ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ Η ταξική πάλη είναι πολύ ώριμη να οξυνθεί στην Ελλάδα

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για την επίθεση κατά της απεργιακής συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ

Η Αλέκα Παπαρήγα στις δηλώσεις της από τη Βουλή
Eurokinissi
Λίγη ώρα μετά την επίθεση κατά της απεργιακής συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις από τη Βουλή και είχε τον παρακάτω διάλογο με τους δημοσιογράφους:

Η προσχεδιασμένη δολοφονική επίθεση εναντίον της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών απέτυχε, όπως θα αποτύχουν και όσες άλλες προσπάθειες γίνουν από δω και μπρος. Ο χώρος της ταξικής πάλης, της αποφασιστικής πάλης απέναντι όχι μόνο στην κυβερνητική πολιτική, αλλά απέναντι σ' αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα, είναι μαθημένος. Εχει περάσει πολλά, η πείρα διαδέχεται η μία την άλλη και δεν πρόκειται να φοβηθεί κανείς και να κάνει πίσω.

Είπαμε, όμως, προσχεδιασμένη. Γιατί, από χτες τα διάφορα σάιτ ανήγγελλαν ότι θα γίνει αυτή η επίθεση. Οπως και σήμερα αναγγέλλουν ότι από το βράδυ και μετά ή από τις επόμενες ώρες δε θα αφήσουν σταθμό που δε θα χτυπήσουν μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, δε θα αφήσουν αχτύπητα κομματικά γραφεία κ.τ.λ. Θα αποτύχουν. Γιατί εμείς και όσοι συνεργαζόμαστε, άλλοι ριζοσπάστες, είμαστε ιδεολόγοι και ανιδιοτελείς. Ενώ αυτοί, στο μεγαλύτερό τους μέρος υπηρετούν συγκεκριμένους μηχανισμούς, κρατικούς, παρακρατικούς και βεβαίως υπάρχουν και πάντα νέοι άνθρωποι που μπορεί να παρασύρονται σε τέτοιες ενέργειες.
Θέλω να καταγγείλω κυριολεκτικά τα πρώτα σχόλια που έγιναν ύστερα από την επίθεση και την ώρα που άνοιγαν κεφάλια, γιατί αυτή τη στιγμή είναι πάρα πολλοί τραυματισμένοι στον «Ευαγγελισμό». Την ώρα που άνοιγαν κεφάλια, υπήρχαν μέσα ενημέρωσης, εγώ θα αναφέρω τα δύο που έχω υπόψη μου και θέλω να προλάβω τα χειρότερα μέχρι το βράδυ. Γιατί δε θα μείνουν αναπάντητα τουλάχιστον από το ΚΚΕ. Ελεγαν, ο ΣΚΑΪ και ο ραδιοφωνικός σταθμός «Κόκκινο»: Στον μεν ΣΚΑΪ γίνονταν σχόλια πως πρόκειται για εμφύλιο πόλεμο, ιδεολογικό πόλεμο ανάμεσα σε δύο τμήματα του κινήματος. Δεν πρόκειται για τέτοιο πράγμα, οι δολοφονικές επιθέσεις από μηχανισμούς δεν έχουν σχέση με ιδεολογία. Βάζει επιτιθέμενους και θύματα στην ίδια μοίρα και πάει ακριβώς να περάσει την αντίληψη ότι εδώ πρόκειται για εσωτερικές ιδεολογικές διαφορές και τίποτα δεν τρέχει.
Και ο άλλος χώρος, το «Κόκκινο», ο οποίος έλεγε ότι δεν είναι ιδιοκτησία του ΠΑΜΕ το Σύνταγμα. Δηλαδή τι έκανε; Χειροκρότησε την επίθεση των κουκουλοφόρων. Ξέρετε δεν νομίζω ότι αυτός ο πολιτικός χώρος ρέπει προς τον κουκουλοφορισμό. Αυτό που τον τραβάει σε μια τέτοια κατεύθυνση είναι η ιδεολογική αντίληψη ότι με ένα ντου σήμερα μπορεί να γίνει μια εκλογική μάχη. Και με ένα ντου και μια εκλογική μάχη όλα τα πράγματα είναι καλά στην Ελλάδα αν γίνει μια κυβέρνηση συνεργασίας, γιατί να έχουμε μονομπλόκ ΠΑΣΟΚ και μονομπλόκ ΝΔ. Αυτό τους παρασύρει σε μια ωραιοποίηση του κουκουλοφορισμού. Και, βεβαίως, εδώ συναντιέται με έναν αντικομμουνισμό που δεν έχει καμιά σχέση με τη διαφωνία με το ΚΚΕ, που αυτή είναι φυσιολογική.
Εν πάση περιπτώσει, να πω καθαρά: Κυβέρνηση, κόμματα, όσοι φοβούνται την ταξική πάλη νομίζουν ότι μπορούν να την καταστείλουν. Είτε με το μαστίγιο, είτε με το καρότο, είτε με αυτούς τους μηχανισμούς κρατικούς, παρακρατικούς που παρασύρουν και αθώα παιδιά σίγουρα, δε θέλω να τα βάλω όλα στο ίδιο τσουβάλι. Ε, λοιπόν, κύριοι κάνετε λάθος.
Αποδεικνύεται εδώ ότι η ταξική πάλη είναι πολύ ώριμη να οξυνθεί στην Ελλάδα. Οταν οξύνεται η ταξική πάλη υπάρχουν και αυτά τα μέσα. Σας διαβεβαιώ και έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη όχι μόνο στον εαυτό μας, αλλά και σε ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού. Εδώ υπήρχαν άνθρωποι που δεν είχαν καμία σχέση με το ΚΚΕ για να το πω έτσι. Ούτε και με το ΠΑΜΕ και έλεγαν «ό,τι και να γίνει, εμείς δε φεύγουμε», «να μη φύγουμε». Καταλαβαίνει, λοιπόν, ο κόσμος ότι αξίζει τον κόπο να περάσει και αυτές τις δυσκολίες που περάσαμε σήμερα το απόγευμα, και αύριο και μεθαύριο και άλλες μέρες κι άλλου τύπου δυσκολίες, διότι άλλη διέξοδος δεν υπάρχει από το: Ο λαός να πάρει στα χέρια του την υπόθεση. Οσο πιο μαζικό κίνημα, τόσο λιγότερη θα είναι η τρομοκρατία και η προβοκάτσια.
Και θα ήθελα να πω ότι με συγκίνησε πάρα πολύ αυτό που μου είπε ο κόσμος «μη φεύγετε, θα κάτσουμε ό,τι κι αν γίνει».
-- Κατηγορείτε τον ΣΥΡΙΖΑ;
-- Κατηγορώ ένα συγκεκριμένο σταθμό που έχει πολιτική κατεύθυνση, όπως άλλωστε και ο «902», που αυτή τη στιγμή, την ώρα που γίνονταν αυτά, έλεγε «ιδιοκτησία του ΠΑΜΕ είναι το Σύνταγμα;». Αυτή είναι η απάντηση; Ποιανού είναι ιδιοκτησία; Κανενός δεν είναι το Σύνταγμα. Είναι του λαού. Απόδειξη ότι όποιος θέλει πάει. Ναι εκεί ήταν και οι κουκουλοφόροι, σε κάποιο σημείο του Συντάγματος. Οποιος θέλει πάει στο Σύνταγμα. Αυτό δε σημαίνει ότι το κάθε μπλοκ δεν έχει δικαίωμα να περιφρουρεί τις γραμμές του.
-- Για τη στάση της αστυνομίας, θέλετε να κάνετε ένα σχόλιο; Σας ζήτησε η αστυνομία να παρέμβει για να χωρίσει τις 2 πλευρές και εσείς είπατε όχι ή κάτι τέτοιο;
-- Δεν μπορώ να μεταφέρω από πρώτο χέρι, γιατί όπως ξέρετε εγώ δεν είμαι ούτε στη διοίκηση του ΠΑΜΕ, ούτε στην περιφρούρηση. Ωστόσο, αν ήμουν εγώ εκεί και αν το έκανε αυτό το ΠΑΜΕ, κατά τη γνώμη μου είναι σωστό, θα έλεγα ότι εκείνη τη στιγμή δεν μπορεί να επέμβει η αστυνομία. Καταλαβαίνετε τι θα γινόταν αν επενέβαινε εκείνη τη στιγμή η αστυνομία. Διαδηλωτές, αστυνομία και κουκουλοφόροι! Θα γινόταν ένα χειρότερο μπάχαλο.
-- Ηρθαν για να συγκρουστούν με το ΠΑΜΕ οι κουκουλοφόροι;
-- Γύρνα μια μέρα πριν και διάβασε τα σάιτ. Ελεγαν «θα σας επιτεθούμε», «θα χτυπήσουμε τα ΚΝΑΤ», «δε θα τους αφήσουμε στο Σύνταγμα». Σήμερα ανοίξτε τα σάιτ, των διάφορων αναρχοφασιστοειδών και θα δείτε που λένε ότι «στους σιδηροδρομικούς σταθμούς, στα μετρό, θα περιμένουμε τους ΚΝίτες και τους κομμουνιστές». Δεν τα λέω εγώ.
-- Εχουν ταυτότητα αυτά τα σάιτ;
-- Δυστυχώς τα facebook και τα σάιτ έχουν και δεν έχουν ταυτότητα. Μπορεί να λέει «Παπαρήγα» και να είναι...
-- Εννοώ ιδεολογική ταυτότητα. Είναι στο χώρο της ακροδεξιάς, της ακροαριστέρας;
-- Παίζει η ακροδεξιά σίγουρα και προσπαθεί να τραβήξει και δυνάμεις μέσα από την αστυνομία και η κοινοβουλευτική ακροδεξιά. Από εκεί και πέρα υπάρχει και η λεγόμενη ακροαριστερά. Τώρα, δεν μπορώ να κάνω λεπτομερειακούς διαχωρισμούς. Πάντως, επειδή μιλάμε για κουκουλοφόρους, αυτοί, αν δεν κάνω λάθος, είναι που επιτέθηκαν. Είδατε κανέναν από το ΠΑΜΕ να φοράει κουκούλα; Η κουκούλα σημαίνει άλλο πράγμα. Για μερικούς κουκούλα είναι επανάσταση. Για εμάς η επανάσταση είναι κάτι πιο ουσιαστικό από τις κουκούλες.




ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τεράστια η ευθύνη της κυβέρνησης για τη δολοφονική επίθεση

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής


Για την οργανωμένη δολοφονική επίθεση κατά της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα και το θάνατο του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ, Δημήτρη Κοτζαρίδη, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με ανακοίνωσή του τονίζει:

«Αυτή τη φορά εξαπέλυσαν σχεδιασμένα οργανωμένες ομάδες σε διατεταγμένη αποστολή και αναρχοφασιστοειδή που με μολότοφ, χημικά αέρια, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και πέτρες, επιχείρησαν να διαλύσουν τη μεγαλειώδη συγκέντρωση εργατών και λαού στο Σύνταγμα και ειδικά στο μέρος που ήταν το ΠΑΜΕ. Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης είναι και ο θάνατος του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ, Κοτζαρίδη Δημήτρη, 53 χρόνων, γραμματέα του Παραρτήματος Οικοδόμων του Βύρωνα. Ακόμα δεκάδες είναι οι τραυματίες διαδηλωτές του ΠΑΜΕ.
Το μίσος των κουκουλοφόρων κατά του εργατικού λαϊκού κινήματος και του ΠΑΜΕ εκφράζει το μένος των δυνάμεων που υπηρετούν το σύστημα και την αστική εξουσία. Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη. Η επιχείρηση τρομοκράτησης, συκοφάντησης και καταστολής του εργατικού λαϊκού κινήματος πηγάζει από κρατικές δομές, από κέντρα και υπηρεσίες. Αυτό αποδείχνει η ιστορία, αυτό δείχνει και η σημερινή βάρβαρη και δολοφονική επίθεση. Οι κουκουλοφόροι, αναρχοαυτόνομοι, φασιστοειδή ή όπως αλλιώς ονομάζονται ανέλαβαν να φέρουν σε πέρας το δικό της στόχο που οι δυνάμεις καταστολής, οι εκβιασμοί και οι απειλές της απέτυχαν, για να τρομοκρατήσουν το λαό για να σκύψει το κεφάλι. Αντικειμενικά προκύπτει ότι τα ίδια κέντρα εκτέλεσαν την προβοκατόρικη δολοφονική πυρπόληση της Μαρφίν τη μέρα ψήφισης του μνημονίου στις 5 Μαΐου 2010.
Ο στόχος τους ήταν να διαλύσουν τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, απέτυχε. Ετσι πρέπει να αποτύχουν τα σχέδια κυβέρνησης, μηχανισμών του συστήματος, των κομμάτων της πλουτοκρατίας, που θέλουν να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν το εργατικό λαϊκό ποτάμι της αντεπίθεσης που βγήκε με τη 48ωρη απεργία στους δρόμους.
Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη και τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Δημήτρη Κοτζαρίδη, που έπεσε αγωνιζόμενος για το δίκιο της εργατικής τάξης και του λαού. Εκφράζει την αλληλεγγύη του στους τραυματίες, σε όλους όσοι υπερασπίστηκαν την εργατική λαϊκή διαδήλωση από τις προβοκατόρικες ομάδες. Καλεί το λαό να σηκώσει πιο αποφασιστικά το ανάστημά του. Να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, να συσπειρωθεί τώρα στα συνδικάτα, στο ΠΑΜΕ και τις άλλες ριζοσπαστικές οργανώσεις που αντιπαλεύουν την αντιλαϊκή πολιτική, την εξουσία μονοπωλίων. Αυτό είναι το αντίπαλο δέος των κομμάτων της πλουτοκρατίας, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Αυτή είναι η δύναμη του λαού να αποκρούσει τα βάρβαρα μέτρα, τη βία και την τρομοκρατία κάθε είδους μηχανισμού καταστολής. Ο λαός μπορεί να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική και εξουσία».

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου