ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

ΛΑ.Ο.Σ. Σε διατεταγμένη υπηρεσία ενάντια στο λαό




Παπαγεωργίου Βασίλης
Με τη συμμετοχή τεσσάρων στελεχών του στη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, ανταμείφθηκε ο ΛΑ.Ο.Σ. για την προσφορά του στο αστικό πολιτικό σύστημα και για τη διαθεσιμότητά του να αναλαμβάνει για λογαριασμό του τις βρώμικες δουλειές. Η ανταμοιβή ήρθε κύρια από το ΠΑΣΟΚ, με το οποίο πήγαιναν χέρι χέρι από την πρώτη ώρα, μοιράζοντας ρόλους στο πέρασμα της αντιλαϊκής πολιτικής, στην επίθεση και τη συκοφάντηση των λαϊκών αγώνων, στην προβοκάτσια ενάντια στην πρωτοπορία τους, το ταξικό κίνημα και το ΚΚΕ.Η περίπτωση του ΛΑ.Ο.Σ. στην Ελλάδα και οι σχέσεις του με το ΠΑΣΟΚ, θυμίζει ότι ιστορικά η σοσιαλδημοκρατία, από τη 10ετία του 1920, έγινε «χορηγός» του φασισμού. Ταυτίζεται σε πολλά με τον τρόπο, που το ακροδεξιό κόμμα του Λεπέν αναρριχήθηκε στην κεντρική πολιτική σκηνή, φτάνοντας στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών του 2002, απέναντι στον «Δεξιό» Σιράκ, με τον υποψήφιο της «κεντροαριστεράς», σοσιαλδημοκράτη Ζοσπέν, να καταλήγει τρίτος.
Το αποτέλεσμα αυτό δεν ήρθε τυχαία, καθώς οι ηγεσίες των σοσιαλιστών και των «δεξιών» της Γαλλίας ενίσχυαν από είκοσι χρόνια πριν τον Λεπέν. Ο Μιτεράν είχε διαπιστώσει ότι ο Λεπέν μπορούσε να «τραβάει» ψήφους από το κόμμα του Σιράκ, ενώ και η «Δεξιά», διαπιστώνοντας ότι ο Λεπέν «τραβούσε» ψηφοφόρους από το ΚΚ Γαλλίας (ανθρώπους απογοητευμένους από την πολιτική του), ενθάρρυνε τον Λεπέν.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ανάμεσα στις 500 υπογραφές που χρειαζόταν να συγκεντρώσει κανείς, για να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Γαλλίας, βρέθηκαν και υπογραφές σοσιαλιστών, ανάμεσα σε αυτές που συγκέντρωσε ο Λεπέν! Υπήρξε μάλιστα και καταγγελία του Λαζουανί, υποψήφιου Προέδρου Γαλλίας το 1990, στελέχους του ΓΚΚ, ο οποίος αποκάλυψε ότι το κόμμα του Λεπέν το δημιούργησε και το ενίσχυσε ποικιλοτρόπως (οικονομικά πρωτίστως) ο Φρανσουά Μιτεράν. Κατ' αναλογία, το ΠΑΣΟΚ, ήδη από το 2002, ενίσχυε τον ΛΑ.Ο.Σ. στις νομαρχιακές εκλογές.
Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επεξεργάζεται την αντικομμουνιστική προπαγάνδα, ο Γ. Καρατζαφέρης την εκτελεί. Ας ανακαλέσει ο λαός στη μνήμη του τις προβοκάτσιες εναντίον του ΚΚΕ π.χ. με την υπόθεση «Γερμανός», με «πρώτα βιολιά» τον Θ. Πάγκαλο και τον Γ. Καρατζαφέρη. Από αυτή τη σκοπιά, η συμπάθεια με την οποία το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει τον ΛΑ.Ο.Σ. από τη μια, αλλά και η προθυμία της ΝΔ να συμπράξει μαζί του στη συγκυβέρνηση, λέει πολλά για το ρόλο που επιφυλάσσει το αστικό πολιτικό σύστημα στο φιλοχουντικό - φιλοβασιλικό εσμό του ΛΑ.Ο.Σ., καθιστώντας αναγκαία την επαγρύπνηση των εργαζόμενων και του λαού.
Πυλώνας στη συγκυβέρνηση
Ο αντιδραστικός χαρακτήρας του ΛΑ.Ο.Σ., είναι ένα το κρατούμενο. Ο τυχοδιωκτισμός με τον οποίο προσπαθεί να ελιχθεί στις λαϊκές συνειδήσεις και να υπηρετήσει καλύτερα το ρόλο του, είναι επίσης επικίνδυνος και χρειάζεται να αποκαλύπτεται από το λαό. Είναι χαρακτηριστικός ο τρόπος με τον οποίο κινήθηκε τις μέρες που «ψηνόταν» η συγκυβέρνηση, για την οποία επί 18 μήνες πίεζε με θέρμη, απηχώντας επιδιώξεις και προσδοκίες της άρχουσας τάξης για ταχύτερη υλοποίηση της πολιτικής που ανταποκρίνεται στα συμφέροντά της και τσακίζει κυριολεκτικά το λαό.
Μέχρι τα μέσα της βδομάδας που μας πέρασε, ο ΛΑ.Ο.Σ. αρνιόταν τη συμμετοχή του στη συγκυβέρνηση, ακόμα κι όταν του προτάθηκαν η αντιπροεδρία και ορισμένα υπουργεία, όπως έλεγε ο Γ. Καρατζαφέρης. Οι όποιοι αρχικοί ενδοιασμοί δεν ήταν άσχετοι απ' την προσπάθειά του να πετύχει τη διάσωσή του απ' τη λαϊκή οργή, που αντικειμενικά τον αγγίζει, αφού παρείχε στήριξη στο σύνολο της βάρβαρης πολιτικής που εφαρμόστηκε ως σήμερα. Ούτε ήταν άσχετες απ' την επιθυμία του να παραμείνει ως εφεδρεία της άρχουσας τάξης, ενδεχομένως ενισχυμένης από τυχόν αποδυνάμωση της ΝΔ.
Ωστόσο, κάτω από το βάρος των εξελίξεων, ο Γ. Καρατζαφέρης καλούσε την Τετάρτη τον Γ. Παπανδρέου και τον Α. Σαμαρά σε συνάντηση μαζί του, «για να βρούμε την κατάλληλη σύνθεση και τον πιο ενδεδειγμένο πρωθυπουργό»! Το ίδιο βράδυ προσερχόταν στο Προεδρικό Μέγαρο για να αποχωρήσει μαινόμενος λίγα λεπτά αργότερα, καταγγέλλοντας παιχνίδια τακτικής των άλλων δύο πολιτικών αρχηγών. Λίγο αργότερα, ωστόσο, προεξοφλούσε τη συμμετοχή του, όπως κι έγινε, στη νέα σύσκεψη το πρωί της Πέμπτης υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας!
Φαίνεται πως πέραν όλων των άλλων, πρυτάνευσε τελικά η ανάγκη της πλουτοκρατίας να αποκτήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ισχύ το μαύρο μέτωπό της απέναντι στο λαό, αναγνωρίζοντας την προϋπηρεσία του ΛΑ.Ο.Σ. στο προβοκάρισμα του λαϊκού κινήματος.
Εχθρεύεται το λαό και το κίνημα
Η παραπάνω καταγραφή επιβεβαιώνει τον καιροσκοπισμό και τα «τσαλιμάκια», με τα οποία το αντιδραστικό αυτό μόρφωμα προσπαθεί να παραπλανήσει το λαό, τον οποίο εχθρεύεται βαθιά, επιδεικνύοντας ταξικό μίσος για τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του. Είναι αυτό το μίσος που τον έκανε να τοποθετηθεί ευθαρσώς υπέρ των παρακρατικών που επιχείρησαν τη δολοφονική επίθεση εναντίον του ΠΑΜΕ, στην απεργιακή κινητοποίηση της 20ής Οκτώβρη.
Αναγορεύοντάς τους σε «πολίτες», πήρε υπό την προστασία του τους προβοκάτορες, κατηγορώντας το ΠΑΜΕ ότι περιφρούρησε τη Βουλή (!) όταν το 2010 είχε καταγγείλει το ΚΚΕ απ' την ανάποδη, ότι δήθεν προσπάθησε να μπουκάρει στη Βουλή! Και στις δύο περιπτώσεις, άνθρωποι του δικού του χώρου συμμετείχαν μαζί με τους κουκουλοφόρους στις προβοκάτσιες που στόχο έχουν το λαό και το κίνημα.
Για να εξευμενίσει τη λαϊκή οργή απέναντι σε μια πολιτική που και ο ίδιος στηρίζει, δε διστάζει να επικαλείται συχνά πυκνά το Γουδή, υποδαυλίζοντας συγχρόνως τα πιο αντιδραστικά ένστικτα, προκειμένου να τα αντιπαρατάξει στις λαϊκές συνειδήσεις που ριζοσπαστικοποιούνται και αφυπνίζονται σε ταξική κατεύθυνση. Την ίδια ώρα, δε διστάζει να καταγγείλει τις αντιδράσεις που εκφράστηκαν στις παρελάσεις με τα ίδια ακριβώς συνθήματα ενάντια στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να καλλιεργεί φόβο για «εκτροπή» της δημοκρατίας, όταν είναι ο ίδιος που με τις δυνάμεις και τους θύλακες που διατηρεί στον κρατικό μηχανισμό, καλλιεργεί το έδαφος για τέτοιες και άλλες προβοκάτσιες.
Ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι το κόμμα που έχει στηρίξει στο σύνολό της τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, επιτιθέμενος χυδαία στο λαό ότι ξέμαθε να δουλεύει, ότι συνήθισε να ζει με δανεικά και ότι είναι ώρα να αλλάξει συνήθειες! Τις προάλλες, έκραζε ότι θα στηρίξει τη νέα κυβέρνηση αν αυτή ακολουθήσει το τρίπτυχο «όχι πλέον μειώσεις μισθών και συντάξεων, όχι παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας, όχι στο πλιάτσικο που θα επιχειρηθεί». Κοροϊδεύει προκλητικά το λαό. Ψήφισε τις μειώσεις μισθών και συντάξεων και στήνει στα τρία μέτρα όσους αγωνίζονται για καλύτερα μεροκάματα και συντάξεις. Προ ολίγων ημερών συνηγορούσε υπέρ της ανάγκης περαιτέρω καταβύθισης του βιοτικού επιπέδου του λαού: «Να ζήσουμε χωρίς φάρμακα, πετρέλαιο, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και τόσα άλλα (...) να βάλουμε τα "δύο πόδια μας σε μισό παπούτσι", αλλιώς δε θα μας δώσουν την επόμενη δόση και θα πεθάνουμε στην πείνα»!
Καμώνεται τώρα τον έξαλλο για το «πλιάτσικο» της δημόσιας περιουσίας, έσπευσε όμως να τοποθετήσει στέλεχός του στην επιτροπή ιδιωτικοποιήσεων που θα το διεκπεραιώσει. Μάλιστα, συχνά πυκνά, παρείχε συμβουλευτική υποστήριξη ο Γ. Καρατζαφέρης στην κυβέρνηση σαν «άνθρωπος της πιάτσας» για το πώς μπορεί να κάνει καλύτερα τη δουλειά! Ρητορεύει για την εθνική κυριαρχία, αλλά το πρόβλημά του είναι η μονόπλευρη εκχώρησή της και ότι δεν επωφελούνται απ' αυτήν άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα (Ρωσία, Κίνα) πέραν της ΕΕ και των ΗΠΑ. Ο Γ. Καρατζαφέρης έχει επανειλημμένα αξιώσει να βάλουμε, για παράδειγμα, το ρώσικο στόλο στο Αιγαίο!
Χειροκροτητές του φασισμού
Μία ακόμα πλευρά του μορφώματος ΛΑ.Ο.Σ. που δεν πρέπει να αγνοείται είναι η ταύτισή του με τον φασισμό και το αντικομμουνιστικό δηλητήριο που χύνει ταυτόχρονα στις λαϊκές συνειδήσεις. Θυμίζουμε ότι οι κατά τα άλλα «θιασώτες» της αστικής δημοκρατίας, ανήμερα της 28ης Οκτώβρη, απέτισαν φόρο τιμής στο δικτάτορα Μεταξά, με τον Γ. Καρατζαφέρη να επισκέπτεται το σπίτι του. Ο ίδιος μέσω του καναλιού του εμφανίζει σαν ινδάλματα τους απριλιανούς πραξικοπηματίες, συναγελαζόμενος και συνεντευξιαζόμενος μαζί τους. Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. που ενώ κατέθετε τα σέβη του στον Μεταξά, ωρυόταν περί του δήθεν κινδύνου εκτροπής λόγω των όσων διαδραματίστηκαν στη διάρκεια των παρελάσεων.
Η δημοκρατία που υπερασπίζεται ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι του κεφαλαίου και θέλει το λαό και το κίνημα στο «γύψο». Πριν λίγο καιρό, η αγέλη κατέθετε ερώτηση στον πρωθυπουργό προτρέποντάς τον σε τσάκισμα του κινήματος, σε άμεση λήψη αυταρχικών και κατασταλτικών μέτρων, ματαιοπονώντας ότι με το «μαστίγιο» θα αφοπλίσουν και θα καθυποτάξουν το λαό και το κίνημα, θα βάλουν τέλος στους αγώνες του. Είναι αυτό ακριβώς το σημείο όπου συναντιούνται ο ΛΑ.Ο.Σ, με το ΠΑΣΟΚ, τα άλλα αστικά κόμματα και την Ευρωένωση, της οποίας ο αντικομμουνισμός και η έχθρα για το ταξικό κίνημα έχει γίνει επίσημη ιδεολογία.
Στη μαυρίλα της πολιτικής τους που τώρα όλοι μαζί θα σπρώχνουν για να ισοπεδώσουν ολοκληρωτικά ότι η άρχουσα τάξη θεωρεί εμπόδιο για τα κέρδη της και την ανταγωνιστικότητά της, ο λαός πρέπει να απαντήσει «μαυρίζοντάς» τους. Η απόφασή του για οργάνωση, για συμπόρευση με το ΚΚΕ στην κάλπη και στο κίνημα, για ανατροπή της συγκυβέρνησής τους και της πολιτικής της, συνιστά βήμα καθοριστικό που θα του δώσει τη δύναμη να τσακίσει τα εμπόδια που ορθώνονται στο δικό του δρόμο προς τη λαϊκή εξουσία και οικονομία.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου