ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

ΧΤΙΖΕΤΑΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ -ΝΔ

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελ. /32     
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στρώνεται το έδαφος για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Κυβερνητικά στελέχη προπαγανδίζουν υπέρ της σύμπλευσης των δύο κομμάτων, με ή χωρίς εκλογές
Τα σενάρια περί συγκυβέρνησης, στόχο έχουν να δυναμώσουν το μέτωπο των αστικών κομμάτων ενάντια στο λαό, να κάνουν πιο επιθετικό τον πόλεμο σε βάρος του
Τα σενάρια των κυβερνήσεων συνεργασίας ρίχνουν στο τραπέζι κεντρικοί υπουργοί της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, συνεπικουρούμενοι από στελέχη της ΝΔ, με στόχο να υποτάξουν τους εργαζόμενους ενόψει των νέων μέτρων και να εγκλωβίσουν τις λαϊκές συνειδήσεις στις «συμπληγάδες» του αστικού πολιτικού συστήματος.
Τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, είτε με εκλογές είτε χωρίς εκλογές, πρότειναν ο υπουργός Υγείας Αν. Λοβέρδος και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δ. Ρέππας, με συνεντεύξεις σε κυριακάτικες εφημερίδες. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλ. Μόσιαλος δεν απέκλεισε το ίδιο ενδεχόμενο, κάτω από τις «κατάλληλες προϋποθέσεις», που μπορούν να διαμορφωθούν όπως είπε με «συναινετικές διαδικασίες και στα μεγάλα οικονομικά ζητήματα».
Το κλίμα της συναίνεσης θα ενισχύσει σήμερα ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση που θα έχει με τους εκπροσώπους των «κοινωνικών εταίρων» ενόψει της ΔΕΘ. Την ίδια ώρα, αξιοποιώντας άλλο ένα μέσο χειραγώγησης του λαού και εκτόνωσης της λαϊκής οργής, αύριο το υπουργικό συμβούλιο θα εγκρίνει το νομοσχέδιο για τη διενέργεια δημοψηφισμάτων.
Δύο μήνες μετά την πρόταση συγκυβέρνησης του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου προς τον Αντ. Σαμαρά, κυβερνητικά στελέχη θέτουν ανοιχτά το θέμα της κυβέρνησης συνεργασίας. Μπορεί ο πρωθυπουργός επίσημα να απορρίπτει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ωστόσο κυβερνητικά στελέχη σημειώνουν ότι «κυβερνητική σύμπραξη» μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μπορεί να υπάρξει και χωρίς κάλπες.
Η υπερψήφιση του αντιδραστικού νομοσχεδίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. και τη «Δημοκρατική Συνεργασία», λειτούργησε σαν προθάλαμος εξελίξεων για την αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού που μεθοδεύει η άρχουσα τάξη. Για την επίτευξη πιο επιθετικής συναίνεσης μεταξύ των αστικών πολιτικών κομμάτων, που θα βάλουν τις βάσεις ακόμα και για κυβερνήσεις συνεργασίας, με ή χωρίς πρόωρες εκλογές, με βασικές «συνιστώσες» το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.
Πολλαπλές στοχεύσεις
Οι μανούβρες της κυβέρνησης και οι προτάσεις των στελεχών της για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, σχετίζονται με:
  • Την αδιαμφισβήτητη στρατηγική σύμπλευση των αστικών κομμάτων, στην εφαρμογή μιας πολιτικής προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.
  • Τη λήψη πρόσθετων αντιλαϊκών μέτρων μέσα στο 2011, αφού όπως ήδη σπεύδουν να τονίσουν κυβερνητικά στελέχη υπάρχει «απόκλιση» από τους δημοσιονομικούς στόχους.
  • Την ψήφιση στη Βουλή της νέας δανειακής σύμβασης, που θα συνοδευτεί από νέο «μνημόνιο» και κλιμάκωση της επέλασης σε βάρος των εργαζομένων.
  • Την εξασφάλιση ακόμα πιο επιθετικής συναίνεσης ανάμεσα στο αστικά κόμματα με στόχο την ενσωμάτωση της λαϊκής δυσαρέσκειας για την απορρόφηση των κραδασμών που δέχεται το αστικό πολιτικό σύστημα.
  • Την συγκρότηση ενός αστικού κοινού μετώπου απέναντι στους λαϊκούς αγώνες, το ταξικό κίνημα και το ΚΚΕ.
«Η κυβέρνηση εθνικής ενότητας είναι μια ανοιχτή προοπτική, είτε γίνουν εκλογές είτε δεν γίνουν», σημείωσε στη συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» ο Αν. Λοβέρδος. Μάλιστα ο ίδιος αναφέρθηκε και στην πρόταση του πρωθυπουργού προς τον Αντ. Σαμαρά στις 15 Ιουνίου για τη δημιουργία «οικουμενικής κυβέρνησης», όπου ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε έτοιμος ακόμα και να παραιτηθεί από το πρωθυπουργικό αξίωμα.
Σ' αυτό το πνεύμα, τάχτηκε κατά των πρόωρων εκλογών αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να οδηγηθεί σ' αυτές κάτω από τις λαϊκές πιέσεις, τις οποίες ταυτόχρονα επιδίωξε να συκοφαντήσει, τσουβαλιάζοντάς τες. «Κάθε πολίτης που αγανακτεί και κάθε πολιτικός οργανισμός ή μέσο ενημέρωσης που απελευθερώνει και νομιμοποιεί την ανεύθυνη δημαγωγία, την τυφλή βία και τους προπηλακισμούς, οδηγούν εκ των πραγμάτων τη χώρα σε εκλογές ευθύνης, συμμετοχής και συναπόφασης», είπε.
Συνεργασία εδώ και τώρα...
Συνεργασία «εδώ και τώρα» για να εφαρμοστούν άμεσα οι διαρθρωτικές ανατροπές, πρότεινε ο Δ. Ρέππας. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News», αφού επαναλαμβάνει τη φράση του πρωθυπουργού ότι «ο τόπος έχει ανάγκη από αλλαγές και όχι από εκλογές», στη συνέχεια διερωτάται: «Γιατί είναι καλύτερη μία αναγκαστική κυβερνητική συνεργασία έπειτα από εκλογές, από μια συνεργασία που προκύπτει εκουσίως ως πολιτική επιλογή;».
Ενισχύοντας τα σενάρια για κυβέρνηση «εθνικής ενότητας», ο Δ. Ρέππας ανέφερε ότι «η αντιμετώπιση του εθνικού προβλήματος απαιτεί πολιτικό σχέδιο και ισχυρή βούληση για εφαρμογή του. Η κυβέρνηση τα διαθέτει. Ασφαλώς η διεύρυνση του μετώπου για την εθνική ανόρθωση πρέπει να είναι μόνιμα κεντρικό μέλημα όλων μας. (...) έχουν αλλάξει οι καιροί και είναι καιρός να αλλάξουν και τα πράγματα, όσον αφορά στη δημόσια στάση των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων».
Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τάχτηκε κατά των πρόωρων εκλογών, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης κάτω από συγκεκριμένο πλαίσιο. Συγκεκριμένα απαντώντας σε ερώτηση, σε συνέντευξή του στο «ράδιο 9» για το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, σημείωσε: «Ας δούμε τα μεγάλα ζητήματα - και τα μεγάλα ζητήματα της χώρας είναι πολλά - και εκεί μπορούμε να πετύχουμε σε μία πορεία στους επόμενους μήνες, με βάση τις εξελίξεις οι οποίες θα υπάρχουν από τις διαδικασίες, θα συζητήσουμε και αυτά τα θέματα».
Επανέρχεται το σκάνδαλο των υποκλοπών
Το σκάνδαλο με τις τηλεφωνικές υποκλοπές, που δημοσιοποιήθηκε το Γενάρη του 2006, έρχεται ξανά στην επικαιρότητα, μετά από ευρήματα που δείχνουν και πάλι προς την πλευρά της αμερικάνικης πρεσβείας στην Αθήνα. Τα ευρήματα εντοπίστηκαν από τον εισαγγελέα εφετών Δ. Δαδούλα, ο οποίος ερευνά αν έχει διαπραχθεί το κακούργημα της διακεκριμένης κατασκοπείας (δεν έχει παραγραφεί) και από ποια πρόσωπα.
Το 2008, η δικογραφία με το σκάνδαλο των υποκλοπών είχε αρχειοθετηθεί και είχαν παραγραφεί τα πλημμελήματα της παραβίασης του τηλεφωνικού απορρήτου. Ωστόσο, μετά από έγγραφο - αίτημα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και του Εφετείου Αθήνας αποφάσισε να βγάλει την υπόθεση από το αρχείο και να συνεχιστεί η δικαστική έρευνα. Τα έως τότε στοιχεία έδειχναν ότι στο τρίγωνο των «κυψελών», όπου γίνονταν οι υποκλοπές και ανήκαν στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Vodafone, περιέχονταν η αμερικάνικη πρεσβεία.
Ανάμεσα στα νέα (;) στοιχεία που προέκυψαν από την εισαγγελική έρευνα με τη συνδρομή της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), είναι ένα κινητό που λειτούργησε κανονικά το ίδιο επίμαχο διάστημα των υποκλοπών (Ιούλης 2004 - Φλεβάρης 2005) και την ίδιο περίοδο φέρεται να χρησιμοποιήθηκε από προσωπικό της αμερικάνικης πρεσβείας.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Κατεβάζει πανό του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»
Η Αχτιδική Επιτροπή Περιστερίου του ΚΚΕ και η Τομεακή Οργάνωση Περιστερίου της ΚΝΕ καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους «την απαράδεκτη και προκλητική τακτική του δημάρχου Περιστερίου, Α. Παχατουρίδη, που έχει δώσει πάγια εντολή, ώστε καθημερινά τα συνεργεία του δήμου να κατεβάζουν τις αφίσες και τα πανό που προπαγανδίζουν τις εκδηλώσεις του 37ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ».
«Προστίθεται - σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση - και ο Α. Παχατουρίδης στις δυνάμεις εκείνες που με κάθε τρόπο προσπαθούν να παρεμποδίσουν και ν' αποσιωπήσουν τη δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Η επιχείρηση "καθαρή πόλη", οι γλάστρες και τα παρτέρια δεν μπορούν να κρύψουν την μπόχα της πολιτικής που στηρίζει και ακολουθεί και ο δήμαρχος Περιστερίου. Μια πολιτική που οδηγεί μαζί στην ανεργία, τη φτώχεια, στο κλείσιμο καταστημάτων, στο κλείσιμο σχολείων, που ρίχνει τη νεολαία στα ναρκωτικά.
Καλούμε το λαό του Περιστερίου, που γνωρίζει πολύ καλά το ΚΚΕ, την ΚΝΕ και το Φεστιβάλ, να δώσει απάντηση και με τη μαζική συμμετοχή του στις κεντρικές εκδηλώσεις του 37ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ, που θα γίνουν για 2η συνεχόμενη χρονιά στις δυτικές συνοικίες στο πάρκο "Τρίτση", στο Ιλιον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου