ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΜΕ Κλιμάκωση με νέα απεργία στις 20 Οκτώβρη


Επιστολή της ΔΑΣ στη ΓΣΕΕ για την προκήρυξη νέας 24ωρης απεργίας και στις 20 του Οκτώβρη

Την ανάγκη της κλιμάκωσης του αγώνα με νέα 24ωρη απεργία στις 20 Οκτώβρη για να δοθεί αποφασιστική απάντηση από την εργατική τάξη της χώρας στα κυβερνητικά μέτρα - ταφόπλακα στα δικαιώματα και τη ζωή της, προτείνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.
Χτες, με επιστολή της προς τη ΓΣΕΕ, η παράταξη της ΔΑΣ ζητά την έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και υπογραμμίζει ότι:
«Η κυβέρνηση στις 20 Οκτώβρη προχωράει με διαδικασίες εξπρές στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, που σφαγιάζει τους μισθούς, καταργεί επί της ουσίας τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και φορτώνει με νέους φόρους τα λαϊκά στρώματα.
Η εργατική τάξη της χώρας μας πρέπει άμεσα ν' απαντήσει με κλιμάκωση της πάλης, με νέα 24ωρη απεργία και στις 20 Οκτώβρη.
Στην κατεύθυνση αυτή, η ΔΑΣ, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ζητάμε να συνεδριάσει έκτακτα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ και να αποφασίσει νέα 24ωρη απεργία και στις 20 του μήνα».
Πολύμορφη δραστηριότητα
Στο μεταξύ, κορυφώνεται η δραστηριότητα των σωματείων, των Εργατικών Κέντρων, των Ομοσπονδιών, κάθε συνδικαλιστή των ταξικών δυνάμεων μέσα στους χώρους δουλειάς για την επιτυχία της απεργίας στις 19 Οκτώβρη.
Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Ομονοίας στις 11 π.μ. Στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.
Η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετάσχουν μαζικά στη Γενική Συνέλευση την Κυριακή 16 Οκτώβρη, στις 10 π.μ. στην αίθουσα του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (Αγ. Φιλοθέης 5Β, πλατεία Μητροπόλεως).
Τη Δευτέρα 17 Οκτώβρη το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καλεί σε Γενική Συνέλευση στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1 στην πλατεία Κάνιγγος).
Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση καλεί τα μέλη της σήμερα στις 6.30 μ.μ. η Ενωση Λογιστών Αθήνας στα γραφεία της (Κάνιγγος 27).
Γενική Συνέλευση πραγματοποιούν και οι εργαζόμενοι στην εταιρεία ΝΟΥΝΟΥ το Σάββατο 15 Οκτώβρη στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, στις 11.30 π.μ.
Η ΕΕΔΥΕ
Κάλεσμα μαζικής αποφασιστικής συμμετοχής στην απεργία απευθύνει και η ΕΕΔΥΕ σημειώνοντας: «Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα μπροστά στη νέα κλιμακούμενη άγρια αντιλαϊκή επίθεση, πρέπει να αποκρούσουν τους εκβιασμούς και να απορρίψουν ό,τι τους παρουσιάζουν ως "σωτήρια" λύση». Η ΕΕΔΥΕ ιδιαίτερα «σήμερα, που η επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στις αντιπαραθέσεις για τα κοιτάσματα της Ανατ. Μεσογείου απειλεί να φέρει τη φωτιά του πολέμου στην πόρτα μας, καλεί το λαό και τη νεολαία να συσπειρωθούν στις Επιτροπές Ειρήνης και να συμβάλουν στην ανάπτυξη ενός μαχητικού και ρωμαλέου, αντιιμπεριαλιστικού και αντιπολεμικού κινήματος ειρήνης. Να συμπορευτούν με το ταξικό εργατικό κίνημα, με το ΠΑΜΕ».
Στη Βορειοδυτική Ελλάδα
Η προετοιμασία και το σχέδιο δράσης για την επιτυχία της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας βρέθηκε στο επίκεντρο της προγραμματικής συνέλευσης των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, όπου συμμετείχαν αντιπρόσωποι από 12 σωματεία (Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Ιματισμού, Κεραμοποιίας, Φαρμακαποθηκών, ΣΤΕΗ, Εκπαιδευτικών Λειτουργών, Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Εθνικής Τράπεζας, ΔΕΥΑ).
Στη συνέλευση κυριάρχησε η συζήτηση για την κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που ήδη δρομολογούν οι εργοδότες, όπως, π.χ., στην πολυεθνική CENTRO, όπου έγινε μείωση 20% των μισθών και του ωραρίου. Μορφές χιονοστιβάδας παίρνει και η απλήρωτη εργασία όπως στην ιδιωτική κλινική «Ιπποκράτειο», όπου 70 περίπου εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και 7 μήνες. Απλήρωτοι 5 μήνες είναι και οι εργάτες στο εργοτάξιο της ΑΕΓΕΚ στη Βόνιτσα, με την εργοδοσία να έχει προχωρήσει σε 17 απολύσεις. Αλλοι εργαζόμενοι, λόγω και της φθίνουσας πορείας του κλάδου, όπως ο ιματισμός, δουλεύουν ανά διαστήματα μέσα στη βδομάδα όπως στον ΚΑΜΕΝΟ και στον ΖΕΡΗ.
Στην ολομέτωπη αυτή επίθεση που χτυπά ενιαία το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αναδείχθηκε η ανάγκη κοινής πάλης και δράσης των εργατοϋπαλλήλων με ταξικό προσανατολισμό και περιεχόμενο. Με συσκέψεις και ατομικές συζητήσεις, να συσταθούν απεργιακές επιτροπές και φρουρές σε όλους τους χώρους δουλειάς.
Σύσκεψη για την προετοιμασία της απεργίας πραγματοποίησε και το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας χτες το απόγευμα. Στην Αρτα Γενική Συνέλευση έκανε το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, στα Γιάννενα τα Σωματεία Οικοδόμων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων.
Επίσης, σε έκτακτη Γενική Συνέλευση καλεί σήμερα η διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου Νομού Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» τους εργαζόμενους του κλάδου, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.
Να δώσουν μαζικά «παρών» στην απεργιακή κινητοποίηση και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, με ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Λάρισας που πήρε απόφαση συμμετοχής στην απεργία.
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
48ωρη απεργία στις 19 και 20 Οκτώβρη
Η απόφαση λήφθηκε στη χτεσινή έκτακτη συνεδρίαση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ ύστερα από πρωτοβουλία των δυνάμεων του ΠΑΜΕ
Σε 48ωρη μετέτρεψε την απεργία της ερχόμενης βδομάδας η ΑΔΕΔΥ, στις 19 και 20 Οκτώβρη, με απόφαση που πήρε χτες το πρωί η ΕΕ, ύστερα από πρόταση που έκαναν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο και ενώ εγινε γνωστός ο σχεδιασμός της κυβέρνησης να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο στις 20 Οκτώβρη.
Απεργίες θα γίνουν πριν και μετά την κεντρική 48ωρη απεργία από διάφορες Ομοσπονδίες του Δημοσίου. Η Ομοσπονδία Εφοριακών θα κάνει δύο συνεχόμενες 48ωρες απεργίες από τις 17 Οκτώβρη. Η Ομοσπονδία Τελωνειακών ξεκινά με δύο 48ωρες απεργίες από την Παρασκευή 14 Οκτώβρη και συνεχίζει απο το πρωί της Τρίτης 18 Οκτώβρη με τρεις 48ωρες απεργίες. Η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών κάνει μία 24ωρη απεργία στις 17 Οκτώβρη και συνεχίζει με τέσσερις συνεχόμενες 48ωρες απεργίες (τελευταία μέρα απεργίας είναι η 27η Οκτώβρη).
Στο μεταξύ συνεχίζονται οι καταλήψεις και άλλες μορφές κινητοποιήσεων. Στο υπουργείο Πολιτισμού ολοκληρώνεται σήμερα η 48ωρη απεργία που ξεκίνησε χτες, ενώ στάση εργασίας κάνει αύριο η Ομοσπονδία στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας (7 π.μ.-10 π.μ.). Χτες έγινε συγκέντρωση συλλόγων και Ομοσπονδιών από μια σειρά υπηρεσίες και τομείς του Δημοσίου στην πλατεία Κάνιγγος. Μεταξύ άλλων μίλησε ο Αλ. Αρβανιτίδης, στέλεχος του ΠΑΜΕ, σημειώνοντας ότι οι πλουτοκράτες επιτίθενται στα δικαιώματα των εργαζομένων για να εξαφανίσουν, να επιβάλουν μισθούς Κίνας, προκειμένου να διασφαλίσουν τα κέρδη τους. Χρειάζεται ένα κίνημα, σημείωσε πιο κάτω, που θα βάλει εμπόδια σε αυτή την πολιτική και θα συνδέει το καθημερινό με την πάλη για την ανατροπή της δικτακτορίας των μονοπωλίων. Και η ενότητα των εργαζομένων, υπογράμμισε, πρέπει να έχει περιεχόμενο και στόχο την ταξική αντεπίθεση. Μετά τους χαιρετισμούς ακολούθησε πορεία στη Βουλή.
Καταλήψεις έγιναν στο υπουργείο Οικονομίας στη Νίκης, σε παράρτημα του υπουργείου Εσωτερικών, στα υπουργεία Γεωργίας, ΥΠΕΚΑ, Ανάπτυξης, Ερευνας, στη Γενική Γραμματεία Ισότητας και αλλού.
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Δυναμικά στη μάχη
Αποφασιστικά και δυναμικά με πολύμορφες δράσεις, περιοδείες, εξορμήσεις και μέσα από συλλογικές διαδικασίες οι ταξικές και αγωνιστικές δυνάμεις του Πειραιά έχουν ριχτεί στη μάχη για την προετοιμασία της πανεργατικής απεργίας στις 19 Οκτώβρη και της απεργιακής συγκέντρωσης στις 11 το πρωί στον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά.
Μεγάλο είναι το βάρος που πέφτει για την περιφρούρηση και επιτυχία του απεργιακού αγώνα που ξεκινάνε οι ναυτεργάτες από τη Δευτέρα 17 του μήνα με 48ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΠΝΟ κάτω από την αγωνιστική παρέμβαση των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Ενωση Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ). Τα τρία ναυτεργατικά σωματεία κλιμακώνοντας τον αγώνα έχουν αποφασίσει 24ωρη απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων σε όλα τα λιμάνια της χώρας στις 19 του μήνα με το πλαίσιο και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.
Από χτες ξεκίνησαν γενικές συνελεύσεις σε όλα τα εργοστάσια ελαιουργοσαπουνοποιίας. Σε γενική συνέλευση καλεί τους μεταλλεργάτες και το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά στις 10 το πρωί της Κυριακής μέσα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα. Καθημερινές είναι οι εξορμήσεις που γίνονται στα εμπορικά καταστήματα, στον κλάδο του επισιτισμού και αλλού.
Η Λαϊκή Επιτροπή Περάματος την οποία έχουν συγκροτήσει τα σωματεία της Ζώνης, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Περάματος και μαζικοί φορείς της πόλης, όπως αποφάσισε σε προχτεσινή της σύσκεψη, σήμερα στις 9 το πρωί θα κάνει εξόρμηση, στο ΙΚΑ Περάματος αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τα προβλήματα της Υγείας και στη λαϊκή αγορά.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου