ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Αδίστακτη στην αποστολή της υπέρ του κεφαλαίου

Επίθεση στο λαϊκό κίνημα και εκβιασμοί για να νομιμοποιηθούν τα μέτρα


Οργάνωση και αγώνας για την ανατροπή τους, είναι ο δρόμος που όσο πιο γρήγορα βαδίσει ο λαός, τόσο πιο γρήγορα θα απαλλαγεί από τη βαρβαρότητα
Η ψήφιση χτες του πολυνομοσχεδίου - λαιμητόμου από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, σηματοδοτεί την ένταση της αντιλαϊκής επέλασης, η οποία θα μεγαλώσει κι άλλο αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στο έδαφος των συμφωνιών για ελεγχόμενη χρεοκοπία της χώρας. «Ψηφίζουμε το πολυνομοσχέδιο, όχι μόνο για να μην κινδυνεύσει η 6η δόση, αλλά για να είμαστε και σε καλύτερη διαπραγματευτική θέση, στη διαπραγμάτευση στην Ευρωπαϊκή Ενωση, τουλάχιστον για το μεγάλο θέμα του χρέους», σημείωσε χτες ο Γ. Παπανδρέου στο Υπουργικό Συμβούλιο, φανερώνοντας το πώς θα αξιοποιήσει η κυβέρνηση το σφαγιασμό του λαού για τη διάσωση της πλουτοκρατίας και της Ευρωζώνης.
Η χτεσινή ψηφοφορία στη Βουλή και το έντονο παρασκήνιο που προηγήθηκε ανέδειξε ταυτόχρονα τις έντονες εσωκομματικές διεργασίες που συντελούνται στο ΠΑΣΟΚ και την πολιτική επιβίωσης των στελεχών του στο πολιτικό σκηνικό της επόμενης μέρας. Η απόφαση του Γ. Παπανδρέου να διαγράψει τη Λ. Κατσέλη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, επειδή καταψήφισε το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου - ενώ το είχε ήδη υπερψηφίσει επί της αρχής - αλλά και οι παραινέσεις υπουργών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προς τον πρωθυπουργό να αναλάβει «πολιτικές πρωτοβουλίες από τη Δευτέρα», φέρνουν στην επιφάνεια μέρος των αδιεξόδων του αστικού πολιτικού συστήματος και των κομμάτων του, ιδιαίτερα του ΠΑΣΟΚ, που σαν κυβέρνηση δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση από τα αδιέξοδα στην καπιταλιστική διαχείριση της κρίσης και την πίεση του λαού.
Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ διέρρεαν χτες το βράδυ ότι ο πρωθυπουργός, αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την Κυριακή ή την Τετάρτη (αφού χτες υπήρχαν πληροφορίες ότι θα γίνει και δεύτερη σύνοδος) θα συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα και θα «δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις». Μετά τη διαγραφή της Λ. Κατσέλη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ μένει με 153 βουλευτές και χτες κυβερνητικά στελέχη θύμιζαν την αναφορά του Γ. Παπανδρέου ότι «δεν κυβερνά με 153 βουλευτές».
Το συγκεκριμένο κλίμα ενίσχυσαν και υπουργοί της κυβέρνησης στη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου. Για «θέμα νομιμοποίησης της κυβέρνησης», έκανε λόγο ο υπουργός Εσωτερικών Χ. Καστανίδης.«Αργά ή γρήγορα θα απευθυνθούμε στους πολίτες», σημείωσε από την πλευρά του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου ανέφερε ότι «δεν είναι όλοι οι διαδηλωτές συντεχνίες» και πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι θα έρθει η ώρα που θα απευθυνθούμε στους πολίτες».
Οι τοποθετήσεις των υπουργών του ΠΑΣΟΚ, που έγιναν μετά τη μεγαλειώδη 48ωρη απεργία, στην οποία πρωτοστάτησε το ΠΑΜΕ, φανερώνουν τον φόβο των κυβερνώντων για την όξυνση της ταξικής πάλης και την προσπάθειά τους να εκτονώσουν με κάθε τρόπο τη δυσαρέσκεια του λαού. Δεν είναι τυχαίο ότι έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Λιτζέρης, Κρεμαστινός, Παπανδρέου, Βουδούρης, Αντωνίου, Ανδρουλάκης) ζήτησαν χτες είτε τη διενέργεια πρόωρων εκλογών είτε συγκυβέρνηση με τη ΝΔ πριν ή μετά από κάλπες.
Τα ζόρια φέρνουν νέες ζυμώσεις
Ο πρωθυπουργός, παρότι στη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου επιτέθηκε στον Α. Σαμαρά κατηγορώντας τον ότι υπονομεύει την εθνική προσπάθεια, επειδή αρνήθηκε να τον συνοδεύσει στις Βρυξέλλες, υπεραμύνθηκε της συγκρότησης ενός «εθνικού μετώπου» με τη συμμετοχή των αστικών πολιτικών κομμάτων. Η κυβέρνηση αλλά και η αστική τάξη στο σύνολό της, ενόψει και των παζαριών στην ΕΕ αλλά και μέσα σε έντονες ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις για τον επιμερισμό της ζημιάς από την ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, ζυμώνει ήδη τα σενάρια της συγκυβέρνησης.
Φανερώνοντας τα ζόρια του ίδιου του αστικού πολιτικού συστήματος από το βάθεμα της καπιταλιστικής κρίσης, ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε χτες στο Υπουργικό Συμβούλιο ότι μπορεί να «μην υπάρξει απόφαση στη Σύνοδο Κορυφής για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους» και σημείωσε ότι «ηγέτες μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών αναφέρονται σε κίνδυνο ακόμα και διάλυσης της Ευρώπης». Ωστόσο, τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο Ε. Βενιζέλος, συνεχίζοντας και την τρομοκράτηση του λαού, σημείωναν στη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου ότι η ψήφιση του αντιδραστικού πολυνομοσχεδίου αποτελεί «ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί» στα χέρια της κυβέρνησης για τη Σύνοδο Κορυφής.
Ο πρωθυπουργός, στο κείμενο της επιστολής του προς τον πρόεδρο της Βουλής, με την οποία ανακοίνωνε τη διαγραφή της Λ. Κατσέλη, θέλοντας να στείλει μήνυμα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ σημείωσε: «Η σημερινή ψηφοφορία επί των άρθρων του νομοσχεδίου, όπως και η χθεσινή επί της αρχής, δεν είναι θέμα κομματικής πειθαρχίας. Είναι κάτι περισσότερο. Είναι θέμα εθνικής ευθύνης. Για την κρίσιμη διαπραγμάτευση που έχουμε μπροστά μας τις επόμενες μέρες. Για τη διασφάλιση της 6ης δόσης και την εξασφάλιση της χρηματοδότησης των άμεσων δημοσιονομικών μας αναγκών».
Πριν τη διαγραφή της Λ. Κατσέλη είχε προηγηθεί έντονο παρασκήνιο. Ο πρωθυπουργός, παρουσία του Ε. Βενιζέλου και του υπουργού Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη, συναντήθηκε χτες το πρωί με τη βουλευτή, καλώντας την να αλλάξει την απόφασή της και να ψηφίσει το άρθρο 37. Συνάντηση είχε και με την Β. Παπανδρέου, η οποία και τελικά μεταπείστηκε, ενώ τηλεφωνική επικοινωνία είχε και με τον Μ. Ανδρουλάκη, ο οποίος και τελικά ψήφισε το επίμαχο άρθρο. Μετά τη δημοσιοποίηση της διαγραφής της, η Λ. Κατσέλη με ανακοίνωσή της ανέφερε μεταξύ άλλων: «Λυπάμαι για αυτή την απόφαση. Από τη δική μου τη μεριά θέλω να δηλώσω ότι ήμουν και είμαι ΠΑΣΟΚ και έχω στηρίξει με όλες μου τις δυνάμεις την κυβέρνηση».
Την απόφαση της Λ. Κατσέλη να μην ψηφίσει το άρθρο 37 αλλά και τη δήλωσή της ότι «ήμουν και είμαι ΠΑΣΟΚ», βουλευτές της κυβέρνησης έσπευσαν να την ερμηνεύσουν σαν πολιτική κίνηση για τη συσπείρωση των «διαφωνούντων» βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.
Αθλιότητες ενάντια στο ΠΑΜΕ
Την ίδια ώρα, οι δυο αντιπρόεδροι της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος και Ε. Βενιζέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, σε τοποθέτησή τους στη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου, προχώρησαν σε επίθεση εναντίον του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ. Ο Θ. Πάγκαλος, ξεπερνώντας κάθε όριο προκλητικότητας, έφτασε στο σημείο να πει: «Δεν μπορεί το ΚΚΕ να παίρνει τέτοια εξουσία. Ως τι περιφρουρεί τη Βουλή;». Ο ίδιος μάλιστα επιχείρησε να μειώσει και τον όγκο των τεράστιων κινητοποιήσεων υποστηρίζοντας «δεν υπάρχει τέτοιος όγκος διαδηλωτών». Στο ίδιο προβοκατόρικο πλαίσιο ο Ε. Βενιζέλος ισχυρίστηκε ότι «το ΚΚΕ συνέβαλε στη διαχείριση και τη διατήρηση της τάξης».
Σε προσπάθεια να αλλοιώσει τα ταξικά χαρακτηριστικά των κινητοποιήσεων και την ξεκάθαρη αντίθεση του λαού με την κυβερνητική πολιτική προχώρησε ο Γ. Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίστηκε ότι «οι διαδηλώσεις και οι διαμαρτυρίες» είναι απόρροια της «ανασφάλειας και της αβεβαιότητας» που πηγάζει από την «αδυναμία» της ΕΕ «να δώσει λύση» στη «διαχείριση του χρέους της Ελλάδας»!




Υπουλη διαστρέβλωση από το «Μέγκα»


Αθλιότητα σε βάρος του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ επιχείρησε χτες το «Μέγκα» στο κεντρικό του δελτίο, πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησαν τις προηγούμενες μέρες το «Βήμα», ο τηλεοπτικός ΣΚΑΪ και άλλα Μέσα των αστών, τα οποία προσπαθούν να παρουσιάσουν το Κόμμα σαν «συστημικό», που στις κινητοποιήσεις στο Σύνταγμα περιφρουρεί τη Βουλή και άρα την αστική νομιμότητα. Το ίδιο επανέλαβε χτες και ο Γ. Πρετεντέρης, παρερμηνεύοντας συνειδητά την Αλέκα Παπαρήγα και θεωρώντας ως το πιο «αισιόδοξο μήνυμα» της χτεσινής μέρας το γεγονός ότι «η νομιμότητα του τόπου περιφρουρήθηκε από το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ», αφού η παρουσία τους στο Σύνταγμα «απέτρεψε την έφοδο στη Βουλή».

Αμεση ήταν η απάντηση του ΚΚΕ. Ο Μάκης Μαΐλης, μέλος της ΚΕ, ζήτησε να παρέμβει στο δελτίο και ακολούθησε ο εξής διάλογος με τους παρουσιαστές:
-- Ειπώθηκε απ' τον κ. Πρετεντέρη ότι το ΠΑΜΕ σήμερα προστάτεψε τη Βουλή.
-- Τη διαδήλωση, είπα κ. Μαΐλη.
-- Τη διαδήλωση. Σε ό,τι μας αφορά, υπεύθυνος για να προστατεύει τη Βουλή δεν είναι το ΠΑΜΕ, είναι το κράτος. Εμείς προστατεύουμε και περιφρουρούμε τη διαδήλωση.
-- Ναι, αλλά κάτι καλό είπα για σας, δεν κατάλαβα την παρέμβασή σας.
-- Με ενόχλησε το εξής πράγμα, μας εμφανίζετε...
-- Εμείς σας εμφανίζουμε; Ηταν το ΠΑΜΕ εκεί και μπράβο και προς τιμήν του προστατέψαν αντικειμενικά τη διαδήλωση στη Βουλή, που εκπροσωπεί τη δημοκρατία σ' αυτό τον τόπο, το πήρατε άσχημα;
-- Εμείς έχουμε άλλη αντίληψη για τη δημοκρατία.
-- Τώρα, προς το παρόν, άλλη δημοκρατία έχουμε στην Ελλάδα.
-- Και επίσης έχουμε άλλη αντίληψη για το με ποιον τρόπο οι εργαζόμενοι θα φέρουν την κοινωνία την οποία θέλουν. Και προστατεύουμε τη διαδήλωση. Τα υπόλοιπα να τα χρεώσετε στην Αστυνομία. Αυτών είναι καθήκον και ευθύνη και όχι του ΠΑΜΕ, ούτε του ΚΚΕ.
Στο ίδιο δελτίο φιλοξενήθηκε αργότερα και ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος, για το ίδιο θέμα, είχε τον παρακάτω διάλογο με τους παρουσιαστές:
-- Επρεπε να γίνει το ντου σήμερα;
-- Εμείς δεν περιφρουρούσαμε τη Βουλή, περιφρουρούσαμε τη διαδήλωση.
-- Εγινε κάτι καλό. Εσείς συγκρουστήκατε με τους κουκουλοφόρους...
-- Το ΠΑΜΕ συγκρούστηκε με την οργανωμένη προσπάθεια να διαλυθεί με δολοφονική επίθεση μια μεγαλειώδης συγκέντρωση χιλιάδων εργατών, που δεν είχαν εξοπλισμό. Τα κοντάρια της περιφρούρησης δεν αντιμετωπίζουν πέτρες, μολότοφ, κρότου - λάμψης και δακρυγόνα και άλλους εξοπλισμούς. Και αυτούς δεν τους βρίσκουν κάποια παιδάκια που ξυπνάνε το πρωί, παίρνουν τον εξοπλισμό και πάνε. Εδώ λοιπόν πρέπει να πάρουν την ευθύνη τους η κάθε πολιτική δύναμη...

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου