ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Ο λαός έχει τη δύναμη

 
Μεγάλη η επιτυχία της 48ωρης γενικής πανελλαδικής, πανεργατικής απεργίας


Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη. Η συμμετοχή στην απεργία καθολική. Η Αθήνα επί 48 ώρες, παρά το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργείται τις προηγούμενες μέρες, «βουλιάζει». Ιδια εικόνα σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

Επί 48 ώρες ένας ολόκληρος λαός μετράει το μπόι του, το σηκώνει πάνω και πέρα από εκβιασμούς, ψευτοδιλήμματα, τρομοκρατία. Αρνούμενος να βυθίζεται μέρα με τη μέρα στη φτώχεια και την πείνα, την ανεργία και την αβεβαιότητα, να ματώνει για την πλουτοκρατία.
Η δουλειά «μυρμηγκιού» που γίνεται όλο το προηγούμενο διάστημα αποτυπώνεται στη διαρκώς αυξανόμενη συσπείρωση στις γραμμές των ταξικών συνδικάτων, η οποία ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Νέες δυνάμεις τραβιούνται στον αγώνα. Νέες μάζες λαού και νεολαίας μπαίνουν μέσα στα απεργιακά μπλοκ του ΠΑΜΕ. Ο σπόρος έχει ήδη πέσει...
Εργοστάσια νεκρώνουν. Δημόσιες υπηρεσίες και μαγαζιά κλείνουν τις πόρτες τους. Αντί για τα σχολεία και τις σχολές, μαθητές και φοιτητές κάνουν μάθημα στους δρόμους του αγώνα.
Η 48ωρη γενική πανελλαδική πανεργατική απεργία είχε επιτυχία. Μέτρησε το κίνημα νέα ποιοτικά στοιχεία στην άνοδο της ταξικής πάλης. Κι αυτό εκφράστηκε στους ίδιους τους χώρους δουλειάς, στις απεργιακές φρουρές και φυσικά στις ογκώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις που έκαναν ακόμα και τους αστούς και τους απολογητές τους να μην μπορούν να αρνηθούν το μήνυμα που έστειλε ο λαός. Αλλο που προσπάθησαν για άλλη μια φορά να το διαστρεβλώσουν και να το φέρουν στα μέτρα τους. Να το σβήσουν δεν μπορούσαν, γι' αυτό μιλούσαν για «μεγαλειώδεις» συγκεντρώσεις, τις «μεγαλύτερες εδώ και πολλά χρόνια» κ.ο.κ.
Η λαϊκή ανάταση που δημιούργησε η 48ωρη απεργία δεν μπορεί και δεν πρέπει να σβήσει. Ούτε από την οργανωμένη δολοφονική προβοκάτσια. Η ταξική πάλη οξύνεται. Ολα αυτά είναι εκφράσεις της όξυνσης της ταξικής πάλης. Και ο λαός από την όξυνση της ταξικής πάλης έχει να κερδίσει. Να κερδίσει έδαφος, να βαδίσει ακόμα πιο αποφασιστικά, οργανωμένα, με το βλέμμα στραμμένο στο στόχο της δικής του νίκης.




Ενα τεράστιο ανθρώπινο ποτάμι περικύκλωσε το πρώτο λιμάνι της χώρας. Η συμμετοχή του εργατόκοσμου του Πειραιά στην απεργία ήταν από τις μεγαλύτερες των τελευταίων δεκαετιών κι αυτό εκφράστηκε και στην ογκωδέστατη συγκέντρωσή τους.




MotionTeam
Θεσσαλονίκη: Εργοστάσια «νεκρώνουν», εμπορικά καταστήματα, μικροβιοτεχνίες και φαρμακεία κατεβάζουν ρολά. Πλήθος κόσμου στους δρόμους. Περικύκλωση της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας - Θράκης την Πέμπτη.
Αγωνιστικές διαδηλώσεις με αποκλεισμό λιμανιών στην Καβάλα, τη Θάσο, τη Νάουσα. Στην Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα αποκλεισμός του βιομηχανικού συγκροτήματος των ορυχείων της ΔΕΗ.




Μια από τις μεγαλύτερες και πιο δυναμικές απεργιακές συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών πραγματοποιείται και στην Πάτρα. Οι μαθητές στην πρώτη γραμμή τραγουδούν κι αγωνίζονται για τη ζωή που τους αξίζει. Η πορεία καταλήγει στο Σύνδεσμο Βιομηχάνων Πελοποννήσου.
Πρωτοφανής σε όγκο και οργάνωση και η απεργιακή συγκέντρωση στον Πύργο. Δυναμικές και μαζικές συγκεντρώσεις γίνονται σε Αίγιο, Καλαμάτα, Κρανίδι, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Κόρινθο, Σπάρτη και Τρίπολη.




Ξημερώματα Τετάρτης και η μάχη της περιφρούρησης δίνεται σε εργασιακούς χώρους και σούπερ μάρκετ πολυεθνικών στη Χαλκίδα, στο Αλιβέρι, στην Ιστιαία και στα Λουτρά Αιδηψού (φωτό από Χαλκίδα: Κατάληψη διοικητηρίου Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας).
Η συσπείρωση όλο και περισσότερων εργαζόμενων στις γραμμές του ΠΑΜΕ και η καθολική συμμετοχή στην 48ωρη απεργία ήταν τα χαρακτηριστικά των κινητοποιήσεων στη Λαμία, στην Αμφισσα, στη Λιβαδειά, στη Θήβα.




Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης ομάδες περιφρούρησης του ΠΑΜΕ αποκλείουν τη Βιομηχανική Περιοχή στο Ηράκλειο Κρήτης, τα εμπορικά καταστήματα βάζουν λουκέτο. Μεγαλειώδης η συμμετοχή στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση στα Χανιά, το Ρέθυμνο, το Λασίθι.




Eurokinissi
Και στη Λάρισα η μάχη της απεργίας δίνεται από το ξημέρωμα. Με κατάληψη στο κτίριο της Περιφέρειας, στο κτίριο του Δημοτικού Ραδιοφώνου Λάρισας και μετάδοση απεργιακών δελτίων. Οι κόρνες των τρακτέρ δίνουν τον τόνο στις εξόδους των χωριών. Επιτυχημένη απεργία και συγκεντρώσεις και στις άλλες θεσσαλικές πρωτεύουσες, αλλά και σε μικρότερες πόλεις: Στην Ελασσόνα, στα Φάρσαλα, στον Αλμυρό, στη Σκόπελο, στην Καλαμπάκα.




ΚΟΥΚΟΣ
Σε κάθε απεργιακή συγκέντρωση, σε κάθε πόλη, παντού και πάντα αντίκριζες εικόνες σαν κι αυτές, εργάτες και νεολαίους, με το «Ριζοσπάστη» στο χέρι. Γιατί η αλήθεια γράφεται με κόκκινο.




Τα τρακτέρ μαρσάρουν και στο Αργος, όπου με φορτηγά και ΙΧ, οι απεργοί φτάνουν στο Ναύπλιο.




Μαχητικές, οργανωμένες και μαζικές απεργιακές διαδηλώσεις και σε Μυτιλήνη (φωτ.), Σάμο, Ικαρία, Νάξο, Τήνο, Ανδρο, Ρόδο, Κω, Κάλυμνο, Λέρο, Σύρο κ.α.



Το ένα μπλοκ διαδέχεται το άλλο σε μια από τις μεγαλύτερες απεργιακές συγκεντρώσεις των τελευταίων 30 χρόνων στα Γιάννενα. Η καρδιά της παραγωγικής δραστηριότητας παραλύει, με τις ταξικές δυνάμεις να στήνουν απεργιακές φρουρές από το χάραμα στην Αρτα, στην Πρέβεζα, στην Αιτωλοακαρνανία, στην Ηγουμενίτσα, στο Αγρίνιο.


Στην Κατερίνη (φωτ.) πλήθος απεργών, μαθητών, φοιτητών κατεβαίνει στο δρόμο με τις ταξικές δυνάμεις. Το Σωματείο Βενζινοπωλών παρατάσσει τα βυτιοφόρα στην πλατεία. Στη Φλώρινα, στη Χαλκιδική και τη Βέροια περιφρούρηση απεργίας στα σούπερ μάρκετ. Στα Γρεβενά κατάληψη στο αμαξοστάσιο του δήμου. Πολύμορφες απεργιακές κινητοποιήσεις γίνονται στις Σέρρες, στο Κιλκίς, στην Ξάνθη, στην Κομοτηνή, στην Αλεξανδρούπολη.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου