ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

Σάββατο 2 Ιούλη 2011 - Κυριακή 3 Ιούλη 2011 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελ. /32     
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ» ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ
Ανατροπές και εκβιασμοί στο σβέρκο του λαού
Ανεξάρτητα από την ψήφο τους στα δύο νομοθετήματα, όλα τα κόμματα, πλην του ΚΚΕ, συνέργησαν στην αναπαραγωγή των κυρίαρχων ιδεολογημάτων για την κρίση
Με ισχυρό ΚΚΕ ο λαός μπορεί να ακυρώσει τους εκβιασμούς, να πετύχει την ανατροπή
Η συζήτηση που έγινε την προηγούμενη βδομάδα στη Βουλή για το «Μεσοπρόθεσμο» και τον εφαρμοστικό νόμο αποκάλυψε την επί της ουσίας σύμπραξη όλων των αστικών κομμάτων σε βάρος του λαού, ανεξάρτητα από τη στάση που το καθένα κράτησε στην ψηφοφορία, εκτιμώντας μακροπρόθεσμα το συμφέρον της αστικής τάξης που από κοινού υπηρετούν.Στην ψηφοφορία που έγινε την Τετάρτη για το «Μεσοπρόθεσμο», σε σύνολο 298 παρόντων βουλευτών, 155 ψήφισαν υπέρ, 138 καταψήφισαν, ενώ υπήρξαν και 5 «παρών». Το νομοσχέδιο καταψήφισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Π. Κουρουμπλής, ο οποίος τέθηκε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Το «Μεσοπρόθεσμο» υπερψήφισε η βουλευτής Ελσα Παπαδημητρίου, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα την ανεξαρτητοποίησή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Τα 5 «παρών» ψηφοδέλτια ανήκουν στους βουλευτές που πρόσκεινται στη Δημοκρατική Συμμαχία.
Αντίστοιχα, στην ψηφοφορία που έγινε την Πέμπτη για τον εφαρμοστικό νόμο, υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου ψήφισαν 155 βουλευτές (ΠΑΣΟΚ και Ε. Παπαδημητρίου), κατά 136 (ΚΚΕ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ), ενώ η Ντ. Μπακογιάννη και οι βουλευτές της ΔΗΣΥ ψήφισαν «παρών», στηρίζοντας, όμως, τα άρθρα για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και τις περικοπές δημόσιων δαπανών. Επιμέρους διαφοροποιήσεις υπήρχαν στα άρθρα, με την βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χ. Αράπογλου να καταψηφίζει τα άρθρα για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και τον αιγιαλό, και τους Π. Καμμένο και Σ. Γαληνό της ΝΔ να καταψηφίζουν όλα τα άρθρα.
Η ΝΔ, παρά το «όχι επί της αρχής» στο «Μεσοπρόθεσμο», ψήφισε μαζί με το ΠΑΣΟΚ τα 22 από τα 49 άρθρα του εφαρμοστικού νόμου και μάλιστα τα πλέον αντεργατικά και αντιλαϊκά. Εκείνα δηλαδή που νομοθετούν νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και στο Ασφαλιστικό, όπως και τη σαρωτική εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.
Ψευτοδιλήμματα και εκβιασμοί
Εκ μέρους της κυβέρνησης και των συμμάχων της, ο Γ. Παπανδρέου, στις συζητήσεις στη Βουλή, επαναλάμβανε με κάθε ευκαιρία το τρομοκρατικό δίλημμα «Μεσοπρόθεσμο ή χρεοκοπία» προς τους χιλιάδες απεργούς και το λαό. Εξειδικεύοντας τον εκβιασμό, ισχυρίστηκε ψευδώς ότι η μη ψήφιση του «Μεσοπρόθεσμου» θα οδηγούσε τη χώρα σε στάση πληρωμών που θα σήμαινε «την ανάγκη να αναστείλουμε την λειτουργία όλων των νοσοκομείων, όλου του ΕΣΥ, να κλείσουμε τα σχολεία των Ελληνόπουλων, να μειώσουμε τις συντάξεις κατά 70- 80% ή να σταματήσουμε να καταβάλλουμε τους μισθούς όλων των δημοσίων υπαλλήλων».
Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση παίζει το χαρτί της στάσης πληρωμών, το οποίο ανασύρει σε κάθε κρίσιμη φάση για το κεφάλαιο, σε μια προσπάθεια να τρομοκρατήσει το λαό. Στο διά ταύτα, ο Γ. Παπανδρέου είπε ότι η κυβέρνηση προχωράει σε «μια πορεία αλλαγών όπου το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα είναι απλά ένας ενδιάμεσος σταθμός. Δεν είναι ο στόχος, είναι ένας δύσκολος, αναγκαίος ενδιάμεσος σταθμός που θα γεφυρώνει ένα πρόγραμμα με αρχή, μέση και τέλος, με προοπτική, με ορίζοντα και ελπίδα. Είναι ένα πρόγραμμα δυναμικό, που γεφυρώνει το δύσκολο σήμερα, με μια οικονομία σίγουρη και βιώσιμη, του αύριο».
Πρόκειται για κυνική ομολογία ότι η βάρβαρη επίθεση κατά του λαού και των δικαιωμάτων του, προκειμένου να εξασφαλιστεί η κερδοφορία του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, δεν έχει τέλος. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η ψήφιση και η υλοποίηση του «Μεσοπρόθεσμου» «είναι ο μόνος τρόπος για να κερδίσουμε τον απαραίτητο χρόνο, προκειμένου να προωθήσουμε επιτέλους τις μεγάλες αλλαγές που ξεκινήσαμε».
Αλλαγές που οδηγούν σε πτώχευση τη λαϊκή οικογένεια και εκποιούν τη δημόσια περιουσία, για τις οποίες ο πρωθυπουργός δήλωσε αποφασισμένος ότι θα τις κάνει «χωρίς να φυγομαχήσω, χωρίς να αναλογιστώ το τίμημα, και θα συνεχίσω να το κάνω, ό,τι και εάν μου προσάπτουν, ό,τι και αν θέλουν κάποιοι να λένε».
Επί της ουσίας πλάτες από τη ΝΔ
Η ΝΔ, από την πλευρά της, θα είναι παρούσα με όποιον τρόπο απαιτηθεί προκειμένου είτε να στηρίξει, είτε να «περάσει» η ίδια τις προαποφασισμένες αντιλαϊκές ανατροπές που έχει ανάγκη η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία του κεφαλαίου. Αυτό πιστοποίησε με τις παρεμβάσεις του ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντ. Σαμαράς, αποσαφηνίζοντας ότι η καταψήφιση του «Μεσοπρόθεσμου» κάθε άλλο παρά υποκρύπτει αμφισβήτηση των στόχων του ή των μέσων για την επίτευξη αυτού του στόχου.
Η ΝΔ ψήφισε τα μισά σχεδόν από τα άρθρα του εφαρμοστικού νόμου του «Μεσοπρόθεσμου», ανάμεσά τους και εκείνα για την ίδρυση του ταμείου που θα οργανώσει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, τη «διευθέτηση του χρόνου εργασίας» προς όφελος των επιχειρηματιών, το χαράτσι που λέγεται «έκτακτη εισφορά υπέρ ανέργων» στους δημόσιους υπάλληλους και την επαναφορά του καθεστώτος «επιφανείας», σύμφωνα με το οποίο τα αρπακτικά θα εκμεταλλεύονται για χρόνια δημόσια κτίσματα που θα αποκτήσουν από την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας που προωθεί η κυβέρνηση.
Ο Αντ. Σαμαράς ήταν σαφής στη Βουλή λέγοντας ότι τα παραπάνω προωθούμενα μέτρα είναι θέσεις χρόνων της ΝΔ, ομολογώντας ταυτόχρονα ότι το κόμμα του στηρίζει τα πλέον σημαντικά άρθρα του εφαρμοστικού. Ο ίδιος ήταν αποκαλυπτικός στην κεντρική παρέμβασή του για την ψήφιση του «Μεσοπρόθεσμου», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς συμφωνούμε με τους στόχους της δημοσιονομικής πολιτικής. Συμφωνούμε με την προσαρμογή, δηλαδή με το να μειωθεί το έλλειμμα. Είμαστε, όμως, πιο αποφασιστικοί. Θέλουμε να εξαλειφθεί τελείως. Συμφωνούμε πλήρως να ελεγχθεί το χρέος. Εμείς θέλουμε και κάτι παραπάνω. Να μειωθεί. Γι' αυτό και μιλήσαμε πέρυσι, για πρώτη φορά, για την αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου».
Επιπρόσθετα, ανέφερε πως «συμφωνούμε και με τα κύρια εργαλεία, τα εργαλεία για την επίτευξη των στόχων αυτών: Αποκρατικοποιήσεις, αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου, διαρθρωτικές αλλαγές, δραστική, δραστικότατη περιστολή της κρατικής σπατάλης. Αυτά όχι μόνο τα στηρίξαμε, όχι μόνο τα ψηφίσαμε, αλλά τα περισσότερα εμείς και τα προτείναμε και τα προωθήσαμε, όταν η κυβέρνηση είτε δεν τα έβλεπε είτε δεν τα ήθελε είτε τα ειρωνευόταν ακόμα. Τώρα τα έχει προσυπογράψει όλα».
Ο Αντ. Σαμαράς επισήμανε ότι η στήριξη στην κυρίαρχη πολιτική μπορεί να λειτουργήσει και σε κυβερνητικό επίπεδο, θυμίζοντας με νόημα ότι «δεχθήκαμε να στηρίξουμε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, ενώ βρισκόμασταν ήδη μπροστά στις δημοσκοπήσεις. Και τώρα με συνέπεια και ευθύνη θα ψηφίσουμε ορισμένα άρθρα του εφαρμοστικού νομοσχεδίου, εκεί που συμφωνούμε, πράγμα που σε αντίστοιχες περιπτώσεις δεν είχε κάνει ποτέ το ΠΑΣΟΚ». Μάλιστα, είπε ότι «κάνουμε ακριβώς αυτό που το ΠΑΣΟΚ δεν είχε κάνει ποτέ ως αντιπολίτευση. Στηρίζουμε ό,τι πιστεύουμε σωστό».
Συναίνεση και αποπροσανατολισμός
Με στόχο την εμπλοκή του σε μία διακομματική κυβέρνηση εμφανίστηκε στη συζήτηση ο ΛΑ.Ο.Σ. «Πού κολλάει η υπόθεση και δεν μπορούμε να φτιάξουμε μια εθνική ομάδα;» ήταν η χαρακτηριστική φράση που επαναλάμβανε στη Βουλή ο Γ. Καρατζαφέρης. Σημείωσε μάλιστα ότι «πέντε κόμματα μπορούμε να συνεννοηθούμε με κάποιες αποκλίσεις. Πού κολλάει; Η Ελλάδα περιμένει. Οι διαρκείς και επαναλαμβανόμενες κοκορομαχίες έχουν βγάλει τον κόσμο στην πλατεία».
Δίνοντας ρεσιτάλ υποκρισίας και προκειμένου να ψαρέψει στα θολά νερά της κλιμακούμενης αμφισβήτησης της ΕΕ στις λαϊκές συνειδήσεις, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. έφτασε να εμφανιστεί και ως πολέμιος της Συνθήκης του Μάαστριχτ (!), την ίδια ώρα που στηρίζει το σύνολο των πολιτικών στόχων της ΕΕ και των μονοπωλίων. Οπως χαρακτηριστικά είπε, «εάν είμαστε σήμερα σε αυτήν την κατάσταση, είμαστε γιατί κάποιοι μας έβαλαν στο Μάαστριχτ, το οποίο αποτελεί και την ταφόπλακα της οποιασδήποτε εθνικής προσπάθειας. Το Μάαστριχτ είναι αυτό το οποίο δημιούργησε τα τεράστια ελλείμματα, το Μάαστριχτ, το ανεδαφικό και ανελαστικό Μάαστριχτ. Με το 3% στο έλλειμμα και με το 3% στον πληθωρισμό καμία χώρα της Ευρώπης σήμερα δεν μπορεί να το παρακολουθήσει».
Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά την όποια φραστική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και το «Μεσοπρόθεσμο», παρέμεινε σταθερός στην προσήλωσή του στην ΕΕ. Οπως χαρακτηριστικά είπε ο Αλ. Τσίπρας, «δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, αλλά είναι πολύ πιο επωφελείς για τον ελληνικό λαό να προχωρήσουμε σε μια ισχυρή διαπραγμάτευση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να λύσουμε το πρόβλημα του χρέους παρά να χρεωθούμε το δεύτερο μνημόνιο». Ανέφερε ακόμα στη Βουλή ότι «πρέπει να προετοιμαστούμε γιατί η αναδιάρθρωση θα έρθει κάποια στιγμή και πολύ διαφορετικά θα έρθει αν έχουμε προετοιμαστεί ώστε να γίνει όχι με αυτόν τον επώδυνο τρόπο για τον ελληνικό λαό και τους εργαζόμενους αλλά προς όφελος του συμφέροντος της κοινωνίας».
Χαρακτηριστική της πολιτικής του ευρωμονόδρομου, στην οποία είναι πιστός ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι η θέση του Αλ. Τσίπρα ότι η πώληση του επιπλέον 10% του ΟΤΕ στους Γερμανούς «γίνεται κατά παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας», αναφωνώντας μάλιστα: «Εντάξει, το Σύνταγμα της χώρας το έχετε κάνει κουρελόχαρτο, το κοινοτικό κεκτημένο όμως;».

Γ. Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου