ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 3ΗΜΕΡΟ ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΕΛΗ

Πέμπτη 7 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελ. /28     
20ό ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Ξεκινούν αύριο οι εκδηλώσεις
Από το περσινό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στην Ακροναυπλία
Μια ξεχωριστή συνάντηση γίνεται πραγματικότητα από αύριο Παρασκευή για νέους από όλη τη χώρα. Το 20ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ με κεντρικό σύνθημα «Η Ιστορία του ΚΚΕ διδάσκει: Αγώνας για ανατροπή!» και προορισμό τη Ρούμελη ξεκινά τις εκδηλώσεις του, στο επίκεντρο των οποίων βρίσκονται η Ιστορία και οι αγώνες του ΚΚΕ. Η κατασκήνωση θα φιλοξενηθεί στο κάμπινγκ του ΕΟΤ στα Καμένα Βούρλα, όπου οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, αθλητικές δραστηριότητες συνδυασμένες με στιγμές χαλάρωσης. Το πρόγραμμα του Διημέρου απλώνεται σε Λαμία, Αγόριανη, Μάρμαρα κ.α., περιοχές που συνδέονται με κορυφαίες στιγμές της δράσης του επαναστατικού κινήματος της χώρας μας.
Οι βουνοπλαγιές και οι κορφές της Ρούμελης είναι κομμάτι της Ιστορίας του ΚΚΕ, είναι κομμάτι της Ιστορίας του λαού μας. Είναι τα λημέρια του ΕΛΑΣ και της Ελεύθερης Ελλάδας στα χρόνια της ναζιστικής κατοχής. Είναι βουνά όπου εκτυλίχτηκαν ηρωικές μάχες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ), στα χρόνια της ένοπλης σύγκρουσης (1946-49) με το αστικό κράτος και τον ιμπεριαλισμό. Στη Ρούμελη έδρασαν οι ηρωικές Ι και ΙΙ Μεραρχίες του ΔΣΕ. Η δράση τους συνδέθηκε με σημαντικές στιγμές, όπως η κατάληψη του Καρπενησίου και της Καρδίτσας, ενώ ανέδειξε και κορυφαίες προσωπικότητες του λαϊκού αγώνα, όπως ο καπετάν Γιώτης (Χαρίλαος Φλωράκης) και ο καπετάν Διαμαντής (Γιάννης Αλεξάνδρου).
Παρά την ήττα, ο αγώνας του ΔΣΕ αποτελεί την κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στην Ελλάδα κατά τον 20ό αιώνα, το μεγαλύτερο δημιούργημα του ΚΚΕ. Αποπνέει μόνο δίκιο και ηθική, επειδή δίκιο και ηθική αποπνέει ο ανυποχώρητος αγώνας της εργατικής τάξης ενάντια στους εκμεταλλευτές της, ο αγώνας του ΚΚΕ.

Το Διήμερο αποτελεί μια συνάντηση νέων από όλη τη χώρα, που έδωσαν τις δικές τους μάχες το προηγούμενο διάστημα ενάντια στην πολιτική που επιτίθεται με πρωτοφανή αγριότητα στα δικαιώματά τους, συνάντηση νεολαίας που μάχεται για άλλη κοινωνία. Καθόλου αμελητέα, όμως, δεν είναι και η διάσταση της χαλάρωσης, της διασκέδασης, των διακοπών τις οποίες ακόμα περισσότεροι νέοι θα στερηθούν. Ο πολυδιάστατος αυτός χαρακτήρας του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου είναι που το έχει κάνει έναν επιτυχημένο θεσμό που έχει αγκαλιαστεί από χιλιάδες νέους στην εικοσάχρονη πορεία του.Το πρόγραμμα του φετινού Διημέρου έχει ως εξής:
Αύριο Παρασκευή, 8 Ιούλη
  • 8.00 μ.μ.: Εκδήλωση - παρουσίαση των εκδόσεων: «3η Συνδιάσκεψη της ΚΕ του ΚΚΕ, 10-14 Οκτώβρη 1950», «6η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ, 11-12 Μάρτη 1956» και «12η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ, 5-15/2 1968». Την παρουσίαση θα κάνει ο Κώστας Σκολαρίκος, συνεργάτης του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • 9.30 μ.μ.: Αφιέρωμα στο Θέατρο του Βουνού.
  • Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.
Σάββατο 9 Ιούλη
  • Το πρωί θα πραγματοποιηθούν αθλητικές δραστηριότητες (μπάσκετ, βόλεϊ, ποδόσφαιρο μεταξύ ομάδων των Οργανώσεων της ΚΝΕ).
  • 6.30 μ.μ.: Τοποθέτηση τιμητικής πλακέτας στο νεκροταφείο της Ξηριώτισσας, που ήταν χώρος εκτελέσεων κομμουνιστών και αγωνιστών του ΕΛΑΣ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Θα χαιρετίσει ο Θοδωρής Χιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • 8.00 μ.μ.: Θα πραγματοποιηθεί πολιτική συγκέντρωση στη Λαμία, στην πλατεία Διάκου. Στη συγκέντρωση θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Αρης Βενιζέλος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και γραμματέας της Οργάνωσης Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας.
  • 10.30 μ.μ.: Στο χώρο του κάμπινγκ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τη δράση του ΔΣΕ στη Ρούμελη. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί αφιέρωμα στο αντάρτικο τραγούδι από το συγκρότημα της ΚΝΕ.
  • Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.
Κυριακή 10 Ιούλη
  • 11.00 π.μ.: Αναχώρηση για τη Λιλαία. Επίσκεψη στο σπίτι του διοικητή της 2ης Επίλεκτης Μεραρχίας του ΔΣΕ, καπετάν Διαμαντή (Γιάννης Αλεξάνδρου, το πραγματικό του όνομα). Το σπίτι σήμερα λειτουργεί ως Μουσείο της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ.
Εκδηλώσεις της ΚΝΕ
Προφεστιβαλική εκδήλωση διοργανώνει η Νομαρχιακή Οργάνωση Κοζάνης της ΚΝΕ, σήμερα Πέμπτη, στις 8 μ.μ., στην πλατεία «ΣΚΡΚΑ». Θα μιλήσει ο Νόντας Στολτίδης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
Εκδήλωση υποδοχής νέων μελών διοργανώνει η Νομαρχιακή Οργάνωση ΑΕΙ - ΤΕΙ Αττικής της ΚΝΕ, σήμερα Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στο Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, στο Περιστέρι. Θα μιλήσει ο Γιώργος Σιδέρης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.
Στη Βόρεια Ελλάδα
Η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ ανακοίνωσε ότι προγραμματίζει τις παρακάτω εκδηλώσεις:
Στις 16/7 εκδήλωση με θέμα «Οι εξελίξεις στην ανώτατη εκπαίδευση και η απάντηση του λαϊκού κινήματος», με ομιλητή τον Σ. Κωστή, μέλος του ΓΠ της ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας και γραμματέας του ΝΣ ΑΕΙ-ΤΕΙ. Η εκδήλωση θα γίνει στην κατασκήνωση του ΑΠΘ στο Ποσείδι Χαλκιδικής.
Στις 16/7, βιβλιοπαρουσίαση των ιστορικών εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής» στην κατασκήνωση του ΑΠΘ στο Ποσείδι.
Στις 23/7 εκδήλωση στο Λιτόχωρο Πιερίας, με θέμα «Ο δικός σου δρόμος, για τις δικές σου ανάγκες, με το ΚΚΕ για το Σοσιαλισμό».
Στις 23/7 εκδήλωση στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, με θέμα τον τουρισμό, τις διακοπές και τις θέσεις του ΚΚΕ.
Στις 29 και 30/7 εκδηλώσεις στην Κατερίνη με θέμα «Ο δικός σου δρόμος, για τις δικές σου ανάγκες, με το ΚΚΕ για το Σοσιαλισμό».
Στις 30/7 εκδήλωση στην Ιερισσό Χαλκιδικής με θέμα «Οι θέσεις του ΚΚΕ για την επένδυση χρυσού στη περιοχή».
Στις 30/7 εκδήλωση στην Τούζλα, με θέμα τον τουρισμό, τις διακοπές και τις θέσεις του ΚΚΕ.
Η Αλέκα Παπαρήγα στις εκδηλώσεις της ΚΝΕ
Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, θα παρευρεθεί στις εκδηλώσεις του 20ού Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ, που φέτος πραγματοποιείται στη Ρούμελη, με σύνθημα: «Η ιστορία του ΚΚΕ διδάσκει: Αγώνας για ανατροπή!».
Η Αλέκα Παπαρήγα θα επισκεφθεί το χώρο της κατασκήνωσης (κάμπινγκ του ΕΟΤ στα Καμένα Βούρλα) το Σάββατο 9 Ιούλη και ώρα 11 το πρωί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου