ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

ΠΑΡ ΄ΟΛΗ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ .................ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ
Στο ύψος τους οι τιμές
Μέχρι και 13 ευρώ το κιλό τα αμνοερίφια

Eurokinissi
Στο... ύψος τους παραμένουν οι τιμές των ειδών διατροφής των ημερών, με τα αμνοερίφια να πωλούνται μέχρι 13 ευρώ το κιλό, ενώ τα λαϊκά νοικοκυριά με μεγάλη δυσκολία προσπαθούν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για το τραπέζι των γιορτών του Πάσχα. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση, έχοντας επιβάλει τις αλλεπάλληλες δραματικές μειώσεις στα λαϊκά εισοδήματα, προκαλεί ξεδιάντροπα με ανακοινώσεις στις οποίες κάνει με περισσό θράσος λόγο για «φθηνότερο» τραπέζι φέτος σε σύγκριση με πέρσι κατά... 4,43% , κρίνοντας από το γεγονός ότι η «μέση τιμή» πώλησης του κατσικιού από τα σούπερ μάρκετ «μειώθηκε» κατά 74 λεπτά το κιλό και η τιμή της ντομάτας κατά 7 λεπτά το κιλό!Στο μεταξύ, το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ) εφιστά την προσοχή των καταναλωτών κατά την αγορά και συντήρηση των ειδών διατροφής των ημερών, όπως αμνοερίφια, εντόσθια και αυγά. Συγκεκριμένα, όσον αφορά στην επισήμανση των κρεάτων, υπενθυμίζει ότι τα ντόπια και τα προερχόμενα από χώρες της ΕΕ αμνοερίφια πρέπει να φέρουν τιρκουάζ σφραγίδα σε σχήμα ωοειδές ή στρογγυλό όπου αναγράφεται ο αριθμός έγκρισης του σφαγείου. Σε σφραγίδα ορθογώνιου παραλληλόγραμμου πρέπει να αναγράφεται η χώρα προέλευσης. Τα αμνοερίφια εισαγωγής από χώρες εκτός ΕΕ φέρουν σφραγίδα χρώματος καστανού και σχήματος ωοειδούς ή στρογγυλού. Το όνομα της χώρας προέλευσης αναγράφεται στο εσωτερικό σφραγίδας σχήματος ορθογώνιου παραλληλόγραμμου. Οσον αφορά στα εντόσθια, επειδή αυτές τις μέρες παρατηρείται αυξημένη ζήτηση, είναι συχνότερο το φαινόμενο να πωλούνται εισαγωγής αποψυγμένα ως ελληνικά νωπά. Ο τρόπος για να τα διακρίνει κανείς είναι να ελέγξει εάν είναι καθαρισμένα ή ακαθάριστα. Δηλαδή, τα νωπά είναι ακαθάριστα, υπάρχει το εντερικό περιεχόμενό τους, ενώ τα κατεψυγμένα εισαγωγής που αποψύχθηκαν είναι καθαρισμένα. Σχετικά με τη φρεσκότητα των αυγών, τέλος, καλό είναι να γνωρίζουμε ότι το φρέσκο (λιγότερο από πέντε μέρες) στέκεται οριζόντια στον πυθμένα εάν βυθιστεί στο νερό, εάν είναι μπαγιάτικο (πάνω από τριάντα μέρες) ανεβαίνει στην επιφάνεια. Ολα αυτά, εφόσον έχει συντηρηθεί εκτός ψυγείου σε θερμοκρασία 20 - 22 βαθμών. Προκειμένου να αποφευχθούν επιμολύνσεις, κυρίως με το μικρόβιο της σαλμονέλας, είναι καλό να συντηρούνται στις αυγοθήκες των ψυγείων και να μην έρχονται σε επαφή με άλλα τρόφιμα. Επίσης, δεν πρέπει να συντηρούνται πλυμένα, κάτι το οποίο επιταχύνει την αλλοίωσή τους, ενώ χρειάζονται καλό βράσιμο πριν καταναλωθούν.
  • Τα καταστήματα σήμερα θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Αύριο, Μ. Παρασκευή θα ανοίξουν στη 1 το μεσημέρι και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα και το Μ. Σάββατο θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.
ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
Φταίνε οι φόροι και οι διεθνείς τιμές
Να μειωθούν οι φόροι για να ανακουφιστούν οι εργαζόμενοι, ζητά η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών
Στην αδικαιολόγητη αύξηση των διεθνών τιμών του πετρελαίου και στις αλλεπάλληλες ανατιμήσεις των ειδικών φόρων αποδίδει τις υπέρογκες ανατιμήσεις στα καύσιμα η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας (ΟΒΕ).
Ο μόνος τρόπος για να ανακουφιστούν οι εργαζόμενοι, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, είναι η δραστική μείωση της φορολογίας.
Ειδικά για το πετρέλαιο θέρμανσης ζητάει να διατηρηθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης και στη νέα περίοδο και να μην ισχύσει η εξίσωσή του με του πετρελαίου κίνησης. Η επιβολή πλαφόν μπορεί και πρέπει να επιβάλλεται, αναφέρει η Ομοσπονδία, όταν υπάρχουν έκτακτες καταστάσεις, αλλά, σε κάθε περίπτωση, να επιβάλλεται σε όλα τα στάδια με προσδιορισμένες τιμές ώστε να διασφαλίζεται η ομαλή εφαρμογή του και να αναγνωρίζει ο καταναλωτής πόσο αγοράζει και πόσο πουλάει ο καθένας. Εφαρμογές πλαφόν όπως στο παρελθόν μόνο στη λιανική, σημειώνει η ΟΒΕ, και με πλήρη «ελευθερία» τιμών στη χονδρική και στα διυλιστήρια είναι απαράδεκτη.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου