ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Η ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ!!

Σάββατο 2 Ιούλη 2011 - Κυριακή 3 Ιούλη 2011 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελ. /32     
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η δράση προβοκατόρικων μηχανισμών στις 5 Μάη 2010
Η περιφρούρηση του ΠΑΜΕ μπροστά στον Αγνωστο Στρατιώτη που απέτρεψε την προβοκάτσια
Είναι γνωστό ότι οι μηχανισμοί (κρυφοί ή φανεροί) του αστικού κράτους χρησιμοποιούν, παρεισφρέουν ή ακόμα και «στήνουν» οι ίδιοι διάφορες ομάδες που εμφανίζονται ως «αντιεξουσιαστικές». Χρησιμοποιούν την προβοκατόρικη δράση τους, ώστε να πατήσουν πάνω σε ενέργειες και να εντείνουν την καταστολή ενάντια στο λαϊκό - εργατικό κίνημα.Τέτοιες, σοβαρές, καταγγελίες υπήρξαν και για τη δράση προβοκατόρων στις 5 Μάη 2010, όταν επιχειρήθηκε - χωρίς επιτυχία - η προβοκάτσια κατά του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, αλλά ο εμπρησμός της «Μαρφίν» στη Σταδίου είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό χαμό τριών εργαζομένων τραπεζοϋπαλλήλων.
Η προβοκάτσια είχε στηθεί από μηχανισμούς που εκείνη τη μέρα έδρασαν σε διαφορετικούς χώρους: Στη Σταδίου, έξω από τη Βουλή, αλλά και μέσα σε αυτή. Δεν είναι τυχαίο ότι εκείνη τη μέρα, έγινε απόπειρα να εμπλέξουν το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ στις προβοκάτσιες. Πρωτεργάτης σε εκείνη την απόπειρα ήταν ο ΛΑ.Ο.Σ. και ο ίδιος ο Γ. Καρατζαφέρης μέσα από τη Βουλή.
Τα γεγονότα εκείνης της μέρας ξετυλίχτηκαν ως εξής:
Χιλιάδες και χιλιάδες εργαζόμενοι πραγματοποιούσαν με τα λάβαρα του ΠΑΜΕ μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση και πορεία (ξεκινούσε από την Ομόνοια και κατέληγε στους Στύλους του Ολυμπίου Διός).
Η πορεία του ΠΑΜΕ ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι. Φτάνει έξω από τη Βουλή 12.30 μ.μ.
Εκεί εκτυλίσσεται το οργανωμένο σχέδιο προβοκάτσιας. Φασιστοειδή παντός τύπου, που το έπαιζαν τάχα αγανακτισμένοι από την αντιλαϊκή πολιτική, μπροστά στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη αρχίζουν να φωνάζουν συνθήματα τύπου «κλέφτες κλέφτες» και «να καεί η Βουλή». Κάποιοι προβοκάτορες επιχειρούν (με συνθήματα και χειρονομίες) να παρασύρουν διαδηλωτές. Παρεμβαίνουν ομάδες περιφρούρησης του ΠΑΜΕ, βάζουν «φράγμα» στους άθλιους που ήθελαν να πυροδοτήσουν έκτροπα. Η διαδήλωση συνεχίζει την πορεία της, συντεταγμένη, περιφρουρημένη.
Στο μεταξύ, έξω οι προβοκάτορες είτε τραγουδούσαν τον Εθνικό Υμνο, είτε ούρλιαζαν «να καεί το μπ..... η Βουλή». Επιχειρούν, μάλιστα, να στρέψουν κόσμο ενάντια στην περιφρούρηση, κατηγορώντας την πως «προστατεύετε τη Βουλή», «τους φυλάτε» κ.λπ. Και αυτή η απόπειρα απέτυχε παταγωδώς. Κανείς δε στράφηκε ενάντια στην περιφρούρηση. Επί μία ώρα περνούσε η πορεία του ΠΑΜΕ μπροστά στον Αγνωστο Στρατιώτη, χωρίς να ευδοκιμήσει καμία προβοκάτσια. Αρχισαν μόνο δέκα λεπτά απ' όταν πέρασε και το τελευταίο μπλοκ της πορείας του ΠΑΜΕ. Προβοκάτορες ανέβηκαν τα σκαλιά της Βουλής, ξεκίνησαν κυνηγητό με τα ΜΑΤ, προσπάθησαν να μπουν στη Βουλή, ξεκίνησε ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης.
Συντονισμός μέσα και έξω
Σαν έτοιμος από πριν, ο Καρατζαφέρης εξαπολύει τη χοντροκομμένη συκοφαντία του. «Πρέπει το ΚΚΕ να ξεκαθαρίσει αν ξεκίνησε πάλι αντάρτικο. Το ΠΑΜΕ πριν από λίγο φώναζε "κάψτε τη Βουλή"», ούρλιαζε στη Βουλή και έδινε πρώτος αυτός το στίγμα της ενιαία επεξεργασμένης προβοκατόρικης προπαγάνδας.
Παίρνει όμως την απάντηση από την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα:«Να έρθουν μάρτυρες όλοι οι δημοσιογράφοι, που ήταν και τα κανάλια έξω από τη Βουλή, όταν έφτασε η πορεία του ΠΑΜΕ. Εκεί ήταν χρυσαυγίτες, γνωστοί -άγνωστοι που το 1994 είχαν κάψει το Πολυτεχνείο και ήταν εκεί μια ομάδα και έλεγε όντως "να καεί, να καεί η Βουλή" και πήγαμε, τους αφοπλίσαμε, τους πήραμε και τα δυο κοντάρια που είχαν με τη σημαία του ΠΑΜΕ. Τους καταγγείλαμε, έγιναν αλυσίδες και όση ώρα ήταν η συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος δεν έγινε το παραμικρό επεισόδιο. Ισως αυτοί που ήταν έξω από τη Βουλή, δεν ξέρω αν έχουν δεσμούς αίματος μόνιμους ή προσωρινούς με τον κ. Καρατζαφέρη, αλλά ειλικρινά ο κ. Καρατζαφέρης παίζει το ρόλο του προβοκάτορα σε διατεταγμένη υπηρεσία, για να επιβάλλει ό,τι επιβάλλει».
Η απόδειξη για την προβοκάτσια στο Σύνταγμα έρχεται και από μία ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, την www.thermopilai.org. Αυτή η ιστοσελίδα προβάλλει τις δραστηριότητες φασιστοειδών, χρυσαυγιτών κ.ά. Μότο της το «Τιμή μας η πίστις στο Εθνος». Σε αυτή, λοιπόν, την ιστοσελίδα, υπάρχει ένα κείμενο κάποιου αγανακτισμένου (προφανώς χρυσαυγίτη ή οπαδού του ΛΑ.Ο.Σ.) επειδή το ΠΑΜΕ περιφρούρησε τη Βουλή και δεν άφησε τους συγκεντρωμένους να μπουν μέσα. Τίτλος του κειμένου είναι: «Απεργία της 5ης Μαΐου 2010. Η πορεία του απλού κόσμου... και η προσπάθεια χειραγώγησης από το ΠΑΜΕ».
Ηθελαν και νεκρούς
Μα στους εγκέφαλους της προβοκάτσιας δεν τους έφτανε μόνο αυτό. Κείνη τη μέρα ήθελαν και νεκρούς. Ομάδα κουκουλοφόρων που έσπασαν στις 2 μ.μ. την πόρτα της τράπεζας, μπήκαν κι έβαλαν φωτιά στο κτίριο εγκλωβίζοντας 26 υπαλλήλους. Λίγο μετά τις 3 μ.μ. η Πυροσβεστική απεγκλώβισε πέντε άτομα. Ομως, τρεις έχασαν τη ζωή τους από ασφυξία. Οι πυροσβέστες βρήκαν τη μια γυναίκα πεσμένη κοντά σε μπαλκόνι, την άλλη σε αίθουσα του τρίτου ορόφου, και τον άνδρα σε διάδρομο. Στη διάρκεια της κατάσβεσης, υπήρχαν άτομα που πετούσαν πέτρες στις πυροσβεστικές δυνάμεις και στα ΜΑΤ.
Ο «Ρ» καταγγέλλει, αλλά απάντηση δεν παίρνει:
  • Από δύο κλούβες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στην οδό Πανεπιστημίου στο ύψος του βιβλιοπωλείου «Παπασωτηρίου», βγήκαν νεαροί με πολιτικά και με αμφίεση παρόμοια με εκείνη όσων προκαλούν επεισόδια. Κινήθηκαν στην Πανεπιστημίου, στην Πεσμαζόγλου και στη Σταδίου και το «έπαιζαν» διαδηλωτές.
  • Μια άλλη τέτοια ομάδα βγήκε από κλούβα των ΜΑΤ που βρισκόταν στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Θεμιστοκλέους, κινήθηκαν μέσω Θεμιστοκλέους προς Πανεπιστημίου. Και αυτοί κινούνταν σαν διαδηλωτές σε διάφορα σημεία της πόλης, με άγριες διαθέσεις και ήταν ανάμεσα σε αυτούς που πέταξαν τις μολότοφ στη «Μαρφίν».
Επιχείρηση τρομοκράτησης του λαού
Από αυτό το τραγικό γεγονός και έπειτα ξεκίνησε μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού του λαού, στην οποία συμμετέχουν αστικά ΜΜΕ και εκπρόσωποι του κεφαλαίου, που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.
Το «σύνθημα» για την έναρξη αυτής της επιχείρησης το έριξε η ίδια η μεγαλοεργοδοσία της «Μαρφίν», του επιχειρηματία Βγενόπουλου. Με ανακοίνωσή της αμέσως μετά το τραγικό συμβάν, γράφει: «Οι αυτουργοί μακάρι να συλληφθούν και να τιμωρηθούν. Τη μεγαλύτερη ευθύνη όμως έχουν οι ηθικοί αυτουργοί που δυστυχώς δε θα τιμωρηθούν ποτέ».
Την επόμενη μέρα των γεγονότων, ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, αποδεικνύει ποιος συντηρεί την άθλια προπαγάνδα που ξεκίνησε σε βάρος του ΚΚΕ ο Καρατζαφέρης, με αφορμή την προβοκάτσια.
Με χυδαίο τρόπο υποστηρίζει ότι «ειδικά όταν έχουμε θύματα, δεν μπορεί, δεν δικαιούται κανείς να μιλά για ένταση του αγώνα» και δίνει προκλητικά ομπρέλα στην προβοκάτσια λέγοντας: «Αυτή η θεωρία περί προβοκάτσιας, σε κάθε περίπτωση που συμβαίνει κάτι ανάλογο, είναι πάρα πολύ επικίνδυνη».
Επικίνδυνη και γκαιμπελικής έμπνευσης είναι η προπαγάνδα με την οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να τρομοκρατήσει τα λαϊκά στρώματα, αξιοποιώντας τη δράση των προβοκατόρικων μηχανισμών που εδώ και χρόνια υπονομεύουν το κίνημα.

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΑΣΑ»
Είχε ξεμπροστιάσει τον Σουκαρά από το Φλεβάρη
Σε ανακοίνωση της παράταξης που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στον προβοκατόρικο ρόλο του συγκεκριμένου συνδικαλιστή
Οπως αποκαλύφθηκε την επομένη της 48ωρης απεργίας στις 28 και 29 Ιούνη, ένας από τους κουκουλοφόρους που περιέθαλψαν τα ΜΑΤ κατά τη διάρκεια του κατασταλτικού μακελειού στη Βουλή, ήταν ο Απόστολος Σουκαράς, εργαζόμενος και συνδικαλιστής στην ΕΘΕΛ, γνωστός για τις ακροδεξιές απόψεις του και τη δραστηριοποίησή του στο συγκεκριμένο χώρο. Την επικίνδυνη αυτή δράση, είχε αποκαλύψει και είχε καταγγείλει έγκαιρα η παράταξη της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας ΟΑΣΑ», που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, με ανακοίνωση που εξέδωσε το Φλεβάρη του 2011 για τις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου, κάνοντας ονομαστική αναφορά στο ρόλο του συγκεκριμένου συνδικαλιστή.
Η ανακοίνωση της ΔΑΣ έγραφε συγκεκριμένα: «Επικίνδυνη και εχθρική προς τους εργαζόμενους είναι η δημαγωγική τακτική του συνδικαλιστή Σουκαρά και όσων δραστηριοποιούνται από κοινού με ψευτοπατριωτική επιχειρηματολογία και ρατσιστική φρασεολογία. Προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους από τις πραγματικές αιτίες και τους υπεύθυνους για τα προβλήματα. Κρύβουν συνειδητά τις ευθύνες της ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας. Κρύβουν τις ευθύνες πολιτικών δυνάμεων, όπως του ΛΑ.Ο.Σ. που στηρίζουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.
Δίνουν συγχωροχάρτι στις πολιτικές δυνάμεις της αστικής τάξης με το ψεύτικο σύνθημα "όλοι ίδιοι είναι" και με τον αντικομμουνισμό που προωθούν. Προσπαθούν να προβοκάρουν τον αγώνα των εργαζομένων με τακτικές να επικεντρωθεί η αντιπαράθεση απέναντι σε πρόσωπα πολιτικών εκπροσώπων με βρίσιμο και χυδαίες εκφράσεις. Από αυτήν την τακτική και πρακτική, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα η κυβέρνηση και το κεφάλαιο. Αντίθετα, οι εργαζόμενοι γίνονται ευάλωτοι για να αξιοποιηθούν ώστε να χτυπηθεί το εργατικό κίνημα. Γι' αυτούς τους λόγους είναι επικίνδυνοι για τον αγώνα των εργαζομένων και πρέπει να απομονωθούν».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου