ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΚΛΙΝΤΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ!!!

Παρασκευή 15 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελ. /28     
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την επίσημη επίσκεψη της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ

«
Η επικείμενη επίσκεψη της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, στη χώρα μας και γενικότερα στην περιοχή μας δεν είναι τυχαία. Σχετίζεται με τα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ στην περιοχή μας, καθώς και με την παροχή στήριξης στην πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί το λαό στην πτώχευση και εκποιεί τη δημόσια περιουσία.
Το ενδιαφέρον της αμερικανικής κυβέρνησης εστιάζεται:
  • Στις διαπραγματεύσεις για το σχέδιο ελεγχόμενης χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας, με δεδομένη την άμεση και έμμεση έκθεση αμερικανικών ομίλων του χρηματοπιστωτικού τομέα, αλλά και τον ανταγωνισμό ευρώ - δολαρίου ως διεθνών αποθεματικών νομισμάτων. Η αναζήτηση συμβιβασμού εξελίσσεται, ενώ μεταβάλλονται και οι συσχετισμοί στο εσωτερικό του ΔΝΤ.
  • Στη διασφάλιση ότι την εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου θα αναλάβουν οι μονοπωλιακές επιχειρήσεις τους, στο πλαίσιο της "συνεκμετάλλευσης". Εξέλιξη που σχετίζεται με την επικίνδυνη παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, και την ανάπτυξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων στην κατεύθυνση της συρρίκνωσης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας στο Αιγαίο (ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα κ.ά.), στη λογική της λεγόμενης "συνδιαχείρισης".
  • Στην πορεία των σχέσεων Ελλάδας - Ισραήλ - Κύπρου που αφορούν ιδιαίτερα τα σχέδια μεταφοράς στην ΕΕ φυσικού αερίου απ' τα υποθαλάσσια κοιτάσματα της ΝΑ Μεσογείου.
  • Στη διαπάλη των ιμπεριαλιστικών κέντρων για τον έλεγχο υποδομών στρατηγικής σημασίας της Ελλάδας (αεροδρόμια, λιμάνια, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες κ.ά.) στο πλαίσιο της εκποίησης δημόσιας περιουσίας σε μονοπωλιακούς ομίλους το επόμενο διάστημα.
  • Στη λύση στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, για να προχωρήσει η διεύρυνση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια.
  • Στο νέο διχοτομικό σχέδιο τύπου Ανάν για το Κυπριακό.
  • Στη γενικότερη στήριξη των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδίων στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική και στα Βαλκάνια, που κινούνται σε αντιπαράθεση με τα σχέδια άλλων ανερχόμενων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.
Τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα και σχέδια των ΗΠΑ, όπως και της ΕΕ και των άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων, δεν έχουν καμία σχέση με την ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία των λαών, όπως τα εμφανίζουν. Οδηγούν σε αμφισβήτηση των συνόρων, σε νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους στην περιοχή μας.
Το ΚΚΕ καλεί το λαό σε εγρήγορση και σε ένταση της αντιιμπεριαλιστικής πάλης. Οι λαϊκές δυνάμεις έχουν χρέος, όσο γίνεται πιο γρήγορα να αλλάξουν το συσχετισμό δυνάμεων σε βάρος των κομμάτων που υπηρετούν τις συμμαχίες της ελληνικής πλουτοκρατίας, τη συμμετοχή της χώρας στους επικίνδυνους για τα λαϊκά και κυριαρχικά δικαιώματα ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Χρειάζεται συμπόρευση με το ΚΚΕ για την απόκρουση και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, της εμπλοκής και συμμετοχής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς. Τώρα πρέπει να διαμορφωθεί ένα ισχυρό κοινωνικό πολιτικό μέτωπο, η λαϊκή συμμαχία για λαϊκή εξουσία, για την αποδέσμευση από όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, ώστε να οργανωθεί η οικονομία, να αναπτυχθεί η χώρα με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι τα συμφέροντα των μονοπωλίων».
ΑΘΗΝΑ 14/7/2011
ΤΟ ΠΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
Ανεπιθύμητη η υπουργός πολέμου των ιμπεριαλιστών
Ανακοίνωση με αφορμή την επίσκεψη Κλίντον στην Ελλάδα
Σε ανακοίνωσή της για την επικείμενη επίσκεψη της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στην Ελλάδα, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη σημειώνει:
«Εν μέσω της συνεχιζόμενης εγκληματικής πολεμικής επέμβασης των ΗΠΑ, NATO και EE ενάντια στο λαό της Λιβύης καταφθάνει στη χώρα μας η Χίλαρι Κλίντον μετά από πρόσκληση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, του πανάξιου συνεταίρου των ιμπεριαλιστών στις διαδοχικές επεμβάσεις σε βάρος των λαών των Βαλκανίων και της ευρύτερης Μέσης Ανατολής.
Η επίσκεψη αυτή δεν είναι εθιμοτυπική. Εχει σχέση με την προώθηση των συμφερόντων των ιμπεριαλιστών στην περιοχή. Γίνεται για να συμβάλει ακόμη περισσότερο στην επιτάχυνση των διαδικασιών για τη διευθέτηση της ΝΑΤΟικής κυριαρχίας στο Αιγαίο, σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, ύστερα από την κύρωση των συμβάσεων με τις οποίες δίνεται γη, θάλασσα και αέρας, μετατρέποντας τη χώρα σε μια απέραντη βάση του ιμπεριαλισμού, των δομών και των μηχανισμών του. Γίνεται για να εξασφαλίσει την ακόμη μεγαλύτερη συμβολή της Ελλάδας στην επί 4 μήνες επίθεση των ιμπεριαλιστών στη Λιβύη, για να εξασφαλίσει την ακόμη μεγαλύτερη στήριξη του δολοφονικού ισραηλινού καθεστώτος ενάντια στον παλαιστινιακό λαό.
Η ΕΕΔΥΕ καταγγέλλει ότι η επίσκεψη αυτή εγκυμονεί μόνο κακά μαντάτα και νέα δεινά για τον ελληνικό λαό, τους λαούς της περιοχής. Η υπουργός πολέμου των ιμπεριαλιστών, με τις χώρες του NATO και τις κυβερνήσεις χωρών - μελών της EE, έχουν στο σχεδιασμό τους: Επίθεση, σφαγές και πόλεμο σε βάρος των λαών της περιοχής, μοίρασμα των αγορών και των αγωγών πετρελαίου, προώθηση των διχοτομικών σχεδίων των ιμπεριαλιστών στην Κύπρο και ΝΑΤΟποίηση του Αιγαίου. Γι' αυτό είναι ανεπιθύμητη.
Καλούμε τον ελληνικό λαό, τη νεολαία και τους εργαζόμενους να στείλουν με κάθε τρόπο το μήνυμά τους για μια ακόμα φορά στους ιμπεριαλιστές και στους κυβερνώντες οικοδεσπότες πως ο λαός αυτής της γειτονιάς του κόσμου δε συναινεί, δε συμμετέχει και δεν υποτάσσεται στον ιμπεριαλισμό. ΗΠΑ, NATO και EE είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί των λαών και της ειρήνης και άρα είναι και εχθροί μας και ως εχθρούς που επιτίθενται θα τους αντιμετωπίσουμε.
Καλούμε τον ελληνικό λαό μαζί με την ΕΕΔΥΕ και τις άλλες οργανώσεις του λαϊκού και εργατικού κινήματος ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, κόντρα στους άδικους πολέμους από κοινού με τους άλλους λαούς της περιοχής μας.
Απαιτούμε: Καμιά εμπλοκή, καμία συμμετοχή της χώρας μας στην επέμβαση του NATO στη Λιβύη. Να σταματήσουν τώρα οι εγκληματικές επιχειρήσεις. Να κλείσει η βάση της Σούδας και να φύγουν τώρα όλες οι βάσεις του NATO και των ΗΠΑ από τη χώρα. Να επιστρέψουν όλες οι δυνάμεις στρατού και αστυνομίας από το εξωτερικό. Να φύγει η Ελλάδα από το NATO - να διαλυθεί το NATO. Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών».
Κυριακή και Δευτέρα η Κλίντον στην Αθήνα
Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα επισκεφτεί την Ελλάδα την Κυριακή 17 και τη Δευτέρα 18 Ιούλη, προερχόμενη από την Τουρκία (15 και 16 Ιούλη), όπου θα συμμετάσχει στις συναντήσεις της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη. Στην Αθήνα, θα έχει συναντήσεις με τον Κ. Παπούλια, τον Γ. Παπανδρέου, τον Ελληνα ΥΠΕΞ, Σ. Λαμπρινίδη και άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Αναφερόμενος στην ατζέντα της συνάντησης με τον Ελληνα ΥΠΕΞ το πρωί της Κυριακής, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γ. Δελαβέκουρας είπε χτες ότι θα περιλαμβάνει όλα τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής. Ειδικότερα, σημείωσε ότι αντικείμενο συζήτησης θα αποτελέσουν η κατάσταση στη Βόρεια Αφρική, στη Μέση Ανατολή και στη Λιβύη, οι εξελίξεις στην περιοχή των Βαλκανίων, αλλά και επιμέρους θέματα, όπως το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, η πρόοδος της Αλβανίας και το ζήτημα του Κοσσόβου. Παράλληλα, θα εξεταστούν οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και η πορεία των διαπραγματεύσεων, οι σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία, αλλά και η ενταξιακή πορεία της γείτονος, καθώς επίσης και η κατάσταση στην ευρωζώνη. Από την Αθήνα, η Χ. Κλίντον θα αναχωρήσει για την Ινδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου