ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

TA ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελ. /24     
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ερχονται καινούρια μνημόνια σε βάρος του λαού
Συνάντηση χτες με τον υπουργό Οικονομικών, Ε. Βενιζέλο
Οι εργαζόμενοι έχουν μια απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική: Δυνάμωμα του ταξικού κινήματος
Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, είχε χτες ενημερωτική συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Ε. Βενιζέλο, για τα τελευταία μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση στην ΕΕ, καθώς και για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων. Η Αλ. Παπαρήγα αμέσως μετά τη συνάντηση τόνισε πως έρχονται και νέα μνημόνια σε βάρος του λαού και εξέφρασε τη ριζική αντίθεση του ΚΚΕ στις αποκρατικοποιήσεις. Συγκεκριμένα, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ δήλωσε τα εξής:«Ζητήσαμε συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο, από τη στιγμή που δεν έγινε συζήτηση στη Βουλή. Εμείς θέλαμε πάνω απ' όλα να γίνει συζήτηση στη Βουλή για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε, να κάνουμε εκεί τις ερωτήσεις μας και τις τοποθετήσεις. Αφού δεν έγινε, ζητήσαμε αυτή τη συνάντηση. Είχαμε μερικά ερωτήματα για διευκρίνιση σχετικά με τις εξελίξεις και το ρόλο του ΔΝΤ. Επίσης, μεσολάβησε και η συνάντησή μας με τον κ. Κουκιάδη της Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων και θέλαμε με την ευκαιρία αυτή να ενημερωθούμε και για το ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων και να εκφράσουμε τη θέση μας. Στα ερωτήματα που βάλαμε ο κ. υπουργός απάντησε.
Το ΚΚΕ είναι σε θέση να παρακολουθήσει τις εξελίξεις και να βγάλει συγκεκριμένα συμπεράσματα. Θεωρούμε ότι επιβεβαιώνονται οι θέσεις μας, όχι μόνο από τη σκοπιά ότι τα μέτρα παίρνονται εις βάρος των εργαζομένων, ότι ο εργαζόμενος λαός έχει πληρώσει όλα τα βάρη της κρίσης, αλλά εμείς έχουμε και ορισμένα ερωτηματικά αν αυτή η συμφωνία θα λειτουργήσει και από τη σκοπιά των στόχων που έβαλε η ίδια η κυβέρνηση. Μας απασχολεί και αυτό γιατί όταν η κυβέρνηση ή η Κομισιόν εκτιμά ότι οι στόχοι δεν πιάνονται, σημαίνει ότι πάλι θα έρχονται καινούρια μνημόνια σε βάρος του λαού.
Η θέση η δικιά μας είναι ότι υπάρχει μια ελεγχόμενη χρεοκοπία ή ας το πούμε με τους δικούς μας όρους μερική υποτίμηση, μερική απαξίωση, η οποία κατά τη γνώμη μας δε θα μπορέσει να λειτουργήσει και τα επόμενα χρόνια. Το 2014 - 2015 ή και πιο νωρίς θα έχουμε καινούρια υποτίμηση. Αυτό που μας απασχολεί είναι ότι θα πληρώσει και πάλι ο ελληνικός λαός.
Επίσης, διατυπώσαμε στον υπουργό τη ριζική αντίθεσή μας με τη λογική και το σκοπό της αποκρατικοποίησης και μάλιστα στο επίκεντρο της προσοχής μας είναι οι επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας, ανεξάρτητα από το ότι ήδη είναι ιδιωτικοποιημένες. Οπως επίσης περιοχές, γη, παραλίες, μεγάλοι ελεύθεροι χώροι, χώροι - φιλέτα, που πιθανόν να συγκεντρώσουν την προσοχή των καπιταλιστών.
Μας απασχολεί, επίσης, μήπως λειτουργήσει η δημόσια περιουσία, είτε είναι μια δημόσια χρήση είτε η γη, μήπως λειτουργήσει με τη μορφή της υποθήκης κατά τη διάρκεια των αποκρατικοποιήσεων.
Βεβαίως, όλα αυτά τα πράγματα είναι στην αρχή και έχει μια αξία να είμαστε ενημερωμένοι, πάνω απ' όλα για να συμβάλουμε, να στηρίξουμε τις λαϊκές κινητοποιήσεις.
Με αυτή την έννοια είπαμε στον κ. υπουργό ότι θα ζητάμε ενημέρωση, είτε από τον πρωθυπουργό είτε από τον ίδιο, πέρα από την ενημέρωση που ζητάμε στη Βουλή, γιατί μας ενδιαφέρει η αντιπολιτευτική μας στρατηγική να πατάει πάνω σε πραγματικά στοιχεία, πάνω στην πιθανότητα πραγματικών εξελίξεων και ο λαός να έχει ετοιμότητα να αποκρούσει χειρότερες καταστάσεις, αλλά και να έχει τη δυνατότητα να ανοίξει το δρόμο στη ριζική αλλαγή που εμείς υποστηρίζουμε, την πάλη για την εργατική - λαϊκή εξουσία».
Απαιτείται ολόπλευρο μέτωπο αγώνα
Στις ερωτήσεις που τέθηκαν από την πλευρά των δημοσιογράφων η Αλ. Παπαρήγα έδωσε τις ακόλουθες απαντήσεις:
-- Στα σπάργανα ένα καινούριο κόμμα που το ξεκινάει ο κ. Μαριάς και μιλάει και αυτό για το αντιμνημνονιακό μέτωπο. Υπάρχει περίπτωση το ΚΚΕ σε 3 - 4 βασικά σημεία, προκειμένου η χώρα να βγει απ' το μνημόνιο, να συμπράξει και με αυτές τις δυνάμεις;
-- Δε συμφωνούμε ότι ο λαός έχει ανάγκη από ένα αντιμνημονιακό μέτωπο. Διότι το μνημόνιο δεν προήλθε από παρθενογένεση και επομένως το να κάνεις ορόσημο το μνημόνιο, το οποίο βεβαίως το καταγγέλλουμε και το καταδικάζουμε, είναι σαν να δίνεις συγχωροχάρτι στη στρατηγική που ακολουθήθηκε όλα αυτά τα χρόνια από τις κυβερνήσεις και την τελευταία 20ετία υλοποιήθηκε με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και με τις προσαρμογές ενσωμάτωσης στην ΕΕ που έκαναν και οι δύο κυβερνήσεις.
Σήμερα χρειάζεται ένα μέτωπο που είναι ριζικά αντίθετο με την ΕΕ, που παλεύει για την αποδέσμευση, ένα μέτωπο που διεκδικεί ο κόπος του λαού και η περιουσία που έχει δημιουργηθεί από τον κόπο του λαού να του ανήκει.
Ταυτόχρονα χρειάζεται πάλη για το δυσκόλεμα της προώθησης των αντιλαϊκών μέτρων, κίνημα στρατηγικής ριζικής αλλαγής. Μακάρι να μπορούσαμε να μιλήσουμε για ένα πρόγραμμα άμεσων μέτρων που μπορούσαν να γλιτώσουν το λαό από το χειρότερο, αλλά δεν μπορεί να υπάρξει ένα τέτοιο πρόγραμμα άμεσων μέτρων, αν δεν ενταχθεί στη στρατηγική της ριζικής αλλαγής.
-- Ποια είναι η θέση του ΚΚΕ για δημοψήφισμα αν προκύψει το Σεπτέμβρη με ερωτήματα τα οποία θα είναι θολά;
-- Είμαστε ριζικά αντίθετοι σε κάθε μορφή δημοψηφίσματος. Κατά τη γνώμη μας η κυβέρνηση το προωθεί για να παγιδεύσει το λαό, να σημειώνει «ναι» ή «όχι» σε ερωτήματα και τελικά να μετατρέψει το δημοψήφισμα, ακόμα και αν είναι αρνητικό στις προτάσεις της κυβέρνησης, σε ένα δημοψήφισμα στήριξης της γενικότερης πολιτικής. Εμείς ζητάμε στη θέση του δημοψηφίσματος την πραγματοποίηση εκλογών. Οι εκλογές αντικειμενικά θέτουν ως ζήτημα το γενικό πολιτικό πρόβλημα.
ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ
Τίμησαν την επέτειο του θανάτου του
Σεμνή τελετή χτες από την ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και το Συμβούλιο Περιοχής της ΚΝΕ
Από την κατάθεση λουλουδιών στον τάφο του Ν. Ζαχαριάδη
Την επέτειο από το θάνατο του Νίκου Ζαχαριάδη, του ηγέτη του ΚΚΕ για πολλές δεκαετίες, τίμησε χτες το πρωί με μια σεμνή τελετή στον τάφο του στο Α' Νεκροταφείο της Αθήνας πολυμελής αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ και του Συμβουλίου Περιοχής της ΚΝΕ, με επικεφαλής τον Κώστα Παρασκευά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέα της Οργάνωσης.Μπροστά στον τάφο του ανυπόταχτου κομμουνιστή ηγέτη, Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ, που γεννήθηκε το 1903 και έφυγε από τη ζωή την 1η Αυγούστου του 1973, τα μέλη της αντιπροσωπείας κατέθεσαν λίγα κόκκινα λουλούδια, τιμώντας με αυτό τον τρόπο τη μνήμη και τη δράση του.
«Επαθλο ...του αγώνα μια καινούργια Ελλάδα της δουλειάς, της λευτεριάς, λυτρωμένη από κάθε ιμπεριαλιστική εξάρτηση...» τα λόγια αυτά του Νίκου Ζαχαριάδη, μέρος επιστολής του προς τον ελληνικό λαό το 1940, δεσπόζουν χαραγμένα πάνω στον τάφο και αποτελούν μικρό δείγμα της ιστορικής αυτής μορφής του κομμουνιστικού κινήματος. Γι' αυτό και η πλακέτα του ΚΚΕ, που είναι τοποθετημένη, αποδίδει «Τιμή και δόξα σ' αυτούς που πολέμησαν το φασισμό και το ναζισμό. Στους ανίκητους εκτοπισμένους στο Νταχάου και τον Νίκο Ζαχαριάδη, Γραμματέα του ΚΚΕ».
Σε δήλωσή του ο Κώστας Παρασκευάς, μετά την τελετή με την ευκαιρία των 38 χρόνων από το θάνατο του κομμουνιστή ηγέτη, τόνισε: «Τιμάμε τη μνήμη, τη δράση και το έργο του ανυπόταχτου κομμουνιστή ηγέτη, Γενικού Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Νίκου Ζαχαριάδη. Συνεχίζουμε την πάλη, βγάζοντας συμπεράσματα απ' την πείρα του κινήματος και την ηρωική πάλη του ΚΚΕ για 9 δεκαετίες για να γίνουμε πιο ικανοί στην πάλη για το σοσιαλισμό».
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ
Σειρά εκδηλώσεων πραγματοποιούν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ σε πολλές περιοχές για την παρουσίαση της πρότασης διεξόδου του Κόμματος:
-- Αύριο Τετάρτη 3/8, στην πλατεία Πολυδρόσου, στις 8.30 μ.μ., θα μιλήσει ο Γ. Ιωσηφίδης, μέλος της ΕΠ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ.
-- Την Πέμπτη 4/8, σύσκεψη αυτοαπασχολούμενων - ΕΒΕ στη Στυλίδα και την Τετάρτη 10/8 στο Μαρτίνο.
-- Την Τετάρτη 10/8, συγκέντρωση στο Αρχάνι Φθιώτιδας, στην πλατεία, με θέμα την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.
Σε Πελοπόννησο - Ζάκυνθο
-- Αύριο Τετάρτη 3/8, στις 8 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Βλαχιώτη Λακωνίας (κεντρική πλατεία) με θέμα: «Πολιτικές εξελίξεις και η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Θ. Παπάζογλου, μέλος του Γραφείου της ΝΕ Λακωνίας.
-- Την Τετάρτη 10/8 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου (Πνευματικό Κέντρο) με θέμα: «Εξελίξεις στο χώρο της Υγείας - η πρόταση του ΚΚΕ για σύγχρονη δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους». Θα μιλήσει ο Δ. Κεφαλληνός.
-- Την Παρασκευή 12/8 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Κατασταρίου Ζακύνθου, με θέμα «Αντιπυρική προστασία - Δάση λαϊκή περιουσία», στις 8 μ.μ., με ομιλητή τον Γ. Κωνσταντίνου, μέλος της ΝΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου