ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

«ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ» Σφοδρή κλιμάκωση στην υπηρεσία των μονοπωλίων

Αποχαρακτηρίζουν τους «κατά κύριο επάγγελμα» αγρότες, καρατομούν το «αφορολόγητο» για το χαράτσι «αλληλεγγύης», διαλύουν και τους μικροεπαγγελματίες, ανατιμήσεις ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου
Κατάργηση του «ειδικού φορολογικού καθεστώτος» για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, καρατόμηση της «απαλλαγής» στο χαράτσι για την «εισφορά αλληλεγγύης», πλήρης κατάργηση του αφορολόγητου ορίου για τους μικρούς ΕΒΕ και επαγγελματίες μαζί με νέας κοπής χαράτσια, κατάργηση και των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν σε νησιά του Αιγαίου κ.ά. περιλαμβάνονται στα νέα μέτρα που «εξετάζει» το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - τρόικας - μονοπωλίων.
Τα παραπάνω, σύμφωνα με τις πληροφορίες, περιλαμβάνονται στις διατάξεις του αποκαλούμενου από την κυβερνητική προπαγάνδα «εθνικού φορολογικού συστήματος», που, όπως αποκαλύπτεται, αποτελεί το όχημα για την «εξειδίκευση» των αταξινόμητων μέτρων που έχουν περιλάβει στο «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα» και που πρόκειται να κλιμακώσουν από το 2012 και για τη συνέχεια.
Τα λησταρχεία του ανθρώπινου μόχθου βάζουν μπροστά και τα παρακάτω:
  • Αποχαρακτηρίζουν όλους τους αγρότες «ειδικού καθεστώτος», τους υποχρεώνουν να κρατούν λογιστικά βιβλία και να αποδίδουν ΦΠΑ στην Εφορία! Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζουν την κατάργηση φορολόγησης, με βάση τα αντικειμενικά κριτήρια που ισχύουν για τα γεωργικά εισοδήματα. Στο εξής, θα υπολογίζουν τους φόρους όπως και στους ελευθεροεπαγγελματίες. Δρομολογούν και για τους αγρότες του «ειδικού καθεστώτος» το λεγόμενο «τέλος επιτηδεύματος», δηλαδή το χαράτσι με τα 400 ευρώ το χρόνο, που θα το παίρνουν «βρέξει - χιονίσει», ακόμη και για μηδενικούς τζίρους και εισοδήματα! Στα σκαριά έχουν και τη φορολόγηση του προσωπικού εισοδήματος των φτωχών αγροτών από το πρώτο ευρώ, καταργούν δηλαδή και το αφορολόγητο, όπως ετοιμάζονται να κάνουν και για όλους τους επαγγελματίες!
  • Η λεγόμενη «εισφορά αλληλεγγύης» το ετήσιο χαράτσι που μπαίνει σε όλα τα λαϊκά εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ, θα το εφαρμόζουν σε όλα τα εισοδήματα πάνω από το ύψος του σημερινού καρατομημένου αφορολόγητου ορίου, δηλαδή από τα 5.000 ευρώ !
  • Καταργούνται, πιθανότατα από το 2012, οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν σε νησιά του Αιγαίου και εξισώνονται με τους «κανονικούς». Ετσι, ο ΦΠΑ εκτινάσσεται από 16% στο 23% και από 9% στο 13%, όπως και στις άλλες περιοχές της χώρας. Με το νέο λεγόμενο «εθνικό φορολογικό σύστημα» δρομολογούν και την κατάργηση «φοροελαφρύνσεων» που ισχύουν σε νησιά του Αιγαίου με πληθυσμό μέχρι 3.100 κατοίκους. Ετσι, για τα μικρά νησιά καταργούν την προσαύξηση 50% που μέχρι σήμερα ισχύει στο αφορολόγητο όριο μισθωτών - συνταξιούχων, τους «μειωμένους» συντελεστές για γονικές παροχές ακινήτων κ.ά.
  • Καταργούν πλήρως το αφορολόγητο όριο για τους μικροεπαγγελματίες, τους φορολογούν δηλαδή για «εισοδήματα» από το πρώτο ευρώ! Για την απογείωση της ληστείας βάζουν στα σκαριά την εφαρμογή ενιαίου συντελεστή φορολόγησης, πιθανόν στο 20% (!) ταυτόχρονα με τα νέας σοδειάς από «αντικειμενικά κριτήρια», δρομολογούν δηλαδή όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις για ακόμη περισσότερα λουκέτα, προκειμένου να αφήσουν ελεύθερο το πεδίο στους ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους.
  • Προχωρούν σε παραπέρα μειώσεις και στα αφορολόγητα όρια για γονικές παροχές, κληρονομιές κ.ά.
ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Προκλητικές αξιώσεις από τους «χορτάτους»
Ο ΣΕΤΕ ζητά απαλλαγές, προνόμια και υποταγή στο όνομα του «γενικού συμφέροντος»
Τα «δόντια» του δείχνει για άλλη μια φορά το μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο, που ταυτίζει το «γενικό συμφέρον» με το παραγέμισμα των πουγκιών των μεγαλοεπιχειρηματιών του τουρισμού και την ασύστολη εκμετάλλευση των εργαζομένων. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Α. Ανδρεάδης, υποστήριξε χτες σε συνέντευξή Τύπου ότι «στην παρούσα συγκυρία κανείς δεν πρέπει να προτάσσει προσωπικά, κομματικά και συντεχνιακά συμφέροντα. Αντίθετα, θα πρέπει να θέσουμε όλοι το γενικό συμφέρον πάνω από όλα και ο καθένας μας να προσφέρει αυτό που μπορεί».
Το «γενικό συμφέρον» εκφράστηκε αμέσως μετά με τη διατύπωση 8 αιτημάτων, με πρώτα και καλύτερα αυτά για φορολογικές και άλλες απαλλαγές, σε μια περίοδο που τα φορολογικά χαράτσια της κυβέρνησης καταδικάζουν κυριολεκτικά στην πείνα χιλιάδες εργατικά νοικοκυριά!!! Οι κεφαλαιοκράτες του τουρισμού, μεταξύ άλλων, απαιτούν: Αμεση μείωση του ΦΠΑ συνολικά στον τουρισμό στο 6,5% και επαναφορά του 13% στην εστίαση. Μείωση κατά 50% (σ.σ. με επιβάρυνση του Δημοσίου) του Τέλους Εκσυγχρονισμού Αεροδρομίων και των χρεώσεων του Αεροδρομίου Αθηνών. Εκδοση βίζας Σένγκεν σε 24 ώρες και μεγαλύτερη εμπλοκή ιδιωτών στη διαδικασία. Νομοθετική υπογραφή των συμφωνηθέντων κυβέρνησης - ΣΕΤΕ για τη «γραφειοκρατία». Σύσταση της κοινής εταιρείας «μάρκετινγκ» μεταξύ των ΥΠΠΟ, ΕΟΤ και ΣΕΤΕ. Πραγματική άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα, «αντιμετώπιση» των προβλημάτων της ακτοπλοΐας.
Οι απαιτήσεις αυτές δε διατυπώνονται «τυχαία», αφού την 1η του Νοέμβρη πραγματοποιείται το 10ο Συνέδριο του ΣΕΤΕ, «Τουρισμός και Ανάπτυξη», στο οποίο ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Π. Γερουλάνος θα παρουσιάσει το κυβερνητικό στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό, που βασίζεται - όπως επισήμανε και ο Α. Ανδρεάδης - τόσο στις κοινές επεξεργασίες του ΣΕΤΕ και των τραπεζιτών, όσο και στην αντιδραστική μελέτη των ΣΕΒ - «McKinsey»!
Κι όλα αυτά γίνονται με τους μεγαλοεπιχειρηματίες να δηλώνουν ότι για το 2011 «οι στόχοι που είχαν τεθεί τον περασμένο Μάρτιο, επετεύχθησαν», αν και το 2012 χαρακτηρίζεται «αβέβαιο». Φέτος, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 10% και οι αφίξεις σημείωσαν ρεκόρ, κοντά στα 16,5 εκατομμύρια τουρίστες. Αντιθέτως, ο εσωτερικός τουρισμός μειώθηκε κατά 20%. Η καλή «μπάζα» των μεγαλοεπιχειρηματιών εμφανίστηκε χτες ως εθνική προσφορά, καθώς υποστήριξαν ότι περιόρισαν κατά 1,5 μονάδα την πτώση του ΑΕΠ και διατήρησαν 100 χιλ. θέσεις εργασίας.
Και διατροφικός εκβιασμός!

Στο «διατροφικό εκβιασμό» έφτασε να καταφεύγει πλέον η κυβέρνηση, προκειμένου να εφαρμόσει τα νέα βάρβαρα μέτρα που απαιτεί η πλουτοκρατία. Ο υφυπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου Ντ. Ρόβλιας έφτασε να δηλώσει στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΛΤΕΡ» πως αν δε διευθετηθούν τα χρέη «δεν θα μπορούμε ν' αγοράσουμε ούτε ζάχαρη, γιατί όπως ξέρετε στην Ελλάδα δεν έχουμε επάρκεια».

Ωραία τακτική. Εκεί που μας χρωστούσαν, ζητάνε και το βόδι. Ο εν λόγω και άλλα κυβερνητικά στελέχη καμώνονται τους ανήξερους για τις συνέπειες της πολιτικής που επί δεκαετίες έχουν αποδεχτεί και επιβάλλουν, ειδικά στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής. Γιατί το πραγματικά προκλητικό γεγονός ότι δεν υπάρχει επάρκεια και αυτάρκεια στη χώρα σε ζάχαρη, σε σιτάρι, σε κρέας, σε γάλα και σε άλλα αγροτικά προϊόντα, δεν είναι κάτι καινούριο, αλλά το αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που μετέτρεψαν την Ελλάδα από χώρα εξαγωγής αγροτικών προϊόντων σε χώρα που καταναλώνει ό,τι σαβούρα της πασάρουν οι πολυεθνικές από το εξωτερικό.
***

Η δική τους πολιτική οδήγησε τη χώρα σε αυτήν την κατάντια.

Το ΠΑΣΟΚ δέχτηκε να μπουν ποσοστώσεις στην παραγωγή ζάχαρης, συμφώνησε, δηλαδή, στην ΕΕ ανώτατα όρια παραγωγής ζάχαρης, με αποτέλεσμα να «φρενάρει» τις δυνατότητες παραγωγής που είχε η χώρα.
Το 2005 η παραγωγή ζάχαρης ξεπερνούσε τους 300.000 τόνους, αλλά η ΝΔ το 2007 «ξεπούλησε» στην ΕΕ 158.800 τόνους από την εθνική ποσόστωση ζάχαρης. Το αποτέλεσμα ήταν να κλείσουν δύο από τα πέντε εργοστάσια της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ). Αυτό οδήγησε σε τέτοια μείωση της παραγωγής που φέτος δεν ξεπερνά τους 35.000 τόνους!
Τώρα στο πλαίσιο του μνημονίου, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ξεπουλάει και τα υπόλοιπα τρία εργοστάσια της ΕΒΖ, έχοντας φροντίσει να τα απαξιώσει για να τα αρπάξουν ακόμα πιο φτηνά οι επίδοξοι «μνηστήρες», ενώ την ίδια στιγμή δίνει εντελώς αποτρεπτικές τιμές στους τευτλοπαραγωγούς, για να τους αναγκάσει να παρατήσουν τις καλλιέργειές τους.
***

Είναι ολοφάνερο ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ αποφάσισαν να ακολουθήσουν μια πολιτική που πράγματι μείωσε κατακόρυφα την παραγωγή ζάχαρης στη χώρα και αύξησε αντίστοιχα τις εισαγωγές. Ποιος κέρδισε από αυτές τις επιλογές; Οι μεγάλες βιομηχανίες χωρών της ΕΕ, κύρια της Γαλλίας, που ανέλαβαν την υπόθεση των μαζικών εισαγωγών ζάχαρης. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, όπως αποδεικνύεται από τους απλούς επίσημους αριθμούς, μιλάμε για εισαγωγές που στοιχίζουν πιο ακριβά, από το αν δινόταν μια τιμή που θα άφηνε ένα λογικό κέρδος στους Ελληνες τευτλοπαραγωγούς, οι οποίοι θα συνέχιζαν την παραγωγική οτυς δραστηριότητα, δίνοντας παράλληλα δουλειά και στα εργοστάσια ζάχαρης, που τώρα μετατρέπονται σε κουφάρια.

***

Η πολιτική της πλήρους υποτέλειας στους σχεδιασμούς και τους στόχους του μεγάλου κεφαλαίου και των πολυεθνικών, η πολιτική της μαζικής καταστροφής της αγροτικής παραγωγής και των μικρομεσαίων αγροτών, η πολιτική της υποβάθμισης της παραγωγικής βάσης της χώρας, αυτή η εγκληματική πολιτική, είναι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο πάει πολύ και αποτελεί μέγιστη πρόκληση, να έρχεται ο κάθε Ρόβλιας να τρομοκρατεί ότι θα πεινάσουμε, αν δεν υλοποιηθεί ό,τι αποφασίσει η ΕΕ και η πλουτοκρατία για το χρέος, επικαλούμενος, μάλιστα, τα αποτελέσματα και τις συνέπειες της δικής τους πολιτικής. Ο εκβιασμός της κυβέρνησης και των κομμάτων της πλουτοκρατίας σε βάρος του λαού έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο. Το ίδιο και η κοροϊδία τους. Η πολιτική αυτή πρέπει να ανατραπεί. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος.


πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου