ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Πέμπτη 19 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελ. /40     
Οι συσχετισμοί πρέπει και μπορούν να αλλάξουν
Οργίασαν για άλλη μια χρονιά οι μηχανισμοί της νοθείας
Χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές επέλεξαν, χτες, στις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ, τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Από τις φετινές εκλογές το ξεχωριστό ήταν η συζήτηση που έγινε, όλο το προηγούμενο διάστημα, για την ανάγκη αγωνιστικής ανασυγκρότησης του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος, με πρωτοβουλία των Επιτροπών Αγώνα που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, σε όλες τις σχολές της χώρας. Οι φοιτητές και οι σπουδαστές που στήριξαν τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ έστειλαν ένα αποφασιστικό μήνυμα ενάντια στη βάρβαρη πολιτική, η οποία εξαθλιώνει όλο και περισσότερο το λαό, γύρισαν την πλάτη στον εκφυλισμό, που βολεύει μόνο τις κυρίαρχες δυνάμεις.Από τις εκλογές, αλλά και τη γενικότερη κατάσταση στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας αναδείχθηκε πως οι συσχετισμοί πρέπει και μπορούν να αλλάξουν, με καθημερινή παρέμβαση μέσα και έξω απ' τις σχολές. Οι φοιτητές και οι σπουδαστές σήμερα έχουν να αντιμετωπίσουν την ίδια πραγματικότητα με χτες, έχουν απέναντί τους την πολιτική που τους στερεί τα δικαιώματα στη μόρφωση και στη δουλειά, μέσα και από τις αναδιαρθρώσεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση, αλλά και συνολικά από την πολιτική της κυβέρνησης, που τους αντιμετωπίζει σαν τα αυριανά εργαλεία στους εργασιακούς χώρους. Οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών θα συνεχίσουν την πάλη τους για την οργάνωση του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος. Δε θα σταματήσουν να οργανώνουν την πάλη των φοιτητών και των σπουδαστών, να αποκαλύπτουν την πολιτική των παρατάξεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Μέχρι την ώρα που γράφονταν τούτες οι γραμμές οι πρωτιές των ψηφοδελτίων της Πανσπουδαστικής ΚΣ ήταν: Φυσικό Αθήνας, ΣΕΜΦΕ Πολυτεχνείου Αθήνας, Τουρκικών Σπουδών Αθήνας, Φυσικό Ιωαννίνων, Φυσικό Πάτρας, Φυσικό Θεσσαλονίκης, Εικαστικό ΑΠΘ, ΤΕΦΑΑ Τρικάλων, Θεάτρου Πάτρας, Η/Υ και Τηλεπικοινωνιών Σπάρτης (ΤΕΙ), ΣΓΚΤΚΣ Αθήνας (ΤΕΙ), Μουσικής Τεχνολογίας Κρήτης (ΤΕΙ), Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής ΤΕΙ Ηπείρου.
Στη δεύτερη θέση αναδείχθηκαν στις παρακάτω σχολές: ΑΣΚΤ Αθήνας, Φιλοσοφία Πατρών, Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης, Οικονομικό Ρεθύμνου, Μετάφρασης Ιονίου, ΦΠΨ Ιωαννίνων, Φαρμακευτικό ΑΠΘ, Γεωλογικό ΑΠΘ, Ιταλικό ΑΠΘ, Ζωικής Παραγωγής Θεσσαλίας, Αρχιτεκτονικής Πάτρας, Βιολογίας ΑΠΘ, ΠΤΝ Αθήνας, Γεωλογικό Αθήνας, Πληροφορικής ΜΜΕ Πύργου (ΤΕΙ), Λογοθεραπείας Καλαμάτας (ΤΕΙ), ΣΓΚΤΚΣ Σερρών.
«Σταθεροί» οι μηχανισμοί ΔΑΠ και ΠΑΣΠ
«Σταθεροί» ήταν και φέτος οι ρουσφετολογικοί μηχανισμοί της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ, με αποκορύφωμα τη Νομική της Αθήνας, όπου η ΔΑΠ έδινε 20 ευρώ για μία ψήφο! Το «φαινόμενο» παρατηρήθηκε και σε άλλες σχολές. Η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ δεν ξέχασαν να «παρέμβουν» στη διαδικασία, είτε προσπαθώντας να βάλουν να ψηφίσουν κάποιοι που δεν ήταν γραμμένοι στους καταλόγους, είτε μοιράζοντας σημειώσεις για μαθήματα. Στην ΑΣΟΕΕ, όπου η τελευταία κάλπη άνοιξε στις 11 το πρωί(!), είχαν στήσει μηχανισμό παράδοσης σημειώσεων! Οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών κατήγγειλαν το γεγονός στους φοιτητές. Στους Νηπιαγωγούς της Αθήνας η ΔΑΠ μοίραζε βεβαιώσεις για μια ημερίδα που είχε κάνει!
Στη Νομική Αθήνας οι δυνάμεις των ΔΑΠ - ΠΑΣΠ - ΑΡΕΝ - ΕΑΑΚ από κοινού ζήτησαν οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών να μην έχουν αντιπρόσωπο στην ΚΕΦΕ (την επιτροπή που είναι υπεύθυνη για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών), με την αιτιολογία πως ο εκπρόσωπός τους δεν υπέγραψε τον κανονισμό, έναν κανονισμό που δε διασφάλιζε το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας. Να σημειώσουμε πως οι δυνάμεις του ΜΑΣ είχαν καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση εκλογικού κανονισμού, ώστε να μην επαναληφθούν τα περσινά φαινόμενα εκφυλισμού (η καταμέτρηση γινόταν για μέρες, ξύλο ΠΑΣΠ και ΔΑΠ με μπράβους κ.ά.). Χαρακτηριστικό της κατάστασης στη Νομική είναι πως οι άλλες δυνάμεις τσακώνονταν αν το έγκυρο είναι αυτό που βγάζει η κάλπη ή αυτό που βγάζει ο πίνακας, καταλήγοντας στο δεύτερο...
Στο Πάντειο υπήρχαν στα ψηφοδέλτια της ΠΑΣΠ ονόματα φοιτητών, οι οποίοι δεν είχαν καν ρωτηθεί αν θέλουν να συμμετάσχουν, ενώ στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης οι δυνάμεις της ΔΑΠ άνοιγαν τους φακέλους και έλεγχαν τι ψήφισαν οι σπουδαστές πριν τους ρίξουν στην κάλπη! Μάλιστα, τους τόνιζαν πως εάν δεν έχουν ψηφίσει ΔΑΠ θα έχει γίνει κάποιο λάθος! Στο Πολυτεχνείο στα Χανιά η ΠΑΣΠ «χρησιμοποίησε» το κόλπο της «αλυσίδας», ενώ στην Κοινωνική Θεολογία της Αθήνας τα λευκά καταγράφτηκαν υπέρ της πρώτης δύναμης.
*Στους πίνακες, η σύγκριση με τα αποτελέσματα του 2010 γίνεται στους ίδιους ακριβώς συλλόγους. Ετσι αποτυπώνεται αξιόπιστα η τάση αύξησης ή μείωσης των ποσοστών για κάθε παράταξη ή εκλογικό συνδυασμό, από τα αποτελέσματα που είχαν συγκεντρωθεί χθες βράδυ, μέχρι την ώρα έκδοσης της εφημερίδας.Επομένως, το ύψος των ποσοστών των παρατάξεων θα είναι διαφορετικό στα τελικά αποτελέσματα που αναμένεται να συγκεντρωθούν σήμερα το βράδυ, ωστόσο φαίνεται η τάση αύξησης ή μείωσης όλων των δυνάμεων σε σχέση με πέρσι.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΧΙΩΝΗΣ
Επιτακτική ανάγκη αγωνιστικής ανασυγκρότησης του κινήματος
Δήλωση του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ για τις φετινές εκλογές
Χτες βράδυ, ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Χιώνης, δήλωσε σχετικά με τις φοιτητικές - σπουδαστικές εκλογές:
«Το νέο και δυναμικό στοιχείο στις φετινές φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές είναι ότι αναπτύχθηκε πιο αποφασιστικά συζήτηση και δράση για το τι φοιτητικό κίνημα χρειάζεται, σε συνθήκες κρίσης και έντασης της αντιλαϊκής επίθεσης, απέναντι στην εκφυλιστική κατάσταση που επικρατεί. Σ' αυτήν την προσπάθεια πρωτοστάτησε η ΚΝΕ, μαζί με τους χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές που συναντηθήκαμε και σ' αυτήν τη μάχη, συμμετέχοντας στα ίδια ψηφοδέλτια, οι χιλιάδες που τα στήριξαν με την ψήφο τους.
Μέσα και από αυτήν τη μάχη αναδεικνύεται η επιτακτική ανάγκη της αγωνιστικής ανασυγκρότησης του φοιτητικού - σπουδαστικού κινήματος, της οργάνωσης της πάλης ενάντια στη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της πλουτοκρατίας και των συμμάχων τους.
Αγωνιστική ανασυγκρότηση από τα κάτω, για μαχητικά όργανα σε κάθε ίδρυμα, που θα ξεμπερδέψουν με τα εκφυλιστικά φαινόμενα και τους αντιδραστικούς μηχανισμούς που υπάρχουν, με ευθύνη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και την ανοχή των υπολοίπων.
Οι αρνητικοί συσχετισμοί μπορούν να αλλάξουν υπέρ των φοιτητών και σπουδαστών για τα δικαιώματά τους στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή, με σκληρό καθημερινό αγώνα.
Η θέση των φοιτητών και σπουδαστών των λαϊκών οικογενειών βρίσκεται στις επιτροπές αγώνα, σε έτη και σε τμήματα, με μαχητικούς συλλόγους, δυναμώνοντας το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Στη λαϊκή συμμαχία που θα σαρώσει τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου