ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Υπο αίρεση η επίτευξη συμβιβασμού στη Σύνοδο

ΕΕ - ΕΥΡΩΖΩΝΗ - ΕΛΛΑΔΑ

Ολα τα σενάρια στο τραπέζι ενόψει της 23ης Οκτώβρη
Το βάθος της κρίσης και οι ανταγωνισμοί δεν καθιστούν καθόλου σίγουρο ένα συμβιβασμό στις 23 Οκτώβρη
Στην τελική ευθεία για τη Σύνοδο Κορυφή στις 23 του Οκτώβρη, κλιμακώνονται οι ανταγωνισμοί, τα παζάρια και τα σενάρια σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της κρίσης, με αιχμή στην παρούσα φάση την ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας. Δείχνοντας ακριβώς ότι στο εσωτερικό της ΕΕ δεν έχει ακόμα επιτευχθεί συμβιβασμός, η Γερμανίδα καγκελάριος Α. Μέρκελ δήλωσε χτες ότι «η ευρωζώνη πρέπει να είναι πολύ προσεκτική όσον αφορά τις επιπτώσεις από ένα "κούρεμα" του ελληνικού χρέους», αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Ευρωένωση μελετάει και άλλα σενάρια σε ό,τι αφορά τις υπερχρεωμένες χώρες που βρίσκονται σε βαθιά κρίση.Η ίδια επανέλαβε ότι η περικοπή του χρέους δεν είναι πανάκεια, και τόνισε ότι ένα βαθύτερο κούρεμα «θα πρέπει να το τολμήσουμε μόνο εφόσον έχει προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να αποφευχθούν τα χειρότερα και να φέρουν δομικές μεταρρυθμίσεις». Η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε πως θα ήταν «ανεύθυνο» να ληφθούν τέτοια μέτρα βιαστικά και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει μία γρήγορη και ριζική λύση για την κρίση μέσα σε ένα βράδυ, απορρίπτοντας και πάλι τα ευρωομόλογα.
Τη βεβαιότητα ότι το «κούρεμα» που θα υποστούν οι ιδιώτες επενδυτές κάτοχοι ελληνικών ομολόγων θα είναι μεγαλύτερο του 21% εξέφρασε χτες ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Φ. Μπαρουάν.«Θα είναι περισσότερο, αυτό είναι σίγουρο», τόνισε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του, αποκαλύπτοντας ότι η έκθεση των γαλλικών τραπεζών στο ελληνικό χρέος προσεγγίζει τα 8 δισ. ευρώ. Στο μεταξύ, «κοινές θέσεις» μεταξύ της γαλλικής και της γερμανικής κυβέρνησης για τη διαχείριση της κρίσης διαπιστώνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε, μετά τη χτεσινή συνάντηση με τον Ν. Σαρκοζί και τον Γάλλο ΥΠΟΙΚ. Οι δύο χώρες «συνεργάζονται για την προστασία του κοινού νομίσματος και συμφωνούν στην ανάγκη υψηλότερων συντελεστών κεφαλαιακής επάρκειας για τις ευρωπαϊκές τράπεζες», ανέφερε σχετικά ο Σόιμπλε.
«Κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων που μπορεί να φτάνει μέχρι και το 50%, στήριξη για το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα, συνέχιση της αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ, νέα ώθηση ευρωπαϊκών πολιτικών με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και αλλαγές στις ευρωπαϊκές συνθήκες ώστε να γίνει στενότερη η οικονομική διακυβέρνηση στην Ευρωζώνη, είναι στο μεταξύ τα κεντρικά σημεία ενός από τα σενάρια που εξετάζει η Ευρωζώνη ενόψει της Συνόδου Κορυφής, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg. Ως έσχατη επιλογή εξετάζεται επίσης, όπως μεταδίδει το Bloomberg, ακόμη και απομείωση χωρίς εγγύηση.
«Αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει η ΕΚΤ δεν θα είναι σε θέση πλέον να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως εγγύηση για τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών. Σε μια τέτοια περίπτωση, οι άλλες κυβερνήσεις της Ευρωζώνης θα πρέπει να στηρίξουν το χρηματοοικονομικό σύστημα για να αποτρέψουν μια οικονομική καταστροφή», δήλωσε από την πλευρά του στο «Reuters» ο Ζ.Κ. Τρισέ και κάλεσε τις κυβερνήσεις να πετύχουν τους δημοσιονομικούς στόχους που τέθηκαν με τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου, προωθώντας το σύνολο των αντιλαϊκών ανατροπών.
ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ
Κόντρες και όροι για το εύρος του «κουρέματος»
Αγριεύει ο τζόγος στην τελική ευθεία για τη «συντεταγμένη πτώχευση»
Με επίκεντρο το ύψος του «κουρέματος» καταπώς βολεύει τις μερίδες των τραπεζιτών, τα κράτη και τις κυβερνήσεις που τους στηρίζουν και τους υπηρετούν, το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας δρομολογεί τους όρους και τις προϋποθέσεις στην τελική ευθεία για την ελεγχόμενη ελληνική χρεοκοπία, που εξελίσσεται ήδη.
Είναι πλέον απόλυτα φανερό το γεγονός ότι η καταστροφή των υπερσυσσωρευμένων κεφαλαίων που ετοιμάζουν παύει να καλύπτεται από το μανδύα της λεγόμενης «εθελοντικής συμμετοχής», σε μια εξέλιξη που έρχεται να πυροδοτήσει τον άγριο τζόγο γύρω από τα «ασφάλιστρα κινδύνου», για πληρωμές κεφαλαίων ανυπολόγιστης αξίας σε μερίδες δήθεν χαμένων «επενδυτών», ακόμη και για κρατικά ομόλογα που έχουν αγοράσει μπιρ παρά.
Από την πλευρά τους οι ντόπιοι τραπεζίτες, με «ευαγγέλιο» τις αντιλαϊκές αποφάσεις που πάρθηκαν από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ στις 21 Ιούλη, για την ώρα τουλάχιστον, κάθε άλλο παρά πρόθυμοι δείχνουν να αποδεχτούν «κούρεμα» μεγαλύτερο από αυτό που είναι σε θέση να αντέξουν και προκειμένου να παραμείνουν σχετικά αλώβητοι από τον ανταγωνισμό τους.
Μετά την Alpha Banκ και o επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς, Μ. Σάλλας, δηλώνει ότι με εθελοντικό «κούρεμα» στο 50% (αντί για 21% σήμερα) η μείωση του κρατικού χρέους θα είναι της τάξης των 20 - 25 δισ. ευρώ, ποσά που στη συνέχεια το κράτος θα αναγκαστεί να τα δανειστεί και πάλι προκειμένου να στηρίξει τις ντόπιες τράπεζες και τα νέα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων.
Σημειώνει ακόμα ότι πάνω από το 50% της «εθελοντικής συμμετοχής» στον υπάρχοντα μηχανισμό (για «κούρεμα» 21%) προέρχεται από τις ντόπιες τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία, τονίζοντας ότι έξω από κάθε διαδικασία «κουρέματος» είναι τα ομόλογα που κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (60 δισ. ευρώ), τα δάνεια της τρόικας (65 δισ. ευρώ), τα δάνεια που λήγουν μετά το 2020 (40 - 45 δισ. ευρώ), άλλα δάνεια που έχει συνάψει το Δημόσιο (20 δισ. ευρώ), τα έντοκα γραμμάτια (15 δισ. ευρώ) κ.ά., ποσά δηλαδή που ξεπερνούν τα 200 δισ. ευρώ με το συνολικό κρατικό χρέος (για την ώρα) να εμφανίζεται στα 360 δισ. ευρώ.
Τηλε-οικονομολόγος της απάτης...
«Το ΚΚΕ έκανε 180 μοίρες στροφή, ζητάει επιστροφή στη δραχμή» διαλαλούσε χτες το βράδυ το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, προσπαθώντας να φέρει σε αντιπαράθεση τις δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο προχθεσινό δελτίο ειδήσεων του ΑΛΤΕΡ, με παλιότερες σχετικές δηλώσεις της Αλέκας Παπαρήγα. Εμπνευστής της σπέκουλας ήταν ο γνωστός και μη εξαιρετέος Μπ. Παπαδημητρίου, ο οποίος πριν από μερικούς μήνες, με διαφάνειες και σχεδιαγράμματα, προσπαθούσε και πάλι να πείσει τους τηλεθεατές του ότι το ΚΚΕ είναι υπέρ της χρεοκοπίας, γι' αυτό και συγκρούεται με τις δυνάμεις που προσπαθούν να σώσουν τη χώρα από την πτώχευση!
Τώρα, στο παραμύθι τους βρήκαν άλλο δράκο. Οτι το ΚΚΕ αποκαλύπτεται, παρά τη θέλησή του («της ξέφυγε της Αλέκας Παπαρήγα» (!), αποφάνθηκε χτες ο τηλε-οικονομολόγος) και ότι ενώ παλιότερα έλεγε πως η έξοδος από το ευρώ είναι καταστροφή, τώρα λέει «κούρεμα με πτώχευση», θέση που κρύβει πίσω της «το μεγάλο όνειρο ότι ένα μεγάλο μπάχαλο μπορεί να οδηγήσει στην επανάσταση και να γίνουμε Β. Κορέα». Για όσους βέβαια παρακολούθησαν τα δυο βίντεο που έπαιξε ο ΣΚΑΪ, με τις δυο συνεντεύξεις της Αλέκας Παπαρήγα, θα καταλάβαινε το μέγεθος της απάτης που προσπάθησε να σερβίρει ο ΣΚΑΪ. Κι αυτό επειδή και στις δυο συνεντεύξεις η Αλέκα Παπαρήγα τονίζει και αναδεικνύει τη διαχρονική και σταθερή θέση του ΚΚΕ για έξοδο από την ΕΕ, άρα και από το ευρώ, με λαϊκή εξουσία, σαν τη μόνη φιλολαϊκή διέξοδο.
Το ΚΚΕ έχει προειδοποιήσει από την πρώτη ώρα το λαό ότι στα πλαίσια της καπιταλιστικής κρίσης, αντικειμενικά η καπιταλιστική οικονομία της χώρας οδηγείται στην πτώχευση, στη χρεοκοπία - όπως και αν ονομαστεί το ίδιο είναι. Η κρίση καταστρέφει παραγωγικές δυνάμεις, επομένως και κεφάλαιο. Αρα αυτή η πτώχευση, η χρεοκοπία, είναι αναγκαστική για τους καπιταλιστές. Το ΚΚΕ είπε ακόμη ότι πρωταρχικά χρεοκοπούν οι εργαζόμενοι - αυτό ήδη γίνεται -, αλλά τη χρεοκοπία του κεφαλαίου προσπαθούν να την κάνουν ελεγχόμενα, για να είναι όσο γίνεται λιγότερες οι απώλειες. Οτι η διέξοδος για το λαό είναι η αποδέσμευση από την ΕΕ, με λαϊκή εξουσία και όχι κάποια αλλαγή... καπέλου.
Το γεγονός ότι το ΚΚΕ επιβεβαιώνεται και οι θέσεις του κερδίζουν λαϊκές συνειδήσεις, είναι λόγος ικανός για να βγάλουν σπυράκια τα «παπαγαλάκια» της κυρίαρχης πολιτικής, που είναι αναγκασμένα μπροστά στις εξελίξεις να σκίσουν τα πτυχία που καμώνονται ότι έχουν, όχι μόνο στην οικονομία, αλλά και στην προπαγάνδα. Οσο για την ύπουλη παραίνεση «να ανοίξει η συζήτηση για το τι πραγματικά ζητάει το ΚΚΕ», κάνει λαθροχειρία ο ΣΚΑΪ. Η πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ είναι καθημερινό αντικείμενο συζήτησης με χιλιάδες ανθρώπους του μόχθου, που τώρα στήνουν με μεγαλύτερο ενδιαφέρον το αυτί τους για να μάθουν τι λέει το ΚΚΕ. Αυτό είναι που τους ανησυχεί, γι' αυτό σκυλιάζουν να συκοφαντήσουν το Κόμμα.


πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου