κρίση. Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο που τη δημιούργησε. Διαγραφή του χρέους. Το έχουμε πληρώσει και με διάφορες μορφές και τρόπους. Αποδέσμευση από την ΕΕ. Κοινωνικοποίηση των βασικών μέσων παραγωγής, και ΔΕΗ ενταγμένη σε κρατικό φορέα ενέργειας, βασικό μοχλό ανάπτυξης της λαϊκής οικονομίας του τόπου μας».

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου