ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Πέμπτη 7 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελ. /28     
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
Κατάργηση της αποζημίωσης για συμμετοχή σε Επιτροπές
Επίκαιρη και αναγκαία η πρόταση του ΚΚΕ, με αφορμή τις αλλαγές που προωθεί ο πρόεδρος της Βουλής, για να διασκεδάσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια για την κυρίαρχη πολιτική
Η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για τις συντάξεις και τις αποζημιώσεις των βουλευτών κατατέθηκε στις 3 Μάρτη 2010 και ακόμα δεν έχει συζητηθεί στη Βουλή

Icon
Η εκλογή στο αξίωμα του βουλευτή δεν μπορεί να δικαιολογήσει κανένα προνόμιο των εκλεγμένων. Πρέπει να καταργηθεί η βουλευτική σύνταξη, να μειωθούν οι αποδοχές και να μην υπάρχουν ξεχωριστές αμοιβές για τις κοινοβουλευτικές επιτροπές.
Η θέση αυτή του ΚΚΕ, που αποτυπώθηκε με συγκεκριμένη πρόταση νόμου, την οποία κατέθεσε στη Βουλή στις 3 Μάρτη 2010 και η συζήτησή της εκκρεμεί, αποδεικνύεται ιδιαίτερα επίκαιρη, με αφορμή την πρόθεση του προέδρου της Βουλής, Φίλιππου Πετσάλνικου, να ζητήσει νέα περικοπή των αποζημιώσεων που καταβάλλονται στους βουλευτές για τη συμμετοχή τους στις διαρκείς και ειδικές επιτροπές του Κοινοβουλίου, σε μια προσπάθεια να θολώσει τα νερά για την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που χτυπάει το λαϊκό εισόδημα και τσακίζει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Η αμοιβή για τη συμμετοχή στις επιτροπές είναι σήμερα 245 ευρώ και αναμένεται να μειωθεί κάτω από τα 200 ευρώ. Στην ίδια λογική, ο πρόεδρος της Βουλής, προτίθεται να προχωρήσει στην αντικατάσταση των βουλευτικών αυτοκινήτων με άλλα μικρότερου κυβισμού.
Κρυστάλλινη για το θέμα είναι η θέση του ΚΚΕ. Στην εισηγητική έκθεση της πρότασης νόμου που κατέθεσε, σημειώνει ότι «η εκλογή στα σώματα αυτά (σ.σ. Βουλή), με κανέναν τρόπο δεν πρέπει να αποτελεί αφορμή για κανένα προνόμιο των εκλεγμένων σε σχέση με την προηγούμενη κατάστασή τους».
Με βάση αυτή την αφετηριακή θέση, το ΚΚΕ ζητάει την πλήρη κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης, καθώς και τη μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης. Συγκεκριμένα, έχει ζητήσει «η βουλευτική σύνταξη να καταργηθεί και ο χρόνος βουλευτικής θητείας να λογίζεται χρόνος πραγματικής ασφάλισης στον ασφαλιστικό φορέα που ήταν ασφαλισμένος ο κάθε βουλευτής πριν την εκλογή του. Ως προς το ύψος της σύνταξης, τα όρια συνταξιοδότησης θα ισχύουν οι κοινές διατάξεις».
Η πρόταση νόμου το ΚΚΕ αναφέρεται και στο θέμα των αποζημιώσεων των βουλευτών για τη συμμετοχή τους σε επιτροπές σημειώνοντας πως «το ΚΚΕ υποστηρίζει την κατάργηση της αποζημίωσης των βουλευτών για τη συμμετοχή τους σε συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών, ή σε άλλες δραστηριότητες του Κοινοβουλίου, δεδομένου ότι η συμμετοχή αυτή δε συνιστά υπερωριακή απασχόληση, αλλά είναι μέσα στα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του βουλευτή».
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Θεατρινισμοί για συντάξεις και απολύσεις στο δημόσιο
Καταγγέλλει διαφορές ανάμεσα στο επικαιροποιημένο μνημόνιο και τον εφαρμοστικό νόμο, άρθρα του οποίου ψήφισε και η ίδια
Θέατρο σε βάρος του λαού παίζει η ηγεσία της ΝΔ, που από τη μια στηρίζει ολοένα και πιο ενεργά τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα του μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού, έχοντας ψηφίσει τα 22 από τα 49 άρθρα του και από την άλλη επιδίδεται σε ασκήσεις ψευτοαντιπολίτευσης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στο κείμενο του εφαρμοστικού και την επικαιροποίηση του μνημονίου, που συνυπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών στο Γιούρογκρουπ του περασμένου Σαββάτου.
Μετά τη φραστική διαφοροποίηση στο ζήτημα των απολύσεων που θα γίνουν στο δημόσιο μετά τη 12μηνη παραμονή των εργαζομένων σε καθεστώς «εργασιακής εφεδρείας», η ΝΔ επιχείρησε να κρατήσει αποστάσεις στη μείωση της βασικής σύνταξης του ΟΓΑ των 360 ευρώ και των κατώτατων συντάξεων των άλλων ασφαλιστικών ταμείων που προβλέπονται στην έκθεση του επικαιροποιημένου μνημονίου, όπως αποκάλυψε χτες η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».
Η ΝΔ, διά του εκπροσώπου της, εγκάλεσε την κυβέρνηση για παραπλάνηση, επικαλούμενη ότι στο τελικό κείμενο του μεσοπρόθεσμου και συγκεκριμένα στο άρθρο 8, παράγραφος 8 - το οποίο ας σημειωθεί η ίδια το υπερψήφισε - υπάρχει απλά η πρόβλεψη για μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών του ΟΓΑ και άλλων συνταξιοδοτικών ταμείων, καθώς και αυστηροποίηση των κριτηρίων δικαιούχων με βάση τον τόπο μόνιμης διανομής.
Αποκορύφωμα της κοροϊδίας και του εμπαιγμού εκ μέρους της ηγεσίας της ΝΔ αποτελεί το γεγονός ότι το μόνο που ζητά από την κυβέρνηση είναι να προσέλθει ο υπουργός Οικονομικών στη Βουλή και «να δώσει συγκεκριμένες εξηγήσεις για το θέμα αυτό που απασχολεί δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους»! Στην πραγματικότητα, η ΝΔ προτρέπει την κυβέρνηση να προχωρήσει στην εφαρμογή των άγριων αντιλαϊκών μέτρων, φροντίζοντας όμως η ίδια να μείνει όσο γίνεται πιο μακριά από το κάδρο.
Την ίδια στιγμή, το επιτελείο του προέδρου της ΝΔ επιδείκνυε με καμάρι τα εύσημα που δίνει στον Αντ. Σαμαρά η ναυαρχίδα του παγκόσμιου χρηματιστικού κεφαλαίου, η «Wall Street Journal», για τις θέσεις του για τη δραστική μείωση της φορολογίας του κεφαλαίου. Σε χτεσινό άρθρο, κάτω από τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ο Ελληνας πολέμιος των φόρων - Επιτέλους, μια πρόταση υπέρ της ανάπτυξης για την Αθήνα», επικροτείται η πρόταση του προέδρου της ΝΔ για «περικοπή των φόρων εισοδήματος των εταιρειών από 24% σε 15%». Ταυτόχρονα, υποδεικνύεται στον Αντ. Σαμαρά να ζητήσει και «κάθετη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, ώστε να μειωθεί το κόστος εργασίας και να δοθούν κίνητρα για τη δημιουργία θέσεων εργασίας», πρόταση που περιλαμβάνεται ήδη στο Ζάππειο 2.
Περιοδείες και εκδηλώσεις του ΚΚΕ
Σήμερα Πέμπτη 7 Ιούλη
  • Στις 8 μ.μ., σε συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Τριάδας στο Περιστέρι, θα μιλήσει ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος της ΚΕ και βουλευτής.
  • Στις 8.30 μ.μ., σε συγκέντρωση στη Λιβαδειά, θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ. Θα προηγηθεί στις 7 μ.μ. συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του παλιού Δημαρχείου.
  • Η ΚΟΒ Ε' Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά, διοργανώνει συγκέντρωση στις 8 μ.μ., στον πεζόδρομο της Παλαμηδίου (Παλαμηδίου και Αιτωλικού). Θα μιλήσει η Χρ. Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Στις 8 μ.μ., σε συγκέντρωση στην πλατεία Ποιητών στο Μπουρνάζι, θα μιλήσει η Σπ. Παναγή, Γραμματέας της ΑΕ Περιστερίου.
  • Στις 7.30 μ.μ., σε συγκέντρωση στο Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, θα μιλήσει ο Θόδωρος Ιγνατιάδης, βουλευτής του ΚΚΕ.
  • Συγκέντρωση στην πλατεία Χασιώτη Αγ. Γεωργίου, στις 7.30 μ.μ., με ομιλητή τον Γ. Λαμπρούλη, μέλος της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ.
  • Συγκέντρωση στα Σουφλάρια, στο αναψυκτήριο ΑΤΑ, στις 8 μ.μ., με ομιλητή τον Χρ. Μπίκα, μέλος της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ.
  • Συγκέντρωση στην πλατεία Ανθούπολης, στις 7.30 μ.μ., με ομιλήτρια την Αγγελική Δασκαλάκη, μέλος της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ.
  • Συγκέντρωση στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης, στην πλατεία, στις 8 μ.μ., με ομιλητή τον Π. Κρίκη, μέλος της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ.
  • Συγκέντρωση στο Αργυροπούλι, στις 7 μ.μ., με ομιλητή τον Ρ. Μαρούδα, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δε συμμετέχει στο «διάλογο» για το νέο φορολογικό
Επιστολή στον Ε. Βενιζέλο παρέδωσε χτες ο Θ. Παφίλης, εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος
Tο ΚΚΕ δεν θα συμμετάσχει στην επιτροπή Κατάρτισης του σχεδίου νόμου για το νέο φορολογικό σύστημα, όπως γνωστοποίησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, με επιστολή του προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ε. Βενιζέλο. Σε αυτήν αναφέρεται:
«Οι θέσεις της κυβέρνησης για το φορολογικό σύστημα είναι δεδομένες, διαμορφωμένες και στοχεύουν από τη μία σε παροχή νέων φοροαπαλλαγών και φοροελαφρύνσεων στο μεγάλο κεφάλαιο και από την άλλη στην επιβολή νέων φορολογικών βαρών στους εργαζόμενους στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.
Ταυτόχρονα είναι γνωστές και οι θέσεις του ΚΚΕ που τις έχουμε παρουσιάσει επανειλημμένα και μέσα και έξω από τη Βουλή για την αύξηση του συντελεστή φορολογίας των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%, τη μείωση των φορολογικών βαρών και την αύξηση του ατομικού αφορολόγητου στο ποσό των 20.000 ευρώ, την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και μια σειρά άλλα μέτρα για την ελάφρυνση των λαϊκών εισοδημάτων.
Με δεδομένες τις θέσεις της κυβέρνησης και των κομμάτων, θεωρούμε το διάλογο προσχηματικό προκειμένου να νομιμοποιηθεί και να διευκολυνθεί η νέα φοροεπιδρομή σε βάρος του λαού. Για τους λόγους αυτούς το ΚΚΕ δεν θα συμμετάσχει στην Επιτροπή Κατάρτισης του σχεδίου του σχετικού νόμου, με εκπρόσωπό του».

Σελ. /28     
Copyright © 1997-2011 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου