ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΓΣΕΕ

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελ. /28     
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Παραπλανά τους εργάτες, στηρίζει τα μονοπώλια
Σχόλιο του ΠΑΜΕ για την ανακοίνωση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ ενόψει της ΔΕΘ
Η συμπόρευση με το ΠΑΜΕ και η οργάνωση της πάλης η μόνη ελπιδοφόρα διέξοδος για τους εργάτες
Nα απογυμνώσουν πολιτικά και οργανωτικά την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που παραμένει σταθερά στη γραμμή υπεράσπισης της τάξης που σφετερίζεται τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι, να ενισχύσουν το ΠΑΜΕ και να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις στις 10 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη στις 6.30 το απόγευμα στην Πλατεία Αριστοτέλους, καλεί τους εργαζόμενους το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.
Σχολιάζοντας την ανακοίνωση που εξέδωσε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ενόψει της ΔΕΘ, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΜΕ σημειώνει:
«Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ για άλλη μια φορά αθωώνει: Α) Τους καπιταλιστές, όταν μιλώντας για "δόγμα νεοφιλελευθερισμού που υιοθέτησε η κυβέρνηση", επιχειρεί να πείσει το λαό ότι δε φταίει η καπιταλιστική ανάπτυξη, ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής για τα βάσανα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, αλλά η συνταγή που ακολουθούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις.
Παραπλανούν έτσι σκόπιμα το λαό, αφού προβάλλουν σα φάρμακο για τη λύση των προβλημάτων τα "αναπτυξιακά εργαλεία" που γέννησαν την κρίση, που οδήγησαν το λαό στη σχετική και απόλυτη εξαθλίωση. Π.χ. απλόχερες επιχορηγήσεις στο μεγάλο κεφάλαιο, φοροαπαλλαγές στα μονοπώλια, γαλαντόμα στήριξη επενδύσεων με κριτήριο την καπιταλιστική ανάπτυξη, κ.ά.
Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ παραμορφώνει την πραγματικότητα διά της πλαγίας οδού, όταν στηλιτεύει δήθεν θέσεις της οικονομίας που ενοχοποιούν τις αυξήσεις των μισθών για τη μείωση της ανταγωνιστικότητας και την αύξηση του πληθωρισμού. Ο λόγος που παραπλανά είναι γιατί καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να πιστέψουν οι εργαζόμενες λαϊκές μάζες, ότι η θωράκιση της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων μπορεί να συμβαδίσει με την προώθηση της λαϊκής ευημερίας.
Η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων προϋποθέτει τη διαμόρφωση μισθών και δικαιωμάτων επιπέδου Κίνας και Ινδίας. Μόνο έτσι οι Ευρωπαίοι καπιταλιστές δημιουργούν προϋποθέσεις για να μπορέσουν να ανταγωνιστούν τις νεοαναδυόμενες καπιταλιστικές οικονομίες. Το διαμηνύουν σε όλους τους τόνους εντός της ΕΕ σοσιαλδημοκράτες, χριστιανοδημοκράτες, πράσινοι και πάσης φύσεως αριστερίζοντες. Η μόνη τους διαφορά είναι στο μείγμα πολιτικής που θα ακολουθηθεί. Ο στόχος όμως παραμένει ακλόνητος, που είναι το στραγγάλισμα της εργατικής δύναμης.
Β) Την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για τις βάρβαρες πολιτικές που εφαρμόζει, εμφανίζοντάς την, όπως συνηθίζει, σα θύμα που ενεργεί κατ' εντολή της τρόικας. Στόχος της πλειοψηφίας είναι η απόκρυψη του στρατηγικού χαρακτήρα των κυβερνητικών πολιτικών προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου. Να συγκρατήσουν εργατόκοσμο στο ΠΑΣΟΚ, στη ΝΔ, στο ΛΑ.Ο.Σ.
Αποκρύπτουν ότι και σε ισχυρές καπιταλιστικές οικονομίες με ελάχιστα δημοσιονομικά ελλείμματα και χρέη, χωρίς την παρουσία ΔΝΤ, λαμβάνονται τα ίδια αντιλαϊκά μέτρα που λαμβάνονται και στη χώρα μας, π.χ. Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, η εργατική τάξη στις χώρες αυτές βλέπει το βιοτικό της επίπεδο να κατακρημνίζεται εξίσου.
Αυτήν την τάξη που κινείται εντός των τειχών της ΕΕ την προασπίζεται η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Ανεξάρτητα με ποιο μείγμα διαχειριστικής πολιτικής συντάσσεται, ο στόχος της είναι η προώθηση της ταξικής συνεργασίας, η προστασία και διεύρυνση των κερδών των μονοπωλίων.
Γ) Προβαίνει σε λεονταρισμούς για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, όταν στις επιχειρήσεις που μέρος τους έχει πουληθεί στο μεγάλο κεφάλαιο οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να προωθηθεί με τις ελάχιστες λαϊκές αντιδράσεις. Εστρωσαν το έδαφος για να καταστήσουν ανήμπορο το συνδικαλιστικό κίνημα στις ΔΕΚΟ και στο Δημόσιο να αντιδράσει, αδρανοποιώντας το αγωνιστικό φρόνημα και τη ριζοσπαστικοποίηση των εργαζομένων, μιλώντας για λειτουργία των επιχειρήσεων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, τασσόμενοι υπέρ της απελευθέρωσης όλων των βασικών τομέων (ενέργειας, τηλεπικοινωνιών, μεταφορών κ.λπ.), υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων.
Γίνεται για πολλοστή φορά φανερό ότι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, ως αποτέλεσμα της γραμμής υπεράσπισης της τάξης των σφετεριστών του πλούτου που παράγουμε, της κοινωνικής μειοψηφίας παρασίτων, ούτε θέλει, ούτε μπορεί να κουνήσει το μικρό της δαχτυλάκι για την ανάσχεση έστω αυτής της βαρβαρότητας.
Οι εργαζόμενοι πρέπει άμεσα, με την οργάνωσή τους στα Σωματεία, την ενίσχυση του ΠΑΜΕ, να τους απομονώσουν και να τους απογυμνώσουν οργανωτικά και πολιτικά.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ, 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2011
6.30 το απόγευμα, ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ».
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΕΘ
Πλατιά εξόρμηση για την επιτυχία του
Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, στις 6.30 το απόγευμα, στην πλατεία Αριστοτέλους
Μήνυμα πανεργατικού παλλαϊκού ξεσηκωμού και οργάνωσης της πάλης μαζί με το ταξικό κίνημα, μεταφέρουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη και καλούν τον εργαζόμενο λαό σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στα εγκαίνια της ΔΕΘ, το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, στις 6.30 το απόγευμα, στην πλατεία Αριστοτέλους.
Μέσα από περιοδείες που πραγματοποιήθηκαν χθες στα ΕΛΠΕ και στις μεταφορικές εταιρείες της Σίνδου, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ κάλεσαν τους εργαζόμενους να αρνηθούν να πληρώσουν το χρέος που άλλοι δημιούργησαν και ωφελήθηκαν απ' αυτό. Να απορρίψουν τα καλέσματα συναίνεσης και αποδοχής της εφαρμογής του μνημονίου. Στο «αναπτυξιακό» μοντέλο της κυβέρνησης που στηρίζουν και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις και υπηρετεί την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου που περνάει πάνω από το πτώμα των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων, να αντιπαραθέσουν τον αγώνα για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις ανάγκες του λαού.
Να συμβάλουν ώστε να θεμελιωθεί η κοινωνική συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες της πόλης, με τους φτωχούς αγρότες, με τις γυναίκες και τους νέους της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, που θα διεκδικήσει η εξουσία να περάσει στα χέρια της εργατικής τάξης και των συμμάχων της.
Οι εξορμήσεις συνεχίζονται καθημερινά στις γειτονιές και στους χώρους δουλειάς. Σήμερα τα στελέχη του ΠΑΜΕ θα περιοδεύσουν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», στο εργοστάσιο της «ΦΙΛΚΕΡΑΜ» και της «ΒΙΟΜΕ» και αύριο στα γραφεία του εμπορικού κέντρου COSMOS, και στα εργοστάσια «Βασικάλη» και «ΠΑΛΑΠΛΑΣΤ».
Προετοιμασίες στη Θεσσαλία
Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο, στις 10 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη, καλεί η Γραμματεία Λάρισας του ΠΑΜΕ τα συνδικάτα, τους εργατοϋπάλληλους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους του νομού. Η αναχώρηση από τη Λάρισα θα γίνει με λεωφορεία στις 3 μ.μ., από την οδό Καλλιθέας (δίπλα από τον Πηνειό - χώρος λαϊκής αγοράς). Στο Βόλο, τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν στις 2 το μεσημέρι από το δημαρχείο.
Για την αγωνιστική άνοδο στη Θεσσαλονίκη προετοιμάζονται και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και των αγωνιστικών συσπειρώσεων της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ στους Νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΠΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ
Σε κινητοποιήσεις για τις συμβάσεις
Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρά μέσα στο φθινόπωρο η Ομοσπονδία Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου με αίτημα την υπογραφή κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και για να μπει φρένο στην αντεργατική λαίλαπα κυβέρνησης και εργοδοσίας. Σε πρόσφατη συνεδρίασή της η διοίκηση της Ομοσπονδίας αποφάσισε να προχωρήσει σε πανελλαδική κλαδική προειδοποιητική 3ωρη στάση εργασίας στην πρωινή και απογευματινή βάρδια το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη και να κλιμακώσει με νέα 24ωρη απεργία το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη. Οι ακριβείς ημερομηνίες των κινητοποιήσεων θα οριστούν σε σύσκεψη με τα πρωτοβάθμια σωματεία.
Οπως σημειώθηκε στη συνεδρίαση της διοίκησης, η αντεργατική και αντιλαϊκή επίθεση δε σταμάτησε ούτε λεπτό και μέσα στο καλοκαίρι. Με απολύσεις, εκ περιτροπής εργασία, καθυστερήσεις πληρωμών, λουκέτα και πέταμα στο δρόμο εργαζομένων χωρίς ούτε αποζημιώσεις η λαίλαπα συνεχίζεται. Μπροστά σε αυτή την εφιαλτική κατάσταση που διαμορφώνεται για την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους του κλάδου, τα σωματεία, οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δείξουν την παραμικρή ολιγωρία, αλλά να οργανώσουν τον αγώνα σε συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα. Γι' αυτό η Ομοσπονδία καλεί τα σωματεία, τις σωματειακές επιτροπές και τους εργαζόμενους του κλάδου να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση των κινητοποιήσεων, να βάλουν φραγμό στις απειλές και στην τρομοκρατία κυβέρνησης και εργοδοσίας και σαν πρώτο βήμα να συμμετάσχουν στο πανεργατικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 10 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου