ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ - «ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ»


Βήμα στην ποινικοποίηση της κομμουνιστικής ιδεολογίας
Δόθηκε στη δημοσιότητα το κατάπτυστο κείμενο που συνυπέγραψαν οι πολιτικοί εκπρόσωποι της πλουτοκρατίας στις 23 Αυγούστου
Μάταια πασχίζουν τα γεράκια της ΕΕ να συκοφαντήσουν το σοσιαλισμό και να ξαναγράψουν την Ιστορία στα μέτρα τους. Η πάλη των λαών θα τους σαρώσει
Το δρόμο της ποινικοποίησης του κομμουνισμού ως ιδεολογίας και της δίωξης όσων υπερασπίζονται το σοσιαλισμό που οικοδομήθηκε τον 20ό αιώνα, διευρύνει η κατάπτυστη «Διακήρυξη της Βαρσοβίας», που υπογράφηκε την περασμένη Τρίτη από εκπροσώπους των αστικών κυβερνήσεων των κρατών - μελών της ΕΕ, στο πλαίσιο του γιορτασμού από τους ιμπεριαλιστές της 23ης Αυγούστου, ως μέρας ταύτισης του σοσιαλισμού με το ναζισμό.Στη «Διακήρυξη της Βαρσοβίας» τονίζεται ότι «τα εγκλήματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων στην Ευρώπη, ανεξάρτητα από τη φύση και την ιδεολογία τους, θα αναγνωρίζονται και θα καταδικάζονται» και επισημαίνεται: «Αναλαμβάνουμε να εξετάσουμε, σύμφωνα με επαρκή πρότυπα, λαμβάνοντας υπόψη, όπου είναι απαραίτητο, τις εθνικές συνθήκες και τις νομικές παραδόσεις και σεβόμενοι την ελευθερία της έκφρασης, νομικές πτυχές που να αντιμετωπίζουν τη δημόσια επιδοκιμασία, την άρνηση ή το χυδαίο ευτελισμό των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από ολοκληρωτικά καθεστώτα».
Με αυτόν τον τρόπο, η αντικομμουνιστική εκστρατεία στην ΕΕ πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα, καθώς, όχι μόνο θεσμοθετεί την ταύτιση του κομμουνισμού με τον φασισμό, αλλά επαναλαμβάνει την αποφασιστικότητά της να εξετάσει την επιβολή ποινής ή τη δίωξη όσων δε συμμορφώνονται με την ιδεολογική τρομοκρατία που ασκεί η ΕΕ των μονοπωλίων.
Η ΕΕ των μονοπωλίων επιβεβαιώνει και με αυτό το κείμενο την αποφασιστικότητά της να κλιμακώσει την επίθεση σε βάρος των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, όχι μόνο μέσα από την αφαίρεση δικαιωμάτων και κατακτήσεων στη δουλειά, στο μισθό, στην Ασφάλιση, στην Παιδεία και την Υγεία, αλλά και μέσα από το χτύπημα του λαϊκού κινήματος και της πολιτικής του πρωτοπορίας, του Κομμουνιστικού Κόμματος.
«Η δημόσια επιδοκιμασία, άρνηση ή χυδαίος ευτελισμός των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από ολοκληρωτικά καθεστώτα μπορεί να οδηγήσει σε αναβίωση της ολοκληρωτικής ιδεολογίας και των ολοκληρωτικών καθεστώτων», σημειώνεται στη Διακήρυξη. Ο φόβος της ΕΕ δεν είναι η αναβίωση του ναζισμού, τον οποίο άλλωστε έχει θρέψει το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα. Ο μεγαλύτερος φόβος, τόσο της ιμπεριαλιστικής ΕΕ, όσο και της εξουσίας της πλουτοκρατίας γενικότερα, είναι η χειραφέτηση των λαϊκών συνειδήσεων, η όξυνση της ταξικής πάλης, η οργάνωση και γιγάντωση της πάλης των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων για την ανατροπή του καπιταλισμού.
Μάλιστα, οι εκπρόσωποι των κυβερνήσεων των κρατών - μελών της ΕΕ, οι ίδιοι που επιβάλλουν προγράμματα σκληρής λιτότητας σε βάρος των λαών και περικόπτουν το ένα μετά το άλλο τα εργατικά δικαιώματα, στη «Διακήρυξη της Βαρσοβίας» καλούν «το Συμβούλιο και την Επιτροπή να υποστηρίξουν δραστηριότητες των ΜΚΟ, συμπεριλαμβανομένων και των Οργανισμών από χώρες της Ανατολικής Γειτονιάς, οι οποίες ασχολούνται ενεργά με την έρευνα και τη συλλογή εγγράφων σχετικών με τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από ολοκληρωτικά καθεστώτα και να εξαπλώσουν τη γνώση της ιστορίας. Καλούμε την Επιτροπή να αξιοποιήσει τα ήδη υπάρχοντα προγράμματα χρηματοδότησης για τέτοιες δραστηριότητες». Καλούν, δηλαδή, την ΕΕ να δώσει απλόχερα χρήμα - χρήμα από τις τσέπες των λαών - για την προώθηση της αντικομμουνιστικής εκστρατείας.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου