ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ 9ης ΜΑΗ ΚΑΙ Η ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Η ιμπεριαλιστική προπαγάνδα ... πάει παντού
Η γνωστή αθλιότητα της μετατροπής της 9 Μάη από μέρα Αντιφασιστικής Νίκης σε ...εργαλείο για την προπαγάνδιση της ΕΕ
Μαύρη προπαγάνδα της ιμπεριαλιστικής λυκοσυμμορίας των μονοπωλίων, με τίτλο - «βιτρίνα» και «πολιτιστικές» εκδηλώσεις, συνδιοργανώνουν η ΕΕ, η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το «Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την κυβέρνηση (στο πλαίσιο της «Εταιρικής Σχέσης Διαχείρισης» μεταξύ της ΕΕ και της Ελλάδας), ...«εξειδικευμένες» Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (σ.σ. λείπει ο Μάρτης απ' τη Σαρακοστή;) και το «Δίκτυο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης "Europe Direct"», με εκθέσεις, προβολή ταινιών και παρεμβάσεις στα σχολεία.
Η επίθεση αυτή γίνεται με αφορμή την καραμπινάτη αθλιότητα της «μετατροπής», από την ΕΕ, της 9ης Μάη (σ.σ. την ερχόμενη Δευτέρα) από Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών ...σε «Ημέρα της Ευρώπης»! Εκείνη τη μέρα, λοιπόν, η ΕΕ δε γιορτάζει την 9 Μάη του 1945 που τσακίστηκε ο φασισμός, αλλά την 9 Μάη του 1950 και ...τη «Δήλωση Schuman»! Του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών που στις 9 Μάη 1950 διάβασε στο διεθνή Τύπο μια δήλωση που καλούσε τη Γαλλία, τη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες ...«να ενώσουν την παραγωγή τους σε άνθρακα και χάλυβα, ως "πρώτο συγκεκριμένο θεμέλιο μιας ευρωπαϊκής ομοσπονδίας"»! Αυτό, σήμερα, θεωρεί η ΕΕ «ως την απαρχή γένεσης της οντότητας που εξελίχθηκε στη σημερινή "Ευρωπαϊκή Ενωση"»!
Αυτή η αθλιότητα υπηρετεί δύο στόχους: Το «πλασάρισμα» της ΕΕ ως ...«αγγέλου» στις συνειδήσεις των λαών, ειδικά της νεολαίας, μέσω της πλήρους εξαφάνισης της Ιστορίας, αφού είναι φανερό ότι αν γιόρταζαν στις 9 Μάη την Αντιφασιστική Νίκη, πώς θα «εξηγούσαν» στα σημερινά παιδιά ότι ο ...«ολοκληρωτισμός», ο «σταλινισμός» και οι «κακοί κόκκινοι» πρωτοστάτησαν και έδωσαν το βαρύτερο φόρο αίματος σε αυτή τη Νίκη;
Ο προπαγανδιστικός σχεδιασμός περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων («πολιτιστικών» και μη) ανά την Ελλάδα (Aθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Καρδίτσα, Κέρκυρα, Κομοτηνή, Λαμία, Πάτρα, Ρόδο), με συμμετοχή της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης και φυσικά διαφόρους «προθύμους», μεταξύ αυτών και στην εκπαίδευση. Αυτό είναι που τρομάζει περισσότερο και πρέπει να κινητοποιήσει ειδικά γονείς και εκπαιδευτικούς: Η συγκεκριμένη στόχευση στα σχολεία.
Λ.χ: Στο Ηράκλειο, «οι μαθητές και οι δάσκαλοι του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας και άλλων σχολείων της πόλης θα εκθέσουν εργασίες τους για την ευρωπαϊκή Ιστορία, Γεωγραφία, τη διεύρυνση και τη φιλία των λαών της Ευρώπης», ενώ το «Europe Direct» Ηρακλείου θα παρουσιάσει το θέμα «Η Ευρωπαϊκή Ενωση και οι σημαντικότεροι θεσμοί της»!
Στα Ιωάννινα, πιο συγκεκριμένα στο 2θέσιο Δημοτικό Σχολείο Μηλέας Μετσόβου και το 3θέσιο Δημοτικό Σχολείο Ανήλιου Μετσόβου, θα γίνει «ενημέρωση των μαθητών για την "Ημέρα της Ευρώπης" και θα διανεμηθούν δώρα»! Στην Καλαμάτα θα γίνει η «επίσημη παρουσίαση του "2ου Διαγωνισμού Μεσσήνιου έφηβου καταναλωτή"»(!), με συμμετοχή μαθητών από τα Γυμνάσια Πύλου, Μελιγαλά και Καλαμάτας. Τα ίδια στην Καρδίτσα (τρία Γυμνάσια), στην Κέρκυρα (6ο Γυμνάσιο), στην Κομοτηνή (2ο ΓΕΛ), στη Λαμία («επίσκεψη των στελεχών του Κέντρου στο 10ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης, όπου οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ' τάξης θα παρουσιάσουν ανά ομάδες τα σημαντικότερα επιτεύγματα και σταθμούς στην πορεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Θα ακολουθήσει οργάνωση παιχνιδιού αφιερωμένου στον εορτασμό για τη συμπλήρωση 30 ετών από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ»)!
Κυρίαρχο περιεχόμενο όλων σχεδόν των «εκδηλώσεων» είναι η προπαγάνδιση του αστικού, αντιδραστικού ιδεολογήματος του «εθελοντισμού»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου