ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελ. /24     
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ενάντια στη ναρκω-καταστολή
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με αφορμή την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών που προωθεί η κυβέρνηση

Η πρόθεση της κυβέρνησης να νομιμοποιήσει τη χρήση όλων των ναρκωτικών ουσιών - όπως προκύπτει από το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, που παρουσιάστηκε προχτές στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Μ. Παπαϊωάννου - και τη χορήγηση υποκατάστατων σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία, όπως επανέλαβε ο υπουργός Υγείας, Α. Λοβέρδος, σε τελευταία σύσκεψη, προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εκφράζει με ανακοίνωση την κατηγορηματική αντίθεσή του στα σχέδια ναρκω-καταστολής του ελληνικού λαού και καλεί σε συστράτευση για τη δημιουργία ενός αντιναρκωτικού μετώπου. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:«Το ΚΚΕ δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετο στο νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά, που νομιμοποιεί τη χρήση τους, και καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους, όλο το λαό να αντιδράσουν αποφασιστικά ενάντια στην καταστροφή και τον όλεθρο που ετοιμάζουν για τη νεολαία και τα παιδιά μας. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συνεπικουρούμενη από τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας, στη μάχη κατά του κινήματος και των αντιδράσεων στη βαρβαρότητα που εξελίσσεται έριξε προς βοήθεια της καταστολής και τη ναρκω-καταστολή.
Η νομιμοποίηση των ναρκωτικών που εξήγγειλε η κυβέρνηση, με δήθεν δάκρυα για τους χρήστες που φυλακίζονται, στοχεύει μόνο στο μυαλό και την ψυχή κυρίως των νέων ανθρώπων, αλλά και όλου του λαού. Μια νεολαία μισοζαλισμένη, με σκυμμένο το κεφάλι βολεύει το πέρασμα της πολιτικής τους. Μια νεολαία που στερείται τα δικαιώματά της στην Παιδεία, την Υγεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, αλλά έχει "δικαίωμα" να καλλιεργεί χασίς σε γλάστρες, είναι ακίνδυνη για το σύστημα που με νύχια και δόντια υπερασπίζονται.
Τα ναρκωτικά είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζεται, δεν είναι ελεύθερη επιλογή κανενός ούτε αρρώστια. Αυτοί που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους χρήστες, τους ονομάζουν πρόβλημα που πρέπει να απομακρυνθεί από το κέντρο της Αθήνας και να μοιραστεί σε όλα τα νοσοκομεία, τους καταδικάζουν να είναι για πάντα εξαρτημένοι με τη μεθαδόνη, που θα τη μοιράζει το ίδιο το κράτος, αλλά και ιδιώτες γιατροί και φαρμακεία.
Για πρόληψη, θεραπεία, επανένταξη δεν γίνεται κανένας λόγος. Το ΚΚΕ για άλλη μια φορά δηλώνει την αντίθεσή του με όλα τα ναρκωτικά. Η δημιουργία ενός αντιναρκωτικού μετώπου είναι επιτακτική ανάγκη.
Η υπεράσπιση του δικαιώματος των χρηστών για θεραπεία δημόσια και δωρεάν είναι ζήτημα συνολικά του λαϊκού κινήματος. Είναι επιτακτικό καθήκον όλων των εργαζομένων και του λαού ο αγώνας για να μην περάσει το νέο σχέδιο απελευθέρωσης των ναρκωτικών».
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
«Ορθολογικοποίηση» της ... χρήσης!
Απίστευτοι επικοινωνιακοί ακροβατισμοί της κυβέρνησης, η οποία προωθεί τη συντήρηση ενός προβλήματος που έχει φέρει σε απόγνωση χιλιάδες οικογένειες
Η χορήγηση υποκατάστατων ναρκωτικών απ' τα δημόσια νοσοκομεία, αλλά και η νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Δικαιοσύνης θα αποτελέσουν την «ορθολογικοποίηση» της χρήσης, λες και η χρήση των ναρκωτικών ουσιών μπορεί να μπει στο καντάρι της Δικαιοσύνης ή να αντιμετωπιστεί φαρμακευτικά. Στόχος της κυβέρνησης και των συνοδοιπόρων της είναι να νομιμοποιήσει στη συνείδηση του λαού το πρόβλημα των ναρκωτικών και τη χρήση τους, να κάμψει τις διαρκώς εντεινόμενες αντιδράσεις απέναντι στην απάνθρωπη πολιτική της.
Τα παραπάνω προκύπτουν απ' τις χτεσινές τοποθετήσεις του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου και του υφυπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Πεταλωτή. Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση, έχοντας αφετηρία τις περικοπές υποσκελίζει τη θεραπεία, καθώς, όπως έχει πει επανειλημμένα ο υπουργός Υγείας, δεν μπορεί για τη χορήγηση υποκατάστατων 300.000 ευρώ να συντηρεί υποστηρικτικές μονάδες που στοιχίζουν εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Ετσι διαγράφονται η πρόληψη, η απεξάρτηση και η επανένταξη των χρηστών, περιθωριοποιώντας τα Κέντρα Πρόληψης και τα «στεγνά» προγράμματα.
Ενημερώνοντας την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων για θέματα Υγείας, ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε ότι η χορήγηση υποκατάστατων στα δημόσια νοσοκομεία θα αποτελέσει «ένα βασικό κομμάτι» του πολυνομοσχεδίου αφού στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο ένα απ' τα βασικά θέματα ήταν η «εξάλειψη μέχρι Οκτώβρη - Νοέμβρη της "λίστας της ντροπής", μέσα από τη διεύρυνση των προγραμμάτων παροχής θεραπείας». Δηλαδή, κυριαρχεί η ιατρικοποίηση ενός εξόχως κοινωνικού προβλήματος, που επιχειρείται να αντιμετωπιστεί με διαχειριστική λογική εναρμονισμένης με τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Συμπλήρωμα στις πρωτοβουλίες του υπουργείου Υγείας αποτελεί και η νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Δικαιοσύνης για την πλήρη αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών. Μιλώντας χτες το πρωί στη ΝΕΤ, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Πεταλωτής, εμφανίστηκε με υποκριτικούς λυγμούς για τα «βαποράκια» που καταλήγουν στη φυλακή για δυο γραμμάρια χασίς, ενώ οι έμποροι μένουν στο απυρόβλητο. «Τώρα προσπαθούμε να ορθολογικοποιήσουμε τι γίνεται» και «πως είναι κάποιος τοξικομανής ή εξαρτημένος» είπε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, λες και μπορούν να μπουν στη ζυγαριά οι ουσίες ή να περιγραφεί ο τρόπος χρήσης σε μια εποχή πολυτοξικομανίας. Με το νομοσχέδιο, είπε ο Γιώργος Πεταλωτής, οι χρήστες δε θα μπαίνουν «στη φυλακή αλλά σε κέντρα αποθεραπείας γιατί είναι άρρωστοι». Βέβαια, η γύμνια από ειδικά προγράμματα που θα απευθύνονται σε φυλακισμένους ήταν η βασική αιτία που οι χρήστες κατέληγαν στις φυλακές. Ετσι, όταν ο υφυπουργός Δικαιοσύνης αναφέρεται σε «κέντρα αποθεραπείας» εννοεί τα δημόσια νοσοκομεία που προετοιμάζει για τις δόσεις συντήρησης του προβλήματος ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Τις ευαισθησίες της κυβέρνησης ως προς το θέμα των ναρκωτικών προσυπέγραψε και ο βουλευτής της ΝΔ Αναστάσιος Τασούλας, που μίλησε στην ίδια εκπομπή της ΝΕΤ, ενώ συμβούλευσε τον Γ. Πεταλωτή να μην επαναπαυθεί στην ευφορία της νομοθέτησης. Υπέρ των νοσοκομειακών δόσεων των υποκατάστατων τάχτηκε και η Δημοκρατική Συμμαχία, θυμίζοντας ότι την πρόταση την είχε υποστηρίξει πρώτη η πρόεδρός της Ντόρα Μπακογιάννη και τονίζοντας ότι «κάθε κίνηση που αντιμετωπίζει τον τοξικομανή σαν ασθενή και τον διαχωρίζει από τους εμπόρους ναρκωτικών είναι θετική».
Εκδηλώσεις της ΚΝΕ

Στο πλαίσιο του 37ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» είναι προγραμματισμένες οι εξής εκδηλώσεις:
  • Σήμερα, Πέμπτη, στην πλατεία Καλυβών, στα Χανιά, στις 8.30 το βράδυ. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει πολιτική ομιλία και λαϊκό - κρητικό γλέντι με χορευτικό συγκρότημα.
  • Αύριο, Παρασκευή, στο Λιμάνι, στο Ληξούρι, στις 8.30 το βράδυ, θα μιλήσει ο Αντρέας Μεσολωράς, γραμματέας ΝΣ Κεφαλονιάς - Ιθάκης της ΚΝΕ.
  • Αύριο Παρασκευή, στη Σκάλα Ποταμιάς Θάσου, στις 9 το βράδυ, θα μιλήσει ο Θανάσης Χαυτάς, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και θα ακολουθήσει θέατρο σκιών και λαϊκό ρεμπέτικο γλέντι.
  • Το Σάββατο 6 Αυγούστου, στο Λιμένα Θάσου, στις 9 το βράδυ, θα μιλήσει ο Γιάννης Παντελίδης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, θα ακολουθήσει θέατρο σκιών και ροκ συναυλία από ερασιτεχνικό συγκρότημα.
  • Την Κυριακή 7 Αυγούστου, στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Βολιμών, στη Ζάκυνθο, στις 8.30 το βράδυ, εκδήλωση με θέμα: «Ανεργία και νέοι εργαζόμενοι, η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ». Θα μιλήσει στέλεχος της ΝΟ Ζακύνθου και θα ακολουθήσει προβολή υλικού για την καπιταλιστική κρίση και τη δράση του ΚΚΕ, καθώς και μουσικό πρόγραμμα από μαθητές.
  • Την Κυριακή 7 Αυγούστου στα Ανώγεια Ρεθύμνου, στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία του χωριού, με θέμα τη δράση του ΔΣΕ. Θα μιλήσει ο Κωστής Σταυρουλάκης, γραμματέας της ΝΕ Ρεθύμνου του ΚΚΕ και θα ακολουθήσει αφιέρωμα στο αντάρτικο τραγούδι και στον Νίκο Ξυλούρη.
  • Την Κυριακή 7 Αυγούστου, στις 9 μμ, θα πραγματοποιηθεί φεστιβαλική εκδήλωση στην πλατεία της Τσαριτσάνης. Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνονται πολιτική ομιλία από μέλος της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ και χαιρετισμός εκπροσώπου της ΚΝΕ, καθώς και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με αφιέρωμα στο αντάρτικο τραγούδι και λαϊκό γλέντι.
  • Την Κυριακή 7 Αυγούστου, στις 8.30 το βράδυ στην πλαζ Ψανή στη Ναύπακτο, θα πραγματοποιηθεί προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ. Θα μιλήσει η Αλεξάνδρα Λαμπροκωστοπούλου, μέλος του ΓΠ Βορειοδυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ.
  • Την Κυριακή 7 Αυγούστου στη Σητεία Λασιθίου, στις 8 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία της πόλης. Θα μιλήσει ο Βαγγέλης Σοφίου, μέλος του ΓΠ Κρήτης της ΚΝΕ. Θα υπάρχει πλούσιο μουσικό πρόγραμμα από ερασιτεχνικά και μαθητικά συγκροτήματα.
  • Την Κυριακή 7 Αυγούστου στο Πολύκεντρο Μανταμάδου Μυτιλήνης, με θέμα το σύνθημα του φεστιβάλ, «Ο δικός σου δρόμος για τις δικές σου ανάγκες. Με το ΚΚΕ για το Σοσιαλισμό». Θα προβληθούν DVD, θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας, βιβλιοπωλείο, ομιλίες και συζήτηση για τις θέσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου