ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

ΣΚΑΝΔΑΛΟ «ΖΗΜΕΝΣ»


Μπήκε και τυπικά η δικομματική ταφόπλακα
Η στάση τους στη διερεύνηση της υπόθεσης και το θεσμικό πλαίσιο του αστικού συστήματος οδήγησαν στο πλήρες κουκούλωμα
Η τελευταία πράξη ενός προδιαγεγραμμένου κουκουλώματος παίχτηκε χτες στη Βουλή, με αποκλειστική ευθύνη των συνένοχων για το σκάνδαλο κομμάτων, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ
Associated Press
Δικομματική ταφόπλακα μπήκε και επίσημα χτες στο σκάνδαλο της SIEMENS. Η τελευταία πράξη ενός προδιαγεγραμμένου κουκουλώματος, παίχτηκε στη Βουλή, όπου απορρίφθηκε και τυπικά η πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, που ζητούσε την παραπομπή των πρώην υπουργών της ΝΔ Χρ. Μαρκογιαννάκη και Γ. Αλογοσκούφη. Υπέρ της παραπομπής του πρώτου ψήφισαν 128 βουλευτές (9 όχι, 10 παρών, 6 λευκά και 12 άκυρα) και του δεύτερου 130 βουλευτές (8 όχι, 9 παρών, 7 λευκά και 11 άκυρα).
Σύμφωνα με τον κανονισμό, για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής απαιτούνται 151 θετικές ψήφοι. Από την ψηφοφορία αποχώρησαν - όπως είχαν προαναγγείλει - η ΝΔ, ο ΛΑ.Ο.Σ. και η Ντ. Μπακογιάννη. Πριν μερικές εβδομάδες, είχε απορριφθεί από τη Βουλή η πρόταση για παραπομπή του θέματος στο Γνωμοδοτικό Δικαστικό Συμβούλιο, εξέλιξη που αποτέλεσε προπομπό του χτεσινού αποτελέσματος.
Εκ μέρους του ΚΚΕ, ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος Θ. Παφίλης κατήγγειλε το κουκούλωμα της υπόθεσης, επισημαίνοντας ότι το ΚΚΕ θα ψηφίσει «λευκό». Οπως χαρακτηριστικά επισήμανε, «στην ταφόπλακα που έχει μπει εδώ και αρκετό καιρό, με ευθύνη των κομμάτων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που είναι υπεύθυνα γι' αυτό το σκάνδαλο, σήμερα θα μπει και ημερομηνία». Θύμισε ότι συνολικά η SIEMENS σε παγκόσμιο επίπεδο «έχει κλείσει την υπόθεση εσωτερικά με συμφωνία "μαφίας" κυριολεκτικά και δεν λέτε κουβέντα εσείς που υπερασπίζεστε το σύστημα».
Οπως είπε, η πολυεθνική «εξασφάλισε την κάλυψη των γερμανικών δικαστηρίων και δεν ακούγεται τίποτα. Δικάστηκαν δυο χρόνια με αναστολή, ύστερα από μήνυση που έκαναν στον εαυτό τους και έκλεισε η ιστορία, όλα "μέλι-γάλα"».
Δεδομένο το πλαίσιο της συγκάλυψης
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ επισήμανε ότι «υπάρχει και το θεσμικό πλαίσιο. Και αυτό εμείς το τονίσαμε και στην Εξεταστική Επιτροπή. Είναι τέτοιο το θεσμικό πλαίσιο, είναι τέτοιοι οι μηχανισμοί του συστήματος, που και να θες, δεν πρόκειται να σε αφήσει». Ενδεικτικά ανέφερε ότι «όταν σας λέμε, λοιπόν, οι μετοχές να γίνουν ονομαστικές και οι τίτλοι του Δημοσίου μέχρι φυσικό πρόσωπο, τότε διαφωνείτε, σηκώνετε τα χέρια, γιατί ο καπιταλισμός υπαγορεύει άλλα πράγματα. Οταν λέμε να αρθεί το επιχειρηματικό απόρρητο, το ίδιο. Οταν λέμε να ανοίξουν οι off shore, να δούμε ποιοι είναι, κουβέντα, κανένας δεν συμφωνεί. Οταν λέμε για έλεγχο εξαγορών κεφαλαίου, τίποτα»...
Ο Θ. Παφίλης είπε συμπερασματικά πώς «μέσα από αυτούς τους δρόμους κουκουλώνεται η υπόθεση και επιβεβαιώνεται αυτό που επανειλημμένα έχουμε τονίσει, ότι το σύστημα που παράγει και αναπαράγει τα σκάνδαλα και οι πολιτικές δυνάμεις που το στηρίζουν, ταυτόχρονα έχει και τους μηχανισμούς, οι οποίοι συγκαλύπτουν, εκτός καμία φορά αν δίνει κάποιος για να υπάρξει μια βαλβίδα εκτόνωσης». Για τον περιορισμό του επιμερισμού ευθυνών ο Θ. Παφίλης αναρωτήθηκε ρητορικά: «Ποιος έκανε τις συμβάσεις τότε; Ποιοι ήταν στην κυβέρνηση; Δεν ήταν το ΠΑΣΟΚ; Ποιος έκανε το C4i; Εδώ μιλάμε για πρόκληση!».
Αναφερόμενος στο κίνητρο την κυβέρνησης να αναδείξει τα σκάνδαλα, τόνισε πως «θέλατε να κρύψετε από τον ελληνικό λαό τις αιτίες της κρίσης» και «να αποπροσανατολίσετε το λαό ότι υπεύθυνοι είναι κάποιοι επίορκοι και όχι οι στρατηγικές επιλογές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που φυσικά γέννησαν και τα σκάνδαλα». Με βάση αυτό, επισήμανε ότι «διαφάνειες και κανόνες δεν μπορούν να υπάρξουν. Είναι μύθος ότι μπορεί να υπάρξει τίμιο σύστημα και το μεγαλύτερο σκάνδαλο που διαπράττεται είναι με τους νόμους που ψηφίζουν τα κόμματα που υπηρετούν το σύστημα, είναι η ληστεία των παραγωγών του πλούτου και των εργαζομένων. Ο μεγαλύτερος κλέφτης είναι ο ίδιος ο καπιταλισμός»!
Προκλητικός ο πρόεδρος της Εξεταστικής
Την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ προκάλεσε και η τοποθέτηση του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής, Σ. Βαληράκη, που κάλεσε τη Βουλή να υπερψηφίσει την πρόταση και παράλληλα άσκησε κριτική στο ΚΚΕ. Οπως προκλητικά είπε, «ποια είναι η θέση σας, απέναντι στη λαϊκή απαίτηση για κάθαρση, για τιμωρία; Τι θα τους πείτε, θα περιμένουμε να πέσει ο καπιταλισμός; Σήμερα θα καταθέσετε το όπλο, θα σηκώσετε λευκή σημαία;»... Απαντώντας άμεσα, ο Θ. Παφίλης είπε:
«Μιλάτε για κουκούλωμα και μάλιστα απευθύνεστε και προς εμάς. Σοβαρολογείτε; Λίγο φιλότιμο χρειάζεται. Εσείς έχετε το μαχαίρι, εσείς οι δύο έχετε το πεπόνι και πάτε να τα φορτώσετε σε μας; Επειδή ξύνεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη, να σας ρωτήσω το εξής: Εχετε 155 Βουλευτές, ναι ή όχι; Προχωρήστε λοιπόν και εμείς θα συμμετέχουμε. Δεν έχετε την πλειοψηφία; Προχωρήστε και φτιάξτε αυτή τη γελοιότητα, όπως λέγεται. Εστω και με αυτή, εδώ θα είμαστε. Γιατί δεν το κάνετε; Ούτε τους δικούς σας δεν πείθετε»...
Για «φαρσοκωμωδία» που στράφηκε εναντίον του έκανε λόγο ο Χρ. Μαρκογιαννάκης, ενώ ο Γ. Αλογοσκούφης μίλησε για «μικροκομματική προσπάθεια εμπλοκής» του στην υπόθεση.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να αποκαλύψουν τους πληρωμένους κονδυλοφόρους
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, με αφορμή την εξαγγελία της κυβέρνησης ότι καταργεί τα «μυστικά κονδύλια» της Γενικής Γραμματείας ΜΜΕ
«Θα ήταν ασυγχώρητη αφέλεια να γίνει πιστευτή η εξαγγελία της κυβέρνησης ότι καταργεί τα μυστικά κονδύλια που δίνονται σε δημοσιογράφους. Αυτά υπήρχαν, υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν, μαζί με τα φανερά απ' τις αστικές κυβερνήσεις και μηχανισμούς, για να λαδώνουν τους προπαγανδιστικούς - συκοφαντικούς μηχανισμούς τους. Αν τολμάει η κυβέρνηση ας δώσει τα στοιχεία των μυστικά πληρωμένων κονδυλοφόρων. Αλλά αυτή είναι η διαφάνειά τους».
Με το παραπάνω σχόλιο, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ απαντάει στην προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει εντυπώσεις με πρωτοβουλίες βιτρίνας, όπως είναι η κατάργηση των «μυστικών κονδυλίων» των Γενικών Γραμματειών Επικοινωνίας - Ενημέρωσης και Μέσων Ενημέρωσης, την οποία με τυμπανοκρουσίες ανακοίνωσε προχτές ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλ. Μόσιαλος.
Πρόκειται για κονδύλια που κατευθύνονταν σε «άγνωστους παραλήπτες» - προπαγανδιστές της κυβερνητικής πολιτικής, τα στοιχεία των οποίων παραμένουν στο σκοτάδι, επειδή, όπως προκλητικά ισχυρίστηκε ο αρμόδιος υπουργός, «βασική παράμετρος της αδιαφάνειας που χαρακτήριζε τη χρήση των απορρήτων κονδυλίων, ήταν η μη ύπαρξη εγγράφων και η καταστροφή κάθε στοιχείου αναφορικά με τη διακίνησή τους»!
Για να αντιληφθεί κανείς τα ποσά που οι εκάστοτε κυβερνήσεις του δικομματισμού διοχέτευαν στα παπαγαλάκια τους, υμνώντας ταυτόχρονα τη «δημοκρατική» και «ανεξάρτητη» ενημέρωση, αρκεί να αναλογιστεί ότι την περίοδο 2004 - 2009, τα ποσά που δόθηκαν σε κυβερνητικούς προπαγανδιστές έφτασαν τα 2.279.100 ευρώ. Οι «απόρρητες δαπάνες» αυτού του είδους θεσμοθετήθηκαν με νόμο επί Χούντας, το 1970, και αξιοποιήθηκαν αδιάλειπτα απ' όλες τις μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις.
Η κατάργησή τους, σύμφωνα πάντα με τις εξαγγελίες του αρμόδιου υπουργού, σε καμιά περίπτωση δεν αναιρεί τις φανερές και υπόγειες γέφυρες που έχει η κυβέρνηση με τα αστικά συγκροτήματα του Τύπου για την από κοινού στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής. Οπως άλλωστε αποκαλύφθηκε τον Ιούνη του 2010, η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της στο ξεκλήρισμα του λαού, έχουν εκσυγχρονίσει τις μεθόδους χειραγώγησης της κοινής γνώμης, αναθέτοντας πλέον σε «εταιρείες επικοινωνίας» να περάσουν την κυρίαρχη προπαγάνδα στα αστικά ΜΜΕ.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η εταιρεία επικοινωνίας CIVITAS, ο επικεφαλής της οποίας Γ. Φλέσσας, κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο «Ζήμενς» ότι συνεργάστηκε με μια ευρωπαϊκή εταιρεία για λογαριασμό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, προκειμένου να προπαγανδίσει στη χώρα μας τα βάρβαρα οικονομικά μέτρα που συναποφάσισε η κυβέρνηση με την τρόικα. Σύμφωνα με τον ίδιο, στα καθήκοντά του ήταν «να οργανώνει συναντήσεις της τρόικας» με δημοσιογράφους, χωρίς όμως να δώσει συγκεκριμένα ονόματα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου