ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

19 και 20 Οκτώβρη ΟΛΟΙ στην απεργία

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Το ΠΑΜΕ καλεί την Τετάρτη 19 Οκτώβρη στην Ομόνοια 11 π.μ. και πορεία στη Βουλή, και την Πέμπτη 20 του μήνα περικύκλωση της Βουλής από όλες τις μεριές


Motion Team
Στις 19 και 20 Οκτώβρη, για 48 ώρες, όλοι ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ. Κανείς στη δουλειά. Ολοι με τις σημαίες του ΠΑΜΕ, στα πανό των συνδικάτων μας, δίνουμε συντριπτική απάντηση στην πρωτόγνωρη αντεργατική και αντιλαϊκή επίθεση που έχει εξαπολύσει το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης, τρόικας και πλουτοκρατίας. Ο λαός μπορεί να δώσει απάντηση. Κάτω από την πίεση των ταξικών δυνάμεων, χτες, πήρε απόφαση και η ΓΣΕΕ, μετά την ΑΔΕΔΥ, να πραγματοποιηθεί 48ωρη απεργία.
Με χτεσινή ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να βγουν «όλοι στο δρόμο».
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, μπροστά στη 48ωρη απεργία, έχει ως εξής:
«Εργαζόμενοι, νέες και νέοι,
Να ματαιώσουμε τώρα το νέο έγκλημα.
Να ανατρέψουμε την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου - λαιμητόμου.
Να ματαιώσουμε τα ακόμη χειρότερα που μας ετοιμάζουν για το 2012, το 2013, το 2014.
19 - 20 Οκτώβρη όλοι στη 48ωρη απεργία! Κανείς στη δουλειά!
Τέλος στις θυσίες για να σωθεί το κεφάλαιο και η ΕΕ.
Ολοι στους δρόμους.
Ολοι με το ΠΑΜΕ μπροστά να αντιπαλέψουμε με ψυχή και δύναμη την αντεργατική λαίλαπα.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με απαίτηση των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των μεγαλεμπόρων και μεγαλοξενοδόχων και των εταίρων τους στην ΕΕ, οργανώνει ένα νέο, πιο βάρβαρο και πιο απάνθρωπο έγκλημα.
Με το πολυνομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή ενταφιάζει τα στοιχειώδη δικαιώματα του ελληνικού λαού.
Επιχειρεί να καταργήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας κι ό,τι έχει απομείνει από τις εργασιακές σχέσεις και τα ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις κοινωνικές παροχές, τα επιδόματα ανεργίας. Καταδικάζουν τα παιδιά μας στην ανεργία, στη φτώχεια, στην αμάθεια. Ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσία.
Θέλουν όλοι μαζί μισθούς Βουλγαρίας, νέες μαζικές απολύσεις, νέα βαριά χαράτσια, δουλειά χωρίς δικαιώματα, δουλειά εκ περιτροπής, ανασφάλιστη. Θέλουν δούλους στην υπηρεσία των μονοπωλίων.
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι και νέες,
Το ΠΑΜΕ σας καλεί την Τετάρτη 19 Οκτώβρη όλους και όλες στην Ομόνοια 11 π.μ. και πορεία στη Βουλή και συνεχίζουμε την Πέμπτη 20 του μήνα με περικύκλωση της Βουλής από όλες τις μεριές. Εχουμε τη δύναμη να σταματήσουμε το σφαγιασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων για τα κέρδη της πλουτοκρατίας.
Εργοστάσιο το εργοστάσιο, επιχείρηση την επιχείρηση, γραφείο το γραφείο, σχολείο το σχολείο, μαγαζί το μαγαζί, όλοι και όλες στον αγώνα.
Να βουλιάξει η Αθήνα, το Σύνταγμα, όλοι οι χώροι γύρω από τη Βουλή. Οργανωμένα, συντονισμένα. Να πάρει ο λαός στα χέρια του τη ζωή του, να σταθεί όρθιος.
Τώρα αγώνας να ανατραπούν τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης. Κάτω η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας. Τώρα αγώνας για αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ. Αγώνας για ανατροπές στους συσχετισμούς δύναμης, ο λαός να αναδείξει τη δική του εξουσία».
Εντείνεται η δραστηριότητα
Στο μεταξύ εντείνεται η δραστηριότητα των συνδικάτων για την επιτυχία της 48ωρης απεργίας. Αύριο, Σάββατο, από το πρωί σε όλες τις συνοικίες της Αθήνας και σε χώρους δουλειάς το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί μαζικές πικετοφορίες και περιοδείες, αντίστοιχα, με στόχο την ενημέρωση του λαού για τα βάρβαρα μέτρα και απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στη 48ωρη απεργία.
Η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετάσχουν μαζικά στη Γενική Συνέλευση την Κυριακή 16 Οκτώβρη, στις 10 π.μ. στην αίθουσα του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.
Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση καλεί τα μέλη της σήμερα στις 6.30 μ.μ. η Ενωση Λογιστών Αθήνας στα γραφεία της (Κάνιγγος 27).
Γενική Συνέλευση πραγματοποιούν και οι εργαζόμενοι στην εταιρεία ΝΟΥΝΟΥ το Σάββατο 15 Οκτώβρη στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, στις 11.30 π.μ.
Σύσκεψη των εργαζομένων στο υποκατάστημα της ΜΕΒΓΑΛ στην Αθήνα οργανώνει η Εργοστασιακή Επιτροπή της ΜΕΒΓΑΛ και το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, την Κυριακή 16 Οκτώβρη, στις 11 π.μ., στα γραφεία του Συνδικάτου, στο ΕΚΑ (Γ' Σεπτεμβρίου 48β, 2ος όροφος), με θέμα την απεργιακή κινητοποίηση και την ανασυγκρότηση του σωματείου εργαζομένων στη ΜΕΒΓΑΛ.
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
«Τελειώνουν» τις κλαδικές συμβάσεις
Πάγωμα όλων των συντάξεων τουλάχιστον μέχρι το 2016!
Τροποποιήσεις στο άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου που αφορούν στις συμβάσεις κατέθεσε χτες η κυβέρνηση, κάνοντας ακόμα πιο ευνοϊκούς τους όρους για την εργοδοσία να χτυπήσει παραπέρα τους μισθούς και τα μεροκάματα.
Ετσι για όσο διαρκεί το Μεσοπρόθεσμο και όχι μέχρι το 2013 δεν θα επεκτείνονται οι κλαδικές συμβάσεις εργασίας σε ολόκληρο τον κλάδο. Επί της ουσίας με την τροποποίηση αυτή, ακόμα και αυτές οι κλαδικές που θα υπογράφονται, θα αφήνουν ακάλυπτους χιλιάδες εργαζόμενους πολλών κλάδων, όχι μόνο για τα δύο επόμενα χρόνια, αλλά στο διηνεκές, αφού το Μεσοπρόθεσμο και αντίστοιχα αντεργατικά προγράμματα που σχεδιάζονται δεν έχουν ημερομηνία λήξης.
Μόνο με τα 3/5 των εργαζομένων της επιχείρησης, ανεξάρτητα από το συνολικό αριθμό τους, θα μπορούν να συστήνονται οι «ενώσεις προσώπων» για να υπογράφουν οι εργοδότες τις επιχειρησιακές συμβάσεις οι οποίες καταργούν τις κλαδικές και μειώνουν τους μισθούς που ισχύουν. Με αυτή τη νέα προσθήκη στο πολυνομοσχέδιο, η κυβέρνηση διευκολύνει ακόμα περισσότερο την εργοδοσία να κατασκευάζουν «ενώσεις», χωρίς το όριο των 10 ατόμων που προβλέπει ο 1264/1982 και μάλιστα ενώσεις μιας χρήσης, ίσα - ίσα για να καταργούν τις κλαδικές συμβάσεις, οι οποίες στη συνέχεια μπορούν και να διαλύονται, δεσμεύοντας όμως στο μέλλον τους εργαζόμενους με τους πετσοκομμένους μισθούς που θα περιέχονται στη σύμβαση.
Με μια άλλη τροποποίηση η κυβέρνηση ορίζει ότι οι επιχειρησιακές συμβάσεις θα υπερισχύουν των κλαδικών και στην περίπτωση συρροής δεν περιλαμβάνει τις ομοιοεπαγγελματικές συμβάσεις. Πρόκειται για ελιγμό της κυβέρνησης για να περάσει το συγκεκριμένο άρθρο, το οποίο δεν αλλάζει την ουσία του και τη βασική του στόχευση, που είναι η κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, η μείωση συνολικά των μισθών, οι οποίοι θα κατρακυλήσουν μέχρι και 30%. Σε μια τέτοια περίπτωση το όφελος για τις επιχειρήσεις - σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις - σε ετήσια βάση θα φτάσει μέχρι και τα 13,5 δισ. ευρώ.
Με άλλη προσθήκη στο άρθρο 2 του πολυνομοσχεδίου η κυβέρνηση παγώνει και τις συντάξεις μέχρι το 2016 και όχι μέχρι το 2014 που προβλεπόταν στον ασφαλιστικό νόμο 3863/2010. Με τον τρόπο αυτό, το ύψος των συντάξεων το 2016 θα βρίσκεται στα επίπεδα του 2009 και αν σε αυτά υπολογίσουμε τις περικοπές και τα απανωτά χαράτσια σε κύριες και επικουρικές, αλλά και τα εφάπαξ, καθώς και τον πληθωρισμό, στην πραγματικότητα οι συντάξεις στο τέλος της επόμενης πενταετίας θα έχουν μετατραπεί σε προνοιακά επιδόματα.
Εργασιακή εφεδρεία - μισθολόγιο
Σχετικά με την εφεδρεία, πριν αναφέρουμε τι προστέθηκε, πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι όσοι εντάσσονται σε αυτή θα παίρνουν το 60% του βασικού μισθού που έπαιρναν. Μία από τις τροπολογίες προβλέπει ότι αν ένας εργαζόμενος σε εργασιακή εφεδρεία πιάσει δουλειά «το καταβαλλόμενο ποσοστό βασικού μισθού (σ.σ. εννοεί το 60%) περικόπτεται κατά το μέρος που οι πάσης φύσεως αποδοχές του» από τη νέα του δουλειά «υπερβαίνουν τις αποδοχές που ελάμβανε κατά την είσοδό του σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα (σ.σ. εννοεί εργασιακή εφεδρεία)». Παράδειγμα: Αν κάποιος παίρνει λόγω εφεδρείας 600 ευρώ και πιάσει δουλειά για την οποία αμείβεται με 1.000 ευρώ θα του αφαιρεθούν 400 από τα 600 ευρώ.
Ακόμα για όσους προσλήφθηκαν στο Δημόσιο, τους ΟΤΑ και τα λοιπά ΝΠΔΔ πριν το 1983 δε θεωρείται πραγματική και συντάξιμη δημόσια υπηρεσία αυτή που διανύθηκε εκτός Δημοσίου, ΟΤΑ ή ΝΠΔΔ. Μεταξύ των κενών οργανικών θέσεων που εξαιρούνται από τη διαδικασία κατάργησης είναι και οι θέσεις του διπλωματικού κλάδου και των εξομοιουμένων με αυτόν μισθολογικά και βαθμολογικά κλάδων του υπουργείου Εξωτερικών. Σχετικά με το μισθολόγιο μειώνει το Κίνητρο Επίτευξης Στόχων (ΚΕΣ).

Απεργιακές συγκεντρώσεις
Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί απεργιακές συγκεντρώσεις για την Τετάρτη, στις εξής πόλεις:
  • Αθήνα, 11 π.μ. πλατεία Ομόνοιας
  • Θεσσαλονίκη, 10.30 π.μ. Αγαλμα Βενιζέλου
  • Πειραιάς, 11 π.μ. Ηλεκτρικό Σταθμό
  • Πάτρα, 11 π.μ. πλ. Γεωργίου
  • Λάρισα, 10 π.μ. κεντρική πλατεία
  • Κόρινθος, 11 π.μ. Περιβολάκια
  • Αργος, 10.30 π.μ. πλ. Αγ. Πέτρου
  • Τρίπολη, 10.30 π.μ. πλατεία Πετρινού
  • Σπάρτη, 10.30 π.μ. κεντρική πλατεία
  • Καλαμάτα, 11 π.μ. πλ. 23ης Μάρτη
  • Πύργος, 10 π.μ. πλ. ΟΤΕ
  • Κεφαλονιά, 10.30 π.μ. ΕΚΚΙ
  • Ζάκυνθος, 10.30 π.μ. παλιό ΕΚ Ζακύνθου
  • Ηράκλειο, 10 π.μ. πλατεία Ελευθερίας
  • Χανιά, 10 π.μ. Νέα Καταστήματα
  • Ρέθυμνο, 10 π.μ. Δημαρχείο
  • Αγιος Νικόλαος, 9.30 π.μ. έξω από την Περιφερειακή Διοίκηση
  • Σητεία, 10.30 π.μ. Πλατανάρια
  • Τρίκαλα, 10 π.μ. κεντρική πλατεία
  • Γιάννενα, 11 π.μ. Δημαρχείο
  • Μεσολόγγι, 9.30 π.μ. κεντρική πλατεία
  • Αρτα, 10 π.μ. Εργατικό Κέντρο
  • Ηγουμενίτσα, 10 π.μ. πλατεία Δημαρχείου
  • Κέρκυρα, 10 π.μ. πλατεία Σαρόκο
  • Χαλκίδα, 11 π.μ. πλατεία Αγοράς
  • Ιστιαία, 10.30 π.μ. κεντρική πλατεία
  • Λαμία, 10 π.μ. πλατεία Πάρκου
  • Αμφισσα, 10.30 π.μ. πλατεία Λαού
  • Θήβα, 10 π.μ. κεντρική πλατεία
  • Λιβαδειά, 11 π.μ. κεντρική πλατεία
  • Ικαρία, 12 μ. Εύδηλος
  • Σάμο, 10 π.μ. Εργατικό Κέντρο
  • Νάξο, 11 π.μ, παραλία στο παλιό Δημαρχείο
  • Μυτιλήνη, 11 π.μ. πλατεία Σαπφούς.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου