ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Σελ. /28     
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΙΓΑΙΟ
Η αποδοχή της συγκυριαρχίας έχει παρελθόν
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι συνένοχοι στην υποχώρηση από τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, την οποία επιβεβαιώνουν οι αποκαλύψεις Τούρκου πρώην διπλωμάτη
Η συγκυριαρχία στο Αιγαίο εμπεδώνεται πρώτα και κύρια μέσα από τις δομές του ΝΑΤΟ και κορύφωσή της θα αποτελέσει η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου προς όφελος της ντόπιας και της τουρκικής αστικής τάξης

PRISMA
H μία μετά την άλλη έρχονται οι αποκαλύψεις για το πλαίσιο των διευθετήσεων σε βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο, που έχουν συμφωνηθεί από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Μάλιστα, για ορισμένες πλευρές τους (νέα δομή διοίκησης του ΝΑΤΟ, πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών), οι συμφωνίες αυτές ήδη εφαρμόζονται.Τελευταία αποκάλυψη αποτελούν τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, με αφορμή την έκδοση ενός βιβλίου του πρώην Τούρκου διπλωμάτη Ντενίζ Μπολούκμπασι. Αυτό που αποκαλύπτεται είναι ότι η Ελλάδα έχει αποδεχτεί, στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, να μην επεκτείνει μονομερώς τα χωρικά της ύδατα σε θαλάσσιες περιοχές στρατηγικής σημασία όπου ενοχλείται η Τουρκία και να τα διατηρήσει στα 6 ν. μίλια αντί των 12 που δικαιούται, με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας. Τα στοιχεία που περιέχει το εν λόγω βιβλίο περιγράφουν τη βάση πάνω στην οποία διεξάγεται η ελληνοτουρκική διαπραγμάτευση, υποτίθεται για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο, αλλά στην πραγματικότητα για το σύνολο των τουρκικών διεκδικήσεων.
Το σχετικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Sabah», με τον τίτλο «Η πρώτη υποχώρηση από τα 12 μίλια», παραθέτει αποσπάσματα από το βιβλίο. Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως η ελληνική πλευρά είναι αυτή που έφερε για πρώτη φορά το θέμα προς συζήτηση στις διερευνητικές επαφές και δέχτηκε μόνο σε ορισμένα σημεία, που επελέγησαν από κοινού, να είναι τα χωρικά της ύδατα 12 ναυτικά μίλια, ενώ σε κάποια άλλα να παραμείνουν στα 6 ναυτικά μίλια.
Οπως αναφέρει ο πρώην Τούρκος διπλωμάτης στο βιβλίο του, οι περιοχές που συμφωνήθηκε να παραμείνουν στα 6 ναυτικά μίλια, είναι οι παρακάτω:
1. Ανάμεσα στα τουρκικά παράλια και τα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
2. Η ανατολική, η νότια και η βόρεια πλευρά της Σαμοθράκης και της Λήμνου.
3. Οι βόρειες και νότιες πλευρές της Λέσβου, των Ψαρών και της Χίου.
4. Η βόρεια πλευρά της Σάμου.
5. Η βόρεια, η νότια και η δυτική πλευρά της Ικαρίας.
6. Η περιοχή με καθεστώς ανοικτής θάλασσας που εκτείνεται ανάμεσα σε Μύκονο και Ικαρία στη Μεσόγειο.
7. Ο δίαυλος Ρόδου - Καρπάθου, ο δίαυλος Κάσου - Κρήτης και ο δίαυλος Αντικυθήρων - Κρήτης.
Να σημειωθεί πως αυτές οι διαπραγματεύσεις έγιναν επί κυβέρνησης Κ. Σημίτη, δηλαδή την ευθύνη από πλευράς ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών είχε ο σημερινός πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ο οποίος πρόσφατα, αναφερόμενος στη συνέχιση των ελληνοτουρκικών «διερευνητικών επαφών», είχε πει ότι «ξαναπιάσαμε το νήμα από εκεί που το είχαμε αφήσει».
Υποκρισία της ΝΔ
Το δικό της μερίδιο σε αυτές τις διευθετήσεις έχει και η κυβέρνηση της ΝΔ (2004 - 2009), η οποία, όπως αποκαλύφθηκε από τα αρχεία του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, που διέρρευσαν στον ιστότοπο Wikileaks και δημοσιεύτηκαν στον Τύπο, το 2009 είχε συμφωνήσει τόσο στην «επιλεκτική επέκταση» - δηλαδή συρρίκνωση - των ελληνικών χωρικών υδάτων, όσο και σε έναν «κώδικα συμπεριφοράς» των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών, δηλαδή στη μη εμπλοκή τους σε αναχαιτίσεις των τουρκικών μαχητικών που μπαίνουν παράνομα στο ελληνικό FIR και παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο.
Παρ' όλα αυτά, ο τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής της ΝΔ, Π. Παναγιωτόπουλος, σε χτεσινές δηλώσεις του, αναφερόμενος στα σχετικά δημοσιεύματα, με περισσή υποκρισία και προκειμένου να καλύψει τη συμπαιγνία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, κάνει λόγο για «ερωτήματα και απορίες που ανακύπτουν για το πραγματικό περιεχόμενο των συνομιλιών, που διεξάγονται μεταξύ εκπροσώπων των δύο υπουργείων των Εξωτερικών» και καλεί τον πρωθυπουργό «να αποκαταστήσει την αλήθεια και να βάλει τα πράγματα στη θέση τους» (!), θεωρώντας εκ των προτέρων ότι η Τουρκία «δημιουργεί εντυπώσεις σε βάρος της Ελλάδος» και «παραπληροφορεί την διεθνή κοινή γνώμη».
Επίθεση στα γραφεία της ΚΟ Ιθάκης
Την προβοκατόρικη επίθεση με μολότοφ στα γραφεία της, τα ξημερώματα της Τετάρτης, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΚΟ Ιθάκης του ΚΚΕ. Από την επίθεση προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές. Η Κομματική Οργάνωση καλεί το λαό «να βγάλει συμπεράσματα από τέτοιες επιθέσεις που μοναδικό στόχο έχουν το ΚΚΕ και τη δράση των κομμουνιστών, αλλά και το οργανωμένο λαϊκό εργατικό κίνημα. Ιδιαίτερα σε μια περίοδο που κυβέρνηση - ΕΕ - πλουτοκρατία κάνουν όλο και πιο μαύρη κόλαση τη ζωή του λαού μας με τα βάρβαρα άγρια μέτρα που σαρώνουν όποια εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα έχουν απομείνει, με το μνημόνιο, με την τρόικα, με τις απολύσεις, αλλά και με νέα μέτρα που παίρνονται. Εκείνο που χρειάζεται είναι να δυναμώσει η απάντηση του εργατικού λαϊκού κινήματος, να ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ. Τέτοιου είδους ενέργειες σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να φοβίσουν τους κομμουνιστές».
Συγκέντρωση στην Κάρυστο
Σε πολιτική συγκέντρωση της ΚΟ Καρύστου του ΚΚΕ, αύριο Παρασκευή 12 Αυγούστου, στις 9 μ.μ., στην παραλία Καρύστου, θα μιλήσει η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τεράστιοι κίνδυνοι για τα κυριαρχικά δικαιώματα
Σε σχόλιο για τους ισχυρισμούς του Ντ. Μπολούκμπασι, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Ανεξάρτητα από το τι θα πει ή δεν θα πει η κυβέρνηση, ο λαός πρέπει να έχει το νου του. Η NATOποίηση και συνεκμετάλλευση του Αιγαίου βρίσκεται διαρκώς στο τραπέζι, όπως το ΚΚΕ έχει εδώ και καιρό καταγγείλει, γιατί αυτό επιδιώκουν ισχυρά τμήματα της ελληνικής και τουρκικής πλουτοκρατίας. Γι' αυτό οι κίνδυνοι για τα κυριαρχικά δικαιώματα είναι τεράστιοι».
ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΡΑΗΛ
Νέες συμφωνίες για στρατιωτικό υλικό
Επίσκεψη στο Ισραήλ θα πραγματοποιήσει στις 4 και 5 Σεπτέμβρη ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Π. Μπεγλίτης, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της πολύπλευρης συνεργασίας των δύο χωρών, κύρια στο στρατιωτικό τομέα. Προβλέπεται να συνυπογράψει με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Εχούντ Μπάρακ, δύο μνημόνια συνεργασίας και να προχωρήσει σε συγκεκριμένες συμφωνίες και παραγγελίες στρατιωτικού υλικού, κύρια πυρομαχικών για μαχητικά αεροσκάφη και άρματα μάχης. Σημειώνεται πως οι Ισραηλινοί έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για γενικότερη συνεργασία με την Ελλάδα στους τομείς της προμήθειας οπλικών συστημάτων, αλλά ιδιαίτερα για την είσοδό τους στις ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα).
Κι άλλη δικογραφία στη Βουλή
Στη Βουλή διαβιβάστηκε μια ακόμα δικογραφία που δείχνει ευθύνες του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου σχετικά με τα συστήματα αυτοπροστασίας «ASPIS II» των μαχητικών αεροσκαφών «F-16», τα οποία παραγγέλθηκαν επί των ημερών του. Η έρευνα της υπόθεσης ξεκίνησε με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο και αμερικανικά τηλεγραφήματα στον ιστότοπο «Wikileaks». Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, η παραγγελία για τα συστήματα αυτοπροστασίας «ASPIS II» των «F-16» έγινε το Μάρτη του 2000, αλλά, μετά από 9 χρόνια, κανένα από τα αεροσκάφη δεν είχε εγκατεστημένο το σύστημα αυτοπροστασίας. Το όποιο αδίκημα εκτιμάται ότι έχει παραγραφεί και το Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου προτείνει να δικαστεί από την τακτική Δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου