ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Συγκαλύπτει τους επικίνδυνους ανταγωνισμούς

Με λεονταρισμούς προσπάθησε ο Θ. Πάγκαλος να κρύψει ότι οι επιλογές στην εξωτερική πολιτική αφορούν τα συμφέροντα της αστικής τάξης και μόνο


Η κυβέρνηση κρύβει ότι η εκρηκτική κατάσταση που διαμορφώνεται σήμερα στην περιοχή είναι αποτέλεσμα και της δικής της βαθιάς εμπλοκής στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς
Eurokinissi
Οποιαδήποτε επίθεση της Τουρκίας κατά της Κύπρου, αποτελεί αυτονόητα και πολεμική ενέργεια κατά της Ελλάδας, είπε χθες στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, απαντώντας σε Eπίκαιρη Eρώτηση του Γ. Καρατζαφέρη.
Η αναφορά αυτή του Θ. Πάγκαλου αφορούσε την απειλή της Τουρκίας να στείλει τον στόλο της στην Ανατολική Μεσόγειο εάν η Κύπρος μαζί με το Ισραήλ προχωρήσουν σε γεωτρήσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου. «Είναι πολύ άσχημο να επιχειρεί να παρέμβει κανείς με επιχειρήματα εκφοβισμού και στρατιωτικών επιχειρήσεων», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ισχυρίστηκε ότι τέτοιες απειλές αποτελούν όφελος για τη χώρα μας, επειδή όταν λέγαμε στην ΕΕ για τις στρατιωτικές απειλές της Αγκυρας «μας χαρακτήριζαν υπερβολικούς».
Ο Θ. Πάγκαλος είπε, ότι η Κύπρος έχει το δικαίωμα αυτοτελώς να καθορίζει μόνη της τα συμφέροντά της και με ποιες χώρες θα συνεργάζεται. Οι λεονταρισμοί του αντιπροέδρου της κυβέρνησης για ένα θέμα που αφορά την Κύπρο και έμμεσα το Ισραήλ, καμιά σχέση δεν έχουν με τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στην Τουρκία, σε ό,τι αφορά τις διευθετήσεις εκκρεμών ζητημάτων στο Αιγαίο. Για παράδειγμα, ο Θ. Πάγκαλος ήταν αυτός ο οποίος, το Μάη του 2010, μιλώντας σε ελληνοτουρκικό επιχειρηματικό «φόρουμ», είχε πει για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας:
«Το Αιγαίο, τα θέματα της εδαφικής κυριαρχίας, της κυριαρχίας στον αέρα και τη θάλασσα, ένα μεγάλο μέρος από τα αιτήματα που διατυπώνονται είναι κατασκευασμένα, από μερικούς πολύ ικανούς διπλωμάτες, δημοσίους υπαλλήλους, που δουλειά τους είναι να δημιουργούν αφορμές διαπραγμάτευσης, δηλαδή διαφορές (...) Οπου υπάρχει διαφωνία για τον καθορισμό εδαφικών λεπτομερειών ή γεωγραφικών ιδιομορφιών, η λύση να δίνεται από τρίτους, εντεταλμένους προς τούτο, με βάση το Διεθνές Δίκαιο».
Σχολιάζοντας, εξάλλου, την αναφορά του Γ. Καρατζαφέρη ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να αφήνει αναπάντητο «το πάρτι» που κάνει το τουρκικό προξενείο στη Θράκη, ο Θ. Πάγκαλος τάχθηκε κατά της λειτουργίας του προξενείου, λέγοντας ότι η ίδρυσή του είναι «σφάλμα της ελληνικής πολιτείας» και δεν μπορεί να αποτελεί αντιστοίχηση με το ελληνικό προξενείo στην Κωνσταντινούπολη, αφού υπάρχει το τουρκικό προξενείο στην Θεσσαλονίκη.
Στην Κύπρο
«Επαγρύπνηση και ετοιμότητα» ζήτησε χθες ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, από την Εθνική Φρουρά, λόγω - όπως είπε - της τουρκικής αλαζονείας και των απειλών που εκτοξεύονται σε μία προσπάθεια εκφοβισμού της χώρας, με στόχο την αποτροπή εκμετάλλευσης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της. Απευθυνόμενος στο νέο Υπαρχηγό της Εθνικής Φρουράς, ο Κύπριος Πρόεδρος τόνισε ότι «οι ένοπλες δυνάμεις καλούνται να διαφυλάξουν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της ημικατεχόμενης πατρίδας μας, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια του λαού μας».
Από την πλευρά του, το τουρκοκυπριακό κόμμα «Ενωμένη Κύπρος», δήλωσε ότι δεν αποδέχεται τις απειλές της Τουρκίας ενάντια στην Κύπρο, σημειώνοντας ότι «κάθε σημείο της Κύπρου, από τα βουνά μέχρι τη θάλασσα, ανήκει στους Κυπρίους και πως δεν θα πρέπει να γίνεται αντικείμενο απειλών από κανένα», καλώντας τις δύο κοινότητες να δράσουν από κοινού για την αποτροπή οιασδήποτε έντασης ή αρνητικής εξέλιξης στην περιοχή.



ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ

«Λαγός» για πιο αντιδραστικές αλλαγές

Η επίθεση στους δημόσιους υπαλλήλους αποτελεί μέρος του συνολικού σχεδίου για το τσάκισμα των λαϊκών δικαιωμάτων

Επιβεβαίωσε χτες στη Βουλή ο Α. Λοβέρδος ότι οι πρόσφατες δηλώσεις του κατά των δημοσίων υπαλλήλων αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου κυβερνητικού σχεδίου, με το οποίο οξύνεται ο πόλεμος κατά των εργαζομένων στο Δημόσιο, αλλά και συνολικά στην εργατική τάξη, με δεδομένο ότι η ανεργία που αυξάνει με τις απολύσεις, θα αποτελέσει μέσο πίεσης για παραπέρα πετσόκομμα δικαιωμάτων.
Απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του Αλ. Τσίπρα, ο υπουργός Υγείας επέμεινε στη θέση του ότι «ένα εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι βασανίζουν 10 εκατομμύρια πολίτες», λέγοντας προκλητικά ότι «ένας πολιτικός μιλάει μετά λόγου γνώσεως για ό,τι λέει και ό,τι είχα να πω το είπα στη Βουλή και στο "Μέγκα" και επιμένω σε αυτά. Αλίμονο εάν περιμέναμε νουθεσίες από άλλους για να πούμε τις απόψεις μας».
Ο Α. Λοβέρδος ουσιαστικά προανήγγειλε την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων στην επόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος, λέγοντας ότι «η χώρα έχει απολύτως ανάγκη τη ριζοσπαστική αναθεώρηση του Συντάγματος για θέματα διοίκησης και δικαιοσύνης». Κατά τον Α. Λοβέρδο «η Ελλάδα υποφέρει από αυτούς τους δύο τομείς, καθώς και από τον τρόπο που έχει ερμηνεύσει το Σύνταγμα του 1975 η δικαιοσύνη και όποιος δεν τα παραδέχεται αυτά δημαγωγεί».
Επί της ουσίας, ο Α. Λοβέρδος επαναλαμβάνει την πρόθεση της κυβέρνησης να αντιδραστικοποιήσει ακόμα περισσότερο το πλαίσιο λειτουργίας της ταξικής δικαιοσύνης, σε βάρος του λαού και των δικαιωμάτων του. Καθόλου τυχαία, οι προωθούμενες αλλαγές στη Δικαιοσύνη έχουν προαναγγελθεί και σαν ένα από τα θέματα των δημοψηφισμάτων που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Υπερασπιζόμενος τη νέα αντεργατική λαίλαπα, ο Α. Λοβέρδος είπε ότι έχει «καίρια σημασία» μια πολιτική «επίλυσης προβλημάτων και διαρθρωτικών αλλαγών εδώ και τώρα και σε δεύτερο επίπεδο μια ριζοσπαστική αναθεώρηση του Συντάγματος».
Ο Αλ. Τσίπρας, περιορίζοντας το όλο ζήτημα στο πρόσωπο του Α. Λοβέρδου και όχι συνολικά στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, χαρακτήρισε τις θέσεις του υπουργού «ρατσιστικές κατά των δημοσίων υπαλλήλων» και τον κάλεσε να ζητήσει συγνώμη.


Κωλοτούμπες...

Τις προάλλες, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. έκανε την ακόλουθη δήλωση για τα ταξί: «Να βγει κάποιος και να μας πει ποιο θα είναι το όφελος από την απελευθέρωση των ταξί. Οι μόνοι που θα ωφεληθούν είναι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων οι οποίοι θα διαθέσουν περίπου 100.000 αυτοκίνητα για τον σκοπό αυτό, άρα πάλι δουλεύουμε για την Μέρκελ, τον Σαρκοζί και τους υπόλοιπους». Στις 4 Ιούλη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. είχε κάνει την ακόλουθη δήλωση για την απελευθέρωση του επαγγέλματος του ταξιτζή: «Επειδή τελευταία παρατηρούνται δυσλειτουργίες, ας καταλάβουν όλοι ότι τα προνόμια ανήκουν στο παρελθόν. Τώρα προέχει συστηματική δουλειά σε όλους τους κλάδους και σε όλες τις ειδικεύσεις». Ολόκληρο τον Ιούλη ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης για το ίδιο θέμα έκανε δηλώσεις όπως «υπάρχει μία μέση οδός την οποία πρέπει να βρούμε (...) σαφώς κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν αλλά συν τω χρόνω, όχι με μία βιαιότητα η οποία επιχειρείται τώρα» ή «(...) και θα άνοιγα τμηματικά τον κλάδο, χωρίς να επιβαρύνω αυτούς τους ιδιοκτήτες οι οποίοι έχουν χρεωθεί για να τα αποκτήσουν (...) όμως αυτά δεν πρέπει να γίνονται με τέτοιου είδους κινητοποιήσεις εκ μέρους των ταξί (...) για να βγούμε από την κρίση όλοι θα καταθέσουμε το "κάτι τι" μας».

****

Την ίδια περίοδο βέβαια, αρχές Ιούλη, ο Γ. Καρατζαφέρης σχολίαζε στο ρ/σ «ΒΗΜΑ» τις αντιδράσεις των εφημεριδοπωλών με αφορμή το άνοιγμα του επαγγέλματός τους, ως εξής: «Ας καταλάβουν όλοι ότι τα όποια αποκτηθέντα προνόμια του παρελθόντος δεν μπορούν να ισχύουν σήμερα. Πρέπει να έχουμε εντατικότερη και σοβαρότερη δουλειά προσαρμοσμένη στις ανάγκες του σήμερα. Οσοι δεν το καταλαβαίνουν πολύ φοβούμαι πως λειτουργούν εις βάρος του κοινωνικού συνόλου κοιτώντας με στενά περιθώρια την ιδιοτέλειά τους και το πώς αυτοί θα μείνουν αλώβητοι (...) ας καταλάβουμε λοιπόν ότι η ασυδοσία, το άσυλο που τους δινόταν εδώ και καιρό υπήρχε γιατί ζυγίζοντας τα "υπέρ" και τα "κατά" είχαμε καταλήξει σε έναν τρόπο συνεννόησης. Τώρα όμως, που όλα είναι κατά, δεν μπορεί κάποιοι να θέλουν την "βολεψιά" τους». Τυχοδιώκτες και κωλοτούμπες οι του ΛΑ.Ο.Σ., με αδιαπραγμάτευτο μέτωπο ενάντια στους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους. Κοροϊδεύουν το λαό για να τον εγκλωβίσουν στην κυρίαρχη πολιτική που με τα μπούνια υπηρετούν και ταυτόχρονα προσπαθούν να διασωθούν από την οργή του. Συμπλήρωμα των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ είναι ο ΛΑ.Ο.Σ. και σαν τέτοιος πρέπει να τιμωρηθεί πολιτικά από το λαό.


Β. Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου