ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΤΟΥΡΚΙΑ Χιλιάδες ξανά οι πληγέντες από τον Εγκέλαδο

 

 

Ηδη έχουν καταμετρηθεί 272 νεκροί


Για άλλη μια φορά οι φτωχοί εργαζόμενοι γίνονται θύματα των φυσικών φαινομένων
ΑΓΚΥΡΑ - ΒΑΝ.--
Βαρύ φόρο αίματος πληρώνει για ακόμα μία φορά ο λαός της Τουρκίας, στην περιοχή του Βαν, στα σύνορα με το Ιράν. Η σεισμική δόνηση 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13.41 την Κυριακή, σε απόσταση 35 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της πόλης Βαν και είχε εστιακό βάθος 94,5 χιλιόμετρα, ενώ έγινε αισθητός σε όλους τους νομούς της ανατολικής και νοτιοανατολικής Τουρκίας, με ισχυρούς μετασεισμούς, ένας εκ των οποίων 6,1 Ρίχτερ. Μέχρι χτες το βράδυ οι καταμετρημένοι νεκροί έφταναν τους 272 και οι τραυματίες ξεπερνούσαν τους 1.300, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι ο τραγικός απολογισμός ενδέχεται να φτάσει ακόμα και τους 1.000 νεκρούς, με εκατοντάδες ανθρώπους να παραμένουν αγνοούμενοι κυρίως στην πόλη Ερτζίζ και στην πόλη Βαν. Οι πόλεις Βαν και Ερτζίζ κυριολεκτικά ισοπεδώθηκαν, καθώς κατέρρευσαν περισσότερα από 970 κτίσματα, η πλειοψηφία των οποίων ήταν κατοικίες και πλινθόκτιστα, γεγονός που ενισχύει τους φόβους για αύξηση των νεκρών.
Εκτιμήσεις των τουρκικών αρχών σημειώνουν ότι δεκάδες άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι στα ερείπια, με τα σωστικά συνεργεία, στα οποία συμμετέχουν 2.400 διασώστες, να δίνουν μάχη με το χρόνο για την ανεύρεση επιζώντων. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι μένουν σε σκηνές ή έξω, σε μία περιοχή με 1.750 μέτρα υψόμετρο και περισσότερους από ένα εκατομμύριο κατοίκους, παγώνοντας από το κρύο, δεδομένου ότι οι θερμοκρασίες πέφτουν κάτω από το μηδέν. Ομάδα διασωστών, φάρμακα και τρόφιμα έχει ήδη στείλει το Ιράν, ενώ πρόθυμοι να βοηθήσουν έχουν δηλώσει το Ισραήλ, η Ελλάδα, η Ρωσία, ενώ τη στήριξή της δηλώνει και η Αρμενία. Η Τουρκία μέχρι στιγμής δεν έχει αποδεχθεί βοήθεια πέραν του Ιράν.
Επίσκεψη στην περιοχή πραγματοποίησε την Κυριακή ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος παραδέχτηκε ότι σχεδόν το σύνολο των σπιτιών στα χωριά έχουν καταστραφεί λόγω του χαρακτήρα της κατασκευής, χωρίς να αναφέρεται στις ευθύνες του τουρκικού κράτους στη νέα τεράστια καταστροφή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη - ιδιαίτερα σεισμογόνος - περιοχή κατοικείται κυρίως από Κούρδους, είναι ιδιαίτερα φτωχή, γεγονός που αποδεικνύεται και από τα κτίσματα, που στην πλειοψηφία τους είναι παράνομα και πλινθόκτιστα, χωρίς να τηρούνται οι όροι αντισεισμικής προστασίας, με αποτέλεσμα να γίνουν παγίδα θανάτου για χιλιάδες ανθρώπους. Εγκληματικές είναι οι ευθύνες του τουρκικού κράτους, που αδιαφορεί για την τύχη των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, ευνοώντας τις εγκληματικές παρατυπίες στη δόμηση, αδιαφορώντας για την αξιοπρεπή και ασφαλή στέγαση του πληθυσμού και εκφράζοντας την αλληλεγγύη του εκ των υστέρων, αφού εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.


Εργαλείο του αστικού κράτους
«Αποκλειστικά υπεύθυνο για τα σημερινά (20-10-11) γεγονότα στο Σύνταγμα είναι το ΚΚΕ. Η απόφασή του να μονοπωλήσει τη διαδήλωση στο Σύνταγμα και να καταλάβει μονοπωλιακά το πάνω διάζωμα (Β. Αμαλίας) πάρθηκε για λόγους τηλεοπτικής και πολιτικής υπεραξίας και ήταν μία πράξη επιθετική απέναντι στην κοινωνία. Αποφάσισαν να αποκλείσουν την πρόσβαση του κόσμου προς τη Βουλή». Ποιος τα λέει αυτά; Η λεγόμενη «Αντιεξουσιαστική Κίνηση» σε ανακοίνωσή της. «Σε κρίσιμες ώρες για τη χώρα μας δεν μπορεί κανείς να παίζει ή να αποφεύγει τις ευθύνες που έχει, για να καλύψει μια λάθος επιλογή του όπως αυτή να "προστατεύσει" τη Βουλή, μην αφήνοντας να περάσει κανείς ή να πλησιάσει κοντά (κάτι που το έκανε και τον Μάη του 2010) λειτουργώντας ως ιδιοκτήτης της συγκέντρωσης». Ποιος τα λέει αυτά; Ο Γ. Καρατζαφέρης σε άρθρο του στην εφημερία «Ρίαλ Νιουζ». Ταύτιση, ουσιαστικά, απόψεων των δήθεν εχθρών της εξουσίας με τον πρόεδρο ενός κόμματος στυλοβάτη της εξουσίας, εθνικιστικού, του πιο αντιδραστικού και εχθρικού απέναντι στο λαό και τους αγώνες του. Και οι δύο εκφράζουν ωμό αντιΚΚΕ μίσος. Μεγάλη σύμπτωση χώρων που εμφανίζονται διαφορετικοί αλλά χρησιμοποιούν την προβοκάτσια. Λέει η «Αντιεξουσιαστική Κίνηση» για το ΚΚΕ. «Χρησιμοποιώντας την περίφημη περιφρούρησή του εμπόδισε, σαν δύναμη καταστολής, τη διέλευση στους πολίτες». Λέει ο Γ. Καρατζαφέρης ότι το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ ανέλαβε «να "προστατεύσει" τη Βουλή, μην αφήνοντας να περάσει κανείς κάτι που δεν ήταν ευθύνη των μελών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, αλλά της Αστυνομίας».
***
Βεβαίως, αυτή η γραμμή ενάντια στο ΠΑΜΕ, στο ΚΚΕ εκφράζεται από το σύνολο των αστικών επιτελείων και των αστικών ΜΜΕ, όλες τις προηγούμενες μέρες. Επομένως, εδώ εντάσσεται και ο ΛΑ.Ο.Σ. Αλλά αποκαλύπτεται και το μόρφωμα που αυτοαποκαλείται «Αντιεξουσιαστική Κίνηση» ότι είναι μέρος του συστήματος και μάλιστα με ρόλο ενάντια στο οργανωμένο ταξικό εργατικό λαϊκό κίνημα. Η επιδίωξη να ταυτίσουν το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ με «δύναμη καταστολής» και «αστυνόμευση της Βουλής» έχει πολλαπλούς στόχους. Να περάσουν στις λαϊκές συνειδήσεις ότι οι ταξικοί αγώνες που διοργανώνει το ΠΑΜΕ δεν εμποδίζουν την αντιλαϊκή πολιτική άρα μην παλεύετε, ιδιαίτερα δε με το ΠΑΜΕ. Οτι το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ είναι μέρος του συστήματος, άρα μην τους εμπιστεύεστε. Οτι οι αναρχοφασίστες, οι αντιεξουσιαστές, οι προβοκάτορες κουκουλοφόροι είναι μέρος του κινήματος, μάλιστα η «Καθημερινή» την επομένη της διαδήλωσης, τους παρουσίασε ως το ελπιδοφόρο μέλλον του, άρα αυτή είναι η διέξοδος. Τέλος, να βγάλουν λάδι την οργανωμένη προσχεδιασμένη δολοφονική επίθεση. Πάνε να εμποδίσουν τη ριζοσπαστικοποίηση λαϊκών συνειδήσεων και τη συμπόρευση με το ΚΚΕ για την ανατροπή του συστήματος, προβάλλοντας ως αγωνιστική δράση τη δράση της κουκούλας, για να μπορεί το σύστημα να κάνει τη δουλειά του. Να τσακίσουν την οργάνωση, την αγωνιστική δράση του εργατικού κινήματος ως ξεπερασμένη, ενώ το «αντιεξουσιαστικό» είναι που μπορεί να δώσει λύση.
***
Πώς να δώσει λύση;«Η Αμεση Δημοκρατία αναδύεται στα συντρίμμια του παλιού κόσμου», λέει η λεγόμενη «Αντιεξουσιαστική Κίνηση». Μάλιστα. Το λεγόμενο κίνημα της πλατείας. Βεβαίως, στην πλατεία υπήρχαν και δυνάμεις του Καρατζαφέρη, όπως και του ΠΑΣΟΚ και των οπορτουνιστών. Αλλά υπέρ της άμεσης δημοκρατίας είναι και το ΠΑΣΟΚ. Οπως και διάφορα συνονθυλεύματα που την προβάλλουν ως το άπαν για το λαό και ας είναι «δούρειος ίππος» στην υποταγή του, πέρα και έξω από την καπιταλιστική ιδιοκτησία, την ταξική κοινωνία, κόντρα στο εργατικό κίνημα και το ΚΚΕ, αφού βασικά τους συνθήματα ήταν το έξω τα συνδικάτα, έξω τα κόμματα. Ετσι εξηγείται και το γιατί στις πλατείες δεν εμφάνιζαν κουκουλοφόρους (όχι ότι έπρεπε να το κάνουν, αλλά λέμε...), ενώ χτύπησαν δολοφονικά το οργανωμένο ταξικό εργατικό κίνημα, τον πραγματικό εχθρό των καπιταλιστών. Το αντικομμουνιστικό μίσος των λεγόμενων «αντιεξουσιαστών» έφτασε μέχρι την αναφορά στην ανακοίνωσή τους ότι «πέρασε και η εποχή που έκοβαν χέρια και έβγαζαν τα μάτια των ανήμπορων αρχειομαρξιστών και τροτσκιστών». Εδώ πλέον, αντιστρέφουν την ιστορική πραγματικότητα, αφού το εντελώς αντίθετο συνέβαινε με τους αρχειομαρξιστές - τροτσκιστές, που τηρουμένων των αναλογιών, δρούσαν με το ίδιο αντικομμουνιστικό μίσος, όπως και οι τωρινοί «αντιεξουσιαστές», χτυπώντας τους κομμουνιστές, όχι ιδεολογικοπολιτικά κυρίως, αλλά απειλώντας τους προβοκατόρικα. Τέλος, δεν μπορείς να ξεχωρίσεις, η ανακοίνωση των λεγόμενων αντιεξουσιαστών αποτέλεσε την αντιΚΚΕ και αντιΠΑΜΕ πλατφόρμα ή των αστικών επιτελείων; Δείγμα ότι είναι το ίδιο πράγμα. Οπως και οι «αντιεξουσιαστές εργαλείο του αστικού κράτους.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου