ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

TIMH KAI ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΚΑΠΕΤΑΝ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

Τίμησαν τον καπετάν Διαμαντή
Σχετική εκδήλωση οργάνωσαν χτες στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου
Στιγμιότυπο από τα μέλη και φίλους της ΚΝΕ που παρακολουθούν την εκδήλωση
Την ανάγκη μελέτης της Ιστορίας του ΚΚΕ, ώστε οι νεότερες γενιές να αντεπεξέλθουν στις πιο δύσκολες και σύνθετες συνθήκες που έρχονται, σημείωσε ο Σπύρος Κωστής, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, μιλώντας χτες βράδυ στην εκδήλωση της Οργάνωσης που ήταν αφιερωμένη στη δράση του ΔΣΕ και του καπετάν Διαμαντή, αρχηγού του ΔΣΕ στη Ρούμελη και πραγματοποιήθηκε στο φουαγιέ της Νομικής Σχολής, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.Αναφέρθηκε στη δράση του Καπετάν Διαμαντή (Γιάννη Αλεξάνδρου) που έπεσε νεκρός στο πεδίο της μάχης στις 21 Ιούνη του 1949, στον πόλεμο ενάντια στην αστική τάξη της χώρας μας και στους ξένους ιμπεριαλιστές. «Ο Γιάννης Αλεξάνδρου ήταν απόφοιτος της Νομικής Σχολής Θεσσαλονίκης, μέλος της ΟΚΝΕ και του ΚΚΕ από φοιτητής. Από νωρίς στάθηκε στο πλευρό της εργατικής τάξης. Μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ ατσαλώθηκε, διαπαιδαγωγήθηκε, στάθηκε στο μετερίζι του και πολέμησε τους Γερμανούς κατακτητές στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο καπετάν Διαμαντής, όπως και όλοι οι αγωνιστές, δεν ήταν κάτι το υπερφυσικό, δεν είχε καμία μεταφυσική δύναμη. Ηταν γνήσιος λαϊκός αγωνιστής, ένας αγωνιστής που μπολιασμένος με τη μαρξιστική - λενινιστική θεωρία, με την πολιτική του ΚΚΕ, είδε τον ταξικό εχθρό, είδε το δίκαιο και πολέμησε λυσσασμένα μέχρι το θάνατό του γι' αυτό», σημείωσε ο Σ. Κωστής.
Αναφέρθηκε στον πόλεμο που κήρυξαν η πλουτοκρατία και τα κόμματά της σε βάρος των δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας. Σημείωσε ότι σήμερα είναι η στιγμή για να σηκώσει ο λαός το ανάστημά του, σήμερα είναι που η νεολαία, τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, οι αυριανοί εργαζόμενοι πρέπει να απαντήσουν στην επίθεση. Να περάσουν στην οργανωμένη αντεπίθεση με προοπτική την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, το Σοσιαλισμό.
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με αφιέρωμα στο αντάρτικο τραγούδι, ενώ στο χώρο λειτουργούσε έκθεση φωτογραφίας από τη δράση του ΔΣΕ. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με λαϊκό γλέντι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου